Građanska inicijativa Moj grad Sisak
23.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kulinarska radionica – priprema voćne salate

Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” organizirat će dana 23. svibnja 2017. godine (utorak) u vremenu od 15 do 17.30 h kulinarsku radionicu u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak. Naši volonteri zajedno s korisnicima Doma pripremat će voćnu salatu. Nabavit ćemo razno voće (jabuke, kruške, jagodne i sl.), a potrudit ćemo se naći i ono manje poznato umirovljenicima (ananas, kivi, mango, papaja, limeta i sl.). Susret ćemo obogatiti više-generacijskim druženjem uz pjesmu i dobro raspoloženje.

 

 

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja
24.05.2017
Mali Lošinj, Primorsko-goranska, Zapadna

Klupa znači dobrodošlicu, mjesto za odmor i za druženje. U turističkom mjestu, gdje je sve jako komercijalizirano i sve se plaća, klupa u javnom prostoru poručuje i da je dostupna svima.

Za one koji na njoj rade mozaik klupa je prilika za kreativnost, za druženje, mjesto gdje se ostavlja trag i poruka.

Ovaj tjedan radimo još jednu od naših mozaičnih klupa ispred udruge Plavi svijet u Velom Lošinju. Plavi svijet proučava i štiti dupine i ostali morski svijet, a mi na ovaj način pozivamo na podršku njima i brigu o morskom svijetu.

# Umjetnost i kultura
OŠ Grabrik Karlovac
26.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Natjecanje učenika u spretnosti, brzini i timskom radu. 

# Djeca # Obrazovanje # Sport
Treća osnovna škola Čakovec
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Učenici 7.b III. OŠ  Čakovec, volontirali su u Caritasovom domu Antun Bogdan Čakovec 23.2, 27.3, 6.4, 25.5

Osnovna škola Antuna Masle
22.05.2017
Orašac, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Učenici OŠ Antuna Masle Orašac snimaju film pod naslovom Bojanov (ne)sretan život. Film prikazuje učenika Bojana koji je neprihvaćen od strane drugih učenika u razredu i na kojeg se vrši jedan oblik nasilja. Nakon nekoliko prikazanih situacija u kojima je Bojan izdvojen od ostale djece, gledateljima se obraća pripovjedač koji najavljuje prikaz mogućih pozitivnih rješenja na prikazane situacije. Potom se film prevrće unatrag i prikazuje drugačiji način odvijanja situacije s naglaskom na pozitivni ishod. Poruka filma je kako je u životu ponekad dovoljna samo jedna osoba koja može pružiti pomoć i učiniti svijet boljim. U filmu je sudjelovalo 11 učenika od 5. do 8. razreda. Navedeni film imat ć svoju premijeru pred ostalim učenicima u školi s prigodnim uvodnim programom u kojem će pojasniti što je to nasilje, koji oblici nasilja postoje, što je volontiranje te kako kroz volontiranje možemo riješiti nasilne situacije.

Volonterski centar Zagreb
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira, pozivamo Vas na događanje – VOLONTERSKI DORUČAK, koje će se održati na Zrinjevcu u četvrtak 25. svibnja s početkom u 10.30 sati. Na ovom će događanju organizatori manifestacije na jednom mjestu okupiti volontere pojedince, volontere iz korporativnog svijeta kao i domaćine volonterskih akcija te će svi zajedno poslati poruku da volonteri nisu samo pomagači, već su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena.

Hrvatska mreža volonterskih centara ove godine organizira manifestaciju u sinergiji s Danima otvorenih vrata udruga (u organizaciji Vladinog Ureda za udruge) te Festivalom Gledaj (u)druge, a s ciljem poticanja što većeg broja građana, organizacija i institucija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima. Hrvatska volontira održat će se od 22. do 27. svibnja u 55 hrvatskih gradova.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
26.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

SSimulacija je namijenjena svim mladim ljudima koji žele naučiti što je Vijeće Europe, čime se ono bavi i na koji način donosi odluke a sve u organizaciji mladih profesionalaca i na aktualnom primjeru Uredbe o raomingu.

Cilj radionice je na praktičan način približiti značaj i djelokrug ovog tijela kako bi se podigla građanska kompetencija sudionika za razumijevanje i djelovanje prema EU institucijama.

Tijekom trajanja dvodnevne simulacije polaznici će se upoznati sa radom osnovnih institucija EU, upoznati se s poslovnikom Vijeća EU, simulirati uvodne govore, debatirati, pripremati i glasati o amandmanima na prijedlog Uredbe o roamingu. Obzirom da simulacija traje 8 sati oba dana, sudionicima je ručak osiguran. Detaljan program je na dnu teksta.

Voditelji simulacije - volonteri:

Ivan Matić – Voditelj projekata u uredu Tonina Picule, predstavnika u EU parlamentu, diplomirani politolog s magisterijem s Odjela za nacionalizam te volonter na poziciji Predsjednika Upravnog Odbora udruge Bonsai

Ana Đukić - Ministarstvo Vanjskih i Europskih Poslova, s bogatim iskustvom pripreme državnih stajališta na području energetike (sam tema nije krucijalna za razumijevanje logike i mehanizama funkcioniranja ) za tematske sjednice Vijeća EU

Viktorija Nuić – Generalna direktorica Model European Union Zagreb 2015 g.

# Mladi
OŠ Dobriša Cesarić Osijek
26.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Učenici produženog boravka OŠ Dobriša Cesarić Osijek u petak 26.svibnja 2017. posjetit će Dom umirovljenika u Osijeku. Posjet ćemo organizirati nakon ručka i korisnicima doma odnijeti muffine koje ćemo ispeći u školi. S umirovljenicima ćemo razgovarati i nešto im kratko izrecitirati i otpjevati. 

# Stari i nemoćni
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
25.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U sklopu aktivnosti projekta "DU, you volunteer?" Udruge Bonsai u suradnji s Pomorsko - tehničkom školom, Odjelom za djecu i mlade Dubrovačke knjižnice i OŠ Marina Getaldića, u četvrtak 25. svibnja održat će se zabavno - edukativna radionica za najmlađe. Radionicu će održati učenici - volonteri Pomorsko tehničke škole u pratnji svoje profesorice Silvije Popović koji će učenike četvrtih razreda upoznati sa znanjima koje ima svaki pomorac (vezivanje čvorova, zaštita na moru, ruža vjetrova)!

# Djeca # Obrazovanje
Muzej suvremene umjetnosti
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Projekt povezuje učenike dviju zagrebačkih osnovnih škola, OŠ Gornje Vrapče,

OŠ Marije Jurić Zagorke i Udrugu Ivana Perkovca iz Šenkovca. U središtu projekta je kinč - tradicijski način izrade cvijeća od krep papira kao i njegove mogućnosti u primjeni u svakodnevnom životu i okruženju. U radioničkom dijelu članice udruge podučile su učenike izradi kinča, a potom su učenici osmislili načine kako da tradicijski kinč uklope u nove, suvremene forme sjenila koje su sami kreirali.

U subotu 27. 5. 2017. od 16 sati u Školici MSU-a projekt će se nastaviti u dvosatnoj radionici pod naslovom Kinč nije kič na kojoj će članice udruge zainteresirane polaznike, djecu i odrasle, podučiti izradi kinča.

Radionica završava otvorenjem izložbe radova nastalih tijekom projekta i na radionici u MSU-u, u 18 sati, u Školici MSU-a.

U projekt su uključeni volonteri MSU-a i osnovnih škola iz Gornjeg Vrapča i Dubrave. 

Koordinacija Udruga Mladih Siska
27.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Povodom nacionalne manifestacije "Hrvatska volontira", Dana otvorenih vrata udruga i Svjetskog dana sporta, 27. svibnja 2017., od 10:00 do 14:00 sati, održava se DAN UDRUGA GRADA SISKA! Program se otvara u samom središtu grada svečanim otvorenjem. Od 10 do 12 sati planirano je predstavljanje rada udruga i ustanova koje djeluju na području grada Siska. Koordinacija udruga mladih svojim sudjelovanjem nastoji građanima Siska približiti sliku volonterskog angažmana mladih te prezentirati aktivnosti i sadržaje koji se provode u Klubu mladih Skwhat.  

Organizatori cijelog programa su Agencija lokalne demokraije Sisak,  Body building klub "Sisak", Zajednica sportskih udruga grada Siska", Grad Sisak, Turistička zajednica grada Siska, Dom kulture "Kristalna kocka vedrine", Centar za socijalnu skrb Sisak. Navedeni organizatori dugogodišnji su suradnici prilikom provođenja aktivnosti Koordinacije udruga mladih te se ovim putem još jedom potvrđuje spremnost na suradnju.

 

 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport
III OŠ ČAKOVEC
24.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Učenici 4.a III. OŠ Čakovec će u sklopu školske aktivnosti Volontiranje-dar zajednici posjetiti učenike u Romskom obiteljskom centru u Kuršancu. Za vrijeme posjeta družit će se s učenicima koji polaze Produženi boravak, čitati će  im priče, s njima igrati igre i pisati domaće zadaće. 

Aktivnost je organizirana u suradnji s udrugom Sfera . 

Labin Art Express XXI
27.05.2017
Labin, Istarska, Zapadna

Krovište "VELIKO KUPATILO" (spoj između GK Labin i KuC Lamparna) izabrano je za akciju čišćenja povodom manifestacije "HRVATSKA VOLONTIRA" kako bi se bendovima koji sviraju u prostorima ispod osigurao nesmetan rad. Za ovu akciju planira se četiri volontera koji će u dva sata čištiti krovište velikog kupatila.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga slijepih SMŽ Sisak
27.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga Slijepih Smž-Sisak predstavit će svoj rad i aktivnosti na  8. Sajmu udruga i ustanova. U sklopu ove aktivnosti planiramo kratke edukacije za sve prisutne građane i posjetitelje. Edukacija obuhvaća kratke radionice koje socijalnoj zajednici omogućavaju bolje razumijevanje života slijepih osoba, načine kretanja s bijelim štapom, kretanje sa psom vodičem i ostale tehnike koje osobe s oštećenjem vida koriste i probleme na koje nailaze. Edukativne radionice prilagođene su svim dobnim skupinama, vrlo zanimljive i dinamične.

Udruga slijepih SMŽ Sisak
23.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga slijepih SMŽ-Sisak organizira druženje uz kavu, čaj i društvene igre na prostoru Rekreacijskog centra Zibel (SRC Sisak). Kroz ovu aktivnost svi prisutni imaju priliku razmijeniti iskustva, upoznati nove osobe, poticati međugeneracijsku solidarnost, podijeliti svoje želje, mogućnosti,probleme i aktivno komunicirati.

Mirovna grupa Oaza
27.05.2017
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir će u suradnji sa zaposlenicima Ergo osiguranja d.d.- Beli Manastir, 27.05.2017. godine imati akciju uređenja dječjeg igrališta u  Dunavskoj ulici . Dobrom voljom i elanom uz pomoć  boja i kistova  ćemo  oličiti i osvježiti drvene i metalne dijelove spomenutog dječjeg igrališta. Cijela akcija će biti u cilju da djeca imaju što ljepše i ugodnije okruženje za igru, te dam im izmamimo osmijeh na licu i radost u srcu. Jer djeca su naša budućnost a sretna djeca - sretna budućnost.

Udruga slijepih SMŽ Sisak
24.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga slijepih SMŽ-Sisak organizira sportske aktivnosti prilagođene slijepim i slabovidnim osobama.
Sportsko rekreativne aktivnosti
Elektronski  pikado za slijepe- uz zvučni signal, omogućava slijepim osobama razvoj bolje eholokacije, usmjeravanja pažnje na zvučne podražaje i određivanja njihova smjera te jačanja mišićne muskulature gornjih ekstremiteta.
 Šah je prepoznat kao igra koja pozitivno utječe na održavanje kognitivnih procesa ,potiče razvoj mozga, potiče kreativnost u rješavanju problema i problemskih zadataka, aktiviraju se obje hemisfere mozga, smanjuje se rizik od Alzheimerove bolesti, poboljšava pamčenje i pospješuje oporavak nakon moždanog udara, razvoj i održavanje fine motorike.
Grupna medicinska gimnastika obuhvaća niz medicinskih vježbi kojima nastojimo povećati tonus mišića, opseg pokreta i fleksibilnost. Gimnastika podiže i opće raspoloženje, ubrzava krvotok, oslobađa od stresa i pomaže pri održavanju kondicije tijela. 

Udruga slijepih SMŽ Sisak
22.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Čitateljski klub slijepih aktivno djeluje već drugu godinu i okuplja slijepe osobe koje uživaju u knjigama i njeguju kulturu čitanja. Aktivnost se održava jednom mjesečno u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak (Rimska 27) gdje korisnici pod stručnim vodstvom obrađuju unaprjed određena književna djela.Kroz rad čitateljskog kluba korisnike se potiče na aktivnu diskusiju, izražavanje vlastitog mišljenja, poticanje kritičkog mišljenja.Čitanje također pozitivno utječe na pamćenje,koncentraciju, širenje vokabulara, upoznavanje drugih kultura,toleranciju itd.

Udruga osoba s invaliditetom SUNCE
25.05.2017
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Sunčani dan je akcija korporativnog volontiranja u Udruzi osoba s invaliditetom "Sunce": ove godine dolaze nam volonteri iz poslovnice Zagrebačke banke u Makarskoj. Zajedno ćemo pripremiti keramičke suvenire za štand "Sunca" na makarskoj Fijeri Sv. Petra: volonterke iz Zabine poslovnice već su pojedinačno sudjelovale na kreativnim radionicama "Sunca", a sada će zajedno pomoći da pripremimo što više suvenira za naš prodajni štand. Na štandu rade naši članovi - djevojke s teškoćama u razvoju iz srednje škole i vano nam je pripremiti što više suveniira za prodaju!

Također ćemo zajedno urediti okoliš Udruge: zacementirati prilaz, posaditi cvijeće...

# Mladi # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Radioklub Pazin
25.05.2017
Pazin, Istarska, Zapadna

Radio klubu Pazin održava radionicu s mini računalima BBC Micro:bit dobivenim u sklopu crowdfunding kampanje "STEM revolucija" pokrenute od strane Croatian Makersa, odnosno udruge IRIM.

Kroz praktične će se primjere pokazati osnove i načine korištenja i programiranja. Na raspolaganju imamo 20 uređaja, ali zbog prostora i kvalitetnog rada radionica je ograničena na najviše 15 aktivnih sudionika.

Sudionici koji žele praktično raditi s Micro:bitovima trebaju donijeti svoj laptop. Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane. Predzanje je dobrodošlo, ali nije uvjet.
 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Žmergo
22.05.2017
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Gubitak biološke raznolikosti globalno je povezan, a neki od uzroka su poljoprivredne djelatnosti, onečišćenje okoliša (tla, vode i zraka), urbanizacija prostora i globalne klimatske promjene. Ovom manifestacijom upravo se skreće pozornost na gore spomenute uzroke i to pripremanjem smoothieja. Cilj je promovirati održive prehrambene sustave i zero waste koncept, stoga će se ostaci od voća i povrća posebno odlagati. Nastali biološki otpad prenijet će učenici Ugostiteljske škole Opatija u novosagrađene kompostere koje je ta škola dobila kroz Žmergov europski projekt EAThink2015. Ove iznimno popularne i zdrave napitke pripremat će učenici uz pomoć EVS volontera Udruge Žmergo iz Španjolske i Francuske.

# Mladi # Stari i nemoćni # Zdravstvo # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Volonterski centar Istra
22.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Volonterski centar Istra i udruga ZUM - Info-centar za mlade održat će ukupno tri radionice s mladima u Gimnaziji i u Ekonomskoj školi u Puli. Srednjoškolci će kroz radionice promišljati volontiranje kao aktivnost koja doprinosi zajednici i istovremeno pozitivno utječe na osobni razvoj i jačanje specifičnih vještina samih volontera. Uz mogućnosti lokalnog volontiranja, predstavit će se i program Europske volonterske službe.

# Mladi
Udruga za mlade Alfa Albona
24.05.2017
Labin, Istarska, Zapadna

Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa Labin Art Express XXI i Klubom mladih 21 organizira u srijedu 24.05.2017. volontersku akciju Tunarica u sklopu koje će 15ak volontera pomoći pri uređivanju ljetnog kampa za mlade u Tunarici (košnja trave, priprema terena za postavljanje šatora, popravak suhozida oko terena,...) nakon čega slijedi neformalno druženje i roštiljada. 

Udruga Srma
26.05.2017
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Crvenim križem gradska organizacija Sinj organizira se dvodnevna akcija. Udruga Srma će organizirati volontere koji će u prodajnim centrima u Sinju prikupljati hranu i higijenske artikle za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja. Svi prikupljeni artikli će se popisati, a Crvni križ Sinj će ih prevest iz centara u skladište Socijalne samoposluge Grada Sinja koja se odvija u prostorijama Crvenog križa Sinj. Udruga Srma će pripremiti informaciju za javnost o cijeloj akciji, prosijediti je madijima, te je objaviti na Facebook stranicama Crvenog križa Sinj, Udruge Srma i Lokalnog volonterskog centra Sinj, te na web stranici Udruge Srma.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga Srma
22.05.2017
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonter Slaven Kardoš održat će predavanje s prikazom fotografija rijetkih i zaštićenih vrsta u Hrvatskoj i Cetinskoj krajini. Time će se obilježiti 22.5. Međunarodni dan bioraznolikosti i podići svijest građana o važnosti zajedničkog djelovanja oko očuvanja bioraznolikosti. Slaven Kardoš dugogodišnji je aktivist na području očuvanja okoliša i autor je dviju knjiga o zaštićenim krajobrazima na području Cetinske krajine. 

# Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

za sve koji žele mogu doći vidjeti, donirati i dobiti informacije o našem radu  

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Gradska knjižnica Vukovar
25.05.2017
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Uređivanje Zelene čitaonice Gradske knjižnice Vukovar

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

teme o kojima ćemo razgovorati: - Što je volontiranje?

                                                - Što nas motivira da volontiramo?

                                                 - Koja su prava i obaveze volontera i organizatora volontiranja?  

                                                 - Specifičnosti u volontiranju na pojedinim pozicijama?

Labin Art Express XXI
22.05.2017
Labin, Istarska, Zapadna

Spomenik kulture - podlabinski "šoht" treću godinu za redom izabran je za akciju čišćenja povodom manifestacije "HRVATSKA VOLONTIRA" kako bi se mladima, a i ostalim građanima pokazala njegova važnost kako sa kulturnog tako i sa turističkog aspekta. Za ovu akciju planira se četiri volontera koji će u dva sata čišćenja šohta i njegovih prilaza omogućiti posjetiteljima što bolji vizualni dojam prilikom posjete.

# Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Centar tehničke kulture Rijeka
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

CTK Rijeka će se predstaviti demonstracijom rada micro:bit-ova,mBot-ova, littleBits te izradom objekata putem 3D printera. Predstavljanje i demonstraciju vodit će zaposlenik Centra i dvoje dugogodišnjih volontera.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije
26.05.2017
Zadar, Zadarska, Južna

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze 2017. godine Društvo multiple skleroze Zadarske županije organizira 1. ZADARSKI MS ĐIR. Radi se o manifestaciji po uzoru na brojna nacionalna, europska i svjetska događanja u sklopu obilježavanja ovog dana. Društvo priprema prigodan program uz podijelu promotivnih materijala od 11 sati na području zadarskog Foruma. U 12 sati kreće ĐIR osoba s multiplom sklerozom, njihovih pratnji i prijatelja te svih ostalih koji se žele priključiti ovoj manifestaciji. ĐIR kreće zadarskom Šetnicom preko Rive do Pozdrava Suncu. Ovom manifestacijom želimo podići svijest ljudi o tome tko hoda pokraj njih, što je to multipla skleroza i s kojim se problemima susreću osobe s ovim stanjem.

# Osobe s invaliditetom
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikupljanje namirnica , higijenskih potrepština te odjeće za Socijalnu samoposlugu odvijat će se svaki dan od 22.5. do 26.5.2017.g.  12,30- 14,30 sati u prizemlju Škole ispred knjižnice. Volonteri  će sve prikupljene potrepštine u petak odnijeti u Socijalnu samoposlugu.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Postavljanje "Kuka dobrote" na području Brajde. Prva takva akcija odrađena je godine 2016. u proljetnom razdbolju. Međutim, postavit će se nove, a na starim mjestima osvježiti prethodno postavljene.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Autonomni centar ACT Čakovec
22.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

ACT Grupa (Volonterski ured Međimurja) u suradnji s Centrom za mlade Čakovec (CeZaM) organizira druženje mladih i starijih kroz igranje društvenih igara: gameboardanje.

5-7 volontera će provesti popodne družeći se sa štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak igrajući se dobre, stare i provjerene društvene igre: Čovječe ne ljuti se, Mlin, Domino...

# Mladi # Stari i nemoćni
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
23.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Cilj je očistiti, reciklirati otpad nađen u dvorištu Škole, urediti i posaditi mediteransko bilje i cvijeće s eko porukama uz pomoć volontera učenika/ca i nastavnika/ica.

Akcija će se održati:

1) u jutarnjem terminu - 10, 00:13,00 sati

2) u popodnevnom terminu - 14,00:17,00 sati

# Mladi # Zaštita okoliša
Foliot Centar za djecu i mlade Matulji
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U četvrtak, 25. svibnja od 16 do 21 sat sudjelujemo u Festivalu udruga - Gledaj (u)druge u Rijeci! 

Na festivalu ćemo predstaviti rad naše udruge, izložiti naše promotivne materijale, našu prvu slikovnicu i nekoliko dječjih radova nastalih na našim redovnim radionicama. Osim toga, održat ćemo dvije besplatne radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta: radionicu izrade optičkih igračaka i radionicu kreativnog pisanja "nastavi priču" u kojoj će moći sudjelovati i odrasli. 

I posljednje, ali ne i manje važno: na Festivalu Udruga predstavit će se i naš plesni studio Vibe - plesnim nastupom.

 

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića
27.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterski klub u okviru škole Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija pod vodstvom prof. Jasne Sudarić organizirat će posjet Azilu za pse . Doći će najmanje 15 srednjoškolskih učenika volontera s nastavnikom. Aktivnost se odnosi na druženje s psima kroz šetnju, a kojima bismo ujedno i donirali hranu.

Osnovna škola Grohote
22.05.2017
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

 Volontersku i humanitarnu aktivnost „Velike stvari imaju male početke!“ organizira Osnovna škola Grohote a nastoji se povezati poslovne subjekte lokalne zajednice i učenike OŠ Grohote, njihove roditelje i zaposlenike Škole u zajedničkoj brizi za najpotrebitije stanovnike naše šire lokalne zajednice.

Cilj ovogodišnje aktivnosti je prikupiti odjeću, obuću, igračke, higijenske potrepštine i slatkiše za štićenike Dječjeg doma Maestral (djecu svih uzrasta od 0 do 18 godina).

Molimo vas da vodite računa o tome da darovani predmeti budu čisti, uredni i upotrebljivi.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Konjički klub Karlovac
22.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Radionice su usmjerene razvijanju i afirmiranju pozitivnih stavova i životnih stilova, razvijanju pozitivne slike o sebi s ciljem osnaživanja u donošenju pozitivnih i kvalitetnih odluka u životu,

Radionice uključuju i pomoć mladima u organiziranju slobodnog vremena.

Rezultati radionica jesu stjecanje znanja i vještina o donošenju pozitivnih i zdravih odluka u životu,

# Mladi
Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i ŽSD
24.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U srijedu 24.05.2017. u 17:30 sati održat ćemo kratku radionicu o načinu komunikacije s osobama oštećena sluha.

Kroz večer društvenih igara naši članovi i volonteri će se upoznati i družiti.

# Osobe s invaliditetom
Streljačko društvo Dragovoljac
22.05.2017
Mokošica, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Streljačko društvo Dragovoljac Mokošica bavi se promocijom streljačkog sporta među djecom i mladima. U našoj streljani se bavimo disciplinom zračna puška 10 metara. Treninzi su dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom od 18 do 21 sat. Treniramo djecu od četvrtog razreda pa nadalje, također imamo i starije članove. Na treningu u prosjeku bude 20-tak djece. Na treningu sudjeluju dva do 3 volontera: trener, pomoćni trener i volonter za održavanje prostora ili opreme. Tijekom godine imamo razne događaje kao što su turniri, klubska natjecanja, humanitarne akcije tijekom kojih sudjeluje jos veći broj volontera.

Udruga udomitelja i obiteljskih domova NadaIvanec
22.05.2017
Ivanec, Varaždinska, Sjeverna

Volonteri Udruge udomitelja i obiteljskih domova "Nada" Ivanec će provesti jedno prijepodne u Caritasovom domu "Sv. Ivan Krstitelj" u Ivancu u druženju s korisnicima doma. Volonteri će igrati društvene igre sa starijim i nemoćnim osobama, ići u šetnju, razgovarati.

Humanitarna udruga Duga Vukovar
22.05.2017
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Dva volontera iz Udruge napisat će i podjeliti poticajno pismo namjere i promidžbeni materijall u sedam institucija u gradu Vukovaru, te u suradnji sa volonterima iz poslovnog sektora organizirati prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Prikupljene namirnice će se dopremiti u prostor Socijalne samoposluge, popisati i podijeliti korisnicima Socijalne samoposluge

Udruga mladih Efekt
24.05.2017
Prelog, Međimurska, Sjeverna

Edukacija o pravilnoj prehrani trudnica i dojilja namijenjena grupi za potporu dojenja.

# Djeca # Zdravstvo
Udruga mladih Efekt
27.05.2017
Prelog, Međimurska, Sjeverna

Druženje studenata različitih fakulteta s maturantima i onima koji će tek to postati, prenošenje znanja, iskustva i svih potrebnih te korisnih informacija u svrhu lakšeg donošenja odluke "kam na faks".

# Mladi # Obrazovanje
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
27.05.2017
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije 'Hrvatska volontira' Koprivnička inicijativa volontera i aktivista - Udruga Kopriva planira provesti aktivnosti uređenja okoliša na lokaciji projekta 'Zajednički eko vrtovi'.

Planira se čišćenje i uređenje okoliša oko dječjeg igrališta, obnavljanje određenih sprava i dodatno uređenje nedavno postavljene sjenice.

Volonteri će tako moči kroz lagane aktivnosti upoznati same 'vrtove, kako su nastali 2014. godine i što se sve postiglo do danas. Očekujemo ugodno i korisno druženje po sve sudionike. 

Udruga Kopriva će kroz planirane aktivnosti povezati nekoliko kontinuiranih programa i projekta koje udruga provodi: projekta 'Zajednički eko vrtovi' (projekt društvenih urbanih vrtova),  programa 'Volonterskog centra Koprivnice' (lokalni volonterski centar) te programa 'Kopriva.tv' (video aktivistička produkcija).

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga mladih Efekt
15.05.2017
Prelog, Međimurska, Sjeverna

Niz predavanja i aktivnosti za učenike Srednje škole Prelog na temu vršnjačkog nasilja

# Mladi # Obrazovanje
Udruga mladih Efekt
22.05.2017
Prelog, Međimurska, Sjeverna

Sklop radionica o informatičkoj pismenosti za Udrugu umirovljenika Grada Preloga

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Udruga mladih Efekt
24.05.2017
Prelog, Međimurska, Sjeverna

Predavanja o oralnoj higijeni za učenike drugih razreda Osnovne škole Prelog

# Djeca # Zdravstvo # Obrazovanje
Agencija lokalne demokracije Sisak
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru rada Volonterskog centra Sisak organizira radionicu za učenike srednje Strukovne škole pod nazivom "Biti volonter". Učenici će se upoznati s vrijednostima volontiranja, zakondovanim okvirom te mogućnostima za lokalno i međunarodno volontiranje.

Radionica se održava u školi, a provode ju mlade djelatnice Agencije lokalne demokracije Sisak koje i same imaju volontersko iskustvo.

# Mladi # Obrazovanje
CARPE DIEM
25.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Kvart je naš! je nastavak prošlogodišnje volonterske akcije kojoj je cilj uređenje terasa zgrada u gradskoj četvrti Grabriku i koja se pokazala vrlo uspješnom. Kroz ovu volontersku akciju nastavljamo povezivati privatni i civilni sektor odnosno poduzetnike iz Grabrika i lokalno stanovništvo u zajedničkoj akciji uređenja okružja u kojem rade i žive. 

DOM ZA OVISNIKE ZAJEDNICA SUSRET
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Aktivnost: čišćenje okoliša, košenje trave, sadnja cvijeća i povrća

Cilj aktivnosti je prostornim uređenjem djelovati na ugodan boravak naših korisnika u programu, a ujedno nam je želja da zajedničkim radom i druženjem korisnika i volontera razbijemo predrasude prema različitostima.
Dobro proljetno čišćenje našeg prostora  blagotovorno djeluje na našu osobnu energiju, koja nas hrani i čini jačim!

Mjesto održavanja: Terapijska zajednica Cista Velika, Dobranjska ulica 12

Vrijeme održavanja: 23. svibnja 2017. godine, od 8:00 do 14:00 sati

                               12:30: zajednički ručak i druženje

 

Gradska knjižnica Marka Marulića Split
25.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Mala škola namijenjena je djeci od 7 godina nadalje, koja žele naučiti igrati šah ili savladati finije tehnike igranja.

Voditelj radionice je Ivo Ivanković, šahovski trener.

# Djeca # Obrazovanje
Udruga za dobrobit i zaštitu Najbolji prijatelj
22.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja "Najbolji prijatelj" nema svoje sklonište, ali uz pomoć ljudi koji su psima pružili privremene smještaje skrbi o oko 20 pasa. Svim tim psima trudimo se omogućiti što kvalitetniji život dok čekaju na svoja trajna udomljenja. Volonteri naše udruge svakodnevno izvode 8 naših pasa u šetnju, a u tu bismo priču voljeli uključiti i Vas! :) Jedino što tražimo je da izdvojite dva sata dnevno i družite se s našim psima. Te ćete životinje usrećiti, a svoju će Vam zahvalnost pokazati s puno maženja i veselom igrom. Dobit ćete super provedeno vrijeme s psima u prirodi, a u srcu grada. Može li slobodno vrijeme biti bolje provedeno? :)

# Zaštita životinja
Radio klub Ozalj
25.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Radioamateri u organizaciji Radiokluba Ozalj će provesti akciju uređenja Pristave - lokacije u Parku prirode Žumberak. Uz uređenje Pristave, provodit će i akciju postavljanja antena te će sudjelovati u međunarodnom radioamaterskom natjecanju. Prezentirat će se rad s radiouređajima. 

# Mladi # Obrazovanje
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Metoda glasnog čitanja ključna je za razvijanje čitateljskih navika i kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Dobrodošli su polaznici svih uzrasta. Termin održavanja: Utorkom u 19:00 – 19.30 od 4. listopada 2016. Voditeljica: Zdenka Blaslov, prof. hrvatskog jezika, knjižničari i studenti 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ
27.05.2017
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Radionica i druženje djece, mladih i starijih na temu: Tradicijski vez i pletenice za sve generacije


 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
26.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj Male škole talijanskog jezika je učenje talijanskog jezika kroz igru

Dob: od 8 do 10 godina

Voditeljica: Ines Banović, prof. talijanskog jezika

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
27.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj Male škole engleskog jezika je učenje engleskog jezika kroz zabavu za školarce. Dob: od 7 do 10 godina

Voditeljica: Karolina Rajić-Mišković, mag. edu. engleskog jezika

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj Male škole engleskog jezika je učenje engleskog jezika kroz igru za predškolce Dob: od 5 do 7 godina

Voditeljica: Anita Ivanović, studentica, Antonio Vitez i Ana Vidić, mag. edu. engleskog jezika 

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
22.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Likovna radionica namijenjena je školskoj djeci s ciljem razvijanja i poticanja kreativnosti i likovnog stvaralaštva

Dob: 7+ Termin održavanja: Ponedjeljkom od 18:00 do 19:00, od 3. listopada 2016. Voditeljica: Dona Tomić, Ivana Čulić (likovne edukatorice,Udruga ANST 1700 Split) i Nataša Prkić, dipl.knjižničarka, GKMM 

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
24.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s GKMM Split organizira radionice kineskog jezika i kulture, a sve s ciljem da djeca na zabavan način i kroz igru upoznaju bogatstvo kineske kulture. Dob: od 7 do 10 godina Termin održavanja: Srijeda od 18:00 do 19:00 od 12. listopada 2016. Voditelji: izvorni govornici kineskog jezika (jezik sporazumijevanja je engleski) 

# Djeca
OŠ Pučišća
22.05.2017
Pučišća, Splitsko-dalmatinska, Južna

U sklopu projekta "Volontiranjem protiv nasilja" koji naša škola provodi s Udrugom "MI" - Split, Udrugom BONSAI, OŠ Pučišća i OŠ Antuna Masle, naši učenici su planirali i sudjelovat će u volonterskoj akciji u zajednici.

Volonteri podijeljeni u skupine posjetit će nekoliko (staračkih) domaćinstava kojima je potrebna pomoć. Odnijet će im prigodne poklone, malo s njima popričati i zabaviti ih... Na taj će način i doznati kakva im je pomoć potrebna i u budućnosti. 

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Učenje i podučavanje djece i mladih u Knjižnici S. S. Kranjčevića. Posebna pažnja se poklanja djeci koja dolaze iz osjetljivih društvenih skupina. Projekt okuplja volontere obrazovane u području iz kojeg pružaju pomoć u učenju (hrvatski jezik i književnost, matematika, engleski jezik, njemački jezik te predmeti razredne nastave).

# Djeca
Hrvatski Crveni križ
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i zaposlenicima Ericssona Nikola Tesla d.d. organizirati će i provesti radionice u sklopu projekta za starije osobe u zajednici Crvenog križa Zagreb.

Cilj projekta je Poboljšanje kvalitete života starijih osoba kroz sudjelovanje u organiziranim dnevnim aktivnostima, a cilj radionica Umreženo društvo za starije sugrađane je promicanje dobrobiti umreženog društva među različitim društvenim skupinama, u ovom slučaju našim starijim sugrađanima koji nisu odrasli u digitalnom dobu. Kroz ove neformalne radionice želimo im približiti suvremenu ICT tehnologiju te im predstaviti dobrobiti koje im njeno korištenje donosi. S obzirom da je funkcioniranje u današnjem umreženom društvu gotovo nezamislivo bez upotrebe te tehnologije, poticanjem na njeno korištenje i pomoću našeg doprinosa uklanjanju eventualnih povezanih barijera želimo pospješiti i  bolju uključenost naših starijih sugrađana u društvo. Radionica je praktična, a program rada prati „šalabahter“ za korištenje tableta koji ostaje polaznicima, a koji su zaposlenici Ericssona Nikole Tesle pripremili posebno za ove radionice.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Adrion
27.05.2017
Zadvarje, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj ove volonterske aktivnosti je urediti javne površine općine Zadvarje u vidu uređenja postojeće hortikulture i sadnje novih sadnica cvijeća i drveća. Budući da je sam položaj općine Zadvarje veoma atraktivan i na putu je prema razvikanim priobalnim turističkim destinacijama, a i samo mjesto je sve više turistički valorizirano vizualni dojam je veoma bitan. Uređenjem okoliša, sadnjom sadnica cvijeća i drveća nastojat će se ojačati već ugodna atmosfera koju ova sredina pruža u svojoj svakodnevnici.

