Udruga Hepatos Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Održali smo akciju testiranja na hepatitis i Hiv, te savjetovanja sa stručnjakom epidemiologom u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije za zainteresirano građanstvo. Sudjelovalo je pet volontera, a testiralo se tridesetak građana. Volonteri su bili zaduženi za prijem zainteresiranih građana, informirali su ih o aktivnostima koje Udruga provodi, dijelili su edukativni i informativni materijal te kondome. Informirali su građane o volontiranju: što je volontiranje, kako se uključiti u rad organizacija civilnog društva, koje su dobrobiti za volontera i zajednicu u kojoj se provodi volontiranje.

GDCK Šibenik
12.05.2022
Šibenik, Šibensko-kninska, Južna

GDCK Šibenik je obilježavajući Tjedan Crvenog križa, te kampanju Hrvatska volontira čiji su nositelji ove godine u gradu Šibeniku Udruga mladih "Mladi u Eu", te u suradnji sa DSR "Sport za sve" Forca Šibenik i sa Medicinskom školom Šibenik, odnosno sa učenicima 5. razreda, pod vodstvom profesorice Snježane Žaja zajedničkim snagama mjerio šećer i tlak građanima grada Šibenika i to u šumi Šubićevac. Šuma na Šubićevcu glavna je šuma našeg grada, te je važno razvijati odgovornost svakog njenog korisnika da nastoji paziti i očuvati njen okoliš.

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
12.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Mladi volonteri iz Kluba Mladih Crvenog križa Delnice planiraju ići pomagati slagati drva jednoj obitelji koji su stariji i nemoćni pa nisu u mogućnosti sami složiti.

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići
13.05.2022
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje akcije "Hrvatska volontira" koja se ove godine održava od 11. - 14. svibnja 2022. godine, Udruga Zvončići uključit će se akcijom pod nazivom "Zajedno je lakše" koju će u sklopu istoimenog projekta, a povodom Međunarodnog dana obitelji obilježiti 13. svibnja 2022. godine konferencijom u restoranu Kristal u Karlovcu. Na konferenciji će se kroz brojna predavanja približiti važnost i uloga obitelji u suvremenom društvu. U akciju su ujključene 2 volonterke koje će pomagati u organizaciji kao i realizaciji same konferencije.

Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
08.05.2022
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Udruga Jaglac organizira zajedničku volontersku akciju sadnje povrća u svom vrtu na 2 lokacije.

Akcija će započeti pripremnim radnjama: 

- prikupljanje sadnica povrća 

- dosatava vode za navodnjavanje 

- sadanja u gredice

Udruga za mlade Agora
14.05.2022
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

DugaResaFest je nacionalni umjetnički festival u organizaciji Udruge za mlade Agora i Grada Duge Rese. Natjecateljskog je i revijalnog karaktera, a namijenjen je natjecateljima svih dobnih uzrasta (od 7 do 77). Festival se održava od 2014. godine, a ove godine dolazi u svom 7. izdanju nakon dvije godine stanke. Festival se održava 2 dana. Prvi dan održava se Art zona u sklopu koje će biti ukrašen zid muralima, a drugi dan rezerviran je za Euforiju odnosno pjevački dio.

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
13.05.2022
Ston, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U petak 13. svibnja od 16 sati u Kneževu dvoru u Stonu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Aeroklubom Nimbus i Informatičkim klubom Futura u sklopu Du STEM projekta organizira Europski tjedan robotike u Stonu. Za djecu će se održavati radionice robotike i programiranja bez ekrana i radionice upravljanja dronovima. Radionice robotike su namijenjene predškolcima i učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, a radionice upravljanja dronovima za predškolce i učenike osnovne škole. Za radionice se obavezno treba prijaviti ispunjanjem obrasca na: www.ztk-du.hr/dustem-prijave/

Na radionicama robotike i programiranja bez ekrana polaznici će raditi s Cubetto robotima. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama upravljanja dronovima polaznici će naučiti samostalno upravljati s dronovima, a na kraju se i međusobno natjecati u upravljanju dronovima.

Radionice u sklopu Europskog tjedna robotike u Stonu organiziraju Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Aeroklubom Nimbus i Informatičkim klubom Futura u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pomorsko tehnička škola Dubrovnik
13.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Učenici prvog i trećeg razreda, budući pomorski nautičari, održat će radionicu mornarskih vještina učenicima petog razreda Osnovne škole Montovjerna. Na radionici će uvježbavati različite vrste vezanja mornarskih čvorova, pojasniti i pokazati korištenje prsluka za spašavanje i proučavati ružu vjetrova. 

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
13.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri iz OTP banke sudjelovat će u akciji rezanja živice, košnje trave te sadnje cvijeća i mediteranskog bilja u COO Juraj Bonači.

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači
11.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri OTP banke upoznat će se s radom Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i osobito Dnevnog centra Firule. Pokosit će travu i zajedno s korisnicima urediiti dvorište Dnevnog centra.

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
12.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Nakon što se u travnju održalo prvo otočno kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, u četvrtak 12. svibnja u Centru za mlade Dubrovnik se održalo drugo kopneno kolo.Natjecalo se 11 ekipa iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Župe Dubrovačke. Od 22 natjecatelja, većina su bile djevojke, čak 16, što posebno veseli organizatore natjecanja.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Odred izviđača Kamengrad Koprivnica
14.05.2022
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U koprivničkom gradskom parku volonteri iz Odreda izviđača "Kamengrad" Koprivnica s  prijateljima iz Turopoljske udruge skauta "Tur" iz Velike Gorice i Odreda izvđača "Okić" iz Sv. Martina pod Okićem organiziraju eko radionice i igre u kojima će zainteresirani građani, prvenstveno djeca i mladi, raspoznavati biljne vrste u parku, razvrstavati otpad, izrađivati hotel za kukce, istraživati utjecaj klimatskih promjena na rast i razvoj drveća i sl.
 

Dom za odrasle osobe Sveti Frane Zadar
12.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Sveti Frane Zadar uključeni su kao volonteri u dostavu obroka za starije građane Grada Zadra. Njihova volonterska aktivnost počinje svaki dan u 11 sati i traje do 13 sati, dok ne odnesu ručkove svim korisnicima usluge. Neki naši inkluzivni volonteri obavljaju dostavu uz vozača, na udaljenije adrese dok neki odlaze pješice na adrese koje se nalaze na Poluotoku. Inkluzivno volonterstvo na ovaj način doprinosi korisnicima smještaja kroz jačanje  samopouzdanja, empatije, osjećaja pripadnosti a doprinosi i održavanju njihovog tjelesnog zdravlja. 

Agencija lokalne demokracije Sisak
14.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Udruga KAS i Agencija lokalne demokracije Sisak pozivaju sve umirovljenike s područja Sisačko- moslavačke županije na radionicu tjelovježbe koja će se održati u subotu, 14. svibnja povodom manifestacije Hrvatska volontira 2022. Radionica tjelovježbe će se provesti pod stručnim okom kineziologa Marka Jurčevića u dvorištu udruge KAS u Sisku s početkom u 10:00 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

-----

Radionica se provodi u okviru projekta "Godine nisu važne" čiji je nositelj udruga Kas Sisak. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 85% te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%.

Osnovna škola Klana
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U suradnji sa neprofitnom udrugom Socijalna samoposluga učenici naše škole često se odazivaju na volonterske akcije. Iz tog smo se razloga pridružili i ovoj akciji. 4 učenika naše škole sudjelovati će u volonterskoj akciji prikupljanja namirnica  za najpotrebnije na ulicama grada Rijeke. 

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
14.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonteri Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, UR Instituta, Udruge Maro i Baro, Udruge Luža i Udruge Bonsai te  Škola Bridža Dubrovnik će provesti volontersku akciju izrade namještaja i edukacije bridža.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
14.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Zajedničkim snagama će volonteri Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, UR Instituta, Udruge Maro i Bari, Udruge Luža i Udruge Bonsai organizirati volontersku akciju izrade namještaja i uređenja prilazaz Centru za mlade Dubrovnik

Strojarska i prometna škola
12.05.2022
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Učenici volonteri snimiti će promotivni video o prednostima volontiranja kao dio kampanje u kojoj nam je cilj potaknuti što više učenika Strojarske i prometne škole da sudjeluju u aktivnostima Volonterskog kluba SIPS.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

Na lutkarskoj predstavi „Flekavac“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka volonteri HKD-a će biti mentori mladim volonterima, učenicima OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, koji kroz nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja, u sklopu Školskog volonterskog kluba „Teslići volontiraju“, pomažu u realizaciji kulturnih  programa u organizaciji ustanova u kulturi grada Rijeke. Volonteri – „Teslići“ će upućivati dobrodošlicu posjetiteljima, usmjeravati ih na sjedeća mjesta, dodavati jastučiće za sjedala i pomagati biljeterkama u poništavanju ulaznica.

Predstava „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carola Gatica je 2020. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u kategoriji lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade prema odluci stručnog žirija za dramu.

Code for Croatia
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

O projektu

Pravo na pristup informacijama je temeljno ljudsko pravo, zaštićeno brojnim međunarodnim konvencijama te samim Ustavom Republike Hrvatske (članak 38., stavak 4.) i Zakonom o pravu na pristup informacijama (ZPPI).

ImamoPravoZnati.org omogućuje pristup informacijama od tijela javne vlasti poput vlade, parlamenta, državne uprave, agencija, zavoda, fondova, javnih ustanova, javne lokalne i područne samouprave.

 

O zahtjevima podnesem putem portala

Tijela javne vlasti financiraju se iz javnih novčanika: plaćate porez, a zatim država financira svoje aktivnosti vašim novcem: sve stvari koje utječu na vaš život, od zdravstvene zaštite do nacionalne obrane. Nekim tijelima upravljanje javnim novcem ide dobro, nekima loše.

Budući da novac koji troše tijela javne vlasti je vaš novac, imate pravo provjeriti rade li učinkovito, donose li dobre odluke i rade li posao koji bi trebali raditi.

Što više saznajemo o tome kako vlada funkcionira, to smo sposobniji donijeti informiranu procjenu koje stvari su dobro učinjene a gdje treba poboljšati stvari koje su učinjene loše. Neki ljudi i organizacije koriste ImamoPravoZnati.org internetske stranice za istraživanje; drugi zbog novinarstva, kampanja ili podizanja svijesti. A neki su jednostavno znatiželjni.

Prema Zakonu o pravu na pristup infromacijama (ZPPI), ili ponekad drugim zakonima o pristupu informacijama, tijela javne vlasti moraju odgovoriti. Odgovor će sadržavati informacije koje želite ili će vam dati pravni razlog zašto nisu dostavljeni.

Imamo preko 1.000 korisničkih računa te oko 5% svih zahtjeva za pristup informacijama u Republici Hrvatskoj šalje se putem ImamoPravoZnati.org. Ali to su samo ljudi koji traže informacije. Većina posjetitelja naše internetske stranice ne podnose zahtjeve sami, ali imaju koristi od mogućnosti pristupa postojećim informacijama koje se nalaze u zahtjevima i odgovorima drugih. Godišnje stranicu posjeti oko sto tisuća ljudi.

Ažurnost statusa zahtjeva podnesenih putem portala ovisi o korisnicima koji su zahtjev podnijeli. Oslanjamo se na to da svaki zaprimljeni odgovor od tijela javne vlasti korisnici pročitaju i ocijene promjenom statusa zahtjeva. Takva će informacija ujedno pomoći i drugima u pronalasku prave informacije. U našoj statistici moći ćemo lakše odrediti koja tijela pravilno postupaju po predmetima odnosno koja tijela ne primjenjuju pravilno zakonske odredbe.

 

Cilj ove volonterske aktivnosti

Kada korisnici ne ocjene status zaprimljenog odgovora, nakon nekoliko tjedana status tog predmeta mogu ažurirati naši volonteri. Tako ćete kroz ovu volontersku aktivnost saznati više o pravu na pristup informacijama te ćete kroz čitanje zaprimljenih odgovora moći ocijeniti je li korisnik zaprimio informacije koje je je tražio a postavljanjem finalnog statusa zahtjeva pomažete i svim ostalim korisnicima pronaći odgovorene zahtjeve te kreiranje točnije statistike rada tijela javne vlasti.

Sada kvaliteta informacija na ovom društevno korisnom portalu ovisi o vama, našim vrijednim volonterima. 

 

Code for Croatia

Code for Croatia promiče otvorene tehnologije u službi građana te povećanje transparentnosti javne uprave u svrhu poboljšanja civilnog društva. Code for Croatia čine vrijedni volonteri, koji svojim vještinama doprinose u korištenju interneta kao platforme za javne službe, državnu upravu i građanske usluge.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko
11.05.2022
Jastrebarsko, Zagrebačka, Sjeverna

Prezentacija rada GDCK Jastrebarsko, demostracija pružanja prve pomoći, izrada komposta, sadnja stabla.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko
09.05.2022
Jastrebarsko, Zagrebačka, Sjeverna

Prezentacija rada Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko, prezentacija pružanja pomoći ozlijeđenim osobama.

Volonterski centar Istra
11.05.2022
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Volonterke i volonteri tijekom cijele školske godine uče s djecom koja pohađaju Osnovnu školu Centar u Puli. Dvaput tjedno se zajedno probijaju kroz školsko gradivo i istražuju zabavnije načine učenja. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira održat će se 11 redovnih susreta podrške u učenju, s ukupno 11 volonterki/volontera i 13 učenika/ca.

Pomoć u učenju provodi se kroz dvogodišnji program lokalnog volonterskog centra, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Yarn Bombing Rijeka
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U srijedu 11.5.2022. u 16.30 sati, nalazimo se u dvorištu Dječjeg vrtića Kvarner kako bismo zajedničkim snagama izradili komadiće pletiva kojima ćemo ukrasiti jedno stablo. Za ovo će nam biti potrebne vunice i kukice kojima ćemo heklati komadiće i kasnije ih spajati u šareni mozaik. Materijal osigurava organizator, a članice Yarn bombing Rijeka će se pridružiti aktivnosti i podučiti prisutne heklanju.

Liga za prevenciju ovisnosti
13.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri će sudjelovati u adaptaciji prve stambene zajednice Lige za prevenciju ovisnosti namijenjene bivšim zatvorenicima. Ovom akcijom direktno se doprinosi uspješnom uključivanju zatvorenika u društvo i smanjuje se rizik od njihove socijalne isključenosti. Volonterska akcija uključuje bojanje zidova, čišćenje prostora te montažu namještaja. 

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije
10.05.2022
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Međunarodni projekt IN Troufgh na kojem su sudjelovale Zemlje Srbija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska. Sportovi: odbojka , nogomet i košarka. Volonteri Društva Crvenog kriza dežurali su tijekom natjecanja ekipe mladih u samoj završnici projekta u svrhu pružanja prve pomoći .

GDCK GOSPIĆ
10.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Uređenje prostora koji će uskoro biti park Crvenog križa.

Centar za pomoć u kući Međimurske županije
12.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Centar za pomoć u kući Međimurske županije održati će volontersku akciju s dvijema aktivnostima u mjestu Goričan u Međimurju.

Prva aktivnost je uz podršku Općine Goričan koja je nabavila potreban nasad za uređivanje javne površine odnosno sadnju cvijeća koja će se održati u četvrtak 12.5.2022. od 9 do 11 sati u Goričanu na Šuderici.

Druga aktivnost posvećena je starijim osobama kojima je potrebno jednostavno šišanje. Naime, uz predanu volju volonterki uslugu jednostavnog šišanja starije osobe moći će iskoristiti u četvrtak 12.5.2022. u vremenu od 11 do 13 sati. Starije osobe vrlo su vrijedni članovi našeg društva i moramo im pokazati našu pomoć i najdublju zahvalnost za sve ono što su pridonijeli našem društvu tokom njihovog dosadašnjeg života.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo
06.05.2022
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

Putem projekta i kluba "Šapica prijateljstva" Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo, naši vrijedni volonteri i ljubitelji životinja obilaze spašene pse na našem području, te se o njima brinu, hrane ih i šetaju.

Volonterski klub OŠ Lučac
14.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Prije našeg dana škole i tradicionalne manifestacije Luški šušur, uređujemo školsko dvorište. Nakon oslikavanja dvorišta, došao je red na prekopavanje i sadnju novih biljaka. U akciji će sudjelovati volonteri OŠ Lučac - zaposlenici škole i učenici.

Udruga za mlade Alfa Albona
14.05.2022
Labin, Istarska, Zapadna

Udruga Alfa Albona će 14. svibnja zajedničkim snagama i snagama volontera raditi na pripremi ljetnog kampa u Tunarici pokraj Labina. Uz pomoć volontera čistiti će površinu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati kamp za mlade. Nakon akcije predviđeno je zajedničko druženje uz glazbu.

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo
09.05.2022
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

Kako bismo standardizirali i olakšali prikupljanje kao i distribuciju pomoći kreirali smo paket „Vaš dar za pravu stvar“ sa sadržajem prehrambenih namirnica za dvije osobe i za četiri osobe koje se prikupljaju i dijele, a sadrže osnovne prehrambene namirnice: sol, brašno, ulje, šećer, rižu, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve.
 

Prikupljanje donacija za projekt „Vaš dar za pravu stvar“ organizira se u suradnji s trgovačkim centrima posredstvom košara koje se nalaze u trgovinama.

Akcija se provodi tri puta godišnje: u tjednu Crvenoga križa, tjednu Solidarnosti i povodom akcije Solidarnost na djelu.

CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Caritasova kuća za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi Emaus započela je s radom u rujnu 2007. godine. Kapacitet kuće je 16 korisnika srednjoškolskog uzrasta.
Kako bi uljepšali svakodnevni život korisnika uredili bi dnevni boravak za djevojke. Skupa s korisnicima obojali bismo prostoriju kako bi djevojkama boravak bio još ugodniji. Pridruži nam se i ti!

GDCK GOSPIĆ
14.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Uređenje okoliša, područje Rastoka u suradnji s udrugom "Rastoka" - udruga za promicanje, razvitak i unapređenje uvjeta života u selu Rastoka.

GDCK GOSPIĆ
13.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Zabava u adrenalinskom parku s djecom izbjeglom iz Ukrajine i njihovim roditeljima. 

GDCK GOSPIĆ
11.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, te konzultacije s našom doktoicom dijabetologom. Preventivno potaknuti građane da misle na svoje zdravlje, te nakon mjerenja vrijednosti prema potrebi dobiti će pisanu preporuku kako bi se javili svome nadležnom liječniku za daljnju obradu.

GDCK GOSPIĆ
09.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Prezentiranje rada GDCK Gospić djeci i njihovim roditeljima. Izrada plakata kako oni doživljavaju Crveni križ.

GDCK GOSPIĆ
08.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Tjedan Crvenog križa započeli smo eksperimentirajući . Kako smo i najavili aktivnosti u suradnji s Veleučilištem Nikola Tesla, danas je počela prva. Na početku radionice djeca su se upoznala sa biljkama koje će sakupljati tijekom sljedećeg susreta, te im je objašnjeno što će i kako raditi. Kasnije su pogađali o kojim se eteričnim uljima radi, mirisali razne stvari poput pčelinjeg voska, shea maslaca, kokosa i nevena... Poslije toga napravili su formulu za maslac. Jedna skupina napravila je maslac za tijelo koji je imao miris po boru i naranči, a druga skupina maslac koji je mirisao na naranču i ylang. Uz naše vrijedne studentice,sudjelovala su i djeca iz Ukrajine i naši srednjoškolci, a po reakcijama i komentarima odlično su se zabavili.

Udruga za prirodu okoliš i održivi razvoj Sunce
13.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Sajmom razmjene obilježimo manifestaciju Hrvatska volontira!

U petak, 13. svibnja, od 15 do 18 sati Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce organizira Sajam razmjene korištenih predmeta za sve zainteresirane.

Cilj Sajma je besplatna razmjena do 3 očuvana korištena predmeta poput odjeće, igračaka, knjiga, obuće, nakita, ukrasa za druge predmete na Sajmu.

Na ulazu u vrt će svatko morati predati predmete koje je ponio sa sobom na Sajam i zamijeniti ih za isti broj bonova. Za bonove će potom moći zamijeniti isti broj novih predmeta sa Sajma.

Kako bismo doprinijeli smanjenju nastanka otpada i korištenja jednokratnih predmeta, na Sajmu neće biti dostupne nikakve plastične vrećice. Potičemo građane da ponesu vlastite torbe ili platnene višekratne vrećice u koje će spremiti predmete sa razmjene.

Organizatorice Sajma razmjene su naše volonterke Europskih snaga solidarnosti, Olena i Angela koje poručuju: „Iskoristimo proljetno čišćenje kao savršenu priliku za razmjenjivanje svega što nam više ne treba.“

Ovim putem pozivamo sve građane da se uključe u Sajam razmjene i doprinesu obilježavanju ove manifestacije kako bi zajedno podijelili, razmjenili ili poklonili predmete i tako smanjili nastanak otpada!

Naše volonterke će rado s okupljenima prodiskutirati o programu Europskih snaga solidarnosti i kako zainteresirane mlade osobe mogu iskoristiti njegove mogućnosti i besplatno volontirati do 12 mjeseci u bilo kojoj europskoj zemlji po želji. 

Vidimo se!

Centar za održivi razvoj
11.05.2022
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Ivan Leko" Proložac, Područna škola Dolića Draga u suradnji s Centrom za održivi razvoj i Udrugom mladih KUM Proložac uljepšat će školsko dvorište novim sadnicama cvijeća i zelenila. Cilj akcije je uključivanje najmlađih u volonterske aktivnosti i promoviranje obrazovanja i odgoja za volontiranje. Akcija je dio projekta „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ koji se provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Udruga osoba s invaliditetom SUNCE
14.05.2022
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Dana 14. svibnja ekipa Sunčanih, nakon 2 pandemijske godine, ponovno organizira zajednički izlet. Destinacija: Trogir,  UNESCO-v grad u kojem ćemo se družiti s našim volonterima i s prijateljima iz Udruge TOMS.