# Mladi # Zaštita okoliša
Grad Rijeka Galerija Kortil
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U suradnji s okolnim školama (OŠCentar, Građevinska tehnička škola i Graditeljska škola za industriju i obrt, te udrugama Volonterski centar udruge SMART, DPURi i KRILA, organiziramo jednopopodnevno druženje na trgu između škola. Planiramo očistiti taj zajednički javni prostor, posaditi sadnice, naučiti poneku novu vještinu (npr. vezivati pomorski čvor ili izraditi lampion), pri tom se družiti sa stanarima u okruženju i razmijeniti priče o prošlosti i sadašnjosti ovog prostora.

# Mladi
Osnovna škola Dragojle Jarnević
23.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Sedmu školsku godinu pedagoginja Branka Bijelić, vjeroučiteljica Ksenija Turk i oko 50 učenika-volonetra provode inicijativu „Budimo prijatelji životinja”kojoj je cilj senzibiliziranje i edukacija javnosti glede brige, pomoći i udomljavanja napuštenih životinja, prije svega pasa koji se nalaze u skloništu pokraj Karlovca. Brinemo i o uličnim mačkama (ostavljamo im hranu, liječimo ih, tražimo udomitelje) i želimo potaknuti javnost i za njihovo odgovarajuće zbrinjavanje. Brinemo i o prehrani ptica u zimskom periodu na rijeci Korani te Vrbanićevom perivoju (Spomenik parkovne arhitekture) koji se nalazi u blizini škole gdje smo na mnoga stabla još prije devet godina postavili kućice za ptice.

Tijekom proteklih godina proveli smo mnoge akcije prikupljanja pomoći u hrani i novcu koje smo donirali udrugama i volonterima koji brinu o napuštenim životinjama (SOS CAT, Zagreb; SPAS, Varaždin; SEDMA OD DEVET, Zagreb; Veselo dvorište, Sl.Brod; Sklonište Čakovec, Mijau Karlovac).

Akcijama smo obilježavali  Međunarodni dan zaštite životinja i Međunarodni dan volontera. Bili smo prisutni i na izložbama pasa, a na natječaj „Crtaj za životinje u skloništu“ knjižare Algoritam, Profil i Mozaik poslali smo 128 likovnih radova. Među 15 najboljih bili su radovi troje naših učenika.

Velika nam je želja  postati zemlja bez usmrćivanja napuštenih životinja.

 

Nadamo se da ćemo našim radom odgojiti naraštaj koji će na pravi način biti senzibiliziran za probleme svoje i tuđe životne zajednice.

Tijekom ove manifestacije u školskom prostoru prikupljat ćemo novčane priloge i hranu koje ćemo ovaj puta donirati udruzi Najbolji prijatelj iz Karlovca.

Društvo osoba s invaliditetom
26.05.2017
Rovinj (Rovigno), Istarska, Zapadna

Kako bi se po prvi put javno progovorili o važnosti civilnog društva u Rovinju, organizirati ćemo tribinu u kojoj ćemo uz razne predstavnike rovinjskih udruga progovoriti o izazovima i problemima s kojima s suočavaju udruge te o njihovoj važnosti u razvoju kulturnih , sportskih , zdravstveno - socijalnih te ostalih sektora.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
22.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Prikupljanje novčanih sredstava u Kauflandu za nabavu logopedske opreme za djecu s teškoćama u razvoju. Za postizanje što boljih rezultata potrebno nam je nabaviti odgovarajuća logopedska pomagala, a to su:

- vibrofon

- logopedski set

- didaktička pomagala za poticanje senzoričkog razvoja

Kod prikupljanja će pomoći 10 osoba, polaznici poludnevnog boravka Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, te 5 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak.

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Zagreb
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Socijalni dućan Gradskog društva Crvenog križa Zagreb je program koji se provodi s ciljem ublažavanja posljedica siromaštva i socijalne isključenosti na području Grada Zagreba kroz pružanje pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama. Pridružite nam se i pomozite svojim sugrađanima :)

Udruga Oppidum
25.05.2017
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

To je novi način pružanja podrške nezaposlenima, posebice mladima, kroz intenzivan 3-dnevni program aktivnog rada na traženju posla, razvoju vještina i znanja na tržištu rada. Kroz edukaciju  dobiva podrška profesionalaca i grupe drugih nezaposlenih koji su u sličnoj situaciji a s kojima će se zajedno radit na dobivanju posla.

# Mladi
Dom za odrasle osobe Sveti Frane Zadar
23.05.2017
Zadar, Zadarska, Južna

Zaposlenici Turističkog ureda grada Zadra će kao turistički vodiči / volonteri povesti korisnike Doma u turističko razgledavanje  povijesnih znamenitosti Zadra.

Trgovačka škola Zagreb
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uređenje prostorije za primanje roditelja obuhvatit će:

bojanje zidova

restauracija i dotjerivanje postojećeg inventara prostorije (stolovi, stolci, zidni ormarići)

bojanje radijatora i cijevi


 

# Mladi # Obrazovanje
Drustvo za sport i rekreaciju Zactive
26.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Udruga DSR Z-active u suradnji sa Dječjim vrtićem Duga Resa uredit će i posaditi povrće u vrtu pokraj objekta Maslačak (jedan od dječjih vrtića u Dugoj Resi), koje će djeca moći naknadno ubrati i konzumirati u svom vrtiću. Voloneterska akcija završit će otvorenim treningom polaznika Sportske igraonice (jedan od programa naše udruge) kojem će se moći pridružiti svi polaznici dugoreških vrtića, kao i sva zainteresirana djeca, uzrasta od 3-6 godina.
 

Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK
23.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK i kroz ovu akciju će pokazati da su aktivni članovi zajednice u kojoj žive, uvijek spremni svojom dobrom namjerom odazvati se potrebama drugih ljudi. Priključiti ćemo se humanitarnoj akciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije nazvanoj "Za dječji osmijeh", kojom se prikupljaju financijska sredstva za nabavu logopedskih pomagala za djecu s teškoćama u razvoju. U utorak, 23. svibnja i u četvrtak, 25. svibnja 2017. godine volonteri Doma NOVINŠČAK će na štandu prikupljati sredstva u navedenu svrhu, što će biti prva u nizu akcija u kojima će sami korisnici djelovati za dobrobit zajendice putem volontiranja, umjesto da budu pasivni promatrači za koje drugi volontiraju. 

# Djeca
Delta
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga Delta će tijekom festivala "Gledaj(u)druge - jer tu smo s razlogom" prezentirati rad široj javnosti građana. Tijekom festivala imat ćemo štand na kojem ćemo prezentirati promotivne materijale naše udruge, predstaviti publikacije proizašle iz naših projekata te pripremiti nekoliko pitanja za građane koji će moći osvojiti simbolične nagrade odgovarajući na pitanja. Nagrade će biti bedževi, notesblokovi i poneki slatkiši. Također će se javnom izlaganju pridružiti nekoliko naših volontera i korisnika projekata koji će građanima moći iz prve ruke prenijeti svoja iskustva stečena kroz sudjelovanje u Deltinim projektima.
 

# Mladi
Knjižnice grada Zagreba
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Beskućnici besplatno pretražuju internet i koriste računala, a volonteri im pomažu tražiti informacije, pisati molbe, životopise... Sve to uz kavu, keksiće i razovor u ugodnom prostoru kupole Gradske knjižnice.

# Umjetnost i kultura
Osječki centar za inkluziju
26.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Naši korisnici, osobe s intelektualnim teškoćama volontirat će u Udruzi ¨Pobjede¨, Azilu za napuštene pse. Oni će uz podršku svoje zastupnice i volontera Udruge Pobjede, šetati pse (puno ih je pa im svakodnevno treba pomoć volontera kako bi svaki pas prošetao do obližnje Drave), pomoći u hranjenju pasa i ako treba još bila kakva pomoć (bojanje ograda, čišćenje prostora i sl).

Hrvatski Crveni križ
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Edukativne aktivnosti u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite Zagreb

Služba za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa provodi mnogobrojne aktivnosti sa tražiteljima azila  i osobama pod međunarodnom zaštitom kako bi ima olakšali socijalizaciju i prilagodbu na novu životnu sredinu. U prihvatilištu za tražitelje azila, djelatnici Hrvatskog Crvenog križa  zajedno s volonterima provode radionice učenja hrvatskog jezika  (osnovni i napredni stupanj) za odrasle i organiziraju pomoć u učenju matematike za djecu.

# Djeca # Obrazovanje
Humanitarna udruga Zlatna generacija
23.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Aromaterapeutica Slavica Rudan nastavlja s pokaznim branjem bilja za sve zainteresirane ljubitelje prirode i pobornike zdrave prehrane. Pokazno branje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja održat će se 23. svibnja.2017.

Okupljanje je predviđeno u 17h sati na početku Lungomara kod Valkana, parking šumica kraj mornaričkog groblja. 
U slučaju kiše održat će se predavanje i radionica u isto vrijeme u prostorima Mjesnog odbora Vidikovac, u Voltićevoj ulici 1. Organizator događanja je Udruga Zlatna generacija, a program je dio aktivnosti Kluba zlatne generacije.
Ovo je jedanaejsta u nizu predviđenih pokaznih branja sezonskog bilja na kojima će se naučiti kako i kada se bere bilje, kako se suši ili sprema na druge načine. U sklopu proljetnog ciklusa previđene su i radionice pripreme biljnih pripravaka kao što su macerati, masti, tinkture. Pohađanje radionica je besplatno.
Tel.: 099 42 49 470
Vidimo se!

Dječja osječka kreativna kućica
23.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterska inicijativa  "Kreativna djeca - kreativni građani" okupit će zaposlenike i volontere Dječje osječke kreativne kućice te zaposlenike tvrtke Inchoo u zajedničkoj akciji uređivanja drvenih stolaca. Akcijom će se oslikati drveni stolci koje je Udruga dobila kao donaciju, a cilj jest da svako dijete u Dokkici ima svoj kreativni stolac. Akciji će se pridružiti i učenici 3. a i b razreda Osnovne škole Augusta Šenoe iz Osijeka.

Akcija će se održati 23. svibnja od 9 do 14 sati u amfiteatru ispred prostora Udruge (Sjenjak 133).

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
22.05.2017
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

Podjela paketa hrane u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 1“ u sklopu Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Paketi se dijele korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb ukoliko nisu ujedno i korisnici pučkih kuhinja ili drugih programa kroz koje primaju topli obrok.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
22.05.2017
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

Svakodnevno druženje volontera sa osobama treće životne dobi u dnevnom boravku za starije osobe Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Šetnja parkom, vježbanje na spravama u sportskom parku, kreativne radionice s korisnicima.

# Stari i nemoćni # Sport
Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
23.05.2017
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

Edukacija se provodi s osobama treće životne dobi na prijenosnom računalu. Uvod u svijet informatike ( kako upalit, ugasit računalo, snalaženje na tipkovnici i sa touchpad-om te bežičnim mišem, snalaženje sa osnovnim funkcijama računala, kako doći na internet- Google, Wikipedija, Forumi, Novine, Oglasnici, Društvene igre, Facebook, Youtube

# Stari i nemoćni
Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj
22.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Volonteri članovi LAG-a Vallis Colapis i Volonterskog centra Kupa predstavit će zainteresiranoj javnosti svoje doživljaje s volonterske razmjene mladih održane u Italiji od 7. do 18. svibnja 2017. u sklopu programa Erasmus+.Program Erasmus+ i razmjena mladih predstavljena je tijekom travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj kroz tri radionice o mogućnostima za mlade unutar Erasmus+ programa, a sama „talijanska razmjena“ i izvještaj s razmjene 22. svibnja 2017. bit će "vrhunac i zaključak ove Erasmus+ priče". Predstavljanje "talijanskih doživljaja" ozaljskih volontera s programa Erasmus+ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj organizirano je u suradnji s LAG-om Vallis Colapis i Volonterskim centrom Kupa. 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga cerebralne paralize Istarske županije
27.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Likovna radionica koja se održava jednom tjedno pri Udruzi cerebralne paralize IŽ započela je svojim radom 2012. godine. Radionicu pohađaju korisnici i volonteri, koji su vrlo bitni u asistenciji pri ovoj aktivnosti. 
Korisnik kroz crtež, sliku, umjetničku tvorevinu pokazuje svoje misli, osjećaje, imaginaciju, koji mu omogućuju da svoje unutarnje stanje izrazi neverbalno, upotrebom prstiju, spužvice, prskanjem, kistom i slično, neovisno o umjetničkoj razini likovnog izraza.
Volonteri asistiraju u vidu pripreme materijala za rad, od miješanja boja, donošenja materijala, do namještanja ruku na određene pozicije. 
Individualnim pristupom odnosno radom „jedan na jedan“ (volonter - korisnik) pronalaze se nove tehnike crtanja i izrade umjetničkih djela čime se potiče daljnji razvoj kognitivnih sposobnosti i fine motorike.

 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Pula
25.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Djelatnici tvrtke Transcom Worldwide d.o.o. iz Pule u sklopu ovogodišnjeg slogana "Dobro je za tebe. Dobro je za druge. Dobro je za tvoju tvrku. Zavolontiraj se!  družit će se s korisnicima u Prihvatilštu za beskućnike Pula i pomagati oko primanja i raspodjele rabljene odjeće i obuće.

HCK GDCK OPATIJA
22.05.2017
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

1. Međunarodni dan biloške raznolikosti - obilježavanje u suradnji sa Udrugom Žmergo iz Opatije i Ugostiteljskom školom Opatija: Promocija različitih i drugačijih načina prehrane izradom smoothi-ja te degustaciju istih.

2. Radionica za djecu Dječjeg vrtića Opatija predškolske dobi: Radionica o upoznavanju djelatnošću Crvenog Križa i osnovama pružanja Prve pomoći primjereno dobi uz demonstraciju i vježbe.

3. Kreativna radionca GDCK Opatija - Klub 60+ u OŠ "Lj. Marakovčić" Opatija: volonterke Kluba s učenicima na satu likovnog odgoja izrađuju razne kreativne predmete (od papira, plastike, tkanine)

4. Obilazak korisnika Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala: Volonteri obilaze korisnika u njihovim domovima na području Liburnije.

 

Društvo Naša djeca Zabok
25.05.2017
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo Naša djeca Zabok na inicijativu djece iz Dječjeg Gradskog vijeća organizirat će bojanje kanti za smeće u gradu Zaboku.

Skice za bojanje kanti za smeće osmislila su djeca, članovi i članice DGV-a te će u aktivnost biti i uključeni članovi/ce Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma (odgoj za volontiranje) uz podršku volonterki Društva Naša djeca Zabok. 

Cilj:

- obojati zastarjele kante za smeće kako bi privukle pažnju i koristile se za svoju namjenu

- druženje djece iz Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma te volontera i volonterki DND-a Zabok

- povezati djecu različitih dobnih skupina s ciljem usvajanja novih vještina i znanja

# Djeca # Zaštita okoliša
Udruga DOBRA
23.05.2017
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Da bi starijim osobama razvili motivaciju za radne i socijalne aktivnosti  organizirati će se volonterska akcija u okviru koje će volonteri izraditi rekvizite za igru kolo sreće prilagođenu osobama starije životne dobi.

Igra kolo sreće će ostati u trajnom vlasništvu Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, i služiti će za zabavu korisnicima i posjetiteljima Doma.

 Volonteri će izraditi drvenu konstrukciju za kolo sreće, te sudjelovati u bojanju i izradi ploče sa slovima. 

Ovom aktivnošću promovira se volontiranje unutar udruga i lokalne zajednice te istovremeno satijim osobama pruža mogućnost da uz zabavni sadržaj i što kvalitetnije provode slobodno vrijeme. Time se također prevladava socijalna isključenost starijih osoba i kod volontera razvija osjećaj solidarnosti za potrebe starijih članova drušva.

# Stari i nemoćni
Liga za prevenciju ovisnosti
22.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ligini volonteri - educirani vršnjaci edukatori, mladi u dobi od 16 do 21 godine, primjenit će svoja znanja i vještine pod mentorstvom Liginog stručnog tima te održati pet radionica za učenike osnovne škole "Trstenik" po temama: Je li ovisnost bolest? (5. razred), Legalne droge (6. razred), Ilegalne droge (7. razred) te Kockanje i klađenje (8. razred).

Udruga cerebralne paralize Istarske županije
25.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Literarna radionica održava se kontinuirano jednom tjedno pri prostoru Udruge cerebralne paralize Istarske županije u Puli.
Radionicu čini grupa korisnika i volontera, uz vodstvo stručne i ambiciozne voditeljice. 
Korisnicima je vrlo bitna pomoć volontera, pošto su sputani u pisanju radi slabije motorike oni su njihove "ruke". Podučava se na radionicama osnovama književnog pisanja te se individualno potiče potencijal pojedinca i prilagođava se njihovim mogućnostima, a rezultira kreiranjem pisanih radova koji se pripremaju za budući tisak, čitaju na javnim priredbama te se od nedavno prikazuju i na lokalnoj televizijskoj postaji (TV Nova) pod nazivom "Tri minute za štorijice". 

 

 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Udruga Zora
26.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga Zora povodom manifestacije "Hrvatska volontira" i "Dana otvorenih vrata udruga" a u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" organizira sljedeće aktivnosti: vršnjački edukatori će provoditi edukaciju učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec o prednostima volontiranja i pozivanja istih na volonterski doprinos u društvu, na Trgu u Čakovcu će biti održana javna akcija s ciljem predstavljanja projekta i pozivanja na volontiranje dok će se kasnije u udruzi Zora održati kružok udruga i inicijativa mladih koji sudjeluju u projektu te edukativni kviz o aktivnostima mladih u udrugama.

# Mladi # Obrazovanje
Liga za prevenciju ovisnosti
26.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

S ciljem promocije volonterstva i rada civilnog društva, građanima Splita ćemo približiti rad udruga putem info pulta u Marmontovoj ulici u Splitu. U interakciji s građanima, propitat ćemo njihova mišljenja i stavove na temu volontiranja. Tijekom akcije dijelit ćemo promotivne materijale, prezentirati svoje aktivnosti i usluge te mogućnosti volontiranja. 

# Mladi
Društvo multiple skleroze PGŽ
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo multiple skelroze PGŽ svojim radom nastoji utjecati na povećanje kvalitete života oboljelih od multiple skelroze i srodnih bolesti s područja Primorsko - goranske županije. Kreativne radionice i posjete nepokretnim članovima su jedan od načina na koji to činimo.

Kako neki oboljeli imaju oslabljenu motoriku, potrebna im je pomoć u izradi, bojanju i sl. predmeta u kreativnim radionicama. Tu volonter posluži kao ruka pomoću koje korisnik može izraziti svoju kreativnost.

U posjetama nepoketnim članovima, koji su često  osamljeni, lijepa riječ volontera, igranje društvenih igara ili čitanje može donijeti puno radosti, kako posjećenoj osobi tako i volonteru.

# Osobe s invaliditetom
CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu manifestacije Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira volontersku akciju "Snage udružite i djelom (za)okružite!" .

Aktivnosti u sklopu akcije uključuju uređenje okoliša:bojanje dječjih sprava i površina na vanjskim igralištima, bojanje ograde, košnja i uređenje travnatih površina, živice i cvijetnjaka u Caritasovim kućama za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te uređenje unutarnjih prostorija: uređenje i bojanje zapuštenih stambenih prostora starijim sugrađanima te bojanje i uređenje Caritasovih kuća za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ovom akcijom želimo uljepšati korisnicima njihov životni prostor i time im stvoriti ugodnije okruženje za kvalitetnije svakodnevno funkcioniranje.

Građanska inicijativa Moj grad Sisak
24.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Moj izbor je prijateljstvo 

Građanska inicijativa "Moj grad Sisak"organizirat će dana 24. svibnja 2017. godine(srijeda) u vremenu od 10 do 12 razgovaraonicu za učenike jedne područne osnovne škole u ruralnom dijelu Sisačko -moslavačke županije. Naše volonterke razgovarat će sa učenicima o osobitostima i vrijednostima prijateljstva, toleranciji, prihvaćanju različitosti i mirnom rješavanju sukoba. Susret ćemo obogatiti grupnim aktivnostima u školskom dvorištu , te osvježenjem i grickalicama za sudionike

# Djeca
Grad Ozalj
27.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Ekološko društvo Žumberak organiziralo je uz potporu Grada Ozlja akciju uklanjanja otpada iz duboke i strme vrtače, ispod donjeg djela sela Belošići, u dolini ispod Vivodine.

Krupni komadi izvlačeni su traktorom s vitlom, a glavnina sitnog otpada u vrećama. Izvučeno je 105 velikih vreća od 150 l i 200 l otpada, koji je odvožen traktorom s prikolicom u unaprijed pripremljen kontejner Azelije EKO  d.o.o. iz Ozlja. Uklonjeno je oko 15 prostornih metara otpada, a akcija će se nastaviti 27.5., jer i nakon 6 sati napornog rada nije se uspjelo ukloniti sav otpad. 

# Zaštita okoliša
Građanska inicijativa Moj grad Sisak
23.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Bontončić- upoznajmo prihvatimo naše prijatelje koji su osobe sa invaliditetom Građanska inicijativa "Mojgrad Sisak"organizirat će dana 23. svibnja 2017. godine (utorak) u vremenu od 10-12h razgovaraonicu za učenike jedne sisačke osnovne škole u odjelu Narodne knjižnice čitaonice Vlado Gotovac u Sisku. Naše volonterke razgovarat će s učenicima o zdravom i odgovornom ponašanju prema onima koji su drugačiji, imaju potrebu i pravo biti ravnopravni sa svima nama. Susret ćemo obogatiti prigodnim osvježenjem i voćem.

# Mladi
Savjetovalište Lanterna Makarska
24.05.2017
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Projekt osmijeh za osmijeh namijenjen je korisnicima Doma za starije i nemoćne u Makarskoj.

Savjetovalište Lanterna svake srijede organizira posjet i druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne. U projekt su uključeni volonteri srednje škole koji svojim dolaskom pokušavaju olakšati i razveseliti njihov boravak u Domu. S obzirom da su takva druženja organizirana na obostrano zadovoljstvo, odlučili smo posjete obogatiti organizacijom  piknik - druženja..

24. svibnja planiramo organizirati piknik - druženje za korisnike Doma. Velika većina korisnika je slabo pokretna i bez obzira na naše uporne pokušaje nismo ih uspijeli potaknuti na izlazak u šetnju, stoga smo odlučili ovaj piknik organizirati u njihovom vrtu jer bi to omogučilo njihovo prisustvo u većem broju. Oni taj vrt slabo koriste jer su im vrata koja vode u dvorište uglavnom zaključana.

Za taj dan smo planirali organizirati glazbu, zakusku i druženje s korisnicima na svježem zraku, oni se toj ideji izuzetno raduju. Samo trajanje piknika bilo bi od 16,00 - 19,00h. Uključili bismo 6 volontera iz srednje škole, 2 volontera iz poslovnog sektora i jednog volontera iz javne ustanove. Samim projektom želimo našim starijim sugrađanima pokazati da nisu zaboravljeni, a mladim volonterima na potrebu brige o starijim osobama.

Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije
22.05.2017
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

U Županji, 22. svibnja, preko 20 volontera s područja Vukovarsko-srijemske županije će uz pratnju predstavnika Gradskih službi i pod nadzorom profesora iz fitofarmaceutskog smjera Obrtničko-industrijske škole županja uređivati zelene površine sadnjom novog biljnog materijala.

# Mladi # Zaštita okoliša
Volonterski klub Prirodoslovne škole Vladimira Preloga
24.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Učenici škole će otići u posjet Domu za starije i nemoćne Pešćenica. Tamo će s njima boraviti u druženju i razgovoru. Cilj posjeta je senzibilirati mlade i upoznati ih sa životom starijih osoba i njihovim potrebama.

Na taj način smanjujemo jaz među generacijama i učimo mlade kako poštivati i biti otvoreni prema potrebama starijih i nemoćnih osoba.

Da bismo izgradili zdravo građansko društvo potrebno je educirati mlade te osvjestiti probleme i poteškoće s kojima se susreću starije osobe s ciljem pružanja adekvatne pomoći i pažnje.

# Stari i nemoćni
Udruga za mlade Agora
26.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Ekipno natjecanje učenika osnovnih škola u igrama spretnosti i igrama na otvorenom.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje # Sport
Udruga za mlade Agora
25.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kreativna radionica za djecu s posebnim potrebama u suradnji sa Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice
22.05.2017
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Nakon što smo na lokalnim medijima objavili da je Udruga "Pčelice" dobila prostor na korištenje dok god Udruga postoji i radi te da nam je potrebna pomoć u materijalima i radu, u nekoliko dana većina problema oko uređenja prostora je riješena. Kontaktirali su nas građani osobno te članovi organizacija iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Upravo zahvaljujući njima, njihovom vremenu, radu i pomoći u materijalu (laminat, spušteni strop, boja za zidove i bojenje zidova, žbukanje) Udruga "Pčelice" riješit će veliki problem nedostatka prostora za kvalitetno provođenje aktivnosti Udruge. Prostor nam je ustupila mlada obitelj Mraović koja je imala samo jedan "uvjet" - da nastavimo i dalje raditi i provoditi aktivnosti i projekte. Odaziv ljudi iz svih sektora na ovom našem užem i širem području da nam pomognu na koji god način mogu, ostavila nas je bez riječi. Nismo sigurni koje će se aktivnosti uređenja prostora provoditi u tjednu Hrvatska volontira 2017. no znamo da ovakvi postupci nesebičnih ljudi zaslužuju priznanje kroz jednu veliku manifestaciju kakva je Hrvatska volontira! Izuzetno nam je drago pokazati jedan ovakav pozitivan primjer suradnje, solidarnosti i empatije iz srca Like smiley.  

Udruga za mlade Agora
24.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Radionica u kojoj djeca osvještavaju razliku između potreba i želja, te proširuju znanja o svojim pravima ali i obavezama koje imaju.

Erasmus studentska mreza Hrvatska
24.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Split će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati donaciju robe i potrepština za beskućnike u Šibeniku
.

# Stari i nemoćni
Udruga za mlade Agora
23.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Plesna radionica za djecu predškolce i osnovnoškolce.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport
Udruga za mlade Agora
22.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Izrada 3D razglednica, čestitiki i motiva tehnikom kirigami.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Erasmus studentska mreza Hrvatska
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Split će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati humanitarnu utrku kojom skupljaju sredstva koja će se donirati.

# Mladi # Sport # Zaštita životinja
Erasmus studentska mreza Hrvatska
26.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Zadar će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati posjet vrtiću Šuškalica u Zadru. Tamo će ESN volonteri uz internacionalne studente volontirati i igrati se s djecom.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za skrb o starijim i nemoćnim osobama Dodir nade
22.05.2017
Podpićan, Istarska, Zapadna

Udruga će obavljati redovne aktivnosti pružanja usluga pomoći i njege u kući korisnika - izvaninstitucionalna skrb

Usluge koje će biti pružene korisnicima su: obilazak, čišćenje, pranje rublja ,  nabavka namirnica i lijekova, priprema obroka, održavanje osobne higijene.

Uz Dane otvorenih rata udruga, zainteresirani će moći posjetiti naš ured , dobiti sve informacije o radu udruge, projektima koji se provode, informacije o benefitima volontiranja, te će moći upisati u Knjigu prijedloga  svoje prijedloge i preporuke za daljni rad i razvitak udruge i socijalnih usluga.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice
27.05.2017
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Treću godinu za redom pridružit ćemo se zajedno s DND-om grada Gospića Udruzi LEA iz Gospića koja organizira natjecanje u krosu u Park šumi Jasikovac - Kros Jasikovac 2017. Planiramo organizirati niz aktivnosti i igara za sudionike krosa i posjetitelje pod nazivom Čarolija igre. Igre će provoditi volonteri Udruge "Pčelice" pa će se sudionici moći okušati u gađanju i rušenju limenki, pogađanju predmeta skrivenih u kutiji pomoću osjeta opipa, te u iskušavanju preciznosti ubacivanja lopti u odgovarajući obojani krug. Cilj svih igara bit će da se sudionici uključe i aktivno okušaju u igrama, ali najvažnije od svega je da se pri tome i zabave. Za kraj čitavog događaja volonteri će organizirati igru hvatanja vodenih balona smiley.

Na Kros Jasikovcu obično promotivnim materijalima predstavimo rad  Udruge "Pčelice". Također, moramo napomeuti da imamo odlične volontere koji se rado uključuju u aktivnosti koje Udruga "Pčelice" organizira i provodi te zahvaljujući njima i njihovu vremenu i angažmanu rad Udruge "Pčelice" je postao još poznatiji i kvalitetniji.

Erasmus studentska mreza Hrvatska
25.05.2017
Zadar, Zadarska, Južna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Zadar će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati posjet azilu za pse. Tamo će ESN volonteri uz internacionalne studente volontirati, donirati hranu i prošetati pse

# Mladi # Zaštita životinja
Erasmus studentska mreza Hrvatska
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Zagreb će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati posjet Dječjiem domu u Zagrebu. Tamo će ESN volonteri uz internacionalne studente volontirati i igrati društvene igre s djecom.

 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice
27.05.2017
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Udruga „Pčelice“ prijavila je na natječaj „Naš doprinos zajednici“ Zaklade Kajo Dadić raspisan 15. rujna 2016. građansku akciju „Zeleni park Gradina“.

„Zeleni park Gradina“ prošao je na natječaju te su nam odobrena sredstva u visini od 13.000,00 kn za provedbu akcije.

U akciji planiramo urediti okoliš PŠ Lički Novi za provođenje školskih aktivnosti vani te mjesto gdje djeca i posjetitelji mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. Na ovaj bismo se način zahvalili učiteljici i učenicima PŠ Lički Novi koji uključuju naše korisnike (djecu s poteškoćama u razvoju) u projektne aktivnosti koje provode u školi te često sudjeluju na različite načine u humanitarnim aktivnostima za Udrugu „Pčelice“. Provođenjem građanskih akcija želimo dati  svoj doprinos lokalnoj zajednici kao zahvalu za pomoć i podršku radu  našoj udruzi.

            Cilj akcije „Zeleni park Gradina“ jest urediti sportski teren (rukometni golovi), mjesta za sjedenje i rad (stolovi i klupe), napraviti ogradu oko škole, izraditi mjesto za provođenje nastave vani i urediti okoliš škole. Osim ovih konkretnih aktivnosti, cilj ovakvih akcija je uključivanje što više sugrađana u provedbu samih aktivnosti na volonterskoj bazi. Navedeni iznos od 13.000,00 kn dopušteno je potrošiti namjenski samo na materijal dok je sav rad volonterski. 

Akcija će se podijeliti u nekoliko manjih akcija, a prva u nizu održat će se 27. svibnja 2017. Plan je obojati metalnu konstrukciju ograde oko škole i pripremiti drvene letvice za ogradu, pripremiti i obojati drvarnicu, pripremiti vrt za sadnju cvijeća, pripremiti palete i stolove za izradu vrtnog namještaja.

Radujemo se predstojećim akcijama građanske akcije "Zeleni park Gradina" jer su se u provedbu pripremnih radnji uključile organizacije i ustanove grada Gospića te mještani Ličkog Novog. Vjerujemo kako ćemo zajedničkom suradnjom i volonterskim radom u ovoj akciji napraviti kvalitetno i lijepo mjesto za rad učenika PŠ Lički Novi te ugodno mjesto za druženje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena mještana Ličkog Novog.

Hrvatski radioamaterski savez
26.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radioamateri će prezentirati sustav radiokomunikacija u kriznim situacijama. Pokazat ćemo načine prijenosa lokalno na malim udaljenostima i na nivou države, upoznat ćemo građanstvo o značaju ovakvog sustava povezivanja u izvanradenim situacijama u zemlji i svijetu. Prijenos će provesti regionalni centar Sustava radiokomunikacija u kriznim situacijama (SRVKS) Hrvatskog radioamatersko saveza - centar Rijeka s Radioklubom Dalj (lokacija Osijek), radioklubom Tehničar (lokacija Brezovica) te Hrvatskim radioamaterskim savezom sa sjedištem u Dalmatinskoj 12 u Zagrebu.

# Obrazovanje
Erasmus studentska mreza Hrvatska
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Erasmus Student Network Hrvatska se odlučila sudjelovati u manifestaciji Hrvatska volontira i potaknuti studente s razmjene na volontiranje u sklopu 30. godišnjice Erasmus+ programa.

Lokalna podružnica ESN Rijeka će u sklopu projekta SocialErasmus koji volontiranjem integrira studente na razmjeni u lokalnu zajednicu, organizirati posjet 
Dječjiem domu Ivana Brlić Mažuranić. Tamo će ESN volonteri uz internacionalne studente volontirati, urediti vrt i igralište i nakon toga igrati društvene igre s djecom.

# Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje # Sport
Hrvatski radioamaterski savez
26.05.2017
Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska, Sjeverna

ARG kamp Bjelovar - mjesto okupljanja mladih koji žele upoznati amatersku radiogoniometriju.. Ovaj šesti ARG kamp organiziraju Hrvatski radioamaterski savez i izvršni organizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar. Polaznici kampa upoznat će se s orijentacijskom kartom, načinom njena korištenja i orijentiranjem u prirodi pomoću nje. Pod nadzorom voditelja proći će teren, te uspoređivati stvarne objekte u prirodi s onima na karti, kako bi što bolje praktično svladali orijentaciju u prirodi. O sudionicima kampa brinuti će mentori s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, svi iskusni radiogoniometristi i članovi HRS-a. Voditeljica kampa je Željka Krupka.

# Mladi
Hrvatski radioamaterski savez
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Doznajte što je budućnost radioamaterizma! Digitalni radio standardi, DMR, C4FM, DVMEGA, MMDVM, samo su neke od skraćenica koje ćemo demistificirati i pokazati što je zapravo digitalni radio, koje su mu prednosti, koje mane i koliko ga je jednostavno koristiti. Smatrate li da je radioamaterizam skup hobi, dozvolite da vam dokažemo da se njime možete baviti gotovo besplatno, a i dalje upoznavati nove tehnologije i nove ljude iz cijelog svijeta. Vidimo se u četvrtak i petak, 25.i 26.5. u Zagrebu, u Dalmatinskoj 12.

# Mladi
Hrvatski radioamaterski savez
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Prezentaciju radiogoniometrije (ARG-a) ili popularnog naziva lov na lisice vodit će radioamateri Hrvatskog radioamaterskog saveza. Radiogoniometrija je sportsko-tehnička disciplina koja je slična orijentacijskom trčanju, samo što se u ovoj disciplini, uz kompas i kartu, koristi antena, slušalice i odašiljač. Odašiljač (lisica) se sakrije negdje u prirodu (šumu, park), a radiogoniometrist (lovac) mora pronaći tu lisicu koristeći se kartom, kompasom, antenom i slušalicama. Lisica odašilje zvukove koje lovac mora loviti kako bi lisicu ulovio. Ovo je natjecateljska disciplina kojom se bave milijuni radioamatera diljem svijeta. Najmlađi "lovci" su prvašići, znači djeca od 6-7 godina dok gornja granica zapravo ne postoji. Lisice ćemo tražiti u četvrtak, 25.svibnja, u Zagrebu, u Dalmatinskoj 12.