Očekujemo 40 članova udruge i 15 volontera koji će pomoći da čak 9 osoba u invalidskim kolicima doživi ovaj izlet u svim aspektima. Nakon obilaska grada i ručka u TOMSovom buffetu Leptir, odlazimo na terapijsko jahanje u blizini Marine. Tu će dok punog izražaja doći pomoć volontera: obilazak mini zoološkog vrta, igrališta, jahanje uz stručne vodiče.

I naši volonteri su jednako uzbuđeni! Vjerujemo da će ovaj izlet pomoći da se "stara ekipa" ponovno poveže jer su naši članovi i korisnici bili posebno izolirani u vrijeme opasnosti od pandemije. Zajednička iskustva najbolje povezuju:)

Centar za održivi razvoj
12.05.2022
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za održivi razvoj u suradnji s volonterskim klubom Osnovne škole "Ivan Leko" Proložac nastavlja s uređenjem školskog dvorišta. Učenicima će se u volonterskoj akciji pridružiti učitelji i sumještani. U planu je proširenje učionice na otvorenom novim klupama izrađenim od paleta, bojanje drvene ograde, uklanjanje korova i sadnja cvijeća kako bi učenici nastavu i odmore provodili u ljepšem okruženju. .

Hrvatski Crveni križ Gradasko društvo Crvenog križa Sisak
13.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Otvorenje dječjeg igrališta u Budaševu s ciljem poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva nakon potresa u prosincu 2020. godine. Volonteri sudjeluju u organizaciji otvorenja, ali i na samoj aktivnosti u igri i druženju s najmlađim sugrađanima.

Hrvatski Crveni križ Gradasko društvo Crvenog križa Sisak
12.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Druženje kluba volontera 'Stariji za starije' s osobama 65+ iz Općine Radoboj.

Centar za održivi razvoj
14.05.2022
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za održivi razvoj organizira volontersku akciju s ciljem čišćenja smeća i različitog otpada oko bisera Imotske krajine Modrog jezera, “dnevnog boravka” Imoćana, ali i sve većeg broja turista. Osim čišćenja, želimo potaknuti sugrađane na odgovorniji odnos prema prirodnoj baštini te ekološki osviještenom životu.

Volonterima će biti osigurana potrebna zaštitna oprema, a nakon akcije ćemo se odmoriti i družiti uz osvježenje.

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
14.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Dobrotvorna manifestacija-utrka povodom proslave 15.godišnjice rada Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje"

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kroz jedan sat volontiranja, volonteri će pružiti potporu osobama u riziku od beskućništva koji prodaju časopis Ulične svjetiljke.

Osnovna škola Grohote
12.05.2022
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Oslikavanje novog zida na istočnoj strani školskog dvorišta.

Osnovna škola Ivanska
13.05.2022
Ivanska, Bjelovarsko-bilogorska, Sjeverna

         Na inicijativu učenika sedmog razreda i stručnih suradnica Osnovne škole Ivanska u petak,  13. svibnja 2022. godine organizirat će se humanitarna šetnja pod nazivom Sigurna kuća. U aktivnost se planira uključiti sve zainteresirane učenike, djelatnike škole kao i roditelje učenika. Za sudjelovanje u šetnji skupljat će se dobrovoljni novčani prilozi. Dogovorena je suradnja škole sa Socijalnom zadrugom Pružimo ruke iz Bjelovara te će se sva prikupljena sredstva  putem navedene zadruge donirati za provedbu aktivnosti projekta " Sigurna kuća" u Bjelovaru kojemu je cilj zbrinjavanje žrtava obiteljskog nasilja.

     Polazak u šetnju je ispred Osnovne škole Ivanska u 11 sati. Sudionici će dobiti detaljne upute s planom šetnje i krajnjim odredištem. Planiran završetak aktivnosti je oko 15 sati.

            Nakon šetnje, u suradnji škole i Udruga žena iz naselja Samarice i Paljevina, djelatnica Udruge za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja " IRIS" iz Bjelovara održat će edukativno predavanje s temom: Kako prepoznati nasilje u obitelji. Predavanju će moći prisustvovati svi zainteresirani djelatnici Osnovne škole Ivanska, roditelji učenika, članice spomenutih Udruga žena i svi zainteresirani mještani.

Planiranim aktivnostima humanitarnog i edukativnog karaktera ujedno će se obilježiti Međunarodni dan obitelji. 

CARPE DIEM
12.05.2022
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem će zajedno sa ženama iz Sirije, koje su prije par godina došle u Karlovac kao migrantice, izrađivati tradicionalne slastice i u četvrtak 12.5., od 10 do 13 sati djeliti slastice prolaznicima u gradu Karlovcu, ispred prostorije udruge, na adresi Mije Krešića 4. Cilj ove akcije je potaknuti svijest građana na pitanja migranata i socijalne integracije te potaknuti ih na druženje sa Sirijkama.

Udruga Vukovarski leptirići
12.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Izrađivanje drvenih dijelova kako bi se unaprijedila fina motorika 

Udruga Sakramenski
15.05.2022
Medulin, Istarska, Zapadna

Kao nastavak prošle godine održane prve dvije volonterske akcije uređenja dvorišta Šantadura centra baštine i održivog razvoja u Medulinu, u sklopu manifestacije i kampanje "Hrvatska volontira 2022." mali i veliki volonteri (mještani Medulina) sudjelovati će u 3. akciji "Mali i veliki volonteri u akciji". Kroz međugeneracijsko druženje, razmjenu iskustava, znanja i vještina planira se nekoliko aktivnosti u cilju daljnjeg uređenja dvorišta Šantadura. Od farbanja ulaznog portuna, izrada plantera i sadnje cvijeća i bilja, oslikavanja oblukata za dječji kutak do zajedničkog druženja i marende. Mali i veliki volonteri i ovu će lokalnu inicijativu pretvorili u primjer dobre prakse suradnje u zajednici.

Prijatelji životinja
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Ove srijede (11.svibnja) imat ćemo informativni štand naše Udruge ispred Studentskog centra te nam trebaju volonteri koji će nam pomoći na njemu. Na informativnom štandu mogu se naći razni informativni letci, brošure, kuharice,majice, itd. Možete potpisati peticiju, učlaniti se u Udrugu, a članovi Udruge stoje na raspolaganju za dodatne informacije.

Volonteri i volonterke će  pomoći u informiranju građana o našem radu, promociji prava životinja, njihove zaštite i veganstva. Zainteresiranima će se dijeliti letci, brošure i veganske kuharice te nuditi mogućnost potpisivanja različitih peticija.

Gimnazija Pula
11.05.2022
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Volonterski klub Gimnazije Pula, uz podršku Volonterskog centar Istra, te u suradnji sa udrugama za zaštitu životinja „Snoopy“ i „Fido“ te Dječjim domom Ruža Petrović, osmislio je volontersku akciju „Podrška mladih udrugama za zaštitu životinja“ koja će se održati u srijedu, 11. svibnja s početkom u 16:30. Tijekom volonterske akcije, članovi i članice Volonterskog kluba Gimnazije Pula te djeca i mladi iz Dječjeg doma „Ruža Petrović“ provodit će nekoliko volonterskih aktivnosti u obje udruge koje uključuju: čišćenje i uređivanje vanjskog prostora udruga, četkanje i šetanje pasa, oslikavanje i uređivanje zidova i prostora udruge „Snoopy“.

Volonterski centar Osijek
16.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterski klub Osnovne škole Ljudevita Gaja u Osijeku, učenici, nastavnici, stručno osoblje, učenici drugih škola i DKolektiv udružit će snage i organizirati volontersku akciju oslikavanja i uređivanja školskog okoliša 16. svibnja s početkom u 10 sati.

Volonteri će u sklopu škole oslikavati beton, uređivati košarkaško igralište i saditi cvijeće u dvorištu škole.

Ova hvalevrijedna akcija potaknut će učenike da spoznaju ili dodatno učvrste vrijednosti volontiranja i na koje sve načine možemo školu, koja predstavlja mjesto učenja, igre, zabave i kreativnosti učiniti kvalitetnijim, ugodnijim i ljepšim mjestom.

Udruga izviđača Slavonski hrast Osijek
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Izvan školska aktivnost za djecu u OŠ Antuna Bauera Vukovar.

Organizator: Udruga izviđača "Slavonski hrast" Osijek.

Sudionici: Patrola izviđača "Kune" (10 tak članova), učenici iz OŠ Antuna Bauera Vukovar, nastavnici i voditelji - volonteri.

Mjesto i vrijeme aktivnosti: 14.svibnja 2022.,Dvorište škole, 11.00 - 14.00 h.

Aktivnosti: Šator, igre, sigurno penjanje s užetom, streličarstvo.

Voditelji: Igor Miklavčić, Darko Miklavčić

 

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri i djelatnici će u petak, 13.5.2022. organizirati radionice za studente Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

Cilj aktivnosti je putem radionica prikazati aktivnosti koje provode mladih Crvenog križa Zagreb iz područja zdravstvenih te socijalno humanitarnih djelatnosti. 

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
11.05.2022
Zagreb-Novi Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Crveni križ Zagreb će u srijedu, 11.5.2022. u ulici Siget 18 a organizirati podjelu odjeće za osobe koje su pristigle iz ratom zahvaćenog područja. 

 

 

SUMA Udruga za odrzivi razvoj
14.05.2022
Podravske Sesvete, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Volonterska aktivnost ce se odrzati 14.5. u subotu. okupit ce do 5 volontera koji ce svojim znanjem i fizickim radom pomoci u uredenju okucnica kod starjih sumjestana. Radovi obuhvacaju kosnju trave, pljevljenje i prenosenje vrtnog materijala. 

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
14.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Gradsko društvo Crveno gkriža Zagreb na poziv Policijske škole "Josip Jović" provest će prvi dio edukacije prve pomoći ta polaznike škole. 

Volonteri, članovi Kluba mladih Crvenog križa provoditi će praktične vježbe na temu:

 • na koji način osobu postaviti u bočni položaj,
 • kada i kako izvodimo postupak oživljavanja kod odrasle osobe, a kako kod djeteta i male bebe
 • kako najlakše i najsigurnije zaustaviti krvarenja
 • kako postaviti zavoj
 • na koji način imobilizirati gornje i donje udove 

SUMA Udruga za odrzivi razvoj
09.05.2022
Podravske Sesvete, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Tri volontera ce raditi na informativnim videozapisima koji ce se javno objaviti, a prikazivat ce vaznost volontiranja kod mladih. Udruga ce osigurati program za izradu videozapisa, kao i mentorsku podrsku. U ovoj aktivnosti sudjelovati ce redovni volonteri unutar Udruge. 

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Hrvatski Crveni križ u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organizira zajedničku akciju uređenja okoliša IX. gimnazije u Zagrebu, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Volonterskog centra Zagreb.

Osim akcije uređenja okoliša, navedeni partneri će predstaviti svoje djelatnosti i aktivnosti te će Hrvatski Crveni križ provesti radionicu pružanja prve pomoći i mjerenje tlaka, interkulturalnu radionicu – klimatske promjene i migracije te radionicu izrade poruka Zemlji i edukativnih poruka u svrhu smanjenja negativni posljedica klimatskih promjena.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb
12.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ koji provodimo u suradnji s Malim domom - Zagreb Natjecat će se 50 natjecatelja u 5 šarenih ekipa, a osim što će biti šarene po dresovima, bit će šarene i raznolike jer će predstavljati „zajednicu u malom“ - od djece, mladih, osoba s invaliditetom do umirovljenika. 

Zadaća volontera bit će priprema prostora te pomoć pri registraciji i upućivanju natjecatelja i gostiju.  

 

Obrtnička škola Požega
11.05.2022
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Tijekom tjedna održavanja manifestacije Hrvatska volontira 2022 učenici volonteri i oni koji podržavaju volonterstvo će u vanjskom okruženju škole provoditi različite aktivnosti: Adaptacija vanjskog stepeništa, bojanje istog; Postavljanje drvenih klupčica; Orezivanje potrebnih grmova i prikupljanje granja; Prikupljanje bačenog smeća i opušaka; Pljevljenje i sadnja novih sadnica te Radionice stvaranja nove vrijednosti od prikupljenog otpada.

Savez gluhoslijepih osoba Dodir
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Mnogo je ljudi nakon strašnog potresa 2020.godine posjetilo Petrinju. Sada su i korisnici Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba "Dodir" također izrazili želju da posjete Petrinju te osim objekata koji su razrušeni, mogu doživjeti i sve ljepote tog grada koje su sada nekako u drugom planu. Za ostvarenje njihove želje, bilo je potrebno angažirati i volontere kako bi u Petrinju mogao ići što veći broj korisnika. Volonteri će biti pratnja u kretanju korisnicima te će im, ovisno o njihovim oštećenjima vida i sluha, prenijeti informacije od vodiča, kao i o onome što se sve može vidjeti te što se oko njih nalazi.

Udruga socijalnih radnika
13.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar organizira radionicu na kojoj će volonteri podučavati korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Zadar korištenju tableta. Dom se nalazi na adresi Obala kneza Trpimira 21 (kod Sfinge).

Navedena radionica dio je redovnih aktivnosti projekta "Pokretačka snaga volonterstva", koji je dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga socijalnih radnika
12.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

U volontersku akciju oslikavanja vitrina u Znanstvenoj knjižnici Zadar koju organizira Volonterski centar Zadar uključit će se učenici Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.

KSV Karlovac
14.05.2022
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Eko akcija na Gradskom kupalištu Ozalj biti će uvertira u novu sezonu kupanja na prekrasnoj destinaciji u centru Ozlja. U podnožju slapa uz poznatu elektranu i starog grada Ozlja smjestilo se kupalište na kojem ljetne dane provodi sve veći broj posjetitelja i kupača. U sklopu ove volonterske akcije pozivamo zainteresirane građane i prijatelje da nam pomognu u uređenju kupališta koje će ove godine ugostiti velik broj sadržaja za sve generacije. 

Udruga informatičara Karlovačke županije
13.05.2022
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga informatičara Karlovačke županije od svog osnutka 1993. godine, kontinuirano tijekom cijele školske godine održavamo radionice za mlade. Tu je cijeli set programa (u skladu s aktualnim kretanjima u ovom području) proljetne, ljetne i zimske škole informatike, namijenjene učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te njihovim nastavnicima i profesorima. Tijekom cijele godine održavamo radionice robotike; rada s mBotom, te radionice elektronike i programiranja za mlade. Sve radionice za polaznike su besplatne.

Posebno smo ponosni što dio programa odrađuje grupa volontera kojima ovim putem zahvaljujemo. To je rad s najmlađima – djecom od 8-11 godina, koji su uključeni u naš Code Club Karlo, koji djeluje već sedmu godinu za redom i gdje naši volonteri svakog petka (do ove šklske godine svake srijede) sustavno rade s 15-tak polaznika. Naši volonteri su stručnjaci iz različitih područja informacijskih tehnologija. Oni naše polaznike na ležeran način uče osnovama programiranja, izrade igara, korištenja informacijske tehnologije i interneta na siguran način, kao i sprječavanju nasilja na mrežnim stranicama. 

Sve aktivnosti Udruge provodimo u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture Grada Karlovca i Karlovačke županije, u čijem prostoru će se provesti i ova aktivnost.

Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
14.05.2022
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Ove subote 14. svibnja u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira Koprivnička inicijativa volontera i aktivista organizira nekoliko aktivnosti na lokaciji svojeg projekta društvenog urbanog vrtlarenja 'Zajednički eko vrtovi'. 
Planira se priprema pokazne gredice na ekološki način za sadnju povrća kroz završnu radionicu Uzgajanje EKO povrća - od sjemena do plodova' koja se održava odmah nakon akcije i na koju su svakako dobrodošli volonteri koji su pomogli s pripremom. Usporedno ćemo uređivati odnosno bojom osvježiti dtamošnje dječje igralište, info ploču i sjenicu. 
Osigurana su osvježenja za sudionike. Akcija počinje točno u podne:)

 

Udruga Betula
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga Betula u suradnji s Medicinskom školom Osijek, Pučkim otvorenim učilištem, klubom Titan Atlas i Udrugom Breza organizira događanje "Isprepletene boje" u sklopu akcije Hrvatska volontira. U prostorima Pučkog otvorenog učilišta 14. svibnja 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati održat će se druženje s djecom, mladima i njihovim roditeljima iz Ukrajine. Planirane su tri radionice/aktivnosti koje imaju za cilj relaksiranje, zabavu i učenje kroz igru i praktične vještine i rad:

Upoznajmo ukrajinsku kuhinju - priprema tradicionalnog ukrajinskog jela u suradnji s ukrajinskim roditeljima i učenicima Medicinske škole.

Čovječe igraj se ! - u suradnji s klubom Titan Atlas igranje tradicionalnih i modernih društvenih igara. Zabava, suradnja i komunikacija kroz igru.

Isprepletene boje - radionica izrade ukrasnih obruča.

Udruga Betula
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga Betula u suradnji s Medicinskom školom Osijek, Pučkim otvorenim učilištem, klubom Titan Atlas i Udrugom Breza organizira događanje "Isprepletene boje" u sklopu akcije Hrvatska volontira. U prostorima Pučkog otvorenog učilišta 14. svibnja 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati održat će se druženje s djecom, mladima i njihovim roditeljima iz Ukrajine. Planirane su tri radionice/aktivnosti koje imaju za cilj relaksiranje, zabavu i učenje kroz igru i praktične vještine i rad:

Upoznajmo ukrajinsku kuhinju - priprema tradicionalnog ukrajinskog jela u suradnji s ukrajinskim roditeljima i učenicima Medicinske škole.

Čovječe igraj se ! - u suradnji s klubom Titan Atlas igranje tradicionalnih i modernih društvenih igara. Zabava, suradnja i komunikacija kroz igru.

Isprepletene boje - radionica izrade ukrasnih obruča.

Volonterski centar Istra
14.05.2022
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

U okviru Obiteljskog volonterskog dana u Osnovnoj školi Stoja provest će se nekoliko volonterskih aktivnosti koje omogućuju uključivanje učenika i učenica škole te njihovih roditelja. Volonterske aktivnosti uključuju: čišćenje i uređivanje vanjskog dvorišnog prostora, prilaza i vanjskog igrališta, bojanje vanjskih zidova, oslikavanje poligona za igru i učenje u dvorištu škole te druge aktivnosti uređenja zelenih površina. Kroz aktivnosti Obiteljskog volonterskog dana, u koje će biti uključeno oko 50 obitelji, potiče se provedba aktivnosti odgoja za volontiranja i promiče se obiteljsko volontiranje. Obiteljski volonterski dan provodi se kao aktivnost projekta "Rastemo kroz volontiranje", čiji je nositelj Volonterski centar Istra, a Osnovna škola Stoja jedan od partnera. 

Hrvatski Crveni križ Gradasko društvo Crvenog križa Sisak
11.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Prikaz pokazne vježbe prve pomoći za širu javnost u srcu grada.

Udruga socijalnih radnika
11.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Zaposlenica Volonterskog centra Zadar će održati edukativnu radionicu "Biti volonter" za učenike Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Na edukaciji će se učenici upoznati s pojmovima volonter i volontiranje, pravima i obvezama volontera, zakonskim okvirom volonterstva, gdje sve mogu volontirati itd. Navedena radionica dio je redovnih aktivnosti projekta "Pokretačka snaga volonterstva", koji je dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga Oppidum
12.05.2022
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Udruga Oppidum i Kulturni Centar Požega u suradnji s Odredom izviđača Požega organiziraju 2 aktivnosti.

U četvrtak 12. svibnja 2022. godine u prostorijama Info centra za mlade Oppidum održati će se radionica na temu volonterstva za mlađu skupinu izviđača.

Nastavno na radionicu u subotu će se provesti eko akcija čišćenja gradskog šetališta "Stari grad" na koju će biti pozvani svi građani. Za vrijeme čišćenja, za najmlađe će biti organizirana radionica kreativnog recikliranja, kojom se djeci želi stvoriti navika recikliranja, tako da ih se educira kako otpadne materijale mogu ponovno upotrijebiti u igri i od njih stvoriti zanimljive kreacije.