# Mladi
Centar za pomoć u kući Međimurske županije
24.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Članovi Kluba za starije osobe Nedelišće posjetiti će poludnevni boravak Udruge za osobe s intektualnim teškoćama, te im pokazati i naučiti ih kako se izrađuju tradicionalni ukrasi iz komušine (lišće kukuruza), ukrasi iz krep papira te tradicionalni "starinski" kolači. 

Kroz druženje stariji će imati priliku prenijeti svoja znanja i iskustva na mlađe, a osobe s intelektualnim teškoćama imati će priliku upoznati "starinske" vještine i znanja.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Hrvatski radioamaterski savez
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Prezentaciju radiogoniometrije (ARG-a) ili popularnog naziva lov na lisice vodit će radioamateri Hrvatskog radioamaterskog saveza. Radiogoniometrija je sportsko-tehnička disciplina koja je slična orijentacijskom trčanju, samo što se u ovoj disciplini, uz kompas i kartu, koristi antena, slušalice i odašiljač. Odašiljač (lisica) se sakrije negdje u prirodu (šumu, park), a radiogoniometrist (lovac) mora pronaći tu lisicu koristeći se kartom, kompasom, antenom i slušalicama. Lisica odašilje zvukove koje lovac mora loviti kako bi lisicu ulovio. Ovo je natjecateljska disciplina kojom se bave milijuni radioamatera diljem svijeta. Najmlađi "lovci" su prvašići, znači djeca od 6-7 godina dok gornja granica zapravo ne postoji. Lisice ćemo tražiti u četvrtak, 25.svibnja, u Zagrebu, u Dalmatinskoj 12.

# Mladi
Kulturno umjetničko društvo Antun Klasinc Lasinja
27.05.2017
Lasinja, Karlovačka, Sjeverna

Ovom volonterskom akcijom ćemo obuhvatiti nekoliko aktivnosti. Kako je KUD dobio na upravljanje od Općine Lasinja etno-kuću, u njoj je potrebno izvesti sitne zahvate, kao što su farbanje jednog dijela vanjskog pročelja, čišćenje i uređenje okoliša. Drugi dio akcije će se odnositi na radionicu izrade suvenira u svrhu promocije Općine i KUD-a.

# Umjetnost i kultura
Gradska knjižnica i čitaonica Duga Resa
27.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kako nastaje muzej i od čega se sve sastoji tema je radonice u tjednu "Hrvatska volontira". Djeci će se kroz interaktivnu radionicu predstaviti kako nastaju muzeji, a u kreativnom dijelu djeca će izrađivati eksponate za muzej. 

# Djeca # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Gradska knjižnica i čitaonica Duga Resa
24.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kroz igru i priču predstavit će se prava i odgovornosti djece. Edukativna radionica pružit će djeci na kreativan i interaktivan način primjere njihovih odgovornosti u životu kao i njihovih prava. 

# Djeca # Obrazovanje
Gradska knjižnica i čitaonica Duga Resa
22.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Kirigami je drevna japanska tehnika gdje se metodom savijanja i izrezivanja papira izrađuju razni oblici.Na interaktivnoj radionici namijenjenoj djeci predškolske dobi predstavit će se Kirigami tehnika, a djeca će dobiti priliku okušati se u toj tehnici te izraditi zanimljive oblike i predmete. 

# Djeca # Umjetnost i kultura
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci
27.05.2017
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Volontiranje 50 Mladih Crvenog križa Vinkovci na Nadbiskupijskom susretu 1.500 osoba s invaliditetom iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji će biti održan 27.05.2017. u Vinkovcima.

Program susreta obuhvaća euharistijsko slavlje, kulturno-umjetnički program, predavanje za roditelje, upoznavanje grada vožnjom fijakerima, te okrijepu i druženje.

Volonteri Crvenog križa Vinkovci će pružati svakovrsnu pomoć osobama s invaliditetom, od prihvata, pomoći pri kretanju, smještaja, provedbi kreativnih radionica, eventualnom pružanju prve pomoći, do pomoći pri konzumiranju obroka i osvježavajućih napitaka.

# Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Pazin
24.05.2017
Pazin, Istarska, Zapadna

Društvo Naša djeca Pazin planira volonterske akcije u razdoblju od 24.5.-26.5.2017.  uređenja okoliša iza zgrade Društva Naša djeca Pazin, a sve da bi djeca imala prostor za igru i veselje te vrtlarenje. Planira se nasipati zemlja, poravnati teren, očistiti tunel za igru, zasaditi aromatično bilje (lavanda, ružmarin), pokositi travu, popraviti gume za igru (zakopati ih dublje u zemlju) i očistiti korov u vrtu. 

Svi koji žele mogu se pridružiti ovoj akciji.

# Djeca
Škola za medicinske sestre Vrapče
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri u predvorju pozivaju učenike i djelatnike Škole da na papir ispisuju "male stvari" koje bi drugi učinili njima, a koje bi pomogle boljem osjećaju i pripadnosti zajednici.  Sve navedene "male stvari" izložile bi se na vidljivo mjesto kao podsjetnik na promjenu ponašanja u odnosu na druge.

Svrha volonterske aktivnosti je razvijanje svijesti i preuzimanje osobne odgovornosti u kreiranju ugodnije i  ljepše zajednice.

# Obrazovanje
Udruga Mi Split
22.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Dvadesetak korisnika našeg Centra na tjednoj bazi sudjeluje na glazbenoj pjevačkoj radionici. na navedenim radionicama uvježbavaju sve svoje buduće nastupe, vježbaju repertoar uz pratnju harmonike i gitare te se druže.

# Stari i nemoćni
Udruga Mi Split
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U centru Zlatno doba Udruge "MI" - Split održava se informatička radionica za osobe starije životne dobi. Radionicu vodi volonterka i održava se na tjednoj bazi. Na radionici sudjeluje 10 umirovljenika koji se uče osnovama Worda, Excella i Interneta.

# Stari i nemoćni
Osnovna škola Stobreč
23.05.2017
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U sklopu projekta "Volontiranjem protiv nasilja" kojeg naša škola provodi s Udrugom "MI" - Split, Udrugom BONSAI, OŠ Pučišća i OŠ Antuna Masle, naši učenici sudjeluju i planiraju volontersku akciju povezivanja OŠ Stobreč i COO Juraj Bonači.

U utorak, 23.5.2017. planiramo u popodnevnim satima doći u Centar Juraj Bonači, kroz zajedničko druženje u njihovom školskom vrtu posaditi maslinu i time simbolično povezati naše dvije škole. Nako nsadnje sudjelovat ćemo na kreativnoj radionici (glazbena) štićenika Centra, a akciju završiti zajedničkim druženjem uz zakusku.

# Djeca # Osobe s invaliditetom
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Edukativne radionice informatičkog i informacijskog opismenjavanja namijenjene su osobama starije dobi i prilagođene su njihovim željama i potrebama, a mogu sadržavati: osnove korištenja računalom, pretraživanja interneta, dopisivanja e-poštom, korištenje društvenih mreža te rada u tekstualnim dokumentima. Radionice se provode individualno, a vode ih educirani volonteri.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
24.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Upoznavanje građanstva, mladih, volontera i svih zainteresiranih s kulturom gluhoslijepih osoba, načinima komunikacije i kretanja gluhoslijepih osoba, u sklopu kojeg će se održati i kratka radionica o hrvatskome znakovnome jeziku. Prilikom ovih događaja svi zainteresirani moći će se na trenutak naći u poziciji gluhoslijepih osoba i osjetiti kako je to živjeti u svijetu tišine i mraka.

# Osobe s invaliditetom
Knjižnice grada Zagreba
27.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Igranje raznih modernih društvenih igara – Carcassonne, Star Wars Carcassonne, Lords of Waterdeep, Hanabi, Dixit, Ingenious, Sherlock Holmes Puzzle Case, Maldoria i mnoge druge. Dio igara osigurava Udruga Igranje,  neprofitna organizacija za promicanje i popularizaciju modernih društvenih igara u svrhu podizanja kulture igranja društvenih igara te poticanja razvoja civilnog društva širenjem obiteljskih vrijednosti te radom na socijalizaciji i prevenciji svih dobnih skupina od različitih vrsta ovisnosti.

 

# Djeca # Mladi
Knjižnice grada Zagreba
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Djeca čitaju u društvu psa i njegovog voditelja. Voditelj potiče i usmjerava dijete dok čita, sudjeluje u čitanju i pomaže pri razumijevanju pročitanog teksta. Prisutnost psa koji razumije boju glasa, ton i emociju omogućava djetetu da se opusti i čita vlastitim ritmom.
Program se ostvaruje u suradnji s volonterom Udruge za pet therapy Indeficienter Vinkuran, prve udruge u Hrvatskoj za provođenje aktivnosti, terapija i edukacija potpomognutih životinjama.

 

# Djeca # Obrazovanje
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Tijekom dvosatnog druženja uz volonterku koja priča priču na Odjelu za djecu i mlade Knjižnice Jelkovec, naši najmlađi korisnici mogu likove iz priče pretvoriti u crteže.

# Djeca
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće 1925
27.05.2017
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Jedna od važnijih djelatnosti kojima naša udruga ostvaruje svoje ciljeve je aktivnost na očuvanju kulturne i prirodne baštine, tako ćemo 27. svibnja, u vremenu od 9 do 14 sati uređivati prostor registriranog arheološkog nalazišta oko kapele Sv. Leonarda. Sama kapela je spomenik kulture najviše kategorije, nakon obnove mještani-volonteri redovito uređuju prostor oko nje. Ovogodišnjom akcijom želimo otvoriti nove vizure između sadašnjeg groblja, stare mrtvačnice, kapele Sv. Leonarda i budućeg mjesta (unutar groblja) na kojega planiramo postaviti sve odbačene stare spomenike (oko 20-30). Nadalje ovom akcijom uredit ćemo park s oko 30 starih borova u kojem se planira postaviti drvene klupe i stol za odmor. S ovog prostora vidi se Klek, u blizini rijeka Kupa i preko Kupe Slovenija. Jedna skupina volontera uređivat će ovaj prostor već u subotu 20. svibnja.

# Zaštita okoliša
Udruga ZUM
22.05.2017
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih", koji financijski podupire Grad Pula, pokrenuli su prvi Volonterski klub za mlade koji je nastao s ciljem okupljanja mladih volontera te onih koji tek žele postati u razmjeni mišljenja, iskustva i ideja, organizacije zajedničkih volonterskih inicijativa te stjecanja novih prijateljstava.

Volonterski klub za mlade otvoren je i dostupan svima u dobi od 15 do 30 godina koji imaju malo slobodnog vremena te ga žele utrošiti na unapređenju lokalne zajednice. 

U sklopu manifestacije "Hrvatska volontira", 22. svibnja u 19 sati, u prostoru Udruge ZUM na adresi Flavijevska 8 u Puli, održat će se drugi sastanak mladih volontera koji će zajednički osmisliti i provesti volontersku aktivnost.

 

# Mladi
Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
22.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Povodom manifestacije Hrvatska volontira,  otvaramo svoja vrata 22., 23. i 25. svibnja za sve zainteresirane koji žele saznati više i informirati se o radu i aktivnostima Lukjernice.

Očekujemo vas!

 

Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
24.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U prostoru Udruge Lukjernica održati će se 24. i 26. svibnja likovne radionice u kojima će pod nadzorom voditeljice Katice Bendeviš sudjelovati članovi i volonteri. Tijekom likovnih radionica koristit ćemo različite tehnike poput akvarela, tempere, olovke i ugljena kako bi istraživali različite teme, a sve to kroz ugodno druženje.

# Umjetnost i kultura
Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj
22.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Izrada uradaka od recikliranog materijala, ručni rad, međugeneracijska solidarnost. Na kreativnoj radionici sudjelovat će starije osobe s ciljem prijenosa svog znanja i vještina mlađim generacijama. Radionice će se održati dva puta u tjednu "Hrvatska volontira" 22.5. i 25.5.2017. 

# Mladi # Stari i nemoćni
Udruga PETROZE KRUSLJEVO SELO
22.05.2017
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO  će dana 22.05.2017.g. s početkom u 10:30 sati započeti obilježavanje Svjetskog dana bioraznolikosti kojim želi potaknuti osvješćivanje svoje lokalne zajednice kroz pojedinačne ekološke aktivnosti, akcije i volontiranje. Ovu akciju provodimo u suradnji sa Osnovnom školom Oroslavje, Područnom školom Krušljevo Selo, Hortikulturom Vojtić i ekološkom sekcijom udruge-Eko zeko.

Akcija će rezultirati postavom dvaju vidljivih znakova, od kojih jedan ukazuje na važnost migracija i populacije ježeva u mjestu a drugi će krasiti cvjetnjak Područne škole Krušljevo Selo sa porukom- Ne bacaj smeće, čuvaj prirodu!

Ujedno će volonteri obrezati živicu kod područne škole a djeca i mladi će kroz skupljanje odbačenog smeća, papira i otpada u okolici očistiti okoliš od neželjenog otpada. Kroz aktivnosti ukazivati će se na važnost bioraznolikosti našeg kraja, flore i faune kao i važne uloge zdravog i čistog okoliša u zajednici.

Kroz akciju želimo zajednicu i volontere potaknuti na uključivanje u rad civilnog sektora a kroz projekt "A kaj štrumfaš?!" djecu i mlade da im se na ovaj način edukativno, kvalitetno i sadržajno ispuni slobodno vrijeme i potakne na ljubav prema svojem mjestu i prirodi oko nas.

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj
23.05.2017
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

Izrada uradaka od recikliranog materijala, ručni rad, međugeneracijska suradnja. Na kreativnoj radionici sudjelovat će starije osobe s ciljem prijenosa svog znanja i vještina mlađim generacijama, posebno djeci Radionica će se održati  u tjednu "Hrvatska volontira" 23.5..2017. godine

# Djeca # Stari i nemoćni
Odbojkaški klub Mladost Duga Resa
22.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Mini odbojka je umanjena verzija odbojke za uzrast djece 2006. godišta i mlađe. Na jednom odbojkaškom igralištu se nalaze dva terena mini odbojke (4,5 m x 12 m). Ekipu mini odbojke čini najmanje 6 igračica. Umjesto redovnog treninga mini odbojke koji se održava u dvorani "Mladosti" održao bi se "otvoreni" trening za djecu 2006. godište i mlađe.  Trening bi obuhvaćao podučavanje osnovnih odbojkaških elemenata djece koja do sada nisu imala kontakt s odbojkom, od strane trenera odbojkaškog kluba Mladost Duga Resa i seniorskih igračica. Trening bi završio pokaznim turnirom između ekipa koje bi u svom sastavu imale minimalno dvoje  "polaznika otvorenog treninga", te ostalih djevojaka polaznica škole mini odbojke OK Mladosti Duga Resa.

# Djeca # Sport
učenički dom Moravice
24.05.2017
Vrbovsko, Primorsko-goranska, Zapadna

u srijedu 24.5.pomoći ćemo u pripremi hrane u pučkoj kuhinji u Vrbovskom

# Mladi
učenički dom Moravice
25.05.2017
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

u azilu za napuštene životinje Lič 25.5. ćemo pomoći očistiti boksove,prošetati pse i sve što bude potrebno

# Mladi
Udruga Ri Rock
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Provedba tehničkog i glazbenog dijela eventa Gledaj (u)druge - Festivala udruga. 

To podrazumijeva:

1.  Slaganje stagea, zvuka i rasvjete, puštanje ploča, osiguravanje tehničkih uvjeta za provođenje aktivnosti

2. Logistički poslovi - dovoženje i odvoženje instumenata i tehnike

# Mladi # Umjetnost i kultura
PRONI Centar za socijalno podučavanje
27.05.2017
Ilok, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Savjet mladih Grada Iloka u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje kroz program Volonterski centar Vukovar organizira volontersku akciju koja će se održati 27. svibnja 2017. godine u Iloku. U volonterskoj će akciji sudjelovati 15 volontera s područja grada Iloka te će u njoj dodatno uređivati novoizgrađeno dječje igralište na adresi Stjepana Radića 36 u Iloku (stavljanje podnih obloga i uređenje okoliša).

 

# Djeca # Mladi
Udruga IKS
27.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U subotu, 27. svibnja pridružite nam se na radionicama za djecu - "Petrinja se igra". Na radionici će u edukativnim i sportskim aktivnostima sudjelovati djeca osnovnoškolskog uzrasta.

Udruga IKS
26.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U petak 26. svibnja mladi volonteri "Aktivci" organizirat će događaj za mlade iz zajednice prilikom čega će zajedno gledati filmove i družiti se na otvorenom uz mnoštvo zabavnih aktivnosti!

PRONI Centar za socijalno podučavanje
22.05.2017
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar kroz program Volonterski centar Vukovar Vukovar u suradnji sa Tehničkom školom Ruđera Boškovića Vinkovci provodi volontersku akciju pod nazivom Kutak za učenike.

Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, koji se obrazuju za zanimanje arhitektonskog i građevinskog tehničara (15), će od 16.-27.svibnja urediti i oslikati prostore hodnika na prvom katu naše Škole. Ukupno će kroz četiri dana (16 sati)urediti  i oslikati zidne i drvene plohe u hodniku te na taj način uljepšati prostor u kojem borave.

Učenici Škole, koji se obrazuju za zanimanja elektrotehničar i računalni tehničar u strojarstvu (10-ak učenika), će u suradnji s profesorima i školskim domarom izrađivati namještaj od paleta za „kutak za učenike“. Ukupno će kroz 4 dana (16 sati) izraditi namještaj za „kutak“.

Cilj projekta je uljepšati prostore Škole i prilagoditi ih našim željama i potrebama kroz zajedničku volontersku akciju učenika i profesora.

# Mladi
PRONI Centar za socijalno podučavanje
22.05.2017
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar kroz program Info centar za mlade Vukovar u suradnji sa Osnovnom školom Mitrnica provodi volontersku akciju pod nazivom "Veliki" volonteri za "Male" volontere.

Naše aktivnosti :

1.Čišćenje okoliša:           

a) unutar škole – školsko dvorište

b) izvan ograde škole

2. Čišćenje fasada i ograde oko škole: Uklanjanje  grafita, natpisa, ispravljanje i popravljanje ograde

3. Bojanje ograde oko škole:

a) metalni dio

b) betonski dio ograde

4. Izrada aplikacija za ogradu : na satu likovne kulture i oslikavanje donjeg dijela ograde

 U AKCIJI  VOLONTIRANJA ĆE SUDJELOVATI :

- volonteri Info centar za mlade Vukovar

- učenici OŠ Mitnica

- učitelji i stručni suradnici OŠ Mitnica

- nenastavno osoblje OŠ Mitnica

- roditelji

- udruge s podreučja grada Vukovara koje se odazovu na poziv

# Djeca # Mladi
Udruga IKS
25.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U četvrtak 25. svibnja pridružite nam se u igranju raznih zanimljivih društvenih igara s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe Petrinja!

Planinarsko društvo Vrlovka
27.05.2017
Kamanje, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu ove akcije uređivati će se penjalište u selu Veliki vrh i njegov okoliš te planinarske i pješačke staze na području Općine Kamanje. Uređenje penjališta podrazumijeva čišćenje stijene od raslinja te uklanjanje nekompaktnog kamenog materijala koji prijeti da prilikom pada povrijedi penjače u podnožju stijene. U okolici penjališta urediti će se sav prostor na način da će se očistiti od grmlja i niskog raslinja te trave. Nakon čišćenja sav odstranjeni biološki materijal skupiti će se na hrpe. Pristupni put do penjališta nasut će se šljunkom, kojeg će biti potrebno ručno isplanirati. Širi okoliš penjališta potrebno je pokositi.

# Mladi
Udruga IKS
24.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U srijedu, 24. svibnja, dan ćemo započeti igranjem binga s uvijek veselim korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji!

# Zdravstvo
Udruga IKS
23.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U utorak 23. svibnja u 10 sati ujutro, volonteri će proći kratku edukaciju za rad s nepokretnim i teže pokretnim korisnicima te s njima prošetati po Petrinji.

# Stari i nemoćni
Konjički klub Eohippus
25.05.2017
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Povodom dana Otvorenih vrata, Konjički klub Eohippus u suradnji s udrugom Društvo Naša djeca Vinkovci 25. svibnja 2017. u vremenu od 10-16 sati, predstavit će rad udruge kroz kreativne radionice i igre namjenjene djeci, ali i odraslima koji im u tome mogu pomoći. Na taj način predstavit će kako se zajednički može ispuniti slobodno vrijeme djece i mladih, a istodobno potaknuti razvoj dječje kreativnosti koja počiva na vrijednostima nenasilja, interkulturalnosti i uvažavanja različitosti kroz kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena i volonterski rad. Kreativne igre i radionice namjenjene su djeci predškolske i školske dobi, dječjim vrtićima, odgajateljima, roditeljima te svima onima koji žele doprinjeti izvaninstitucionalnim aktivnostima djece. Sastoje se između ostalog od potezanja konopa, bacanja potkove, skakanja u vreći i td. Naši posjetitelji će moci uživati u obilasku ambijenta konjičkog kluba Eohippus i družiti se sa životinjama: konjima, macama, psima, gicama, guskama, ovcama i paunovima. Upravo u svim navedenim aktivnostima, potrebna nam je pomoć volontera!Veselimo se susretu s Vama. :-)

Projekt građanske demokratske inicijative
26.05.2017
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

Uređenje okoliša Društvenog centra u Belom Manastiru (zgrada 5 nevladinih organizacija) čišćenje travnjaka, košnja, okopavanje i sadnja cvijeća, skupljanje smeća, postavljanje kompostera - ekološka aktivnost.

Udruga IKS
22.05.2017
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U ponedjeljak 22. svibnja, uvodna aktivnost u manifestaciju "Hrvatska volontira" bit će druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja na otvorenom, i to uz kuglanje!

# Stari i nemoćni
Udruga za pomoć mladima VPŽ Veranda
27.05.2017
Virovitica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

U 2017. godini Udruga za pomoć mladima VPŽ "Veranda" obilježava 10 godina postojanja. 27. svibnja, u subotu, od 10 do 12 sati na adresi Gajeva 3, Virovitica, otvorit će svoja vrata građanima te predstaviti svoj rad, a volonteri će svim zaniteresiranim mladima od 15 do 29 godina predstaviti program volontiranja u udruzi i kroz priču o svojem iskustvu potaknuti ih na volontiranje - i u Verandi, ali i na volontiranje u općem smislu.

Nakon 12 sati druženje će se "preseliti" na virovitičke ribnjake kako bi članovi i volonteri udruge zajedno sa posjetiteljima mogli u potpunosti uživati u druženju, zdravoj hrani te sportskim i društvenim igrama. 

# Mladi
Udruga osoba s invaliditetom Agape
23.05.2017
Omiš, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Srednjom školom "Jure Kaštelan" organiziramo 23.05.2017. terenski posjet učenika s profesorima mentorima u dom korisnika odnosno osoba s invaliditetom koji su nepokretni, ili teško pokretni. U terenskom posjetu učenici će osobama s invaliditetom pružiti masaže cijelog tijela, masaže lica, refleksologija stopala, muško-žensko šišanje, te ostale frizerske usluge te im svojim volontiranjem uljepšati svakodnevnicu. Ujedno uz učenike, profesore  mentore kao volonteri sudjelovat će i djelatnici Udruge.  Također 26.05.2017. u prostoru udruge također  iste  ove usluge organiziramo za sve članove i umirovljenike. 

27.05.2017. Organiziramo "Turnir u balotama - Točkaši" gdje će se osobe u invalidskim kolicima kategorija "Točkaši" međusobno natjecti, te osoba sa štakama  kategorija "Štakaši"koji će se također međusobno natjecati. Uloga volontera je da sudjeluje u organizaciji turnira, sudačkom dijelu, te ispomoći osobama s invaliditetom.

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT Prihvatilište za beskućnike Ruže Sv Franje
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

PROGRAM: 
22.05.2017., Ponedjeljak  
Otvorena vrata Prihvatilišta od 9,00 sati do 15,00 sati: Upoznavanje sa životom u Prihvatilištu za beskućnike ''Ruže Sv. Franje'' te mogućnostima za volontiranje.  

24.05.2017., Srijeda 
17,00 sati: Informativna radionica o volontiranju u Prihvatilištu (motivacija za volontiranje, prava i obaveza volontera, i opis radnog mjesta volontera) 

26.05.2017., Petak 
17,00 sati: Informativna radionica o volontiranju u Prihvatilištu (motivacija za volontiranje, prava i obaveza volontera, i opis radnog mjesta volontera) 

Od ponedjeljka do petka 22.05.2017. do 26.05.2017. uvremenu od 19,00 do 22,00 sata podjela večere za korisnike Prihvatilišta. Dođite nam u posjet i iskusite radost volontiranja smiley 

 

 

 

# Mladi # Stari i nemoćni
Volonterski centar Osijek
22.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U nastojanju da se promovira vrijednost volontiranja kao građanska vrlina i navika srca te građanima približi rad udruga, njihova važnost i uloga u lokalnoj i široj zajednici u Hrvatskoj će tjedan od 22. do 27. svibnja 2017. objediniti nekoliko manifestacija važnih za vidljivost rada organizacija civilnoga društva: nacionalna manifestacija "Hrvatska volontira" te kampanja "Gledaj (u)druge".

Želite li nam se pridružiti u obilježavanju ovih dviju manifestacija, iskušati se u novinarstvu ili pokazati svoju kreativnost i organizacijske vještine te kroz volonterski angažman doprinijeti većoj vidljivosti manifestacija, kao i samoj organizaciji istih, pozivamo vas da se prijavite na jednu od volonterskih pozicija:

1. Izvjestitelj s volonterskih aktivnosti u Osijeku - kako bismo popratili aktivnosti koje će različite udruge i ustanove u tom tjednu organizirati na manifestaciji "Hrvatska volontira" potrebno nam je 6 volontera/ki koji bi obilazili razne lokacije, udruge i ustanove u Osijeku te fotografiranjem i izvještavanjem s terena dokumentirali njihove aktivnosti. Dokumentirane aktivnosti bile bi promovirane na našim društvenim mrežama te biste na taj način pomogli i samim organizacijama u promociji i većoj vidljivosti. Trajanje volonterskog angažmana: prema dogovoru nekoliko sati u tjednu od 22. do 27. svibnja 2017. S volonterima ćemo održati sastanak 18. svibnja, a o točnom vremenu bit će obaviješteni naknadno.

2. Asistent u organizaciji Festivala "Gledaj (u)druge" - u nastojanju da građanima i široj javnosti približimo rad udruga, njihovu važnost i ulogu u lokalnoj i široj zajednici 25. svibnja 2017. organizirat ćemo Festival "Gledaj (u)druge" koji će okupiti veliki broj udruga koje će na festivalu predstaviti smisao i svrhu našeg postojanja, upoznati građane s korisnicima i aktivnostima koje provodimo. Potrebno nam je 6 volontera/ki koji bi nam pomogli u kreativnoj pripremi materijala za festival (izrada tabli, natpisa, akreditacija...) od 15. do 24. svibnja te na sam dan Festivala 25. svibnja u postavljanju i pripremanju štandova, informiranju sudionika festivala, raspremanju štandova po završetku i uređenju prostora/javne površine na kojoj će se festival održati. Trajanje volonterskog angažmana: 17.-24.5. od 12:00 do 16:00 sati (dan i vrijeme prema dogovoru); 25.5.2017. od 10:30 do 15:30 sati.

 

Volonterski centar Osijek
22.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri Volonterskog centra Osijek pružat će podršku u savladavanju nastavnog gradiva učenicima s poteškoćama u učenju OŠ Franje Krežme i učenicima OŠ Antunovac te PŠ Ivanovac. Pomoć će biti pružena iz premeta obuhvaćenih nastavnim planom i programom: Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik, Priroda i društvo, Njemački jezik, Kemija, Fizika.

# Djeca
Volonterski centar Osijek
22.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri Volonterskog centra Osijek pružat će socijalnu podršku izbjeglicama i migrantima koji su se zatekli na području Republike Hrvatske i koji su trenutno smješteni u Prihvatnom centru za tražitelje azila u Kutini te maloljetnicima bez pratnje smještenima u Osijeku. Socijalna podrška bit će pružena kroz kreativne radionice, sportske aktivnosti te razgovor i druženje.

Kolajna ljubavi
27.05.2017
Zagreb-Novi Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Športsko- rekreativno druzenje uz razne zanimljive i vesele igre kojima cemo upotpuniti rodjendansko slavlje djece azilanata u Zagrebu

# Djeca
OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu
22.05.2017
Lopatinec, Međimurska, Sjeverna

Od početka školske godine 2016.717. u OŠ I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu s radom je počela humanitarna grupa Mijenjam sebe, mijenjam svijet pod vodstvom psihologinje škole Irene Šestak. Tijekom cijele školske godine provodimo razne volonterske aktivnosti- prikupljanje plastičnih čepova za oboljele od limfoma međimurske županije, bojanje i ukrašavanje staklenih flašica tehnikom decoupage koje prodajemo i novac doniramo (novac doniran azilu Prijatelji Čakovec i Caritasovom domu za teško bolesnu djecu u Čakovcu), prikupljanje hrane, starih ručnika, jastuka, deka, posteljice za azil Prijatelji Čakovec,  prikupili smo i igračke i slikovnice za odjel pedijatrije Županijske bolnice Čakovec te tekstilnu odjeću za socijalnu zadrugu Humana Nova Čakovec. S aktivnostima prikupljanja plastičnih čepova za oboljele od limfoma i leukemije te  hrane za pse,  starih ručnika i posteljine za azil Prijatelji Čakovec nastavljamo do kraja školske godine!

# Mladi
Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići
25.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Volonterska akcija udruge ZVONČIĆI pod nazivom "Budimo složni - na jedan dan" uključuje uređenje dijela prostora na kojem su u tijeku pripreme za postavljanje Senzornog parka. Ova volonterska akcija će se odvijati u suradnji s roditeljima djece koja će koristiti Senzorni park i stanarima okolnih zgrada. Na taj način bi uljepšali travnjak i prostor oko parka.

Kako kroz našu Udrugu svakodnevno u prosjeku prođe tridesetak djece koja dolaze na terapije, odlučili smo smanjiti nervozu u čekaonici i omogućiti djeci da vrijeme čekanja provode u Senzornom parku.

Aktivnosti koje planiramo provesti su nasipavanje kamenja, bojanje klupe i općenito uređenje dijela kojeg svakodnevno gledaju naša djeca korisnici terapija. Želimo im dolazak i boravak učiniti ljepšim i ugodnijim.

# Djeca
OŠ Sveti Filip i Jakov
22.05.2017
Sveti Filip i Jakov, Zadarska, Južna

     Volonterska grupa "Morska vila" učenika OŠ Sv. Filip i Jakov osnovana je u rujnu 2014.g. s ciljem da se u najranijoj dobi razvija humanost, solidarnost, empatija, tolerancija i odgovorno ponašanje.

     Uz podršku ravnateljice Gordane Kurtov i inicijativu volonterske grupe s voditeljicom Višnjom Smoljan, uspješno je ostvarena suradnja s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Suradnja se ostvaruje na više načina:

- zajedničkim druženjem štićenika i naših učenika, 

- kreativnim radionicama,

- sudjelovanjem u kulturno - umjetničkom programu Centra tijekom školske godine,

- humanitarnim akcijama ( prosinac, svibanj ).

Upravo je u tijeku 6-a akcija od osnivanja grupe. Volonteri rukotvorine izrađuju jednom tjedno ( 1 -2 školska sata ) u prostorijama škole. Od zarađenog novca "slatkim poklonima" darujemo štićenike Centra.

Aktivnost volontera je ove školske godine proširena u radu šire zajednice pa su sudjelovali u organizaciji Wings for life i promociji dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

     Od uloženog truda OSMIJEH ipak VRIJEDI VIŠE!

Topli pozdrav od MORSKE VILE1

Knjižnice grada Zagreba
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionica omogućava djeci, mladima i odraslima da uz stručno vodstvo volontera nauče igru koja razvija maštu, koncentarciju i kognitivne sposobnosti. 

# Djeca # Mladi
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Starije osobe uz pomoć volontera uče osnove rada na računalu, pretražuju internet i otkrivaju mogućnosti novih društvenih medija.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Dom za starije i nemoćne osobe Poreč
22.05.2017
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

Izrađivati ćemo kreativne radove sa salvetom, staklom, bojama.

# Stari i nemoćni
Srednja škola Ambroza Haračića P O Cres
22.05.2017
Cres, Primorsko-goranska, Zapadna

 Tradicionalna akcija prikupljanja namirnica za Socijalnu samoposlugu u Rijeci ove godine odvija se pod nazivom "Tona dobrote". U akciji će sudjelovati maturanti creske gimnazije i ostali gimnazijalci, osmaši Osnovne škole Frane Petrića te mali maturanti DV Girice iz Cresa. Cilj akcije je prikupiti tonu brašna za potrebe korisnika Socijalne samoposluge u Rijeci.

 

Volonterski centar Slavonski Brod
22.05.2017
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Na dječjem odjelu u Slavonsko -brodskoj bolnici održati ćemo kreativnu radionicu na kojoj ćemo uveseliti i animirati djecu koja se tamo nalaze na liječenju. A na Slavonsko brodskom korzu na štandu ćemo prezentirati dosadašnji i budući rad VCSB. Na kojem ćemo dijeliti promo materijale i letke.

DRUŠTVO NAŠA DJECA VINKOVCI
25.05.2017
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Povodom dana Otvorenih vrata, udruga Društvo Naša djeca Vinkovci u suradnji s Konjičkim klubom Eohippus, 25. svibnja 2017. u vremenu od 10-16 sati, predstavit će rad udruge kroz kreativne radionice i igre namjenjene djeci, ali i odraslima koji im u tome mogu pomoći. Na taj način volonteri udruge predstavit će kako se zajednički može ispuniti slobodno vrijeme djece i mladih, a istodobno potaknuti razvoj dječje kreativnosti koja počiva na vrijednostima nenasilja, interkulturalnosti i uvažavanja različitosti kroz kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena i volonterski rad. Kreativne igre i radionice namjenjene su djeci predškolske i školske dobi, dječjim vrtićima, odgajateljima, roditeljima te svima onima koji žele doprinjeti izvaninstitucionalnim aktivnostima djece. Sastoje se od - reciklaže od starih boca i kartonske ambalaže, izrade i bojanja kućica, - potezanja konopa, - bacanja potkove, - skakanja u vreći. Naši posjetitelji će moci uživati u obilasku ambijenta konjičkog kluba Eohippus i družiti se sa životinjama: konjima, macama, psima, gicama, patkama i paunovima. 