Hrvatski Crveni križ Gradasko društvo Crvenog križa Sisak
10.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Provođenje aktivnosti u sklopu programa zaštite zdravlja, mjerenje razine glukoze u krvi i krvnog tlaka.

učenički dom Moravice
10.05.2022
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici ucenickog doma Moravice obici ce šumu u Moravicama i manje divlje deponije ocistiti a o vecim obavijestiti Komunalac Vrbovsko

učenički dom Moravice
11.05.2022
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

Hrvatska volontira 2022 - angažman mladih u suHrvatska volontira 2022 - angažman mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza poput potresa, klimatskih promjena, COVID-19, nasilja, ratova i velikog priljeva izbjeglica i migranata. S dolaskom toplijeg vremena pojačava se i intenzitet ilegalnih migracija na području Vrbovskog. Ilegalni migranti često putuju mjesecima i to bez dokumenata, krajnje odredište im je zapadna Europa, a na našem području su obično uhvaćeni u ilegalnom prelasku rijeke Kupe te im je zbog toga potrebna suha odjeća. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko u suradnji s povjerenicom GDCKa Gordanom Gerić Paulić i učenicima ŽTŠ Moravice provest će humanitarnu akciju prikupljanja odjeće koja će se koristiti za potrebe migranata tijekom pojačane sezone ilegalne migracije. Ciljano će se prikupljati muška odjeća: muške hlače, traperice i kratke hlače, do broja 54, majice kratkih rukava S,M,L, XL, lagane majice dugih rukava S, M, L, XL,tenisice i lagane cipele broj 41-46. Molimo da odjeća bude čista i složena, a ukoliko donosite više od 10 komada odjeće, molimo da bude i sortirana (hlače, majice kratkih rukava, majice dugih rukava, itd. Odjeću možete donijeti u Učenički dom Moravice od 11. do 14.5. u vremenu od do.očavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza poput potresa, klimatskih promjena, COVID-19, nasilja, ratova i velikog priljeva izbjeglica i migranata. S dolaskom toplijeg vremena pojačava se i intenzitet ilegalnih migracija na području Vrbovskog. Ilegalni migranti često putuju mjesecima i to bez dokumenata, krajnje odredište im je zapadna Europa, a na našem području su obično uhvaćeni u ilegalnom prelasku rijeke Kupe te im je zbog toga potrebna suha odjeća. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko u suradnji s povjerenicom GDCKa Gordanom Gerić Paulić i učHrvatska volontira 2022 - angažman mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza poput potresa, klimatskih promjena, COVID-19, nasilja, ratova i velikog priljeva izbjeglica i migranata. S dolaskom toplijeg vremena pojačava se i intenzitet ilegalnih migracija na području Vrbovskog. Ilegalni migranti često putuju mjesecima i to bez dokumenata, krajnje odredište im je zapadna Europa, a na našem području su obično uhvaćeni u ilegalnom prelasku rijeke Kupe te im je zbog toga potrebna suha odjeća. Učenici doma-volonteri ce u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovsko provest će humanitarnu akciju prikupljanja odjeće koja će se koristiti za potrebe migranata tijekom pojačane sezone ilegalne migracije. Ciljano će se prikupljati muška odjeća: muške hlače, traperice i kratke hlače, do broja 54, majice kratkih rukava S,M,L, XL, lagane majice dugih rukava S, M, L, XL,tenisice i lagane cipele broj 41-46. Molimo da odjeća bude čista i složena, a ukoliko donosite više od 10 komada odjeće, molimo da bude i sortirana (hlače, majice kratkih rukava, majice dugih rukava, itd. Odjeću možete donijeti u Učenički dom Moravice od 11. do 14.5.enicima ŽTŠ Moravice provest će humanitarnu akciju prikupljanja odjeće koja će se koristiti za potrebe migranata tijekom pojačane sezone ilegalne migracije. Ciljano će se prikupljati muška odjeća: muške hlače, traperice i kratke hlače, do broja 54, majice kratkih rukava S,M,L, XL, lagane majice dugih rukava S, M, L, XL,tenisice i lagane cipele broj 41-46. Molimo da odjeća bude čista i složena, a ukoliko donosite više od 10 komada odjeće, molimo da bude i sortirana (hlače, majice kratkih rukava, majice dugih rukava, itd. Odjeću možete donijeti u Učenički dom Moravice od 11. do 14.5. u vremenu od do.

GDCK Poreč
09.05.2022
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

U suradnji sa Zdravim gradom Poreč i svim vrtićima i školama, organizirano je pješačenje uz razgibavanje pod stručnim vodstvom djelatnika i volontera Sportske zajednice grada Poreča,...

GDCK Poreč
08.05.2022
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

u Tjednu  Crvenog križa besplatno mjerimo šećer i tlak po svim općinama našeg djelovanja.

Udruga socijalnih radnika
12.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar (bivši Dom za odgoj djece i mladeži Zadar) se nedavno preselio u novu zgradu te su u fazi uređivanja prostora. Volonterski centar Zadar organizira akciju u kojoj će volonteri zajedno s korisnicima bojati zidove. Centar se nalazi na adresi Ivana Meštrovića 3.

crveni križ metković
11.05.2022
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi održati će se u srijedu 11. svibnja od 09:00 h - 11:00 h ispred prostorija Crvenog križa Metković. 

GDCK Vrlika
09.05.2022
Vrlika, Splitsko-dalmatinska, Južna

Povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa u suradnji s ambulantom Vrlika ogranizirat ćemo aktivnost mjerenja tlaka, šećer u krvi i pružati savjete o zdravlju.Mjesto održavanja na trgu.Uređenje šetnice sadnja ukrasnog bilja.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
11.05.2022
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu priprema akciju čišćenja i uređivanja okoliša oko zgrade FOI 1. U sklopu akcije volonteri će skupljati smeće te uređivati prostor kod zgrade FOI 1.

Volonterska akcija se provodi s ciljem podizanja ekološke svijesti studenata.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ploče
12.05.2022
Ploče, Dubrovačko-neretvanska, Južna

12.05.2022.-Prezentacija prve pomoći -O.Š. Ivo Dugandžić Mišić- Komin

12.05.2022.- Pokazna vježba prve pomoći - O.Š. Fra Anre Gnječa -Staševica

12.05.2022.- Slaganje odjeće u socijalnoj samoposluzi

13.05.2022.- Edukacija- "Klimatske promjene" - O.Š. Vladimir Nazor- Ploče

13.05.2022. Edukacija- "Nasilje" - Dječji vrtić Ploče

14.05.2022.- Izlet za dobrovoljne darivatelje krvi  

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U prostorijama Udruge Nada održati će se predavanje na temu ´Prepoznavanje ranih simotoma srčanog i moždanog udara- prepoznaj i zbrini´ te radionica Edukacije laika za pružanje prve pomoći pod vodstvom Ive Sorta Bilajac Turina, dr.med.

UDD Udruga za demokratsko društvo
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Aktivnost "Učimo hrvatski" dio je volonterskog programa UDD-a osmišljenog za poduku hrvatskog jezika za izbjeglice iz Ukrajine. Program je osmišljen u okviru projekta UDD-a "Volontiranjem za bolji svijet".

Udruga mladih Mladi u EU
12.05.2022
Šibenik, Šibensko-kninska, Južna

Šuma na Šubićevcu/Značajni krajobraz Gvozdenovo-Kamenar glavna je šuma u našem gradu i svaki put kad boravimo u njoj sigurni smo da je osjećaj neprocjenjiv te je odgovornost svakog stanovnika grada Šibenika da nastoji čuvati i paziti  "pluća" svoga grada, a boravak, druženje i sportska rekreacija u "plućima" grada je promicanje zadravih oblika života čime se pružaju primjeri dobre prakse svim sugrađanima.

Kako bi ostavritili prethdono istaknuti cilj ćemo u sklopu obilježavanja nacionalne manifestacije "Hrvatska volontira 2022"  ćemo provesti set aktivnosti;

 • edukativnu šetnju na području šume 
 • čišćenje  i uređenje djelova šume (staza, bunar, table)
 • sportsko-rekreativna šetnja
 • mjerenje tlaka i šećera

Akciju zajednički organiziraju i provode: Društvo sportske rekreacije "Sport za sve" 08 FORCA Šibenik, Gradsko društvo Crvenoga križa Šibenik, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, O.Š. "Tin Ujević Udruga mladih "Mladi u EU"

 

Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina
13.05.2022
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Druženje je važno u svakoj dobi, a posebno onoj starijoj, kada zaprijeti usamljenost, manjak socijalnih aktivnosti i društvene podrške. Gradsko društvo Crvenog križa organizira oslikavanje zida kroz projekt „Pridruži se – aktivni u mirovini“; Zelinski Aktivni Zlatni Umirovljenici – Klub ZAZU. Kroz međugeneracijsku  suradnju cilj je ojačati lokalne Organizacije civilnog društva, a na taj će se način doprinijeti i važnosti volontiranja u zajednici.

Aktivnost  će se održati kod Vatrogasnog centra Sveti Ivan Zelina, Bocakova 11

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane volontere da nam se pridruže

Ženska grupa Karlovac Korak
11.05.2022
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Ženska grupa Karlovac "Korak" u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom i Udrugom Eko Pan organizira aktivnosti usmjerene na djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Glumice i glumci profesionalnog ansambla Zorin doma volonterski će odigrati lutkarsku predstavu "Na tragu", koja tematizira očuvanje ekosustava karlovačkih rijeka. Nakon predstave predviđen je razgovor s glumcima/ama o lutkarstvu, radu na tekstu i scenskom izičaju te izradi lutaka i rekvizita. Predstava i razgovor održat će se 11.5. od 10 do 12 h.

Udruga Eko Pan će u prostorijama igraonice "Leptirići" volonterski održati radionicu na kojoj će s djecom podijeliti svoja znanja i vještine o očuvanju i zaštiti planeta Zemlje, s naglaskom na vrijednost i vještine recikliranja. Radionica će se održati 13.5. od 10 do 12 h.

Aktivnosti su namijenjene polaznicama i polaznicima Igraonice "Leptirići".

Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina
13.05.2022
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Sveti Ivan Zelina održat će aktivnosti promoviranja prve pomoći za osobe raseljene iz Ukrajine i za sve građane. Predstavit će važnost poznavanja prve pomoći u svakodnevnom životu te će im biti demonstrirane osnove pružanja prve pomoći.  

Cilj aktivnosti je volontiranje, integracija ukrajinske djece u društvo u koje su došli, stjecanje osjećaja pripadnosti i novih prijateljstava, te novih znanja.

Aktivnost  će se održati kod Vatrogasnog centra Sveti Ivan Zelina, Bocakova 11

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane volontere da nam se pridruže

Savjetovalište Lanterna Makarska
13.05.2022
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ovogodišnja volonterska akcija ima za cilj uređenje dvorišta ispred udruge Sunce, udruge osoba s invaliditetom u Makarskoj. Kako dolazi sve ljepše vrijeme njihovi korisnici mogu koristiti taj prostor, ali ga je potrebno urediti. Volonteri će prebojati postojeću sjenicu, posaditi začinsko bilje i obojati posude u koje će to bilje biti posađeno. U volonterskoj akciji će sudjelovati i volonteri udruge MIKE, a vjerujemo kako će nam se i sami korisnici Sunca rado pridružiti. Osim zajedničkog veselog druženja nadamo se kako ćemo osvježenim prostorom uljepšati svakodnevnicu svim članovim udruge Sunce.

Aktivnost će se održati 13.5.2022. kroz jutarnje sate.

Agencija lokalne demokracije Sisak
21.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Gradom Siskom i Turističkom zajednicom Sisak, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 13. Sajam udruga i ustanova koji se održava 21. svibnja 2022. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najduže 13:00 sati.

Sajam se održava u okviru nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira 2021.” 

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

 

Amadea
12.05.2022
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri Udruge Amadea educirati će grupu srednjoškolaca o volontiranju i uputiti u rad udruge. Za srednjoškolce će pripremiti osvježenje i okrjepu na Ljetnoj terasi Centra Amadea.

Na nekoliko lokacija u centru grada volonteri će dijeliti letke i brošure o radu Udruge Amadea te pozivati na volontiranje. 

 

HCK Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica
09.05.2022
Donja Stubica, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Od 09.05.-12.05. volonteri će provesti edukativne radionice za djecu u školama, sa zdravstveno-preventivnim temama te temom klimatskih promjena.

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
12.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionica na temu psihološke otpornosti. 

Tim povodom u četvrtak 12.5. od 17-19h na Kvatriću održat ćemo radionicu na temu: 
Prva Psihološka Pomoć: Kako izgraditi psihološku otpornost i biti sretan?

Svi ste dobrodošli!
Družit ćemo se, naučiti nešto novo i zabaviti :) 

#pomozimozajedno 

HCK Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica
13.05.2022
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Kroz edukativne radionice, prezentacije, igre za najmlađe, kviz i sl. volonteri i djelatnici prikazat će ktivnosti i djelatnosti GDCK Donja Stubica ( zdravstveno-prevetivne aktivnosti, prva pomoć, realistički prikaz ozljeda, socijalni programi, dobrovoljno darivanje krvi, Služba traženja, ''Postani spasioc'', Interventni tim za djelovanje u kriznim situacijama, mladi i volonteri u Crvenom križu). Manifestacija će se održati  13.05.2022. od 10-12h , na središnjem Trgu u Oroslavju.

 

Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pružanje podrške pri učenju djeci iz materijalno i socijalno ugroženih obitelji iz OŠ Jordanovac, od 5.-8. razreda. 

Najčešće učenici nailaze na poteškoće u svladavanju gradiva iz matematike, fizike, kemije, engleskog i hrvatskog jezika. 

Opis volonterske aktivnosti: učenje i učenje kroz igru s djecom u OŠ Jordanovac

Termin po dogovoru.

 

#pomozimozajedno #InstrukcijeSaSmiješkom

                                                                             

Udruga za sindrom Down Međimurske županije
11.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga za sindrom Down Međimurske županije poziva vas na druženje u vodi, na Gradskim bazenima "Marija Ružić" Čakovec gdje će se provesti različite vodene igre, poligoni i druge aktivnosti.

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Nutricionist Amira Salibašić održati će savjetovanje o prehrani onkoloških bolesnika te će održati radionicu pripreme zdravih napitaka.

Hrvatska mreža za beskućnike
12.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 Studentice socijalnog https://www.facebook.com/465572136868400/posts/5238909379534628/?d=nrada će u četvrtak 12.05. i petak 13.05 senzibilizirati druge studente o problematici beskućništva ispred Studentskog Centra u Zagrebu na adresi Savska cesta 25. Studenti će moći pitati naše ambasadorice sve što ih je ikada zanimalo o beskućništvu, koji su problemi današnjih beskućnika, koliki je broj beskućnika u Hrvatskoj, gdje mogu potražiti pomoć te kako im mi kao Hrvatska mreža za beskućnke pomažemo. 

Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
09.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Ideja ovogodišnje aktivnosti je povezivanje kulturne baštine i prirode koja nas okružuje u digitalnom okruženju.

Obilježiti ćemo 5. godišnjicu "Čajnog trga" (Trg Matije Vlačića Flaciusa, Rijeka) - projekt u kojem je sudjelovala naša škola i tako bila dio Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Svoje slobodno vrijeme učenici žele provesti u kreativnim aktivnostima izrade digitalne mape koja će biti objavljena u našem digitalnom školskom listu GIO.

 

Društvo Naša djeca grada Osijeka
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Dječje gradsko vijeće unutar Društva "Naša djeca" grada Osijeka godinama skuplja po svim osnovnim školama grada plastične čepove. U odvozu skupljenoga nam pomaže Policijska uprava Osječko-baranjska. Upravo u dvorištu Policijske uprave imamo 14. 05. 2022. akciju razvrstavanja plastičnih čepova po bojama jer 21. 05. 2022. slažemo ogromnu rozetu po nacrtu Nikole Fallera, 10x10 metara za fotografiranje dronom ( u dvorištu OŠ Retfala) kako bi izradili novi plakat za skupljanje plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. U policiji će nam pomagati i policajci. Nakon fotografiranja svi čepovi idu na primopredaju na Svjetski Dan zaštite okoliša ( 5. 06. 2022.) Tako da imamo lijepo zaokruženu priču volontiranja tijekom cijele godine.

Udruga Hepatos Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Udurge Hepatos pomoći će u organizaciji besplatnog i anonimnog savjetovanja i testiranja na Hepatitis B,C i HIV koje se provodi u prostoru Udruge u suradnji sa Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo PGŽ. 

OŠ Ivana Rabljanina Rab
15.05.2022
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Volontere Oš Ivana Rabljanina Rab će posjetiti voditeljica Doma za starije Rab, upoznat će ih s aktivnostima i korisnicima  doma. Volonteri će se kroz mjesec svibanj i početkom mjeseca lipnja družiti s korisnicima doma, praviti im društvo u šetnji, razgovarati, igrati društvene igre te im na taj način pokušati uljepašti dane u domu. 

Društvo Naša djeca Zabok
14.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo „Naša djeca“ Zabok s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma te volonterkama i volonterima DND-a organizira radionicu zdravoga kuhanja u sklopu projekta „Zdravo i fino“.

Cilj radionice je naučiti djecu tehnikama pripreme hrane putem kojih usvajaju vještine zdravoga kuhanja i izbora zdravih namirnica te stječu zdrave i pravilne prehrambene navike.

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri/ke Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka posjetit će s učenicima s teškoćama ( od kojih su poneki također članovi kluba) udrugu Pegaz za terapijsko jahanje gdje će se upoznati s volonterskom pozicijom u udruzi odnosno mogućnostima volontiranja u Pegaz-u.

Volonterski centar Istra
13.05.2022
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Učenici Osnovne škole Stoja te mladi iz Kluba mladih volontera/ki udruga Volonterski centar Istra i ZUM u petak, 13.5.2022., na Gradskoj će se tržnici u Puli od srca smiješiti prilikom prikupljanja sredstava za registriranu humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh "More ljubavi". Akcijom se prikupljaju sredstva za tjedan dana boravka na moru djece iz kontinentalne Hrvatske, koja su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Lokalni iznajmljivači pružaju besplatan smještaj za djecu i roditelje, a sredstvima prikupljenima kroz humanitarnu akciju podmirit će se drugi troškovi (prijevoz, hrana i sl.).

Posjetitelji pulske Tržnice na štandu ove aktivnosti moći će dobiti dodatne informacije o humanitarnoj akciji, a donatori/ice kao zahvalu će primiti rukotvorinu po svom izboru. Rukotvorine (različite uporabne predmete, narukvice, platnene torbe, privjesci, zidni ukrasi, označivači knjiga, podmetači za čaše...) su izradili učenici Osnovne škole Stoja te mladi volonterke i volonteri iz Kluba kroz nekoliko radionica, a dio rukotvorina volonteri/ke raznih dobi izrađuju kod kuće.

Volonterski centar Istra
12.05.2022
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Mladi iz Kluba mladih volontera/ki udruga Volonterski centar Istra i ZUM u petak, 13.5.2022., na Gradskoj će tržnici u Puli prikupljati sredstva za humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh "More ljubavi". Svaki donator/ica kao zahvalu će primiti rukotvorinu po svom izboru. Rukotvorine izrađuju mladi iz Kluba kroz nekoliko radionica u prostoru udruga još od 30.4., a izrađuju se narukvice, platnene torbe, privjesci, zidni ukrasi, podmetači za čaše... Dio rukotvorina volonterke i volonteri raznih dobi izrađuju kod kuće, a na samom štandu za donacije pridružit će se djeca iz dviju pulskih osnovnih škola sa svojim rukotvorinama.

Kulturno umjetničko društvo Mijo Stuparić
11.05.2022
Velika Ludina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD "Mijo Stuparić" i ove godine raznovrsnim se akcijama uključuje u kampanju Hrvatska volontira. Raznoliko i veselo društvo kroz četiri će dana oplemeniti okolišni prostor, povećati zbirku etno predmeta, ali i priključiti se akciji koja život znači.

Prvog dana, u srijedu 11. svibnja od 18-19h planiramo sakupljanje plastičnih čepova kako bi se pomoglo radu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Drugog dana, 12. svibnja od 17-18 sati planiramo akciju čišćenja okoliša oko Društvenog doma te čišćenje prostora udruge.

Treće dana, 13. svibnja, od 18-19 sati planiramo izradu suvenira karakterističnih za ludinski kraj,a četvrtog dana u vremenu od 10-12 sati prikupljat ćemo stare kućanske predmete od naših sumještana, a sve s ciljem izrade etno-zbirke koja bi se predstavila povodom Dana općine. 

 
 
 

Mladi protiv gladi
12.05.2022
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

papiReduceReuseRecycle želi osvijestiti građane o procesu 3R - smanji, ponovno upotrijebi, recikliraj te ukoliko dođe do treće opcije, onda i naučiti kako reciklirati - počevši s papirom

 

Jesi li ikada razmišljao_la kako nastaje papir? A jesi li znao_la da ga i ti možeš napraviti? Imaš li starih novina i papira koji ti samo stoje kući?

Onda si kliknuo na pravu aktivnost!

Jedno lijepo poslijepodne u našim prostorijama volonteri će sve zainteresirane polaznike radionice učiti proces reciklaže papira kod kuće. Sav materijal imamo mi, ali bi nam bilo drago kada bi i ti ponio svoj stari papir te tako smanjio otpad, odnosno pokupio novi papir kada se osuši i njega koristio! Znaš onaj princip, donesi staro - uzmi novo!

 

OŠ Slava Raškaj
13.05.2022
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Školski volonterski klub „Krug“ iz OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj prikuplja plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Akcija se provodi tijekom cijele školske godine, a prikupljene čepove poslat ćemo Udruzi 13. svibnja 2022. godine.

GDCK Novi Vinodolski
14.05.2022
Bribir, Primorsko-goranska, Zapadna

Aktivnost, čišćenje i uređenje okoliša u mjestu Jargovo (Bribir), provest ćemo  14. svibnja u suradnji sa Turističkom zajednicom Vinodolske općine, predvidjeli smo uključivanje 25 volontera.

GDCK Novi Vinodolski
12.05.2022
Novi Vinodolski, Primorsko-goranska, Zapadna

12.05. održat će se predavanje i radionice na temu KLIMATSKIH PROMJENA za učenike  OSMIH RAZREDA u Novom Vinodolskom, ukupno će biti uključeno 25 mladih

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom Srce
11.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Članovi Udruge Srce će javnosti predstaviti svoje vrijedne radove s radionice Oblikujmo kreativno glina, radno okupacijska te glazbena radionca. Rezervirali smo se i prijavili za prezentiranje i promoviranje udruge na  svom štandu. Voditelj će dio svog vremena volontirati zajedno s drugim volonterima pomagačima. Nastup i skupna donacijska izložba će se održati u Đardinu na Danima volonterstva i suradnje. To je manifestacija na kojoj sudjelujemo svake godine. Članovi će se pripremiti svatko sa svojom pjesmom, volonteri će pomagati, a jedan dio će biti zauzet oko štanda, prezentiranja udruge i radova članova.

Koalicija za rad s psihotraumom i mir Vukovar
11.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

U Europskom tjednu svjesnosti o mentalnom zdravlju želimo istražiti iskustvo usamljenosti, te njezin učinak na naše zdravlje.

 

Pridružite nam se u aktivnostima u prostorijama udruge u ulici M. Držića12:

 

 od 11. do 13. svibnja projekcije filmova o mentalnom zdravlju od  10 sati;

 13. svibnja za ljubitelje prirode pripremili smo uređenje spiralnog vrta.

Gradsko društvo Crvenog križa Mali Lošinj
08.05.2022
Mali Lošinj, Primorsko-goranska, Zapadna

Manifestacija Gradskog društva Crvenog križa Mali Lošinj, održati će se na Trgu Republike Hrvatske, Mali Lošinj u  nedjelju 08.05.2022. s početkom u 09:30 sati.

Ambidekster klub
12.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Ambidekster klub veliki dio svojih postignuća te pomoći i podrške pružene korisnicima ostvaruje zahvaljujući entuzijazmu svojih volontera. Razvoj programa Ambidekster kluba temelji se na sustvaranju svih sudionika procesa - korisnika, volontera i profesionalnih voditelja aktivnosti, koji su kao "mali sustav"  umreženi u širi kontekst suradnje u lokalnoj zajednici.  

 

U okviru navedenih kolegija studenti/studentice polaze praktičnu nastavu te volontiraju u aktivnostima projekata i programa udruge kao što su:
1.    provođenje edukativnih aktivnosti i radionica za vršnjačku populaciju te za djecu i mlade
2.    sudjelovanje u preventivnom, tretmanskom i savjetodavnom radu s djecom, mladima i obiteljima  
3.    pružanje pomoći u učenju i drugi oblici potpore djeci i mladima
4.    sudjelovanje na događajima, izletima i drugim manifestacijama
5.    sudjelovanje u izdavačkoj, informativnoj i promidžbenoj djelatnosti.


Tijekom dosadašnjeg djelovanja Ambidekster kluba volonterima/volonterkama je omogućeno iskustveno učenje putem aktivnog sudjelovanja u različitim aktivnostima uz edukaciju, supervizije i mentorsko praćenje.

Čekamo te!

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
12.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će u Tjednu Crvenog križa, 12. svibnja 2022., za učenike iz osnovnih i srednjih škola s područja svojeg djelovanja organizirati druženje u Poučnom parku Picelj u Zaboku, Prosenik Gubaševski 45c. Na druženje su pozvana i djeca i njihovi roditelji iz raseljenih obitelji iz Ukrajine koji su smješteni na području djelovanja GDCK Zabok.
Okupljanje će početi u 9:30 h na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Polazak na pješačenje  je u 10:00 sati. Planirano vrijeme druženja je do 14:00 sati. Volonteri i zaposlenici GDCK Zabok će organizirati radionice pružanja prve pomoći, sportske igre, obilazak Poučnog parka Picelj, radionice orijentacije s planinarskim vodičima i radionice determinacije samoniklog bilja.

 

Smijesak za sve
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira Udruga "Smiješak za sve" posjetit će Dječji dom Laduč, podružnicu Dječjeg doma Zagreb. 

Volonteri Udruge i volonteri predstavnici korporacija OTP banka d.d. i GlobalLogic 13.05.2022. posjetit će djecu štićenike i pobrinuti se da prostor doma bude što ljepši i ugodniji za život.

Uz puno dobre volje i s velikim osmjesima zajedničkim ćemo snagama urediti i uljepšati vanjski okoliš Dječjeg doma te obojiti sjenice u vrtu kako bismo štićenicima omogućili ljepšu i ugodniju okolinu za svakodnevni život.

Za vrijeme radova jedan će dio volontera provesti kvalitetno vrijeme s djecom u neformalnom druženju te čitanju knjiga i slikovnica.

Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci
10.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici volonteri Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci uključuju se u manifestaciju Hrvatska volontira koncertom te pečenjem i prodajom kolačića u prostorima Škole. Prikupljena sredstva dodijelit će se djeci Ukrajine. Želimo pokazati svojim primjerom kako zajedništvo i solidarnost mogu ubrzati proces oporavka za vrijeme, ali i nakon krize.

HCK GDCK ĐURĐEVAC
11.05.2022
Đurđevac, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

HCK-a GDCK-a Đurđevac planira nastavak aktivnosti pružanja psihosocijalne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine. Organizirati ćemo individualne i grupne razgovore kao i terapijsko jahanje za zainteresiranu djecu i odrasle te šetnju do park šume Borik.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
14.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Priprema, slaganje i dostava paketa hrane i higijenskih potrepština te pružanje psiho-socijalne podrške raseljenim osobama, uz pomoć mladih volontera Gradskog društva Crvenog križa Zabok.  

Društvo za psihološku pomoć
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Na treba posebno isticati koliko je druženje važno u svakoj dobi, a posebno onoj starijoj, kada zaprijeti usamljenost, manjak socijalnih aktivnosti i društvene podrške. Stoga Društvo za psihološku pomoć, povodom akcije Hrvatska volontira, organizira događanje pod nazivom "Međugeneracijski party - druženje starih i mladih".

Od srijede 11.05. do petka 13.05. u vremenu od 9 do 11h, u prostorijama Društva za psihološku pomoć, održat će se druženja s osobama starije životne dobi. Uz podršku naših volontera, ispunit ćemo vrijeme igrajući društvene igre, crtanjem i slikanjem, kreativnim radom, pjevanjem i plesom, sve to uz dobru dozu zabave.

Pozivamo sve zainteresirane osobe starije životne dobi da nam se pridruže i podruže!

 

Savez društava distrofičara Hrvatske
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Prateći aktivnosti na Eramus+ projektu, kojeg Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) provodi tijekom Europske godine mladih, naglasak volonterske akcije bit će na potencijalima i snazi osoba koje rade s mladima i za mlade (Youth Workera) radi sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza. Akcijom želimo doprinijeti kampanji Hrvatska volontira u naglasku kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između pojedinaca i njihovog okruženja, između generacija, između različitih društvenih grupa i kultura, između sektora i disciplina. Međugeneracijsko zajedništvo i solidarnost pokazat ćemo u partnerstvu sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) i udrugom članicom Društvom distrofičara Zagreb (DDZ) u aktivostima uređenja prostora i okoliša od interesa za osobe s invaliditetom - osobe s mišićnom distrofijom, angažmanom i sudjelovanjem u pripremi materijala koje koriste u svojim radionicma, druženjem s članovima i pružanjem podrške u aktivnostima. 

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
14.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Zabok će u Tjednu Crvenog križa, dana 14. svibnja 2022. godine, od 10:00-13:00 sati organizirati akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka,  na ZIVTOVOM TRGU u Zaboku.

Pored kontrole zdravstvenih parametara, članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Zabok  će prezentirati pokazne vježbe pružanja prve pomoći.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DRNIŠ
11.05.2022
Drniš, Šibensko-kninska, Južna

UPOZNAVANJE S OSNOVAMA PRVE POMOĆI UZ RELISTIČAN PRIKAZ OZLJEDA KOJE ĆE PRIKAZATI MLADI GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA DRNIŠ (EKIPA PRVE POMOĆI) DJECI NIŽIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE. 

AKTIVNOST ĆE SE ODRŽATI NA SREDIŠNJEM GRADSKOM TRGU POLJANA U DRNIŠU DANA 11. SVIBNJA 2022. U VREMENU OD 9:00 DO 11:00 SATI.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PAKRAC
06.05.2022
Pakrac, Požeško-slavonska, Istočna

volonteri će dijeliti letke sa popisom prehrambenih proizvoda koji se prikupljaju od zainteresiranih građana i  zaprimat će prehrambene proizvode te iste distrubuirati raseljenim osobama na područjima koje pkriva GDCK Pakrac.

Prikupljena materijalna dobra su namijenjena za raseljene osobe iz Ukrajine na području gradova Pakraca i Lipika.

Društvo Crvenog križa Primorsko goranske županije
14.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije nastavlja suradnju s PU primorsko-goranskom organizacijom ciklusa radionica sa ciljem obnove i nadopune znanja i vještina pružanja laičke prve pomoći.

Prva radionica za dvije skupine od po 15 polaznika održat će se u subotu 14. svibnja u Policijskom domu u Rijeci. Radionice će voditi licencirani predavači uz educirane volontere čiji će zadatak biti pomoć u praktičnim vježbama, realistični prikaz ozljeda te simulacija u sklopu vježbi.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DRNIŠ
11.05.2022
Drniš, Šibensko-kninska, Južna

POVODOM OBILJEŽAVANJA TJEDNA HRVATSKOG CRVENOG KRIŽ, MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA I HRVATSKOG DANA ŠEĆERNE BOLESTI GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DRNIŠ U SURADNJI S PATRONAŽNOM SLUŽBOM DOMA ZDRAVLJA DRNIŠ ORGANIZIRA AKCIJU MJERENJA KRVNIG TKLAKA I RAZINE ŠEĆERA U KRVI.

POZIVAMO ZAINTERESIRANE GRAĐANE NA BESPLATNU KONTROLU KRVNOG TLAKA I RAZINE ŠEĆERA U KRVI.

AKCIJA ĆE SE ODRŽATI 11. SVIBNJA 2022. GODINE (SRIJEDA) NA SREDIŠNJEM GRADSKOM TRGU POLJANA OD 8:30 DO 11:30 SATI.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
11.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

U Tjednu Crvenog križa za starije, socijalno ugrožene i/ili invalidne osobe i za djecu iz siromašnijih obitelji, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok  organizira akcije besplatnog šišanja uz volonterku Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Ako želite biti kandidat za akciju "Ko te šiša", javite nam se  broj telefona 049 221 444 do utorka, 10 svibnja 2022. godine do 14:00 sati.

Lokacija: Ulica Matije Gupca 53/I, Zabok

 

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
08.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

U Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zabok će prikupljati prehrambene artikle u sklopu akcije "Vaš dar za pravu stvar" u trgovačkom centru Kaufland u Zaboku. Molimo Vas da svojim donacijama pomognete socijalno ugroženim osobama i obiteljima s troje i više djece.  

Hvala Vam što ćete obaviti humanitarnu kupnju!

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci
11.05.2022
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci od 11. do 13. svibnja organizira Dane otvorenih vrata. 

Svi posjetitelji Gradskog društva Crvenog križa Križevci moći će razgledati razne radove polaznica radionica, dobiti informacije o projektima u provedbi te raznim drugim djelatnostima koje provodi GDCK Križevci. 

Također, 12. svibnja posjetitelji će moći besplatno mjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi. 

Snježana Carević Tomac
10.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterski klub „Volontiram-profitiram“ Osnovne škole „Centar“, iz Rijeke,  ovaj volonterski tjedan obilježit će na dvije lokacije s više raznolikih aktivnosti. U područnoj školi Orehovica djelatnici i učenici škole će 10. svibnja (u utorak) provesti eko-radionicu izrade hranilice za ptice, posaditi cvijeće i mediteransko bilje oko škole, dok će 11. svibnja (u srijedu), u suradnji s KD Čistoća Rijeka, provesti akciju košenja trave i uređenja okoliša (čišćenje, farbanje, prepravci…). U petak 13. svibnja, na Trgu ispred matične škole održat će se kreativna radionica filcanja vune s učiteljima i učenicima razredne nastave, koji će izrađivati ukrase za kosu i broševe. Ovakav način likovnog i kreativnog izražavanja pospješuje motoriku, pomaže u fokusiranju i ima sveopći terapeutski učinak. Sav prihod od prodaje ukrasa bit će namijenjen u humanitarne svrhe. Tijekom cijelog tjedna, u knjižnici škole nalazit će se teglica za donaciju, odnosno financijsku pomoć, za napuštene mace iz naše zajednice. Brigom o našoj mikro-flori i fauni, brinemo o sebi i širimo svijest o životnim vrijednostima kao što su humanitarni i timski rad, pomaganje potrebitima, recikliranje i održivi razvoj.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci
13.05.2022
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci održat će aktivnosti promoviranja prve pomoći u osnovnim i srednjim školama u povodu obiljžavanja Tjedna Crvenog križa.

Učenicima će se predstavit  važnost poznavanja prve pomoći u svakodnevnom životu te će im biti demonstrirane osnove pružanja prve pomoći.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
09.05.2022
Našice, Osječko-baranjska, Istočna

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u Vojarni Našice. Volonteri sudjeluju u podjeli zahvalnih obroka za dobrovoljne darivatelje te za pripremu i pospremu prostora u kojem se održava akcija.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
14.05.2022
Našice, Osječko-baranjska, Istočna

Na trgu u Našicama će mladi Crvenog križa Našice građanima predstaviti i organizirati kratke edukacije o znanjima Crvenog križa, prve pomoći, realistićnog prikaza ozlijeda i progrmima Crvenog križa Našice. U suradnji sa medicinskim sestrama će biti organizirana i akcija mjerenja tlaka i šećera. Mladi će na aktivnosti nagraditi svoje sugrađane i sudionike programa prigodnim promo poklonima Crvenog križa.

Studentski katolički centar Split
14.05.2022
Vrlika, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volontiranje u Vrlici u Dalmatinskoj zagori ima za svrhu pomoći maloj lokalnoj zajednici i njihovim mještanima u provođenju akcije uređivanja prilazne ceste do utvrde Prozor u Vrlici. 
Cilj ovog odlaska u Vrliku je aktivirati lokalno stanovništvo unutar vlastite sredine i promovirati volonterstvo.
Na akciji će se čupati trava, čistiti prilazni putevi.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik
09.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonteri Crvenog križa Dubrovnik sudjelovat će u podjeli humanitarne pomoći potrebitima s područja djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa. Dijelit će se paketi prikupljeni u akciji "Jedan razred, jedan paket".

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik
11.05.2022
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonteri Crvenog križa Dubrovnik sudjelovat će na organiziranom cijepljenju protiv COVID-19 u Studentskom domu u Dubrovniku

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
11.05.2022
Našice, Osječko-baranjska, Istočna

Od 8 do 12 sati, u zgradi Crvenog križa organizirana je podjela rabljene odjeće i obuće socijalno ugroženim građanima.

Studentski katolički centar Split
12.05.2022
Okrug Gornji, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volontiranje s izbjeglicama iz Ukrajine u Okrugu Gornjem. Dio volontera provoditi će radionice crtanja i pisanja s djecom, te zabavno-rekreativne programe- igra graničara, nogomet, stolni tenis. Drugi dio volontera (koji pričaju ruski i ukrajinski) razgovara s njihovim majkama, upućuje ih u Hrvtasku kulturu, običaje, uobičajne procedure i procese, sluša njihove priče i sl. 

CIlj aktivnosti- svaki tjedan okupiti izbjeglice na jednom mjestu, omogućiti im da se međusobno upoznaju i druže, da dobiju potrebne informacije o Hrvtaskoj, da osjećaju dobrodošlicu od strane Hrvata (volontera), da se djeca međusobno upoznaju kroz igru, te usvoje korisne vještine korz radionice i u konačnici da žene imaju vrijeme za sebe i međusobno druženje i pružanje podrške dok djeca imaju organizirani program- radionice i igre.

Ovu volontersku aktivnost provodimo svaki četvrtak, te ju u četvrtak 12.5. inkorporiramo u akciju Hrvatska volontira.

Gradsko Društvo Crvenog križa Orahovica
12.05.2022
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Održavanje i popravak bolničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica te drugih bolničkih i ortopedskih pomagala u skladištu GDCK Orahovica

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
11.05.2022
Našice, Osječko-baranjska, Istočna

Od 11. do 14. svibnja, mladi Crvenog križa Našice bojama za beton obojati će zid iza zgrade Crvenoga križa na kojem će istaknuti zahvalu svim volonterima koju su sudjelovali u odgovoru na krize unazad 10ak godina, ali i svima što nesebićno nastavljaju pomagati potrebitima, starijima i nemoćnima, bolesnicima, socijalno iskljućenim građanima, mladima i djeci na području djelovanja Crvenog križa Našice. Grafika na zidu će sadržavati dio karte Hrvatske na kojoj će biti ispisana imena gradova u kojima su naši volonteri pomogli u kriznim situacijama (Sisak, Petrinja, Glina, Osijek, Opatovac, Tovarnik, Slavonski Brod, Gunja, Našice...) te poruka: Volonteri, hvala!

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
06.05.2022
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Smotra mladih društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije je manifestacija koju organiziraju mladi iz svih 7 društava u Osječko-baranjskoj županiji okupljeni na koordinaciji mladih u Društvu Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Tijekom trajanja manifestacije mladi će prikazati programe Hrvatskog Crvenog križa na kojima rade. Mladi Crvenog križa Našice će prikazati svoja znanja iz realističnog prikaza ozlijeda i prve pomoći te će voditi kviz o programima Crvenoga križa. Također sudjeluju u organizaciji i logističkoj pripremi i podršci smotre.

Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Korisnici Doma za odgoj djece i mladeži rijeka dana 12.05.2022.g. uvremenu od 9,00h do 10,00h , pomagati će u prodaji časopisa Ulične svjetiljke. Polovica ostvarenog prihoda od prodaje časopisa namijenjena je beskućnicima na području grada Rijeke. U prodaji će sudjelovati 20 naših korisnika.

Crveni križ Požega
06.05.2022
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Vezano uz humanitarnu akciju Vaš dar za pravu stvar, volonteri će dijeliti letke sa popisom prehrambenih proizvoda koji se prikupljaju od zainteresiranih građana  u prostoru Kauflanda Požega.

Prikupljena materijalna dobra su namijenjena za raseljene osobe iz Ukrajine na području tri grada Požega, Pleternica, Kutjevo te pet općina Brestovac, Čaglin,  Jakšić, Kaptol i Velika.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Zabok
11.05.2022
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Slaganje namirnica i higijenskih potrepština u platnene vrećice te dostava osobama starije životne dobi i niskog socio-ekonomskog statusa do kućnog praga.

2 volontera iz zabočkog DM-a i zaposlenici GDCK Zabok  -korporativno volontiranje - umrežavanje - zajedništvo - solidarnost.   

  

Centar za odgoj i obrazovanje
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici, učitelji i djelatnici škole uređivati će školski vrt, školsko dvorište i školski okoliš (korov, otpad, nogostup).

Poseban naglasak će biti na edukaciji vlasnika kućnih ljubimaca (pasa) o važnosti čišćenja izmeta. (blizina Veterinarske stanice)

Za tu priliku učenici će izraditi plakate s porukama koje će biti izvješene na vanjskim prozorima kako bi bili vidljivi prolaznicima.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
08.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek u okviru obilježavanja Tjedna Crvenog križa i u sklopu kampanje Hrvatska volontira provest će kampanju za prikupljanje prehrambenih artikala Vaš dar za pravu stvar. Naime, u Tjednu Crvenog križa od 8. do 15. svibnja potražite košaru Hrvatskog Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland Osijek i uključite se u akciju Vaš dar za pravu stvar. Donirati možete: brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, riblje i mesne konzerve te marmeladu. Donacijom i samo jedne namirnice s popisa možete pomoći u slaganju humanitarnih paketa za najpotrebitije građane. Pozivamo sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Naši vrijedni volonteri, kao i članovi Matice umirovljenika Osijek i Udruge Cromsic Osijek vas čekaju na mjestu prikupljanja!

Glas mladih Križevci Volonterski centar Link
13.05.2022
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara se obilježava 12. svibnja na datum rođenja utemeljiteljice i začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale. 

Centar za mlade Križevci i Crveni Križ Križevci obilježiti će taj važni datum 13.5. dan nakon, uz edukaciju o volontiranju i edukaciju o prvoj pomoći približit ćemo našim mladima važnost medicinskih sestara i tehničara u kriznim situacijama.

Florence Nightingale (1829. – 1910.), engleske medicinske sestre koja je smanjila smrtnost ranjenika tijekom Krimskog rata sredinom 19. stoljeća, podižući higijenske standarde i educirajući medicinske sestre, a 1860. godine postavlja temelje modernog sestrinstva uspostavom prve sestrinske škole u bolnici Sv. Toma u Londonu te se zbog svega toga smatra osnivačicom moderne njege.

Pandemija bolesti COVID–19 ponovno je jasno pokazala i još više učvrstila važnu ulogu medicinskih sestara i medicinskih tehničara u održavanju zdravlja ljudi tijekom cijelog životnog vijeka, a posebice u izvanrednim okolnostima.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Rab
11.05.2022
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Podučavanje djece školske dobi o Crvenom križu, Ženevskim konvencijama, te prezentiranje naučenog u obliku debate, na aktualnu temu "Da li je Crveni križ trebao osuditi Rusku agresiju na Ukrajinu".

Gradsko društvo Crvenog križa Rab
11.05.2022
Rab, Primorsko-goranska, Zapadna

Stručni volonteri GDCK Rab će obići korisnike koji su bili uključeni u program Zaželi, te im izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek JA kao i TI
11.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Ovogodišnji Europski tjedan mentalnog zdravlja u periodu od 09.-13.5., Centar za pružanje
usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“, kao ustanova koja pruža socijalne usluge i skrbi o
osobama s mentalnim teškoćama, obilježit će prezentiranjem radnih aktivnosti koje se
kontinuirano provode u sklopu psihosocijalne rehabilitacije korisnika našeg Centra.
Tijekom tjedna, svaki dan će biti naglasak na jednoj od radionica od kojih će neke biti
otvorene za javnost, te se zainteresirani građani pozivaju da iste posjete i steknu uvid u
vještine i mogućnosti naših korisnika, s ciljem smanjivanja stigme prema osobama s
mentalnim teškoćama, a time i ukazujemo na važnost održavanja mentalnog zdravlja.
RASPORED:
PONEDJELJAK 09.05.2022.g. od 09 – 12h, Martina Divalta 2 u Osijeku
(otvoreno za javnost)
- vrtlarska radionica – rad u plastenicima, sadnja cvijeća
UTORAK 10.05.2022.g. od 09 – 13h „Kreativni kutak“, Strossmayerova 1a u Osijeku
(otvoreno za javnost)
- izložbeni prostor u kojem se mogu vidjeti radovi šivaone i stolarske radionice


SRIJEDA 11.05.2022.g. od 10 – 12h Sportska radionica na Srednjoškolskom igralištu-volonteri-potrebno doći u 9i30
(otvoreno za javnost)
- organizirano provođenje sportskih aktivnosti (nogomet, vježbanje na spravama, basket,
razgibavanje)

-planirano uključivanje volontera-maksimalno 10-volonterske aktivnosti bi bile pomoć u organizaciji sportskih aktivnosti i druženje sa našim korisnicima; 


ČETVRTAK 12.05.2022.g. od 10 – 12h, Likovna radionica, Martina Divalta 2 u Osijeku-volonteri-potrebno doći u 9i30
- u dvorištu Centra, pod vodstvom Suzane Lažeta održati će se likovna radionica

-planirano uključivanje volontera, maksimalno 5, volonterske aktivnosti su pomoć u provedbi likovne radionice, druženje sa korisnicima


PETAK 13.05.2022.g. od 10 – 14h, Dan obitelji, Martina Divalta 2 u Osijeku-volonteri potrebno doći u 9h
- kako se svake godine Međunarodni dan obitelji obilježava 15.05., za ovaj dan u navedenom
terminu, predviđeno je druženje korisnika s članovima svojih obitelji u dvorištu Centra, uz
prigodni ručak

-planirano uključivanje volontera, maksimalno 10; volonterske aktivnosti su pomoć u postavljanju stolova na otvorenom, dočekivanje gostiju, usmjeravanje do prostora druženja, pomoć u podjeli hrane, sokova, druženje sa korisnicima

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Provedba tečaja prve pomoći za građanstvo koja će se održati 14. svibnja 2022. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Tečaj će provesti volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Teorijska i praktična primjena osnovnih postupaka prve pomoći - reanimacija, besvjesno stanje, krvarenja i sl.