# Djeca
Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac
27.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Zahvaljujući manifestaciji "Hrvatska volontira" (u mjesecu zaštite od požara - svibnju) DVD Vrhovac, u suradnji s ostalim udrugma na području Mjesnog odbora Vrhovac, pokrenuo je inicijativu čišćenja i uređenja trenutno zapuštenog prirodnog izvora vode "Zdenca Peć`c" koji se nalazi uz sam početak parka prirode Žumberak. Trenutno 2000m2 nepristupačnog terena, kroz volonterski rad članova DVD-a Vrhovac, Sportskog društva Vrhovac, KUD-a Vrhovac, Lovačkog društva "Zec", Vrhovac i svih mještana kraja, postati će dostupno biciklistima, prolaznicima i turistima za okrjepu, odmor te za uživanje u ljekovitim svojstvima vode sa izvora Zdenca Peć´c. Voda izvire iz granitnih stijena, prirodno filtrirana kroz pjeskovito tlo, sa izvora otječe u rijeku "Bukovicu" koja je opjevana i uglazbljena stihovima "Bukovica, široka je rijeka, tu me draga na Peć`cu čeka"!

Volonterske aktivnosti - sječe šikare, - uređenje pristupnog puta, - košnja trave, - sakupljanje smeća, - čišćenje potoka, - spaljivanje biljnog otpada,  vršiti će minimalno 30 volontera svih dobnih skupina, od toga kontinuirano 15 volontera u terminu od 09-17 sati, dok se dodatno uključivanje 15 volontera očekuje u skladu s njihovim radnim obavezama.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

# Zaštita okoliša
Sindikat biciklista
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

I ove godine sudjelujemo na manifestaciji Hrvatska volontira te ćemo svim zaintersiranim građanima predstaviti aktivnosti naše Udruge. Predstavit ćemo projekte "Biciklom na posao" i "Sjajim u mraku". Projektom "Biciklom na posao" nastojimo potaknuti građane na svakodnevno korištenje bicikla dok projektom "Sjajim u mraku" nastojimo utjecati na razvijanje svijesti o važnosti korištenja rasvjete na biciklu zbog povećanja sigurnosti samih biciklista, ali i ostalih sudionika u prometu. Također, pripremamo jedno zanimljivo putopisno predavanje. Za više informacija pratite našu Facebook stranicu.

Nadamo se da ćete nas posjetiti :)

# Zaštita okoliša
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
26.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai osnovana je 2008. godine, a 2010. godine pokrenula je svoj glavni program Volonterski centar Dubrovnik. Od tada nam je cilj razvijati i promovirati volonterstvo na području grada i okolice.

Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže u petak 26. svibnja u prostorijama Udruge Bonsai gdje će od naših volontera moći saznati sve o njihovim iskustvima volontiranja, ali i pobliže se upoznati s našim dosadašnjim projektima i programima.

Zagarantirano ugodno druženje (+ palačinke wink  )

 

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Slatina
26.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Radionica Dječjeg foruma Mladost koji djeluje u OŠ Eugena Kumičića Slatina bit će održana u okviru ove manifestacije.

# Djeca # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Slatina
23.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Tematska likovno-kreativna radionica. 

Društvo Naša djeca Slatina
26.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Kreativna i zabavna radionica za djecu do 10 godina starosti.

# Djeca
Društvo Naša djeca Slatina
27.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Likovno-kreativna radionica neposredno prije Cvjetnog korza.
Generalna proba pjesmice prije nastupa.
 

# Djeca
Društvo Naša djeca Slatina
27.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Cvjetna povorka polaznika vrtića i osnovnoškolaca (razredna nastava) gradom uz zajedničko fotografiranje.
Prigodni program za roditelje i posjetitelje: predstavljanje cvjetnih skupina pjesmicama.

 

# Djeca # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Slatina
25.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Polaznici Veselog sata uživat će u završnim pripremama za Cvjetni korzo. 

# Djeca
Društvo Naša djeca Slatina
25.05.2017
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Forumaši Dječjeg foruma Mladost (OŠ Eugena Kumičića) i Dječjeg foruma Osmijeh (OŠ Josipa Kozarca) 
provest će ugodno druženje s mališanima Dječjeg vrtića Suncokret.

Igrat će se, čitati slikovnice, slikati, razgovarati. 

# Djeca # Obrazovanje
Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada naše škole, zavolontirani volonteri su osmislili aktivnost/radionicu oslikavanja platnenih torbi.

Pripremili smo platnene torbe na kojima će se otiskivati logo škole uz poneki originalni likovni izričaj svakog sudionika aktivnosti - volontera/učenika/djelatnika/roditelja.

Oslikane platnene torbe biti će podijeljene maturantima 2016/2017 školske godine te djelatnicima i gostima škole.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena
27.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“  u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira" organizira volontersku akciju uređenja dječjeg igrališta u Gornjoj Trebinji. Cilj akcije je postaviti i urediti dječje igralište, te ukrasiti instalacije.

Dječje igralište postavilo bi se na lokaciji stare škole u Gornjoj Trebinji, koju je udruga dobila na korištenje od Grada Karlovca, te postepeno uređuje prostorije u suradnji i uz financijsku podršku M.O. Popović Brdo i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uređena prostorija stare škole služi kao centar okupljanja lokalnog stanovništva Gornje Trebinje, starog i mladog, kao i prostor u kojem se mogu organizirati najrazličitiji događaji, poput radionica, zabavnog programa, sastanaka i u kojem se lokalni stanovnici mogu nesmetano družiti. Ovom će se akcijom osigurati i vanjski prostor za provođenje slobodnog vremena za djecu i mlade - dječje igralište.

Sredstva za izgradnju igrališta osigurala je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. 

Volonterska akcija održati će se u suradnji s lokalnim stanovništvom u subotu, 27. svibnja s početkom u 10 sati. Predviđeno trajanje volonterske akcije je do 15 sati. 

Priključi se i ti!

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Ženska grupa Karlovac Korak
23.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Ženska grupa Karlovac „KORAK“ osnovana je sa ciljem zaštite ljudskih, a posebno ženskih i dječjih prava, zaštite obitelji i zaštite od nasilja. Glavni ciljevi udruge su: zaštita žena i djece od obiteljskog nasilja, ostvarivanje ravnopravnosti spolova i jednakih mogućnosti za žene i muškarce kao i poboljšanje pozicije žena na području Karlovačke županije kroz promociju i zaštitu ženskih i dječjih ljudskih prava te kroz osnaživanje žena za aktivno uključivanje u društveni život zajednice.

U okviru udruge djeluje Tajno sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kroz kojega se  osigurava siguran smještaj i zaštita žena i djece koji su pretrpjeli zlostavljanje kroz smještanje na sigurno mjesto na kojem će biti zaštićeni od daljnjih napada nasilnika (supruga, izvanbračnog partnera, oca),  savjetovanje i edukacija korisnika/ca usmjereni njihovom osnaživanju i stjecanju novih znanja i sposobnosti te pružanje stručne pomoći (psihološke, pravne, odvjetničke).

U okviru Skloništa provodimo i kreativnu radionicu za žene i djecu koja ima pozitivan utjecaj na: kvalitetan razvoj djece, na kvalitetan odnos majke i djeteta kroz zajedničko kreativno stvaranje te na osnaživanje žena kroz relaksirajući učinak kreativnih radionica.

Kroz kreativnu radionicu koja će se održati u sklopu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, pod vodstvom naše volonterke, mame će izrađivati i ukrašavati predmete u decoupage tehnici, a djeca izrađivati predmete od kolaža na motive proljeća.

# Djeca
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
27.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

 Udruga Portić organizira izlet za članove i volontere na planinarsku stazu Land art koja se nalazi na Učki. Ova kružna staza predstavlja spoj umjetničkih intervencija u formi land arta i prirodnih ljepota Ćićarije, odnosno njezinih južnih predjela oko litica Stražice i pašnjaka Sapaćice. Staza nije zahtjevna pa je prikladna i za roditelje s djecom, starije osobe te druge posjetitelje željne ugodne i lagane šetnje prirodom. Vodeća misao staze jest razvijanje svijesti o važnosti povezivanja čovjeka i prirode. Čovjek je, bez obzira na otuđenost i užurbanost današnjeg načina života, neodvojivi dio prirode.  Kroz planinarsku stazu će nas voditi vodičkinja, a bit će to izvrsna prilika za druženje, upoznavanje, učenje i brojne interaktivne igre.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na radionici će se demonstrirati kako strategijama kritičkoga čitanja pristupiti pričama te kako takve strategije primijeniti pri čitanju priče s djecom.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
24.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Knjižnica Udruge Portić otvorena je za članove i volontere udruge jednom tjedno. Prvenstveno je posjećuju tete i barbe pričalice koji biraju knjige za pričaonice na Kantridi. Knjižnicu vode dvije volonterke od kojih se uvijek može zatražiti savjet ili preporuka.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na radionici se izrađuju broševi teta i barba pričalica koji su njihov prepoznatljivi znak pri posjeti djeci u bolnici. Volonteri ne moraju imati predznanje šivanja. Radionicu vodi volonterka iskusna u ručnom radu.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica pletenja okuplja sve zainteresirane volontere koji imaju ili nemaju predznanje pletenja. Materijal je osiguran. Predmeti koji se naprave daruju se u humanitarne svrhe (do sada su darivani dječjim domovima, za potrebe izbjeglica i sl.) i prodaju na božićnom štandu Udruge.

# Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri tete i barbe pričalice svake večeri od 19 do 20 sati odlaze na Odjel hematonkologije, Kliniku za dječju kirurgiju, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjel pulmologije Dječje bolnice Kantrida u Rijeci te čitaju/pripovijedaju djeci priče s ciljem ublažavanja posljedica hospitalizacije.

# Djeca # Zdravstvo
Knjižnice grada Zagreba
27.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Besplatna radionica informatičkog i informacijskog opismenjavanja osoba treće životne dobi. Održava se u prostoru knjižnice.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 Učenje arapskog jezika kao jednog od rijetkih  živih jezika u semitskoj jezičnoj porodici.
 

# Obrazovanje
Knjižnice grada Zagreba
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Računalne radionice namijenjene su informatičkom opismenjavanju odraslih osoba. Uz pomoć volontera edukatora polaznici uče osnove rada na računalu, pisanje i uređivanje teksta, služenje elektroničkom poštom (naručivanje kod doktora, pisanje žalbi i sl.), pretraživanje interneta, služenje multimedijom.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Knjižnice grada Zagreba
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Tečaj najstarije poznate igre na svijetu za sve dobne skupine. Voditelj je Mladen Smud, majstor igre go.

 

Udruga za rad s mladima Breza
26.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U sklopu tjedna Hrvatska volontira i Dana otvorenih vrata udruga, Udruga za rad s mladima Breza u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn, u petak 26.svibnja, od 10 sati, organizira akciju pod nazivom pOKRENI SVIJET! Radi se o akciji u kojoj će mladi iz osječkih srednjih škola zajedno s volonterima i građankama i građanima Osijeka tematski oslikati 12 klupa na osječkoj Promenadi (od Picassa do Tvrđe). Klupe će biti autorska djela učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. U akciji će sudjelovati i djelatnici Raiffeissen banke iz Osijeka čime ćemo promovirati korporativno volontiranje u našemu gradu.

Udruga Milosrđe Centar za beskućnike
23.05.2017
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udrga Milosrđe-Centar za beskućnike nalazi se u Karlovcu, naselje Gaza koje se nalazi u samom centru grada na prostoru od 6500m2 o ćemu brinu djelatnici i korisnici Centra za beskućnike. Područje oko samog centra veličine je oko 100.000 m2 gdje se povremenim akcijama održava teren koji u ljetnim mjesecima često preraste te se stvara veliki problem iz razloga što postaje stanište za razne glodavce, zmije, lisice i ostale štetnike što ugrožava stanovnike naselja Gaza i sami Centar za beskućnike. Teren oko samog Centra, bivše prognaničko naselje Gaza ima vrlo dobre uvijete parka i rekreacijskog centra. Na terenu se nalaze staze i ulice koje služe za trčanje, šetnju, rekreaciju, šetnju pasa i kućnih ljubimaca što je potrebno gotovo svakom naselju. Zbog velikog problema koji je prije naveden, raslinje se u ljetnim mjesecima događa zbog ne brige lokalnih službi o tom dijelu grada te ne preostaje drugo nego briga Udruge Milosrđe i korisnika centra koliko to financije i kapciteti radnih strojeva dopuštaju. Ovim putem želimo organizirati vlontersku akciju kojom bi se osigurao dvoljan broj ljudi koji bi svojim radom očistili područje od raslinja i tako omogućili korištenje terena svim grđanima grada Karlovca i naselja Gaza. Velika pomoć ove akcije bila bi vidljva u sigurnosti od glodavaca, zmija i ostalih štetnika koji ugrožavaju obližnje zgrade i građane naselja Gaza i sami Centar kako je već ranije navedeno,

# Zaštita okoliša
Knjižnice grada Zagreba
25.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Predstavljanje književnih djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata s Bliskog Istoka i Afrike, te kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu za tražitelja azila. Kroz razgovor s književnicima, prevoditeljima, aktivistima i samim tražiteljima azila pokušat ćemo saznati tko su, zašto su i odakle su došli i može li nas književno djelo potaknuti da se zamislimo o sudbini tih ljudi i pokrenemo socijalnu inkluziju.

Mreža udruga Zagor
25.05.2017
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonterski centar VolontirAJMO Mreže udruga Zagor i volonteri/ke Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok u suradnji s Ustanovom za zdravstvenu njegu "Vlatka Mrzljak" provest će volontersku akciju usmjerenu kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena štičenika/ca Ustanove.
Planirane volonterske aktivnosti sastoje se od komunikacije sa štićenicima/cama doma, provođenje slobodnog vremena kroz kreativne radionice i društvene igre. 

# Stari i nemoćni
Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
23.05.2017
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu priprema akciju čišćenja i uređivanja okoliša oko zgrada FOI 1 i FOI 2. U sklopu akcije volonteri će skupljati smeće oko obje zgrade te uređivati dvorište kod zgrade FOI 2, odnosno čupat će korov i uređivati staze za šetnju.

Zamisao volonterske akcije je uključiti što više volontere svih generacija kako bi uredili prostor kojim se svakodnevno kreću i na taj način uljepšali život u gradu.

# Zaštita okoliša
Društvo Naša djeca Ozalj
26.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Pričaonica je program pričanja i čitanja priča djeci sa svrhom stvaranja dobre navike čitanja kod djece predškolske dobi te ukazivanja i djeci i roditeljima na važnost čitanja od najranije dobi. S ponosom ističemo da smo zato i dio nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ – kampanje za poticanje čitanja djeci naglas od najranije dobi.  Pričaonica je namijenjena prvenstveno djeci uzrasta od 3. do 7. godine, no naravno, dobrodošli su i oni mlađi i stariji.

Svakog petka promovira se čitanje, kreativno izražavanje, a oboje se tematski veže uz aktualne događaje, djeci važne datume. Također, ugošćujemo i dječje književnike, a redovito smo i dio tradicionalne manifestacije Dječji tjedan koja se obilježava u svim DND-ovima po cijeloj Hrvatskoj.  

Iz Pričaonice je iznikla i manifestacija „Knjigu na sunce!“ koja se od 2014. godine, jednom godišnje odvija na otvorenom - na dekicama na zelenoj površini u centru Ozlja. Svaka godina je u znaku određene teme i svake godine prigodno imamo i goste.

Na ovogodišnjoj Pričaonici (26.5.), dijelu manifestacije "Hrvatska volontira", obilježit ćemo Svjetski dan sporta (29.5.) priodnom pričom te u sportsko-natjecateljskom duhu naučiti nekoliko sportskih, ujedno i životnih lekcija. A nakon toga uslijedit će, kao i svaki put, kreativna radionica. 

Ne propustite, dođite! :)

 
 
 
 

 

# Djeca
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U suradnji sa odvjetnicom Tomislavom Furčić.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
27.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Ispred trgovačkog centra Konzum na Škurinjama, volonteri animiraju kupce i dijele letke. Kupci doniraju namirnice i daju volonterima.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
27.05.2017
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Udruga Bonsai, kao i prošle godine organizira u tjednu manifestacije Hrvatska volontira, volonterske poduke za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Osim poduka iz školskih predmeta, volonteri će za djecu pripremiti i različite zabavne i edukativne društvene igre.