Zainteresirani sugrađani za sudjelovanje na tečaju mogu se prijaviti na e-mail: info@crvenikrizosijek.hr do 12.05.2022. godine, napominjemo da je broj mjesta ograničen.

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
14.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Evidentiranje i unos podataka cijepitelja u tablicu na cijepnom punktu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Dom za starije osobe Park
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Između 13. i 11. svibnja u dogovoru sa OŠ Fran Krsto Frankopan korisnici Doma Park pomoći će saditi paradjze i jagode te čupati korov školskog vrta.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
13.05.2022
Vladislavci, Osječko-baranjska, Istočna

Provedba akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, radionice prve pomoći za starije osobe,radionice sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja u kućanstvu,druženje s volonterima i aktivnosti međugeneracijske solidarnosti. Aktivnosti će se provesti u okviru projekta Tu smo za vas

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
12.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Sortiranje hrane, pripremanje i slaganje paketa hrane za višečlane obitelji, koji se poslije odvoze i dostavljaju na adrese korisnika.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac
07.05.2022
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Provođenje aktivnosti prve pomoći i realističnog prikaza ozljeda u svrhu pokazivanja važnosti znanja istih te aktivnosti preventivnih programa radi edukacije građana, a sve s ciljem približavanja rada Crvenog križa općoj populaciji.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
11.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Radionica Crveni križ od malih nogu u Dječjem vrtiću Radost u Osijeku koja je dio programa Odgoj za humanost te će na njoj sudjelovati 60-tak djece vrtićkog uzrasta (Zatvorenog tipa samo za djecu iz Dječjeg vrtića Radost, Osijek).

Teme koje će se obrađivati su:

1) Prvi koraci prve pomoći 

2) Što je to humanost 

3) Interaktivne igre Crvenog križa za djecu 

4) Pravila sigurnog ponašanja

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
11.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Diplomirana psihologinja provodi 2 radionice za odrasle pod nazivom "Ljut/a sam i to je ok!" i radionicu tehnike opuštanja "Mindfulness", te 1 kreativnu radionice za najmlađe - izrada igračaka. Volonteri prevoditelji, pomažu u jezičnoj barijeri i približavanju sadržaja raseljenim osobama.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek
09.05.2022
Ernestinovo, Osječko-baranjska, Istočna

Provedba akcija mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi, radionice prve pomoći za starije osobe,radionice sigurnog stanovanja i prevencije ozljeđivanja u kućanstvu,druženje s volonterima i aktivnosti međugeneracijske solidarnosti. Aktivnosti će se provesti u okviru projekta Tu smo za vas

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
10.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Sortiranje hrane, pripremanje i slaganje paketa hrane za raseljene osobe iz Ukrajine, koji se poslije odvoze i dostavljaju u kolektivan ili privatni smještaj.

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
09.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Sortiranje hrane, pripremanje i slaganje paketa hrane za korisnike Programa Pomoć u kući, koji se poslije odvoze na kućnu adresu korisnika.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA KRK
09.05.2022
Krk, Primorsko-goranska, Zapadna

Besplatno mjerenje tlaka i šećera Gradsko društvo Crvenog križa Krk provodi u svojoj zajednici više puta godišnje.

Suvremene javnozdravstvene akcije sve su manje su sve manje usmjerene bolesti, a više zdravlju, razvoju osobnih vještina i društvenih mehanizama, koji će odgojem svakog pojedinca osigurati dobro zdravlje. 

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji promicanje zdravlja definira se kao proces osposobljavanja ljudi za kontrolu i unapređenje vlastitog zdravlja (Povelja o promicanju zdravlja, Ottawa, 1986.). Gradsko društvo Crvenog križa Krk nastoji prenijeti znanje o značaju zdravlja i utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Na taj način želi se pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života te važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja. 

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko
11.05.2022
Vrbovsko, Primorsko-goranska, Zapadna

Tolerancija, empatija, solidarnost, humanost - poticanjem ovih osobina kod mladih pridonosimo boljoj budućnosti jer - na mladima svijet ostaje!

S dolaskom toplijeg vremena pojačava se i intenzitet ilegalnih migracija na području Vrbovskog - migrantima koji su uhvaćeni u ilegalnom prelasku rijeke Kupe potrebna je suha odjeća i obuća. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko u suradnji s povjerenicom Crvenog križa Vrbovsko i ravnateljicom Učeničkog doma u Moravicama Gordanom Gerić Paulić i učenicima ŽTŠ Moravice provest će humanitarnu akciju prikupljanja odjeće i obuće koja će se koristiti za potrebe migranata tijekom pojačane sezone ilegalne migracije.

Ciljano će se prikupljati muška odjeća: muške hlače, traperice i kratke hlače (do broja 54), majice kratkih rukava (S,M,L, XL), lagane majice dugih rukava (S, M, L, XL), tenisice  i lagane cipele od brojeva 40 do 46. Molimo da odjeća bude neoštećena, čista i složena, a ukoliko donirate više od 10 komada odjeće, molimo Vas da bude i sortirana (kratke majice, duge hlače, itd.)

Građani mogu donijeti odjeću i obuću u Učenički dom Moravice na adresi Školska 2, Moravice. Akcija prikupljanja odjeće trajat će od 11. do 13. svibnja 2022. godine, a odjeću možete donijeti u vremenu od 16 do 18 sati.

HCK GDCK SLAVONSKI BROD
08.05.2022
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Pikupljanje namirnica u Kauflandu za osobe u potrebi.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ploče
12.05.2022
Ploče, Dubrovačko-neretvanska, Južna

 

POVODOM OBILJEŽAVANJA TJEDNA CRVENOG KRIŽA POZIVAMO GRAĐANE NA BESPLATNU

KONTROLU TLAKA, ŠEĆERA I MASNOĆE U KRVI , DANA 12.05.2022. (ČETVRTAK)  

OD 08 DO 10 SATI  U PROSTORU CRVENOG KRIŽA PLOČE, V. NAZORA 20. , PLOČE.

Hrvatski Crveni križ
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Hrvatski Crveni križ u partnerstvu sa Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organizira zajedničku akciju uređenja okoliša IX. gimnazije u Zagrebu, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Volonterskog centra Zagreb.

Osim akcije uređenja okoliša, navedeni partneri će predstaviti svoje djelatnosti i aktivnosti te će Hrvatski Crveni križ provesti radionicu pružanja prve pomoći i mjerenje tlaka, interkulturalnu radionicu – klimatske promjene i migracije te radionicu izrade poruka Zemlji i edukativnih poruka u svrhu smanjenja negativni posljedica klimatskih promjena.

Hrvatski Crveni križ potpisnik je Povelje o klimi i okolišu koju će tijekom planirane akcije potpisati i prethodno navedeni partneri.

SAVEZ IZVIĐAČA HRVATSKE
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Zajedno s partnerima Mrežom mladih Hrvatske, Hrvatskim crvenim križem i Hrvatskim centrom za razvoj volonterska organiziramo volontersku akciju čišćenja školskog dvorišta IX. gimnazije te edukativne aktivnosti vezane kroz koje će učenici stječi neka nova znanja i vještine, a koje će provoditi Savez izviđača Hrvatske, Mreža mladih Hrvatske i Hrvatski crveni križ.

 

Lokalni volonterski centar Zelina
12.05.2022
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Usuradnji sa DND Sv.I.Zelina, područnom školom Komin i roditeljima kroz kreativnu radionicu odlučili smo oslikati školsko igralište.

Tako pružamo djeci i roditeljima priliku da se povežu u drugačijoj okolini i aktivnosti. Djeci pružamo više aktivnosti kroz cijelu godinu, te ih potičemo da kroz kreativnu radionicu dodatno razvijaju maštu. Samim oslikavanjem igrališta djecu kroz igru zajedno s roditeljima potičemo na timski rad, zbližavanje, razvijanje društvenih sposobnosti, te više će vremena provoditi na svježem zraku i razvijati svoje motoričke vještine.

Radionica će se odvijati u grupama, svaka grupa imati će istaknuti zadatak - čiščenje betona, priprema boje za oslikavanje, iscrtavanje poligona za bojanje, bojanje poligona.

Predviđeno trajanje radionice je 4 sata.

Udruga ZvoniMir
12.05.2022
Knin, Šibensko-kninska, Južna

smileyUdruga ZvoniMir u suradnji s Općinom Biskupija organizira uklanjanje nakupljenog otpada uz cestu na križanju prema Biočiću/Miočiću - području na kojem se već godinama skuplja velika količina smeća i onečišćuje okoliš. Ovom akcijom ne samo da ćemo očistiti okoliš od smeća, već ćemo građanima probuditi svijest o važnosti zaštite okoliša za dobrobit cijele zajednice.

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije
14.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije ovu godinu organizira ''4. Zadarski MS đir'' koji će se održati u subotu 14.05.2022 s početkom u 10 sati na zadarskom Forumu. Ovom manifestacijom se žele smanjiti predrasude prema osobama s invaliditetom, ukazati na potrebu poboljšanja kvalitete života oboljelih te podignuti svijest o multiploj sklerozi.

Do sada je obilježavanje ovog dana uključivalo okupljanje sudionika od 10 do 11 sati na zadarskom Forumu uz glazbu, dijeljenje majici, balona, letaka, informacija i zagrljaja! Potom kreće tradicionalni ĐIR zadarskom Šetnicom preko Rive do Pozdrava Suncu!

Ovim putem pozivamo sve volontere koji su zainteresirani da nam se pridruže! winkGarantiramo puno zabave smijehapozitivnih vibracija i novih prijateljstava, a sve to popraćeno s puno dobre glazbe!

Udruga ZvoniMir
13.05.2022
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Svibanj je mjesec kada se tradicionalno organizira maturalna večer - dan kada se naši maturanti opraštaju od svojih srednjih škola i nastavljaju svoj životni put. Udruga ZvoniMir već dugi niz godina sudjeluje u organizaciji maturalnih večeri, te ćemo se i ove godine uključiti organizirajući maturantima prijevoz od restorana do grada u kasne noćne sate kako bi oni i njihovi roditelji i obitelji bili bezbrižni. U ovu aktivnost uključit ćemo volontere koji će biti pratnja i ispomoć u prijevozu maturanata, kako bi im zajedno omogućili opuštenu atmosferu i uživanje u njihovoj večeri.heart

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA PREGRADA
09.05.2022
Pregrada, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Koordinacija prikupljanja pomoći u Dječjim vrtićima - 3. Organizacija dolaska raseljene djece iz Ukrajine na radionice u vrtić. 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SPLIT
13.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Prva pomoć je jedna od primarnih djelatnosti Crvenog križa. Osnovna škola "Sirobuja", u Tjednu Crvenog križa organizira pokaznu vježbu i edukaciju za svoje učenike nižih razreda. Crveni križ Split će sudjelovati u vidu prezentacije vještina prve pomoći, realističnog prikaza ozljeda te same edukacije s djecom (8-10 godina). 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SPLIT
11.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri GDCK Split educirani su u raznim područjima, pa tako i na području klimatskih promjena. Cilj radionica je osvijestiti problem, ponuditi moguća rješenja te educirati djecu o problemima efekta staklenika, globalnog zatopljenja, industrija i postupaka koji štete planetu. Radionice će se odvijati u dvije osnovne škole u Splitu, u jutarnjoj i popoodnevnoj smjeni. 

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organizira prikupljanje i podjelu humanitarne pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine.

- Prikupljanje se organizira u srijedu, 11.05.2022. u vremenu od 12,00 do 16,00 sati

   Skladište Gradskog društva Crvenog križa Rijeka – Školjić 10c

 

PREHRAMBENI ARTIKLI

ZA DJECU

 

HIGIJENSKI ARTIKLI

Brašno

Pelene

Sapun za ruke

Ulje

Krema za djecu

Gel za tuširanje

Riža

Šampon za djecu

Šampon za kosu

Šećer

Pasta za zube

Pasta za zube

Kuhinjska sol

Četkica za zube

Četkica za zube

Tjestenina

Hrana za bebe kašica

Brijač jednokratni

Juha u vrećici

Žitne kašice/pahuljice

Higijenski ulošci

Riblja konzerva

Higijenske vlažne maramice

Higijenske vlažne maramice

Mesna konzerva

 

 

Marmelada

 

 

 

 

- Podjela humanitarne pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine organizira se u petak, 13.05.2022.

   u vremenu od     11,00 do 14,00 sati.

Skladište Gradskog društva Crvenog križa Rijeka – Školjić 10c

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA
10.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

utorak, 10.5.2022.            10,00 do 12,00 sati             -  Rijeka, Jadranski trg

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca organizirat će se prezentacija djelatnosti rada Crvenog križa kroz sljedeće aktivnosti:

 • mjerenje tlaka i šećera u krvi

Aktivnost namijenjena građanima prvenstveno osobama starije životne dobi, s ciljem provjere zdravstvenog stanja koju provode stručni suradnici – zdravstveni djelatnici.

 • demonstracija realističkog prikaza ozljeda i oživljavanje

Upoznavanje s osnovama prve pomoći uz realistični prikaz ozljeda koje će prikazati educirani članovi Terenske jedinice Crvenog križa Rijeka „dr. Ante Švalba“, te demonstracija pružanja prve pomoći na lutki (oživljavanje-CPR).

 • radionica Autoportret s kockicama

Djeca će proučiti i opisati svoj fizički izgled i svoje osobine što će im pomoći u prihvaćanju različitosti samoga sebe i drugih.

 • Igra Dan i noć

Upoznavanje s igrom „Dan i noć“ prema čijoj ideji upotreba ovisničkih sredstava predstavlja noć i odsutnost zdravlja, a neovisničko ponašanje dan i zdravlje. U igri se koristi letak / slagalica čije sličice prate prigodne poruke te nakon kojih slijede aktivnosti tj. različite igre. Radionicu vode educirane članice mladih Crvenog križa.

 • Promocija davalaštva krvi

Promocija davalaštva krvi s ciljem upoznavanja s darivateljem krvi te motivacijom za pristupanje akcijama darivanja krvi. Kroz predavanja iskusnih darivatelja predočiti sam čin darivanja krvi.

 • Volontirati u Crvenom križu

Prezentacija volonterskog rada na aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

 • Uloga interventnog tima u kriznim situacijama

Zbog brzog i učinkovitog odgovora na svaki oblik katastrofe i krize, u Gradskom društvu Crvenog križa Rijeka uspostavljen je Krizni stožer - operativno i koordinacijsko tijelo za djelovanje u kriznim situacijama, kojeg čine zaposlenici i educirani volonteri koji su prošli određenu obuku. U sklopu obuke volonteri se upoznaju s javnim ovlastima Crvenog križa, tko je Crveni križ, djelatnosti i zadaci Crvenog križa, zatim prolaze i osnovni tečaj prve pomoći, upoznaju se s metodama pružanja psihosocijalne-pomoći, te kako se priprema izmještajni centar.

.- Prezentacija poslova Službe traženja i ruksaka Hrvatskog Crvenog križa SET2GO.

UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
12.05.2022
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

POZIVAMO VAS u  četvrtak 12.5. da dođete u 10 sati u Udrugu jer nam dolaze vatrogasci iz INE .

 Družit ćemo se, nešto naučiti i zabaviti, a naravno i počastiti .

Vježbat ćemo s fizioterapeutom, a dojmove oslikati na likovnoj radionici.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec
13.05.2022
Ivanec, Varaždinska, Sjeverna

 • prijevoz i dostava humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine u Ivancu, koji su smješteni u staračkom domu Križnjak 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec
12.05.2022
Bednja, Varaždinska, Sjeverna

 • održavanje tečaja Prve pomoći u dječjem vrtiću "Zibeljko" u Bednji za odgajatelje u vrtiću

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec
11.05.2022
Lepoglava, Varaždinska, Sjeverna

 • integracijsko aktivno učenje hrvatskog jezika za raseljene osobe iz Ukrajine u Lepoglavi

Crveni križ Garešnica
12.05.2022
Garešnica, Bjelovarsko-bilogorska, Sjeverna

Angažiranje sugrađana- pojedinaca te i organizacija iz civilnog, javnog i poslovnog sektora putem otvorenog, javnog poziva glede sudjelovanja u volonterskoj akciji " GAREŠNICA  VOLONTIRA"- ekološkoj akciji zbrinjavanja otpada  odloženog na neadekvatnom prostoru. Planiramo akciju na tri lokacije:

 - SPORTSKI PARK GAREŠNICA, SPORTSKI RIBNJAK GAREŠNICA, TE POUČNA STAZA- "POILOVLJE" ( gradska šetnica).

 

Osnovna škola Nikole Andrića
12.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Obnova školske zgrade Osnovne škole Nikole Andrića konačno se privodi kraju, ali su radovi ostavili traga na okućnici same škole. Članovi Školskog volonterskog kluba pripremaju volontersku akciju u kojoj će očistiti i urediti okoliš škole (skupiti otpad, grabljati zemlju, uređivati travnjake, očistiti školsko igralište, …). U navedenu volontersku akciju će se uključiti i djelatnici škole, a dobrodošao je i angažman roditelja/skrbnika koji imaju volju za sudjelovanje.

Zaklada Sandra Stojić
13.05.2022
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Upraviteljica Zaklade Biserka Stojić u suradnji s HZZ-om održati edukativnu radionicu na temu  "Voloniranjem do radnog mjesta". Radionica će se održati u petak 13.5. s početkom u 11:00 sati.

Cilj je potaknuti i educirati posebno mlade i nezaposlane osobe kako stjecajem kompetencija kroz volonterstvo lakše doći do radnog mjesta.

Dom za starije osobe Centar
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Zaposlenici i korisnici Doma za starije osobe Centar prikupljat će higijenske i prehrambene potrepštine za izbjeglice iz Ukrajine. Iste će im biti osobno uručene uz prigodan zabavni program kojeg su pripremili korisnici Doma.

Zaklada Sandra Stojić
12.05.2022
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Volonteri Zaklade Sandra Stojić u okviru manifestacije "Hrvatska volontira 2022" će se okupiti i pridonijeti zajednici na način da će urediti, očistiti okoliš te posaditi bilje u i ispred prostora  gdje djeluje Zaklada i okuplja svoje volontere. Ujedno tu je i parkić u kojemu se svakodnevno okupljaju djeca nakon škole te njihovi roditelji. Važno je da svoje slobodno vrijeme provedeno u prirodi i put kojim se vračaju iz škole bude čisto i uređeno. Na taj način će naši volonteri pridonijeti našoj zajednici.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
07.05.2022
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Mladi Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije će putem ove aktivnosti prikazati osnovne djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa s ciljem približavanja rada Crvenog križa općoj populaciji, ali i s ciljem provjere opreme te spremnosti društava Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Slunj
12.05.2022
Slunj, Karlovačka, Sjeverna

Dana 12.05.2022. u centru grada Slunja obilježavamo Tjedan Crvenog križa zajedno sa partnerima i suradnicima.

Kroz navedenu manifestaciju, prikazati će se  pravilno pružanje prve pomoći, realističan prikaz rana, prezentirati socijalni programi koje provodimo.

Suradnici poput Doma Zdravlja - mjere šećer i tlak, Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj - prikazuje progam za najmlađe te upozorava građane na opasnosti od paljenja vanjskih prostora, Policijska postaja Slunj prezentira svoje programe, ostali suradnici Centar za socijalnu skrb Slunj, Komunalno društvo Lipa će građanima prezentirati aktivnosti i programe usmjerene prema građanima. 

Dana 05.05.2022. u Srednjoj školi Slunj, učenicima prvih razreda, prezentiran je program volontiranja te postavljen plakat Hrvatska Volontira. 

KUD REPUŠNICA
14.05.2022
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD „Repušnica“ od 1930. godine čuva od zaborava tradicijsku baštinu mjesta Repušnice i Moslavine.

Članovi društva izvesti će plesove i pjesme svoga kraja, kraja na rubu Lonjskoga polja, u Posjetiteljskom centru Repušnica (Fumićeva 184, Repušnica), službenom ulazu u Park prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine u sklopu obilježavanja "Dana obitelji u Parku prirode Lonjsko polje". Uz glazbeni dio održati ćemo radionicu izrade poculica od papira (poculica - kapica, pokrivalo za glavu udane žene), te prikaz tradicijskih igračaka (mlin, križić -kružić, zvrk od gumba i sl.)

Više o samom terminu obilježavanja Dana obitelji možete pratiti na društvenim mrežama i profilima Parka prirode Lonjsko polje(
https://pp-lonjsko-polje.hr, Meta), te KUD-a "Repušnica" Repušnica (Meta, Instagram)

Udruga mladih Ahimsa
01.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Aktivnosti se odvijaju u grupama i individualno. Radionice se temelje na druženjima i socijalizaciji korisnika. Često su kreativne i interaktivne prirode. Ponekad uključuju i druženja u prirodi, šetnje i sportske aktivnosti. 

Udruga mladih Ahimsa
01.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Individualno volontiranje s djecom iz spektra autizma, volontiranje ovisno o potrebi korisnika i željama i mogućnostima volontera. Volonterski sati se odvijaju kroz aktivnosti kao što je pomoć pri učenju, asistiranje u sportskim aktivnostima, zajednička druženja, sportske vježbe, razgovor, socijalizacija, igre, kreativne radionice i slično.

Udruga mladih Ahimsa
01.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Pomoć pri učenju, raznolike radionice i igre. 

Udruga mladih Ahimsa
01.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Šetnja pasa i fizički radovi. Uglavnom vikendima, moguće i preko tjedna.

U terminima od 10-15

Udruga Petrože Krušljevo Selo
11.05.2022
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Doprinos udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO ove godine povodom aktivnosti i volontiranja u sklopu "Hrvatska volontira" biti će uključivanje zajednice, volontera i mladih u uređenje prostora Područne škole Krušljevo Selo gdje ćemo obogatiti stepenište i prilaz sa obojanim likovima i prikazima; obojati i osvježiti parkiralište kod Područne škole te posaditi nekoliko sadnica stabala kojima ćemo spriječiti moguću eroziju tla ispod parkirališta škole. Djecu i mlade te zainteresirane građane informirati ćemo o važnosti očuvanja šuma i voda te njihovom utjecaju na klimatske promjene.

Udruga Dyxy
11.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Tijekom perioda manifestacije Hrvatska volontira 2022.god. održavat će se radionice pomoći u učenju ( savladavanje i prilagođavanje  nastavnih sadržaja djeci s teškoćama):Također će se održavati glazbene i likovne kreativne radionice koje u namijenjene i sudjelovanju na humanitarnoj akciji Dani volonterskog rada.

Edukativna predavanja će održavati inozemni vololonteri te će se djeca upoznavati s kulturama i običajima drugih država,  a ujedno će prakticirati engleski jezik.

OŠ DR JURE TURIĆA
11.05.2022
Gospić, Ličko-senjska, Zapadna

Novoosnovani školski volonterski klub naše škole organizira volontersku akciju uređenja dotrajalog poligona za igru na pristupnoj cesti prema školi, te sadnju lavande i drugog ukrasnog cvijeća oko škole. Učenici i učitelji volonteri podijeliti će se prema afinitetima u dvije skupine. Jedna skupina će bojama za beton popraviti poligon za igru, dok će druga skupina pripremiti zemlju i posaditi lavandu te drugo ukrasno bilje oko škole. Lavandu koristi naša školska zadruga za razne eko proizvode koje imaju u ponudi, stoga je korist višestruka. Školski volonterski klub dio je projekta "Školskim volonterskim klubom do prijateljstva i zajedništva" kojemu je nositelj udruga Društvo "Naša djeca" grada Gospića, dok je naša škola partner na projektu. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Školski volonterski klub
11.05.2022
Lički Osik, Ličko-senjska, Zapadna

Školski volonterski klub OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik u dvorištu škole iscrtavat će edukative igre na tlu koja će djeci razvijati motoričke sposobnosti, a ujedno će biti zabavnog karaktera.

PRONI Centar za socijalno podučavanje
12.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u sklopu projekta Putevima ekološke renesanse planira provesti volontersku akciju u školskom dvorištu Srednje strukovne škole Marko Babić, čiji su učenici i sudionici na ovom projektu. Izrađivat će se uzdignute gredice u koje će se saditi začinsko bilje za potrebe školske kuhinje. U blizini  začinskog bilja planira se i sadnja lavande. Pored toga, izradit će se komposter u koji će se zbrinuti bio otpad iz školske kuhinje. 

Cilj akcije je podići razinu svijesti o ekologiji, održivom razvoju, te važnosti kompostiranja, kao i potaknuti učenike i nastavno osoblje na volonterske aktivnosti i razvoj volonterstva u zajednici.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije
05.05.2022
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Dežurstva volontera u prihvatnom centru Arena Varaždin , pružanje psihosocijalne podrške, djeljenje humanitarne pomoći 

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu će u razdoblju od 11. do 13. svibnja 2022. godine u prostorijama Udruge (Dragutina Golika 28, 10 000 Zagreb) održavati individualne konzultacije za osobe starije životne dobi o svim pitanjima koja naše starije sugrađane muče vezano za medije i korištenje novim tehnologijama.

Ekološka udruga Krka Knin
13.05.2022
Knin, Šibensko-kninska, Južna

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira dana, 13.05.22. godine u vremenu od 10-13 sati na Trgu Ante Starčevića u Kninu, Ekološka udruga „Krka“ Knin će uz pomoć svojih međunarodnih volontera organizirati Info kampanju s ciljem informiranja o važnosti i vrijednostima volontiranja. Sudionici Info kampanje će imati priliku saznati više o mogućnostima volontiranja kako u svojoj lokalnoj zajednici tako i u inozemstvu te se upoznati s  radom i djelovanjem naše udruge.

 

 

 

Udruga Srma
12.05.2022
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

S volonterima ćemo u dvosatnoj akciji, uz dogovor s Gradom Sinjem piturati klupe u gradskom parku, koje su u lošijem stanju.

Mirovna grupa Oaza
15.05.2022
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

"Oazin" Volonterski centar će se  14.05.2022. godine u vremenu od 9 - 14 sati sa svojim volonterima priključiti manifestaciji Hrvatska volontira akcijom izrade vrtnog namještaja (klupa i stolova od paleta) od paleta sa ciljem uređenja vanjskog prostora Društvenog centra. Kako nam je potreban elan mladih i iskustvo starijih, pozivamo sve  dobronamjernike da nam  se priključe i u dobroj atmosferi i raspoloženju pridonesu ostvarenju našeg cilja.smiley

Osnovna škola Zorke Sever
11.05.2022
Popovača, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici Osnovne škole Zorke Sever koji pohađaju Volonterski klub "ZOV" odabarli su dvije aktivnosti.

Prva aktivnost:

 Učenici će izrađivati privjeske za korsnike Doma za starije i nemoćne te će ih posjetiti.

Druga aktivnost:

Učenici će predstaviti djelovanje Volonterskog kluba učenicima nižih razreda i pokušati ih potaknuti da se uključe u rad Kluba.

 

Udruga Srma
12.05.2022
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

U dvosatnoj akciji, volonteri koji dežuraju na košari za sakupljanje hrane motiviraju sugrađane za kupnju artikala

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija
13.05.2022
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Druženje sa iseljenim stanovnicima iz Ukrajine, prigodne radionice za dijecu raseljenu sa područja Ukrajine sa Klubom mladih GDCKO- drušvene igre i spotrske aktivnosti

Crveni križ Darda
14.05.2022
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Mladi Crvenog križa Darda će se priključiti akciji "Hrvatska volontira 2022."  na način da 14. svibnja 2022. u razdoblju od 15 do 19 sati obnove ogradu i zid Crvenog križa Darda koristeći boje na bazi vode (ekološki prihvatljive boje). Uključivanjem u ovu aktivnost, mladi će pridonijeti unaprijeđenju svojih životnih vještina te potaknuti razvoj kreativnosti, stvaralaštva i usvajanja zdravih stilova života. Provedbom aktivnosti, mladi će biti osviješteni o važnosti brige za okoliš i održivog razvoja na način da sva usvojena znanja i vještine primijenjuju u svojim kućanstvima u dogovoru sa svojim roditeljima.

Hrabri telefon
14.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Društveni centar Borovje/Hrabri telefon će u suradnji s Obiteljskim centrom Podružnica za Grad Zagreb, OŠ Borovje, Dječjim vrtićem Savica i Mjesnim odborom Savica- Šanci,  obilježit Dan obitelji, dana 14. svibnja 2022. u OŠ Borovje.

Dan obitelji se učinio kao idealna prilika za podsjećanje roditelja na važnost kvalitetnog provođenja vremena s vlastitom djecom. Tim povodom osmislili smo aktivnosti (glazbene, sportske, dramske, kreativne)  kojima bi uljepšali i razveselili djecu tu subotu te potaknuli njihove roditelje na razmišljanje o kvalitetnijem provođenju vremena. U realizaciji aktivnosti, sudjelovati će volonteri Društvenog centra Borovje.

 

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Predavanje na temu ´Menadžment limfedema nakon mastektomije dojke´ održati će se pod vodstvom Maje Jokić, diplomiranog fizioterapeuta i certificitiranog limfoterapeuta. Sve zainteresirane osobe koje su operirane od raka dojke nakon predavanja pozvane su postaviti pitanja.

Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije
11.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Radionica Crveni križ od malih nogu u Dječjem vrtiću Radost u Osijeku, a koju će održati volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek 11. svibnja 2022. godine s početkom u 10,00 sati. Radionica je dio programa Odgoj za humanost te će na njoj sudjelovati 60-tak djece vrtićkog uzrasta (Zatvorenog tipa samo za djecu iz Dječjeg vrtića Radost, Osijek).

Teme koje će se obrađivati su:

1) Prvi koraci prve pomoći 

2) Što je to humanost 

3) Interaktivne igre Crvenog križa za djecu 

4) Pravila sigurnog ponašanja 

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono
13.05.2022
Belišće, Osječko-baranjska, Istočna

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira koja se održava od 11. do 14. svibnja 2022. g., Udruga Zvono će 13. svibnja (petak) 2022. g. organizirati volontersku akciju uređivanja dvorišta i okoliša Udruge Zvono, Petra Zrinskog 23, 31551 Belišće s početkom u 9:00 sati. Volonteri će bojati dvorišnu ogradu i novoizgrađenu drvenu kuću. Uz čišćenje dvorišta od trave i korova, posadit ćemo i nekoliko novih stabala i ukrasnog bilja kako bi naše dvorište zablistalo novim i još ljepšim sjajem te bilo ugodno mjesto za odmor i druženje svim našim korisnicima i djelatnicima. 

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Članice Udruge , pod stručnim vodstvom gđe Vesne Štemberger, izrađuju kreativne ukrase. Radionice služe i kao oblik radne terapije osobama koje su preboljele rak dojke. 

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu projekta Vježbam s Nadom u prostorijama udruge provest će se grupne vježbe koje imaju za cilj smanjenja nakupljene limfne tekućine stimulacijom limfnog toka, poboljšanju pokretljivosti operirane ruke te smanjenju bolova na operiranoj strani i to pod vodstvom fizioteraputa Anamarije Boca. Ujedno Amira Salibašić provest će individualne vježbe(limgna drenaža, bandaža) nad svim zainteresiranim osobama.

Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije
07.05.2022
Darda, Osječko-baranjska, Istočna

Smotra mladih Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održat će se 07. svibnja 2022. godine s početkom u 11:00 sati na Športsko-rekreacijskom centru Đola u Dardi. Na istoj je predviđeno da će sudjelovati 100-tinjak sudionika (Otvorenog tipa). 

Smotra mladih Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije organizira se povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (08. svibnja) i Tjedna Crvenog križa (08. – 15. svibnja) te u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira 2022.“. Samu pripremu i organizaciju Smotre provode predstavnici klubova mladih i terenskih jedinica društava Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije. Mladi će na Smotri uz razmjenu iskustava, predstavnicima suradnih organizacija i javnosti prezentirati dio iz široke lepeze programa koje provode u svojim lokalnim sredinama što je vidljivo iz Programa koji Vam dostavljamo u nastavku.

Program Smotre mladih Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

11:00 sati—postrojavanje mladih i otvaranje Smotre

11:10 sati—realističan prikaz ozljeda

11:30 sati—radilišta prve pomoći

11:45 sati—prikaz programa Crvenog križa

12:30 sati—kviz o programima Crvenog križa

13:00 sati—ručak za sudionike Smotre

 

Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Projektom Vježbam s Nadom nastojimo pružiti ženama oboljelima od karcinoma dojke mogućnost kompletne dekongestivne fizioterapije nakon operacije u što kraćem vremenskom periodu radi preveniranja razvoja limfedema i samim time težih posljedica po operiranu ženu.

Postoperativna terapija provodi se pod vodstvom Maje Maržić, fizioterapeut, koja će ujedno odgovarati na sva pitanja zainteresiranim osoba vezano uz nastanak limfedema te kako spriječiti njegov nastanak.

U sklopu projekta gđa Svjetlana Gašparović Babić, dr.med. i volonteri Crvenog križa mjeriti će zaineteresiranim osobama tlak i razinu šećera u krvi i na taj način podignuti razinu svijesti o brizi za vlastito zdravlje. 

Udruga slijepih SMŽ Sisak
11.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Povodom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira Udruga slijepih SMŽ-Sisak provesti će aktivnost s ciljem edukacije i senzibilizacije građanstva o potrebama i specifičnostima slijepih osoba, te važnosti volontera u svakodnevnom životu osoba s oštećenjem vida. Aktivnost će se održati u suradnji s Udrugom IKS i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama  Grada Siska, u vanjskom prostoru Koordinacije udruga mladih Siska. Kroz interaktivnu radionicu posjetitelji, volonteri i članovi udruga  imat će priliku upoznati slijepe osobe. Kroz predavanje i demonstraciju prikazat ćemo osnovne specifičnosti slijepih osoba u smislu komunikacije, orijentacije i mobiliteta, korištenja asistivnih tehnologija, obavljanju aktivnosti svakodnevnog života i sl. Svaka pojedina tematska cjelina popraćena je praktičnim igrama kroz koje sudionici uče kako pristupiti slijepoj osobi, koje su tehnike kretanja slijepih osoba, kako biti videća pratnja slijepoj osoba. Sudionici također pod povezima za oči ulaze u ulogu slijepe osobe. Koriste tehnike kretanja dugim bijelim štapom, iskušavaju pomagala koja koriste slijepe osobe ( govorna jedinica na mobitelu, označivač predmeta, uređaj za prepoznavanje boja, braillova tablica, govorni reproduktor).

Udruga umirovljenika grada Delnica
13.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- Čišćenje i odvoz materijala nastalog prilikom uređenja prostora Udruge.

- Iskop vrta, te nasipavanje nove zemlje i sadnja cvijeća.

- pometenje dvorišta, tlakavaca okolo zgrade Udruge.

- Uređenje staza za boćanje, zaravnavanje pijeska.

 

Udruga za rad s mladima Breza
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga Breza u suradnji sa Medicinskom školom Osijek, Pučkim otvorenim učilište, klubom Titan Atlas i udrugom Betula organizira događanje „Isprepletene boje“ u sklopu akcije Hrvatska volontira.

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta 14. svibnja 2022. godine u vremenu od 10 do 13 sati održat će se druženje sa djecom, mladima i njihovim roditeljima iz Ukrajine. Planirane su tri radionice/aktivnosti koje imaju za cilj relaksiranje, zabavu i učenje kroz igru i praktične vještine i rad:

Upoznajmo ukrajinsku kuhinju – priprema tradicionalnog ukrajinskog jela u suradnji sa ukrajinskim roditeljima i učenicima medicinske škole.

Čovječe igraj se! – u suradnji sa klubom Titan Atlas igranje tradicionalnih i modernih društvenih igara. Zabava, suradnja i komunikacija kroz igru.

Isprepletene boje -  radionica izrade ukrasnih obruča.

 

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
13.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri, medicinari iz Kluba mladih GDCK-a  Delnice 13.05.2022. na Trgu 138. brigade HV-a svima prisutnima mjeriti će tlak i šećer. 

Cilj ove aktivnosti je prevencija zdravlja i potaknuti ljude da misle o sebi i svome zdravlju. 

 

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
05.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Klub mladih GDCK-a Delnice sa svojom voditeljicom Marinom Miličević provesti će sportsko-rekreativne aktivnosti s osobama s poteškoćama u razvoju. 9 volontera uključiti će i pozvati 12 osoba sa poteškoćama u razvoju s područja Grada Delnica i s njima će provesti sportsko-rekreativne aktivnosti, uključujući šetnju. 

Cilj je uključiti osobe s poteškoćama u razvoju u društvo, poticati ih na neovisnost te ih malo maknuti iz njihove svakodnevice.

Udruga "Kolajna ljubavi"
14.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Već dugi niz godina volontiramo u domovima Gornje Prekrižje i Vugrovec gdje nas dočekaju prekrasni štićenici željni tople riječi, razgovora, druženja i naravno zabave koju im se trudimo prenijeti kroz razne radionice i aktivnosti. Također želimo potaknuti i naše volontere na još veći angažman i moto - Velika sreća volontiranjem je veća! Dobrodošli su svi koji kroz volontiranje žele doprinijeti promjenama i to onim velikim - u životima te djece kojoj želimo darovati dio svog vremena, ali i srca te prije svega biti prijatelji. U subotu, 14.5. od 15-18h u oba doma ćemo održati radionice kojima želimo potaknuti štićenike da izraze svoje poglede i mišljenja o tome što njima znači naša prisutnost te koliko im volonteri znače. Pridružite nam se svi, jer tu dječicu želimo razveseliti!

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
10.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri GDCK-a Delnice u Tjednu Crvenog križa od 08.05. do 15.05. 2022. provoditi će promociju rekreativnih aktivnosti za građanstvo, za sve dobne skupine. Aktivnost će provesti volonter GDCK-a Delnice Darko Pirc u suradnji sa udrugom Cross Sport i volonterka Barbara Petranović u suradnji sa svojom udrugom Ludus. 

U svojim prostorima pokazivati će osnove vježbanja i pokazati na koji način se rekreirati čak i u svojim domovima bez puno opreme. Cilj je potaknuti što više ljudi na vježbanje i zdrav život.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije
12.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u suradnji s Volonterskim centrom "Za zajednicu" organizirat će sportske aktivnosti za osobe s invaliditetom.

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
09.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

3 volontera Kluba mladih GDCK-a Delnice 09.svibnja posjetiti će OŠ I.G.Kovačića Delnice i osmašima u 2 razreda prezentirati prednosti volontiranja. Razgovarati će o volontiranju i svome radu s namjerom da se što više djece uključi u Klub mladih Crvenog križa ili općenito u volontiranje.

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
12.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Odlazak na izložbu u Muzej Slavonije.

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
11.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Obilazit ćemo kulturne spomenike i institucije(moguć odlazak u Zoološki vrt)

Centar za autizam Split
11.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U cilju poticanja volontiranja u našem Centru za autizam, širenja empatije i učenja o specifičnostima djece s poremećajem iz spektra autizam pozivamo volontere na otvorena vrata našeg razreda. Volonteri će upoznati našu djecu, pomoć voditelju u obrazovnom radu, odlasku u setnju i naravno zabaviti se ☺️.  

Društvo Naša djeca Grada Crikvenice
04.03.2022
Crikvenica, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo Naša djeca Grada Crikvenice i dječji odjel Specijalne bolnice za rehabilitaciju Thalassotherapia Crikvenica još 2009. godine suradnjom su ishodili naslov "Bolnica - prijatelj djece". Od tada svake godine DND Grada Crikvenice uz podršku volontera provodi humanitarne akcije kojima je cilj provođenje humanizacije bolničkog liječenja djece kako bi se olakšao i razveselio boravak malih pacijenata u bolnici, daleko od njihovih domova i obitelji.

Akcijom "Za osmijeh djeteta u bolnici" DND Grada Crikvenice povodom uskrsnih blagdana poklonilo je dječjem odjelu Thalassotherapije klupicu koju će moći koristiti i djeca i njihovi roditelji. Klupicu  je izradio volonterski klub Srednje škole dr. Antun Barac, a oslikali su je članovi Dječjeg Gradskog vijeća Grada Crikvenice uz pomoć svojih voditeljica Katarine Stojević i Branke Cvija. Prijevoz klupice osigurala je Specijalna bolnica za rehabilitaciju Thalassotherapia. Osim klupice, uz financijsku potporu Grada Crikvenice, djeci su poklonjene društvene igre "Pogodi tko si" i "Cosmopol", a da bi sve bilo u duhu uskrsnih blagdana pripremljena je košara čokoladnih jaja i zečića te igra "Pronađi skrivena čokoladna jaja".

Ostvaren je glavni cilj akcije, a najveći poklon djeci svakako je bilo upoznavanje i druženje članova Dječjeg Gradskog vijeća s djecom koja borave na dječjem odjelu bolnice. Vjerujemo da im je na taj način boravak u bolnici u vrijeme blagdana bio što ugodniji i da su ga proveli s osmijehom na licu.

 

 

Školski volonterski klub
13.05.2022
Lički Osik, Ličko-senjska, Zapadna

Školski volonterski klub OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik sadit će cvijeće i uređivati školski vrt.

Udruga mladih Feniks
11.05.2022
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s klubom Volontera INA provesti volontersku akciju uređenja dječjeg igrališta u Parku Vranyczany. Dvadesetak volontera će u srijedu, 11.svibnja 2022.godine u 10:00 sati , očistiti okoliš uz dječje igralište i obojati klupe i sprave kako bi se najmlađim stanovnici grada Oroslavja i njihovim roditeljima omogućio kvalitetniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu. Također, obojat će se kućice i štandovi na "Green point-u"na tržnici. Cilj volonterske akcije, uz želju da ovaj prostor bude što ljepši, je poticanje mladih na volonterstvo te promoviranje važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

 

Udruga OSIT Anđeoska srčeka Letovanić
14.05.2022
Lekenik, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Aktivnosti u Udruzi vezane su uz druženja i radionice OSI , njihovih roditelja i prijatelja , kako puno recikliramo dobivamo donacije raznog materijala i predmeta ili pronalazimo u prirodi ( češeri, Kupske školjke , ili odbaćene boćice ) koje recikliramo i tako spajamo ugodno s korisnim i čuvamo okoliš .14,05.2022. u vremenu od 14 do 18 h organiziramo ,akciju sortiranja po vrsti materijala i uređenje prostora koji koristimo ,kako bi se naši članovi lakše snalazili i dobivali prekrasne ideje za radionice .  U prostoru će se urediti i  kutak za kavicu ,gdje će mo postaviti rešo i šalice ,a mogli bi malo i puraniti .