 

# Djeca # Obrazovanje
Mreža udruga Zagor
23.05.2017
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Volonterski centar VolontirAJMO Mreže udruga Zagor zajedno s Volonterski klubom "Gjalski" Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka organizira volontersku akciju uređivanja okoliša osnovne škole sa postavljanjem malih klupa u voćnjaku škole. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
udruga Centar za kulturu dijaloga
26.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kulinarska radionica se odvija svakog petka,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi.Cilj aktivnosti: Naučiti ih nešto što mogu ponoviti u svojemu domu, naučiti ih reciklirati hranu, kuhati s ljubavlju jer se daješ drugom.

udruga Centar za kulturu dijaloga
26.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Dnevni boravak se odvija svaki četvrtak,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Radionicu je osmislila te ju vodi socijalna pedagoginja, a to je prostor gdje se, uvažavajući individualnost svakog djeteta  u emocionalno pozitivnom okruženju, kroz neformalan pristup s ciljanim, osmišljenim aktivnosti (Kutak za sebe gdje djeca mogu crtati po slobodnom izboru, čitati časopise, knjige, igrati društvene igre, ili se uključiti u izradu novina, stripova, pisanje, pričanje priča..) radi na komunikacijskim i socijalnim vještinama, djeca osjećaju pripadnost i identitet, toleranciju. Upoznavaju sebe, vlastite želje  i potrebe, razvijaju samopoštovanje i pozitivnu sliku o sebi  te na taj način se radi na prevenciji  rizičnih i nepoželjnih ponašanja.

udruga Centar za kulturu dijaloga
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na Festivalu udruga u Rijeci sudjelovat će volonteri udruge te djeca korisnici programa socijalne inkluzije "Moje mjesto pod suncem". Skupa ćemo  informirati građane o važnosti postojanja naše udruge te o svim aktivnostima koje radimo. Također ćemo imati prezentaciju eko-vrtlarenja te ćemo izrađivati predmete od reciklirane plastike koje ćemo dijeliti prolaznicima. 

udruga Centar za kulturu dijaloga
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica plesa se odvija svaki četvrtak,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. Djeca uče različite tehnike plesa i razvijaju svoj talent, koordinaciju pokreta i smisao za estetiku.

udruga Centar za kulturu dijaloga
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica glume se odvija svake srijede,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. Djeca se uče posebnim metodama i tehnikama glume te razvijaju vlastiti talent. 

udruga Centar za kulturu dijaloga
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica Biblioterapije pod nazivom Pero priča priču se odvija svake srijede,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. Biblioterapija je vrsta „vođenog čitanja“, koje može biti pomoć u stresnim situacijama i prevladavanju teških životnih razdoblja. Čitanje provodi osoba educirana za takve radionice.

udruga Centar za kulturu dijaloga
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kreativna radionica se odvija svake srijede,a radionica je namjenjena za djecu od 5-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. Djeca izrađuju razne predmete, slikaju, crtaju, ukrašavaju i na taj način razvijaju svoju kreativnost. 

udruga Centar za kulturu dijaloga
23.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Pomoć u učenju za sve druge predmete osim matematike koja je ponedjeljkom se odvija svaki utorak,a radionica je namjenjena za djecu od 7-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. 

udruga Centar za kulturu dijaloga
23.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica Informatike se odvija svaki utorak,a radionica je namjenjena za djecu od 7-12 godina koji su korisnici programa socijalne inkluzije"Moje mjesto pod suncem". Sve je na volonterskoj bazi. 

LEADER mreža Hrvatske
23.05.2017
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

LEADER mreža Hrvatske je nacionalna nevladina asocijacija (udruženje) LAG-ova i potpornih organizacija/institucija isključivo iz javnog i civilnog sektora za razvoj ruralnih područja koje djeluju na nacionalnoj razini te pružaju stručnu pomoć Lokalnim akcijskim grupama i njihovim multisektorskim razvojnim dionicima.

Osnovana je na inicijativu 20 Lokalnih akcijskih grupa te 7 institucija i ogranizacija nacionalne razine djelovanja, u Karlovcu, 12. travnja 2012. godine.

LEADER mreža želi prezentirati zainteresiranoj javnosti i građanima svoj djelokrug te posebno projekt "Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih" koji je trenutno u provedbi.
CLLD metodologija kakva se provodi od 1991. godine u ruralnim i ribarskim područjima EU, te sa širenjem njezine primjene na gradska (urbana) naselja u tekućem programskom razdoblju 2014-20. Poseban naglasak je stavljen na zakonsku regulativu (uredbe EU) koje definiraju provedbu CLLD metodologije u zemljama EU te na primjere urbanih CLLD skupina koje već djeluju u 11 zemalja EU. Postojeće LEADER-CLLD organizacije u Hrvatskoj (LAG-ovi u ruralnom području, kao i FLAG-ovi u ribarskim područjima) izuzetno su zainteresirane pružiti potporu pokretanju pilot-projekata koji bi potaknuli stvaranje prvih urbanih CLLD skupina u hrvatskim gradskim naseljima.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

# Mladi # Obrazovanje
udruga Centar za kulturu dijaloga
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica Pomoć u učenju podijeljena je na matematiku i ostale predmete. Pomoć u matematici je svaki ponedjeljak,a pomoć se pruža djeci od 7-12 godina koji su korisnici programa Moje mjesto pod suncem. Sve je na volonterskoj bazi. 

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
26.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Dolaskom korisnika jedan ili dva volontera idu s njim po skladištu. Korisnik odabire što mu je potrebno. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Svake srijede prikupljamo doniranu robu u skladištu. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Podjela paketa korisnicima Socijalne samoposluge.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
27.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Donirane namirnice dovozimo u Socijalnu samoposlugu, popisujemo i sortiramo ih na police.   

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Udruga za razvoj civilnog društva SMART
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Ove godine održava se drugi po redu Festival udruga! koji se održava u okviru kampanje „Gledaj (u)druge...jer tu smo s razlogom“ koju je 2016. pokrenulo petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice. Drugo izdanje Festivala udruga održat će se u četvrtak, 25. svibnja od 16.00 do 21.00 sat na Kontu (trgu ispred Hotela Continental). Festival udruga sastojat će se niza aktivnosti koje uključuju prezentiranje udruga na štandu, održavanje kraćih prezentacija/predavanja/radionica/rasprava, izvođenje programa/nastupa i sl. Cijelo događanje popratit će vrijedni volonteri fotografi, a zbivanja na Festivalu moguće je pratiti na https://www.facebook.com/events/129696747578472/.

Željeli bismo uključiti i druge volontere, i to u aktivnosti pripreme festivala na sam dan događanja te informiranja i usmjeravanja posjetitelja o programu festivala.

# Umjetnost i kultura
Planinska družina
12.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga Planinsak družina u 2017. g. započinje s obnovom još jedne vodnice na potoku Vukov dol, Planina Gornja, Grad Zagreb. Potok Vukov dol nalazi se u zaštićenom dijelu RH - Parku prirode Medvednica i pripada području Natura 2000. Riječ je o bogatom prostoru kulturnom i prirodnom baštinom kojem je prijeko potrebno očuvanje i održavanje da bi opstao.

Da bi se moglo započeti sa obnovom vodenice prvo se treba osloboditi teren da bude pristupačan i prohodan. Za ovu volontersku aktivnost u planu je dodatno urediti dio potoka i okolne šume od 600 m oko urušene vodenice "Kovačev melin". Taj dio terena je u travnju ove godine na Zelenoj čistki već očišćen od smeća, a sada će se oslobađati zarasli dijelovi staze uz potok i urediti teren oko vodenice. Više o volonterskoj aktivnosti i udruzi možete saznati na https://www.facebook.com/Planinska-družina/ ili http://planinska-druzina.com/.

# Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
27.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri stoje ispred trgovačkih centara, djele letke, animiraju kupce za doniranje namirnica koje su kupili u centru. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa Daj 7
22.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Klub osoba s invaliditetom volontera Crvenog križa "Daj 7!" djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. U mjesecu svibnju organizira prikupljanje pvc boca, a sredstva dobivena njihovim povratom namjenjuje za različite humanitarne svrhe. Udarni termin prikupljanja pvc boca bit će za trajanja akcije "Hrvatska volontira 2017". Ove godine će prikupljenim sredstvima kupiti hranu i/ili druge potrepštine i donirati ih skloništu za životinje u Dumovcu. Na taj način, uz smanjenje zagađivanja okoliša otpadom, pomoći će i zaštiti nezbrinutih i napuštenih životinja.

U akciji sudjeluju osobe s invaliditetom - intelektualnim oštećenjem korisnici poludnevnog boravka i psihosocijalne rehabilitacije Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, njihovi skrbnici, članovi obitelji, prijatelji, susjedi, umirovljenici i drugi volonteri Crvenog križa.

Pvc boce prikupljaju se od 8-15 sati na pet lokacija Gradskog društva Crvenog križa Zagreb: Črnomerec, Ilica 223; Dubrava, Grižanska 19; Novi Zagreb, Siget 18a; Susedgrad, Medpotoki 28 i Trešnjevka, Našićka 4.

# Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Udruga za mlade Agora
22.05.2017
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Radionice Pomoć u učenju organizira Udruga za mlade Agora u suradnji sa nastavncima i profesorima, voditeljima radionice, prema unaprijed dogovorenom rasporedu na volonterskoj osnovi.

Pomoć se pruža individualno iz matematike, fizike, engleskog jezika i hrvatskog jezika u prostorijama udruge. 

 

# Mladi # Obrazovanje
Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran
22.05.2017
Lovran, Primorsko-goranska, Zapadna

pomoć djeci pri izvršavanju školskih obveza

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter
25.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

ŽIVA KNJIŽNICA djeluje kao i svaka druga knjižnica – čitatelji i čitateljice dođu i „posude“ knjigu na neko ograničeno vrijeme. Samo je jedna razlik - U ŽIVOJ KNJIŽNICI LJUDI SU KNJIGE, A PRIČE NISU FIKCIJA. Naime, to su ljudi s nesvakidašnjima pričama i životnim iskustvima. To su pripadnici i pripadnice manjinskih društvenih skupina s kojima većina od nas nikad nije imala mogućnost popričati ili ih upoznati. Oni će volonterski pričati svoje priće, a da sve teće kako treba pobrinuti će se volonteri_ke knjižničari_ke.

Udruga mladih Feniks
22.05.2017
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“  i Volonterskim klubom Srednje škole Oroslavje provesti volontersku akciju uređenja dječjeg igrališta u Parku Vranyczany.

Dvadesetak volontera će u ponedjeljak, 22. svibnja u 12:30 sati, očistiti okoliš uz dječje igralište i obojati klupe i sprave kako bi se najmlađim stanovnicima grada Oroslavja i njihovim roditeljima omogućio kvalitetniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu.

Cilj volonterske akcije, uz želju da ovaj prostor bude što ljepši, je poticanje mladih na volonterstvo te promoviranje važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
23.05.2017
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ove godine ćemo se družiti s volonterima na  likovnoj i dramskoj radionici.

Likovnu radionice će voditi  Vana Mršić, prvostupnik likovne kulture  i likovne umjetnosti.

Dramsku radionicu će voditi Anamaria Radosoljić, magistra primarnog obrazovanja.

Nadamo se da će nam se pridružit i nekoliko osoba u sklopu  kampanje korporativnog volontiranja.

 

Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića
26.05.2017
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Tridesetak gimnazijalaca trećih razreda Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka će u petak 26.svibnja 2017. u vremenu od 12,00 do 14,00 sati sudjelovati u aktivnostima Udruge oboljelih od Crohnove bolesti-ColonOs.

Šetnjom kroz grad uz nošenje ljubičastih vrpci te podjelom promotivnih materijala upoznat ćemo zainteresirane građane našega grada s Udrugom i time širiti interes osoba oboljelih od Crohnove bolesti i Ulceroznog kolitisa.

Društvo tjelesnih invalida grad Rijeka
24.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Čišćenje i uređivanje okoliša Udruge

Udruga socijalnih radnika
24.05.2017
Zadar, Zadarska, Južna

U akciji uređivanja okoliša DV Latica uključiti ćemo različite dionike naše lokalne zajednice,

od volontera koji su u bazi Volonterskog centra do osoba iz korporativnog sektora, korisnika

Doma za odgoj djece i mladeži i ostalih zainteresiranih građana. Želja nam je pokazati kako svi 

građani mogu dati svoj obol društveno korisnom cilju te urediti okoliš djeci vrtića.

 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga socijalnih radnika
23.05.2017
Zadar, Zadarska, Južna

Kako bismo promovirali rad Posudionice, postavit ćemo

štand  s ciljem pružanja informacija o radu

Posudionice i mogućnostima posudbe odnosno doniranja 

medicinskih pomagala svim potrebitim građanima.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Udruga za pomoć mladima VPŽ Veranda
22.05.2017
Virovitica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Volonteri - vršnjački edukatori - pružaju besplatnu pomoć u učenju, psianju zadaća i svladavanju teškoća iz pojedinih nastavnih predmetima osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Pomoć u učenju odžava kontinuirano tijekom cijele godine u terminu prema dogovoru s koordinatoricom volontera i volonterima, na adresi Gajeva 3, Virovitica u prostoru "Naša učionica".

# Mladi # Obrazovanje
Udruga socijalnih radnika
24.05.2017
Sveti Filip i Jakov, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar će za volonterski klub OŠ Sv. Filip i Jakov, održati radionicu

"Biti volonter" kako bismo im približili volonterstvo, što ono jest i što omogućuje

njima kao volonterima odnosno lokalnoj zajednici kojoj se pomaže.

Edukacija će biti radioničkog tipa, a želja nam je upoznati učenike s pravima i obvezama

volontera i potaknuti ih na još veći angažman u smislu razvijanja volonterskih ideja u sklopu

njihova volonterskog kluba.

 

#zavolontirajse #hrvatskavolontira

 

 

 

 

 

 

 

 

# Djeca # Obrazovanje
Treća osnovna škola Čakovec
25.05.2017
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Tijekom 2017. godine u nekoliko navrata smo posjetili djecu u navedenom domu. Prikupljali smo novac i kupili razne potrepštine za djecu. Osim materijalne pomoći odlazimo jednom mjesečno da se s njima igramo, sviramo, pjevamo te ih šetamo.

Gradska knjižnica Rijeka
26.05.2017
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

čitanje priča starijim osobama u Domu za starije i nemoćne osobe PGŽ-a Kantrida

# Stari i nemoćni # Umjetnost i kultura
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
22.05.2017
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Udruga Jaglac već četvrtu godinu u nizu organizira radionice za učenike dvije srednje škole i to: Stjepan Ivšić iz Orahovice i Marka Marulića iz Slatine.

Cilj radionica je upoznati učenike s važnosti i značajem volontiranja te mjestima gdje se sve može volontirati.

Radionice pripremaju i vode volonteri Udruge Jaglac koji će i ove godine uključiti volontere drugih Organizacija civilnog društva koje djeluju na području gradova Orahovice i Slatine sa susjednim općinama, koji će učenicima dati informacije o mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici. 

# Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport # Zaštita životinja
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLUNJ
11.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj povodom tjedna Crvenog križa, Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji organizira druženje mladih i starih sugrađana u gradskom parku u Slunju. Na manifestaciji se očekuje 200 djece - učenika osnovne škole Slunj (od 1-4 razreda), učenika osnovne škole Eugena Kvaternika Rakovica, djeca predškolskog uzrasta Osnovne škole Cetingrad te djeca dječjeg vrtića Slunj.

Za starije građane pripremili smo mjerenje šećera i tlaka u suradnji s Domom zdravlja Slunj, Dobrovoljno vatrogasno društvo će predstaviti svoj rad s djecom, Policijska postaja Slunj prezentirati će svoje aktivnosti te izložiti opremu, a gradska knjižnica i čitaonica i Pučko otvoreno učilište Slunj će predstaviti svoj rad uz nagradnu igru i kviz znanja.

Crveni križ Slunj već sedmu godinu za redom okuplja različite udruge i ustanove na području grada Slunja s ciljem predstvljanja programa djeci i građanima grada Slunja. 

Djeca će se uključiti u program te svojim recitacijama, igrokazima i nastupima obilježiti Majčin dan, a nakon programa slijedi igra za djecu - na punktu DVD-a moći će na minutu biti vatrogasci, kod Policijske postaje Slunj imati će priliku izbliza vidjeti forenzičku opremu, volonteri Crvenog križa Slunj prezentirati će pružanje prve pomoći te ostale programe koje provodi Crveni križ. 

 

Dom za odrasle osobe Zemunik
24.05.2017
Zemunik, Zadarska, Južna

Volonteri će pomoći stručnim radnicima Doma za odrasle osobe Zemunik prilikom obavljanja organizirane kupovine namirnica i higijenskih proizvoda za korisnike Doma. Za realizaciju aktivnosti kontaktirali smo Osnovnu školu Zemunik i dogovorili da će volonteri biti učenici osmog razreda iz Humanitarnog društva škole. Cilj ove akcije je jačanje svijesti o pripadanju osoba s mentalnim oštećenjima lokalnoj zajednici i razvoj prosocijalnog ponašanja kod adolescenata. 

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Kulturno umjetničko društvo Paurija
27.05.2017
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Kulturno umjetničko društvo "Paurija" ovom će volonterskom aktivnošću:

  • očistiti i urediti etno kuću
  • urediti i uljepšati okućnicu etno kuće sadnjom cvijeća i košnjom trave
  • popraviti krov na sjeniku u sklopu etno kuće.

 

# Umjetnost i kultura
Agencija lokalne demokracije Sisak
27.05.2017
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak Vas sa zadovoljstvom poziva na 8. Sajam udruga i ustanova povodom Nacionalne manifestacije "Hrvatska volontira" 2017. 

Sajam se održava na sisačkoj pješačkoj zoni u ulici S. i A. Radića, 27. svibnja 2017. godine od 10:00 do 12:00 sati. Okupljanje izlagača od 9:00 sati. 

Na Sajmu predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te koje će predstaviti svoje programe i usluge građanima.   

Sajam se održava u okviru projekta "Volonterska mreža grada Siska" kojeg provodi ALD Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom i Centrom za socijalnu skrb Sisak te u suradnji s Domom za kulturu "Kristalna kocka vedrine" i Turističkom zajednicom Sisak. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Sisak.

Dio je programa Volonterski centar Sisak kojeg podupiru Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija. 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport # Zaštita životinja
Hrvatski Crveni križ
23.05.2017
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Korisnici, volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa odnosno Programa smanjenja šteta od zlouporabe droga (http://www.hck.hr/hr/kategorija/kategorije-zastita-zdravlja-programi-smanjenja-steta-od-zlouporabe-droga-189) će organizirati akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih šprica i igala).

Za potrebe akcije volonteri će biti posebno educirani i opremljeni zaštitnom opremom kako bi se u potpunosti uklonio rizik od mogućih ozljeda. Sav iskorišteni pribor koji će se prikupiti u akciji bit će odložen u za to predviđene spremnike i adekvatno zbrinut.

Cilj ovakvih akcija je smanjiti opasnosti od uboda, a time i smanjiti opasnosti od zaraze hepatitisom i tetanusom.

# Zdravstvo