IK Javor
14.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Podjela letaka koji djecu i mlade pozivaju na život u skladu s prirodom i izviđački život.

Udruga IKS
11.05.2022
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

S dolaskom lijepog vremena odlučili smo se uz pomoć volontera te u suradnji sa Udrugom OSIT grada Siska te Udrugom slijepih SMŽ osposobiti i urediti vanjski zajednički prostor Kluba mladih Skwhat u Sisku. Koristiti ćemo se recikliranim materijalima u svrhu izgradnji klupa od paleta, tegli za cvijeće od lijevanog betona te vrtnih skulptura koje će krasiti vanjski prostor kluba. S obzirom da će se sve odvijati na vanjskom prostoru uz sve aktivnosti upcylinga i imati ćemo i aktivnost kuhanja vegetarijanskih specijaliteta uz začine i povrće koje možemo pronaći na povišenim gredicama na prostoru Kluba mladih.

IK Javor
12.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Susret izviđača i obitelji iz Ukrajine privremeno/ za stalno smještenih u Osijeku. izviđačke igre za djecu i mlade iz Ukrajine i susret ugodnog razgovora za roditelje i ostale odrasle osobe.

Odred izviđača SIRIUS
14.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Odred izviđača “SIRIUS” organizira i provodi izlet za raseljene osobe smještene na području Međimurske županije.
Izlet je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta s pratnjom . 
Naziv volonterske akcije je „UPOZNAJMO NOVI ZAVIČAJ” 
Svrha izleta je da se djeca upoznaju s prirodnim ljepotama gornjeg Međimurja za elementima zaštitno-ekološke edukacije. 
Posjećuje se poučna staza MLINAROV PUT, mlin na Muri, skela na Muri, edukacijski centar Med dvemi vodami , Šetnica u Murskom Središću, 
Štrigovski sportski centar s igrama za djecu. 
Volontersku akciju  je sufinancirala  „Zaklada izviđačkog prijateljstva”.
Potpora i pratnja je od strane volontera Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

 

 

Volonterski centar Zagreb
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Hrvatski centar za razvoj volonterstva zajedno s Volonterskim centrom Zagreb traži 10 volontera za logističku pomoć prije i tijekom trajanja volonterske akcije u dvorištu IX. gimnazije. Kroz dan će se događati različite aktivnosti kao što su: uređenje dvorišta škole, edukacija o građanskom aktivizmu, radionica prve pomoći i mjerenja tlaka i šećera, kreativne i interkulturalne radionice, radionica pročišćavanja vode i podizanja šatora. 

Udruga distrofičara Krapina
18.05.2022
Krapina, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga distrofičara Krapina u srijedu 18.5. i četvrtak 19.5. uz pomoć svojih volontera obilježava Nacionalni dan osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti.
U srijedu će se u prostorijama Udruge u Jesenju provesti mjerenje tlaka i šećera, kisika u krvi te vježbanje na svim dostupnim uređajima koje Udruga posjeduje te će volonteri pomoći kod izvođenja svih aktivnosti u periodu od 15:00 h do 20:00 h. 
U četvrtak će na Trgu Ljudevita Gaja biti postavljeni informativni štand gdje će svi posjetitelji i prolaznici moći dobiti više informacija o radu Udruge te aktivnostima koje se provode direktno od zaposlenika te volontera u periodu od 9:00 h do 15:00 h. Cilj navedene aktivnosti je senzibiliziranje lokalne zajednice i građana o osobama s invaliditetom i barijerama s kojima se svakodnevno susreću. U navedenim aktivnostima biti će uključeno 6 volontera.

CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
04.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Prihvatilište za beskućnike pruža uslugu smještaja odraslim muškim osobama koji nemaju gdje stanovati, borave na javnim i drugim mjestima koja nisu namijenjena za stanovanje i nemaju sredstva kojima bi mogli podmiriti potrebe stanovanja. Na smještaj se trenutno mogu primiti 21 osobe. U tijeku je opremanje potkrovlja i planira se proširenje kapaciteta za smještaj za još 13 korisnika.

Korisnici kuće planiraju urediti potkrovlje i generalno ga očistiti nakon radova i pripremiti za namještanje. Pospremanje uključuje pranje prozora, vrata i poda.

Dobro bi nam došla pomoć volontera, koji bi skupa s korisnicima sudjelovali u navedenoj aktivnosti.

 

Glas mladih Križevci Volonterski centar Link
11.05.2022
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

 

Radionica izrada mirišljavih svijeća, organizirana od strane Centra za mlade Križevci/ Volonterskog centra "Link" za naše drage korisnike udruge "Maslačak" Križevci. Radionica će biti na otvorenom u dvorišnom prostoru udruge "Maslačak" Križevci uz podršku naših volontera Centra za mlade Križevci. Lijepo druženje, izrada mirišljavih svijeća i volonterska podrška obilježit će srijedu 11.5.2022.

CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE
11.05.2022
Zagreb-Novi Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Kuća Brezovica osigurava smještaj djeci s teškoćama u razvoju u dobi od 3. do 21. godine života. Kapacitet smještaja je 75 korisnika na stalnom smještaju. 

Aktivnosti kojima želimo uljepšati ambijent korisnicima je uređenje i osvježenje terase.

Potrebno je obojati terasu - željeznu konstrukciju i drvenu oplatu.  Željezni dio terase bi se prvo trebao brusiti kako bi se skinula hrđa, a potom obojati.

Obzirom da je to opsežan posao ne očekujemo da će se aktivnost završiti u danom terminu, ali svaka pomoć pridonijet će bržoj realizaciji cjelokupne aktivnosti.

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
13.05.2022
Zadar, Zadarska, Južna

Djelatnici udruge Porat u suradnji sa volonterima očistiti će plažu Pod Brig u Arbanasima od infektivnog otpada, smeća i naplavina.

KUD REPUŠNICA
11.05.2022
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Aktivnosti će biti usmjerene na uređenje i temeljito čiščenje zajedničkih prostorija koje koriste sve folklorne skupine: garderobe, prostorije za sastanke i postorije za probe.

- pranje prozora i podova

- čišćenje suvenira

- popunjavanje izložbenih vitrina sa suvenirima i poklonima

- preslagivanje slika i zahvalnica

- preslagivanje arhive

- slaganje notnih zapisa, CD i DVD-ova

- odvajanje otpada za reciklažu

- pregledavanje nošnji te njihovo prozračivanje

Udruga žena Vukovar
11.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Udruga žena Vukovar u suradnji sa  podružnicom Kluba osoba treće dobi iz Borova i Općinom Borovo organizira volontersku akciju "Uređenja obale Dunava (Općina Borovo)- čišćenje šetnice uz Dunav od otpada(prikupljanje, razvrstavanje, odvoz), košnja trave, uklanjanje granja i sl, te izrada 5 klupica za sjedenje. Želeći promovirati važnost i značaj volontiranja za razvoj lokalne zajednice i društva u cjelini, želimo ovom akcijom potaknuti uključivanje i angižiranost građana na uređenje okoliša ali i očuvanje prirodne sredine koja se nalazi neposredno u njihovoj blizini gdje žive. Cilj nam je potaknuti mlade na volontiranje uz promicanje načela održivog razvoja i očuvanja okoliša, te doprinijeti razvoju međugeneracijske solidarnosti poticanjem i starijih članova zajednice na volontiranje u sredinama u kojima žive i djeluju.

GDCK HRVATSKA KOSTAJNICA
12.05.2022
Hrvatska Kostajnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Članovi volonterskog kluba Osnovne škole "Davorina Trstenjaka" Hrvatska Kostajnica zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica odnijeti će osnovni prehrambeni paket hrane i paket higijene osobama koje su raseljene iz Ukrajine i smještene u Hrvatskoj Kostajnici te će na taj način doprinijeti važnosti volontiranja u zajednici.

Lokalni volonterski centar Zelina
12.05.2022
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

U suradnji sa Srednjom školom Dragutina Stražimira članovi Programa usluga za OSI - „Klub Srce“ kroz kreativnu radionicu pripremati će drvenu edukativnu igru „Križić – kružić“ koja će se koristiti tokom turnira u „Križić – Kružiću“ koji će se odvijati u lipnju u Udruzi Srce.

Priprema će obuhvaćati finu obradu - šmirglanje gotovog drvenog elementa – kocke koja će se zatim čistiti i na koju će se oslikavati znakovi „X“ i „O“.

Šmirglanjem elemenata i oslikavanjem istih potiče se razvoj fine motorike i kognitivnih sposobnosti, dok se sudjelovanjem u grupnim radionicama potiče timski rad, zbližavanje, razvijanje društvenih sposobnosti te se potiče rast svijesti o pravim mogućnostima osoba s invaliditetom.

Radionica će se odvijati u grupama, svaka grupa imati će istaknuti zadatak – fina obrada elemenata, čišćenje elemenata, oslikavanje elemenata, sortiranje spremnih elemenata te pakiranje istih.

Predviđeno trajanje radionice je 3 sata.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Našice
09.05.2022
Našice, Osječko-baranjska, Istočna

Gradsko društvo Crvenog križa Našice godinama se trudi skrenuti pozornost na važnost svakog pojedinca u našem društvu kao bitnog člana u pružanju prve pomoći, potičući ideju da svatko može naučiti pružiti prvu pomoć čime može nekome spasiti život. Prva pomoć je humani čin koji spašava živote, pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice.

Stvaranjem sigurnije sredine za sve naše sugrađane Gradsko društvo Crvenog križa Našice do sada je postavilo dva AVD uređaja, koji se nalaze na frekventnijim mjestima u gradu Našicama,  Hotelu Park Panolija i Dvorani OŠ kralja Tomislava Našice.

U cilju napretka i podizanja sigurnosti svih sugrađana Gradsko društvo Crvenog križa Našice osiguralo je još jedan AVD uređaj koji će biti postavljen u zgradi Gradske uprave Grada Našica, koji će educirani volonteri predstaviti sugrađanima.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar
09.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Upoznavanje učenika trečih razreda Ekonomske škole Vukovar sa programom rada Gradskog društva Crvenog križa Vukovar s naglaskom na volontiranje i radionicom prve pomoći.

Sofija Maravić
12.05.2022
Ogulin, Karlovačka, Sjeverna

Kreativna radionica na kojoj će sudjelovati članovi udruge - osobe s invaliditetom  zajedno s  volonterima. Volonteri  će pomoći pri izradi ukrasnih predmeta od različitih materijala. Izrađeni predmeti bit će izloženi na štandu prilikom održavanja Ogulinskog festivala bajke u periodu od  11-13.06.2022. Radionici se mogu priključiti i svi zainteresirani sugrađani . 

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar
10.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Radionica ima za svrhu upoznavanje djece sa stvarnim poslom i vještinama spasioca, a namijenjen je učenicima osmih razreda.

Ovom radionicom članovi spasilačkog kluba ''Dunav'' Vukovar pokušat će predočiti djeci pravu sliku o spasiocima kako bi se jednom kada postanu punoljetni mogli odgovorno baviti ovim zanimanjem koje osim psihofizičkih sposobnosti zahtjeva i snalaženje u komunikaciji, te predstaviti program ''Junior -  spasilac'' Crvenog križa Vukovar.

Ciljevi programa rada s mladima su odgoj mladih na polju solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, poštivanja ljudskog bića, unaprijeđenja zdravstvene kulture, aktivnog doprinosa mladih u zajednici te razvoja drugih pozitivnih osjećaja koji utječu na razvoj mlade osobe i zajednice u cjelini.

Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar
13.05.2022
Zlatar, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Ekološka akcija uređenja javne površine, okoliša, zbrinjavanje otpada, uređenje zaštitne ograde dvorišta EKO Srednje škole Zlatar. Volonteri Crvenog križa i maturanti ostavljaju svoj "potpis", trag u gradu u kome su se školovali, kao zahvalu, doprinos zajednici i kao motivaciju ostalim gradskim udrugama. Odlaskom iz Srednje škole maturanti se uključuju kao volonteri, sudjeluju u animaciji svojih vršnjaka za potrebu pomaganja, odricanja, uključivanja u humanitarne i ekološke akcije. U duhu Crvenog križa, po načelu humanizma i solidarnosti, ovo će biti poseban dar i dobrodošlica generaciji koja dolazi.

Brigom o okolišu čuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana. Svojom pažnjom vraćamo prirodi sve ono što nam ona daruje sasvim besplatno. Priroda ne računa, ne mjeri i ne razmišlja hoće li nam nešto darovati. Danas to činimo mi, volonteri.

Društvo Crvenog križa surađuje sa Srednjom školom Zlatar kroz organizaciju humanitarnih akcija, tečajeve Prve pomoći, akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji prikupljanja pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine, akciju "Solidarnost na djelu". Srednja škola je više puta bila domaćin natjecanjima podmlatka i mladeži Crvenog križa, a današnja akcija je nastavak zajedničke brige. Volonteri i maturanti će zasigurno ostaviti trag koji su htjeli.

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
20.05.2022
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Pod vodstvom voditelja volontera, članovi Udruge Vretenac, Slatina te volonteri otići će u Udrugu Farmica, Našice u sklonište za napuštene životinje.

Ondje će pomoći u hranjenu životinja, čišćenju, ali i druženju s njima te će na taj način pomoći stanarima ovog skloništa, ali također razviti i vještine empatije i suosjećajnosti.

Volonteri i članovi Udruge Vretenac, Slatina će također donesti u Udrugu Farmica i skromnu donaciju, kako bi pomogli i dali podršku radu ove Udruge.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
19.05.2022
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Pod vodstvom voditelja volontera, mame korisnika Udruge Vretenac, Slatina će izrađivati različite kreativne predmete čime će se potaknuti njihovo kreativno izražavanje ali i zbližavanje i druženje.

Volotneri  Udruge Vretenac, Slartina će isto tako biti pristuni na radionici, te će pomoći u izrad kreativnih predmeta koji će Udruga Vretenac, Slatina izložiti prvom prilikom na svom izložbenom štandu.

Također, radionica će biti otvorena za javnost te će svi zainteresirani moći doći i pridružiti se radionici. 

Žmergo
14.05.2022
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Pozivamo Vas da nam se pridružite na svibanjskom izdanju Ekološkog sajma Opatija, koji se ispred opatijskog Mrkata održava već dvanaestu godinu za redom. Žmergov ekološki sajam zamišljen je kao mjesto okupljanja zaljubljenika u eko uzgoj, a njegova realizacija ne bi bila moguća bez velikodušne pomoći volontera s Liburnijskog područja, koji će i ovom prigodom pomagati izlagačima postaviti štandove, organizirati nagradnu tombolu za posjetitelje Sajma te biti na raspolaganju svima zainteresiranima za upoznavanje s volonterskim radom u Udruzi Žmergo. Dođite, pridružite se, upoznajte se s volonterima te kroz degustaciju i kupnju eko certificiranih proizvoda podržite rad ekoloških proizvođača. 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
20.05.2022
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Pod vodstvom voditelja volontera, članovi Udruge Vretenac, Slatina te volonteri otići će u Udrugu Farmica, Našice u sklonište za napuštene životinje.

Ondje će pomoći u hranjenu životinja, čišćenju ali i druženju s ovim divnim bićima, te će na taj način pomoći stanarima ovog skloništa, ali također razviti i vještine empatije i suosjećajnosti.

Volonteri i članovi Udruge Vretenac, Slatina će također donesti u Udrugu Farmica i skromnu donaciju, kako bi pomogli i dali podršku radu ove Udruge. 

Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja
13.05.2022
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Korisnici programa "Korak u samostalnost", kojeg provodi Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi, pozivaju Vas na radionicu Ponovna uporaba otpada.

Provedba programa "Korak u samostalnost" započela je 1. lipnja 2020., a završetak programa predviđen je 31. svibnja 2023. godine. Planirani ciljevi uključuju prevenciju institucionalizacije i razvoj izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i mlade s invaliditetom; promociju i razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici; osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom; senzibilizaciju vršnjačke skupine, lokalne zajednice te stručnjaka koji susreću s korisnicima programa o njihovim pravima, potrebama i mogućnostima.

Kroz radionicu Ponovna uporaba otpada naučit ćemo identificirati vrste otpada, ponuditi kreativne ideje za ponovnu uporabu otpada u svakodnevnom životu i potaknuti djecu na djelovanje u skladu s načelima održivog razvoja.

Sav materijal za radionice će biti osiguran.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci
10.05.2022
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Obilazak starijih osoba te osoba s invaliditetom u njihovim kućama te pružanje usluge nabavke i dostave prijeko potrebnih živežnih namirnica i lijekova. Volontiranje je najčešće dva sata dnevno, a volonterima je na raspolaganju vozač.

Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
11.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Volonteri će u sklopu projekta Korak prema održivosti održati radionicu s učenicima Osnovne škole Podturen na temu prirodnih katastrofa i zaštite okoliša, a s ciljem promocije 17 ciljeva održivog razvoja.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
09.05.2022
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

Bolnica za medvjediće aktivnost je u kojoj volonteri na zabavan način djeci prenose znanje o pružanju prve pomoći. Zamišljena je na način da djeca u vrtić donesu svoje plišane igračke koje će biti bolesne, te će ih uz pomoć postupaka prve pomoći zajedno s volonterima izliječiti. Održati će se u tri dječja vrtića - DV Maslačak Belišće, DV Maza Valpovo te DV Maza Valpovo - PO Ladimirevci.

Hrvatski Crveni kriz Gradsko društvo Crvenog kriza Cakovec
14.05.2022
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

U suradnji s Odredom izviđača “Sirius” organiziramo izlet raseljenih osoba iz Ukrajine po gornjem Međimurju. Volonteri sudjeluju u organizaciji izleta, provedbi i pratnji djece. Izlet je organiziran za djecu osnovnoškoleske dobi i njihovu pratnju. Volonteri će osim pratnje na izletu odraditi i vodstvo (turistički vodič) i prijevod s ukrajinskog na hrvatski jezik i obrnuto. Posjetiti će se Mlin na muri i šetnica uz Muru u Žabniku. centar Med dvemi vodami i Šetnica u Murskom Središću gdje se organizira prijevoz skelom i ručak uz sportske aktivnosti. 

Udruga umirovljenika Petrokemije Kutina
12.05.2022
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Organizirana kontrola sluha za starije osobe. 

Udruga umirovljenika Petrokemije Kutina
07.05.2022
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Poticanje starijih osoba na kretanje kroz hodanje u prirodi. Organizirano hodanje jednom tjedno u okolici grada. Jednom mjesečno organizira se dalji izlet. 

OŠ Eugen Kumičić Rijeka
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Aktivnost  izvode učenici petog razreda, članovi volonterske skupine Mali veliki učitelji, u svakom odjelu prvog razreda (odvojeno). Prvašićima prezentiraju priču Zorana Maljkovića „Zašto (ne) volim proljeće“ (koja govori o djetetovim miješanim osjećajima vezanim uz „obavezu“ prema najstarijm članovima obitelji) te legendu o žalosnoj vrbi i cica-macama;  nakon toga ih (primjereno dobi razumijevanja i izražavanja učenika),  koristeći vještinu aktivnog slušanja i djeci blizak rječnik, vode kroz promišljanje i zaključke  o suštini priče, osjećajima koje je kod djece pobudila, izražavanje svojih iskustava i promišljanja.   Smisao je u   osvještavanju životnih vrijednosti, u prvom redu  međugeneracijske solidarnosti, empatije i ljubavi , radosti darivanja svoga vremena drugima.

Aktivnost su osmislile i pripremile školske koordinatorice volontera (ravnateljica mr. sc. Ana Anić Opašić i pedagoginja Bojana Marin) koje uvježbavaju učenike volontere.

Srednja škola Glina
12.05.2022
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Članovi školskog volonterskog kluba Srednje škole Glina Manus Aperta i članovi likovne grupe ART A sudjelovat će na kreativnoj radionici izrade ukrasnih predmeta čijom prodajom će se na „Hodu za obrazovanje“ u rujnu ove godine prikupljati novčana sredstva za učenike slabijeg imovinskog statusa. „Hod za obrazovanje" je humanitarni događaj potaknut UNICEF-ovom inicijativom „Škole za Afriku“ s ciljem školovanja djece Afrike kojima je zbog siromaštva uskraćeno pravo na obrazovanje. Akcijom želimo potaknuti razvijanje zajedništva i pozitivan odnos prema volontiranju te ukazati na važnost obrazovanja, na moć znanja i na činjenicu kako obrazovanje još uvijek nažalost nije svima dostupno.

Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još Vukovar
11.05.2022
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Akcija “Godine su samo broj”

Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima Tko se boji sutra još? Vukovar ove godine organizira volontersku akciju kroz sva četiri dana organizacije pod nazivom "Godine su samo broj" sa korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe -Dom Vukovar -Mitnica.

Jedina smo udruga ovih prostora koja skrbi o korsinicima širom vukovarsko-srijemske županije od Iloka do Županje, pogotovo za djecu i mlade koji izlaze iz sustava rane intervencije a pri tome neovisno o dobi i težini teškoća u razvoju i njihove roditelje i kroz organizaciju aktivnosti osiguravamo im kvalitetniji društveni život i to sve u samostalnom i potpuno volonteskom angažmanu pojedinaca.

U nizu organiziranih aktivnosti od trenutka osnivanja udruge težimo pomoći najugroženijim skupinama naše zajednice; djeci i mladima s teškoćama, roditeljima istih, starima i nejnemoćnijim skupinama.

Tako smo se i ovoga puta organizirali kako bi pomogli marginaliziranim skupinama naših života.

Kroz 4 dana aktivnosti izradili smo plan rada:

1.dan 11.05.2022. Upoznavanje sa korisnicima Doma za starije i nemoćne Vukovar, njihovim potrebama, životima i namjerama koje planiramo zajednički odraditi. Kratko predavanje korisnicima o blagodatima lavande i korištenje iste u svakodnevnom životu (sa ECO Obiteljskog gospodarstva-Vukovarska Lavanda). Trajanje 2 sata, 7 volontera od čega 4 inkluzivna volontera- korisnika naše udruge.

Istog dana:Predpriprema-kupovina materijala, šivanje materijala u obliku platnenih vrečica 110 komada za svakog korisnika Doma.10 volontera 4 sata.

2. dan 12.05.2022.U prostorima naše udruge organizirana kreativna radionica za roditelje djece s teškoćama- Handmade ručnog oslikavanja platnenih vrećica tehnikom kistom i bojama za tekstil. Stvaranje unikatnih umjetničkih dijela na platnima za uspomenu korisnicima.15 volontera od toga 6 inkluzivna volontera 3 sata.

3. dan 13.05.2022.U prostorima naše udruge organizirana kreativna radionica sa mladima i djecom s teškoćama-punjenje oslikanih vrećica osušenim cvjetom bio lavande i vezanje vrećica. 15 volontera od toga 6 inkluzivna volontera 3 sata.

4. dan 14.05.2022.Posjeta korisnika u Domu za starije i nemoćne -Dom Vukovar Mitnica u otvorenom atriju, podjela unikatnih ručno oslikanih i napunjenih vrećica lavande.8 volontera od toga 4 inkluzivna volontera 2 sata.

Ove godine Udruga Tko se boji, prateći Europsku godinu mladih, naglasak  stavlja na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih i mladih s teškoćama u razvoju u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica. Povezujući različite aspekte volontiranja, mlade, krize i održivi razvoj želimo naglasiti kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između generacija, empatiji i suosjećanju za druge. Vrijeme je faktor koji se ne pamti ali dobra djela ostaju u sjećanju svih sudionika bez obzira na godine koje imamo.

Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU Osijek
11.05.2022
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga "MOGU" Osijek namjerava se i ove godine pridružiti akciji "Hrvatska volontira". Tijekom ove volonterske akcije planiramo urediti jahalište te su novi volonteri i više nego dobrodošli.

Volonteri će raditi na čupanju i uklanjanju trave iz jahališta, a sve što je potrebno je naići u nekoj starijoj odjeći prikladnoj za pirodu i rad. Sav potreban alat biti će osiguran u Udruzi.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin
11.05.2022
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Dana 11.05.2022. održati ćemo javnu akciju promocije aktivnosti koje GDCK Varaždin provodi za očuvanje zdravlja zajednice uz praktičnu izmjeru krvnog tlaka i vrijednosti šećera u krvi. Akcija će se održati na Varaždinskom placu u terminu od 9 do 11 sati.  

Udruga invalida rada Zagreba
14.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U okviru sportskog događanja za osobe s invaliditetom "Memorijal Marije Topić" koji će se održati u subotu, 14. svibnja, 2022. godine na Jarunu na otoku "Trešnjevka, volonteri će pomagati natjecateljima tijekom natjecanja u sljedećim disciplinama: stolni tenis, viseća kuglana i pikado (podizat će i dodavati loptice, čunjeve, obruče i strelice natjecateljima). Natjecanje će se odvijati u vremenu od 08.00 do 13.00 sati. 

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
13.05.2022
Valpovo, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri GDCK Valpovo u planu imaju organizirati dvije olimpijade s raseljenim osobama iz Ukrajine koje su pristigle na područje djelovanja GDCK Valpovo i djecom iz Valpova i Belišća. Lokacije u gradovi u kojima se raseljene osobe nalaze (Valpovo i Belišće). Olimpijada je osmišljena na način da ih nasumično podijelimo u ekipe koje će se natjecati u raznim igrama na vrijeme te će na kraju pobjednici dobiti prigodnu nagradu. Cilj olimpijade je, osim volontiranja i poticanja mladih na to plemenito iskorištavanje svog vremena, integracija ukrajinske djece u društvo u koje su došli, stjecanje osjećaja pripadnosti i novih prijateljstava.

CeZaM Zaprešić
11.05.2022
Zaprešić, Grad Zagreb, Sjeverna

Korporativno volontiranje.

Uređenje parka, dvorišta i vrta uključujuči i bojanje ograde i stepeništa Centra za pružanje usluga u zajednici, podružnica Laduč.

Organizator CeZaM Zaprešić sudjeluje DM Hrvatska.

 

Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica
11.05.2022
Crikvenica, Primorsko-goranska, Zapadna

Uređivanje travnatih površina i farbanje vabjskih zidova

Inicijativa centar za edukaciju
05.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pokrenuli smo tečajeve hrvatskog jezika za izbjeglice. Inicijativa se javila kao odgovor na upite za tečajcima hrvatskog mnogih izbjeglica pristiglih iz Ukrajine, ali i upita nevladinih organizacija. Iako tečaju trenutno prisustvuju samo izbjeglice iz Ukrajine, on je otvoren za sve državljane trećih zemalja. Tečajevi hrvatskog kao drugog jezika održavaju se dvaput tjedno, a nastavu izvode zasad četiri volontera/ki. Naši volonteri prošli su edukaciju u podučavanju po Callan metodi, prema kojoj su predavači izvorni govornici, pri čemu jedini jezik koji se na nastavi koristi je hrvatski. Ova metoda uz Croaticum kurikulum olakšava podučavanje grupa u kojima polaznici ne pričaju isti zajednički jezik, čime je učenje brže i efikasnije. S obzirom da smo željeli pružiti mogućnost učenja jezika izbjeglicama iz svih područja RH, nastavu smo organizirali u online formatu.

Društvo tjelesnih invalida grad Rijeka
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Ured Društva tjelesnih invalida grada Rijeke nalazi se na istoj adresi kao i naš Klub za osobe s invaliditetom , ali u zasebnim prostorijama, u neboderu Ivana Ćikovića Belog 8a. Budući da je i parkiralište sa 6 parkirnih mjesta rezervirano za dolazak naših članova, odlučili smo sa 6 volontera očistiti okoliš i parkiralište Udruge i Kluba, posložiti i pregledati pribor za art terapije, te oprati tendu iznad ulaza.

Za ovu eko akciju planiramo organizirati 6 volontera u vremenu od 10 do 15 sati, što je ukupno 30 sati volonterskog rada.

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
11.05.2022
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

„Medijska pismenost za umirovljenike“ volonterska je akcija osmišljena kao aktivnost unutar projekta „Aktiviraj se u mirovini“ (financiranog iz Europskog socijalnog fonda) u okviru Programa međugeneracijske suradnje s ciljem smanjenja međugeneracijskog jaza između mlađih osoba i umirovljenika te poticanja na međusobno razumijevanje i solidarnost.

Ova volonterska akcija provest će se u suradnji s nositeljem projekta Gradskim društvom Crvenog Križa Ozalj, partnerima Maticom umirovljenika Ozalj i Taekwondo klubom Ozalj te sa svim zainteresiranim umirovljenicima, mladima i osobama svih generacija.

Volonterska akcija medijskog opismenjavanja umirovljenika bit će provedena u Društvenom centru Žakanje kako bismo podigli svijest lokalne zajednice o važnosti suradnje i solidarnosti te povezali različite generacije kroz stjecanje novih znanja i vještina u području medijske pismenosti. Medijska pismenost nije važna samo za djecu i mlade, već ju je nužno razvijati kod svih generacija pa tako i kod umirovljenika koji sve više koriste medije.

Volonterskom akcijom „Medijska pismenost za umirovljenike“ također nastojimo podsjetiti na važnost volontiranja te promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Otpornost i održivost našeg društva nalaze se u kvaliteti interakcije između pojedinaca i njihovog okruženja, između generacija, različitih društvenih grupa i kultura, između sektora i disciplina.

Volonterski centar Zagreb
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pozivamo zainteresirane volontere na akciju uređenja recikliranog imanja ZMAG. Akcija će se održati 13.5. od 9 do 16 sati. Imanje se nalazi na adresi Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec (blizu Velike Gorice). Radit ćemo poslove u vrtu, rahliti tlo, popravljati stazice i malčirati. Potrebno je imati čvrstu i udobnu radnu odjeću i nepromočivu obuću. Molimo volontere da uz prijavu obavezno jave imaju li vlastiti prijevoz. Za volontere su osigurani alat, rukavice, doručak, ručak i refundacija goriva.

OŠ Ivana Brlić Mažuranić Strizivojna
12.05.2022
Strizivojna, Osječko-baranjska, Istočna

Članovi školskog volonterskog kluba uredit će klupe koje se nalaze ispred ulaza u školsku zgradu. Planirana je zamijena drvenog dijela dosadašnjih klupa te bojanje postolja. 

Dom za starije osobe Trešnjevka
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U Podružnici Doma za starije osobe Trešnjevka na lokaciji Drenovačka 30, akcija će se održati isti dan. U akciji će sudjelovati korisnici Doma zajedno s djelatnicima.

Dom za starije osobe Trešnjevka
11.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Kao i svake godine Dom za starije osobe Trešnjevka Zagreb sudjeluje u manifestaciji Hrvatska volontira. Planirana aktivnost sadnje cvijeća održat će se zajedno sa djecom iz Montessori vrtića barunice Dedee Vranyczany.

Zajedno s korisnicima akciji će se pridružiti i djelatnici Doma Trešnjevka.

Srednja škola Delnice
11.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- organiziran posjet Skloništu za napuštene i nezbrinute pse u Liču

- edukacija i druženje s djelatnicama, upoznavanje s radom Skloništa

- druženje, njega i šetnja pasa u kontroliranim uvjetima radi poboljšanja socijalizacije i zdravlja životinja

Srednja škola Delnice
10.05.2022
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterskim radom uredili bismo mini ekološku učionicu (sadašnju zastarjelu i neprivlačnu malu zbornicu) koja bi bila interaktivna prostorija za organizaciju i koordinaciju aktivnosti usmjerenih na ekologiju – radne sastanke, dogovore, inicijative, koordinaciju te istovremeno izložbeni prostor gdje bi se moglo vidjeti što se konkretno napravilo na području zaštite okoliša (fotografije, plakati, izvješća). Naglasak je da bi sami učenici predlagali i osmišljavali aktivnosti te, uz mentorstvo nastavnika i podršku, bili glavni inicijatori i realizatori.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

Još malo nas dijeli do povijesnog trenutka, preseljenja Gradske knjižnice Rijeka u novi objekt u Kvartu kulture Benčić, a sva literatura na novoj će adresi biti opremljena RFID naljepnicama uz pomoć vrijednih volonterki i volontera u kulturi.

 

Hrvatski Crveni križ Gradasko društvo Crvenog križa Sisak
14.05.2022
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Druženje podmlatka Crvenog križa Sisak s raseljenim osobama iz Ukrajine i djecom pod međunarodnom zaštitom.

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
11.05.2022
Kravarsko, Zagrebačka, Sjeverna

11. svibnja 2022. godine će se u Kravarskom, u dvorištu Osnovne škole Slavko Kolar održati dobrovoljna radna akcija "Ognjište mog kraja" u kojoj će se graditi školsko ognjište na otvorenom. Ovo će ognjište ostati trajno služiti za nastavu u prirodi, za okupljanje uz oganj, za pričanje bajki i priča, pečenje kukuruza ili kestena ili tek za odmor učenicima i nastavnicima ove lijepe škole.

Volonterska akcija se provodi u sklopu projekta "Pokrenimo KOK" koji se financira potporom ESF (Evropskog socijalnog fonda), a provode ga udruge Pet Plus iz Zagreba i LAG Vallis Colapis iz Ozlja zajedno s lokalnim partnerima iz Kravarskog: Općinom Kravarsko, KUD-om Kravarsko i Udrugom umirovljenika Kravarsko.

 

Udruga za razvoj civilnog društva SMART
14.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Park lovora poklon je građanima Rijeke povodom 60 godina uspješnog djelovanja PD Kamenjaka. Novi veliki gradski park za sada ima tri glavne lokacije: Rock scenu, Učionicu i Pričaonicu koju su bajkovito uredili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, dok su učenici Srednje škole za primijenjenu umjetnost izradili unikatne oznake i putokaze za šumske staze. 

Planinarsko društvo Kamenjak započelo je uređivati Park lovora u sklopu Zelenog vala EPK Rijeka 2020, a tijekom 2021. godine radovi su nastavljeni kroz Riječki program lokalnog partnerstva. Nastavljamo s uređenjem Parka, u partnerstvu Planinarskog društva Kamenjak, Društva Crvenog križa Primorsko - goranske županije, Odreda izviđača pomoraca "Kantrida" i Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Volonterskog centra Rijeka.

Livadu, kod Rock scene, ćemo urediti, posijati desetak kilograma sjemenske trave i pokriti humusom. Nakon toga ćemo sva do sada posađena stabalca, na svim lokacijama u Parku zaliti vodom te ćemo prošetati po svim stazama u Parku lovora i pokupiti sitni otpad. 
PD Kamenjak će nas na kraju, kao dio druženja uz marendu, upoznati s nastajanjem i aktivnostima u Parku. 

Drustvo za istraživanje i potporu
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Mi, DIPovci smo jedna jako vrijedna ekipa! Kad nismo u prostoru udruge u gradu, onda brinemo o našem vrtu na Viškovu. Kao što pretpostavljate, imamo posla preko glave. Od košnje trave i čupanja korova, preko uređenja prostora do presađivanja i branja ljekovitog bilja - ponekad ne znamo otkud početi. Sad je idealno vrijeme za uređivanje vrta - i zato nam treba pomoć vrijednih volontera.  Jako bi nas veselilo kad bi na radionicu sa sobom donijeli jednu sadnicu koju ćemo zajedno posaditi u naš vrt. Ne brinite, dobro ćemo brinuti o novim biljčicama! 

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) radi s mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te mladima u NEET situaciji. 
Više informacija možete pronaći na web stranici https://dip.hr/ i facebook stranici https://www.facebook.com/istrazivanjeipotpora.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

U sklopu projekta razvoja publike naziva „HKD Klub“ koji provodi Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD), a sufinancira Ministarstvo kulture i medija, volonteri će biti u ulozi anketara: ispitivat će publiku o navikama vezanim uz posjećivanje kulturnih programa i načinima na koje bi ih se motiviralo da češće posjećuju kulturne programe. Aktivnosti će provoditi na Festivalu suvremenog plesa Port of Dance u organizaciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

Na otvorenju izložbe „Pejzaž – od apstraktnog do figurativnog / Izdržati svom (nevoljenom) vremenu usprkos", druge tematske obljetničke izložbe povodom 25 godina djelovanja Galerije Kortil, volonteri će upućivati dobrodošlicu posjetiteljima i informirati ih o postavu izložbe.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
14.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

S ciljem povezivanja volontera i jačanja volonterskog duha, tijekom 2022. godine organizirat će se niz kreativnih radionica naziva „Volonteri za volontere“: volonterka Martina Biskupović će za svoje kolege - volontere u kulturi održati kreativnu radionicu crtanja fraktala. Volonteri će imati priliku pokazati svoju kreativnost kroz crtanje, još bolje upoznati sebe te se opustiti u ugodnom društvu ostalih kreativaca.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
12.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) nasljeđe je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture (EPK) i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

Volonterski program HKD-a i Matica umirovljenika grada Rijeke, u suradnji s udrugom Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe), organizirat će reciklažnu radionicu izrade lutkica od starih čarapica za korisnike CeKaDe - ovog programa socijalnog uključivanja „Moje mjesto pod suncem“ - djecu koja žive u lošijim socijalnim i ekonomskim uvjetima. Radionicu će voditi Emina Bašić, HKD - ova volonterka u kulturi i aktivna članica Matice umirovljenika. Emini će pomoći i učenici OŠ Nikola Tesla iz Rijeke koji kroz nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja, u sklopu Školskog volonterskog kluba „Teslići volontiraju“, pomažu u realizaciji kulturnih  programa u organizaciji ustanova u kulturi grada Rijeke.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac
13.05.2022
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Prostorije vatrogasnog doma u Vrhovcu koristi mjesna (donedavno i župna) zajednica kroz rad svojih udruga čime je potrebno očistiti i osvježiti unutrašnjost prostora kako bi bili spremni za nadolazeće kulturne,sportske i vatrogasne aktivnosti. Fokus volonterske akcije je na uređenju prostorije za čuvanje vatrogasne dokumentacije.

U planu je i uređenje terena iza vatrogasnog doma.  

Društvo Naša djeca Opatija
14.05.2022
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Mašta može svašta, zato stvarajmo, kreirajmo i nove svjetove i mogućnosti otkrijmo!

Putujući likovno-kreativni program i program Bajkaonica namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. U sklopu programa „DND U SUSRET DJECI“ organizirano je pripovijedanje priča, igre i kreativno-stvaralačke radionice. Program je besplatan. Za mlađu djecu poželjna je pratnja odraslih osoba.

14. svibnja 2022. od 17:00 h u galeriji Laurus u Lovranu održat će se program DND U SUSRET DJECI. Društvo „Naša djeca“ Opatija poziva svu djecu na likovno-kreativno druženje te na kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Društvo Naša djeca Opatija
12.05.2022
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u izvedbi Radionice/igraonice razvojne podrške djeci "Kolibrići" 12. svibnja 2022. u 16:00 h u prostorijama Društva "Naša djeca" Opatija!

Pri DND-u Opatija kontinuirano od 2002. godine djeluje Radionica i igraonica razvojne podrške djeci “Kolibrići” za djecu s teškoćama u razvoju pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora.

Program „Kolibrića“ obuhvaća: redovite aktivnosti za djecu i roditelje, bajkaonicu, likovno-kreativne radionice, Klub roditelja (kroz grupne radionice), individualna savjetovanja namijenjena roditeljima djece s teškoćama u razvoju, obilježavanje godišnjice rada “Kolibrića”, tematska predavanja za roditelje, aktivnosti za djecu na bazenu u suradnji s PK za osobe s invaliditetom „Forza”, akcije za promicanje kvalitetnijeg života djece s teškoćama u razvoju u njihovoj lokalnoj zajednici, sudjelovanje u programima obilježavanja važnijih datuma za djecu i kroz promotivne i info štandove.

 

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe! smiley

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
09.05.2022
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

Lokalni volonterski centar Kupa djeluje od 2013. godine u sklopu Lokalne akcijske grupe (LAG) Vallis Colapis. Osim što u svoje aktivnosti uključujemo volontere, pružamo podršku, informirano, promoviramo i potičemo volontiranje. 

Lokalna smo info kontakt točka za 14 jedinica lokalne samouprave te veliki broj udruga, ustanova i pojedinaca. U sklopu ovogodišnje manifestacije predstavit ćemo svoj rad i prezentirati mogućnosti za volontiranje. 

OŠ SILVIJE STRAHIMIR KRANJČEVIĆ
29.04.2022
Levanjska Varoš, Osječko-baranjska, Istočna

Potaknuti problemima s opskrbom vode u našem kraju, odlučili smo da napravimo jezerce u našem novo sređenom školskom dvorištu. Dvorište je ujedno i naš poligon za stem područje u kojemu smo u fazi izgradnje nasuvremenijih uzdignutih vrtova koji će se navodnjavati solarnim pumpama koje dobivaju energiju s solarnih panela. Da projekt ima samo značajke održivog razvoja, svu kišnicu koju ćemo sustavom cijevi preusmjeriti u naše jezerce poslužiti će za navodnjavanje naših uzdignutih vrtova. Novo izgrađena sjenica - koja nosi solarne panele nalazi se u neposrednoj blizini budućeg jezerceta i poslužiti će za psihološko djelovanje na smirivanje učenika i naših djelatnika. Jezerce će nastaniti autohktone biljne vste i po koja zlatna ribica.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba)
13.05.2022
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Neka svibanjski petak 13. dumovečkim njuškicama bude sretan!

U sklopu kampanje Hrvatska volontira Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizira akciju Sretan petak 13. u koju se mogu uključiti svi zaljubljenici u životinje.

U petak 13. svibnja 2022. godine od 9 do 13 sati građani mogu sudjelovati u aktivnostima koje pozitivno utječu na kvalitetu života pasa i mačaka koji u Dumovcu čekaju udomitelje. Volonteri će se moći uključiti u uređivanje nastambi za životinje te okoliša, šetnju pasa te igranje sa štenadi i njihovo češljanje.

Broj sudionika akcije Sretan petak 13. je ograničen, pa zainteresirane molimo da se čim prije jave na e-adresu: info@dumovec.hr.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterka odvjetnica Tomislava Furčić zauzeto pomaže našim korisnicima u svim pravnim savjetima. Svakako ako bi bilo više ljudi koji bi volontirali bilo bi olakšavajuće i pomažu onima koji to ne mogu sebi priuštiti.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Imamo 30 korisnika kojima nosimo jednom mjesečno paket hrane na adresu. Ne mogu doći sami; invalidi su i nemoćni a sami.  

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
13.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Animiramo Socku na Korzu i prikupljamo namirnice 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikuplja se hrana po školama i vrtićima. Prikupljenu hranu na kraju tijedna preuzimaju volonteri koji s autima dovoze u Socku.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

primanje donacija odjeće, obuće i namještaja, slaganje i sortiranje

Javna ustanova Nacionalni park Risnjak
13.05.2022
Crni Lug, Primorsko-goranska, Zapadna

U kampanji Hrvatska volontira te povodom obilježavanja Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH (22.5.) pridružite se u volonterskoj akciji čišćenja livada s ciljem očuvanja biološke raznolikosti odnosno postojećeg stanja te sprečavanja sukcesije poljoprivrednih površina  i osiguranjem odgovarajuće zaštite ugroženih, rijetkih i endemičnih vrsta i važnih staništa.
Preglednim i očišćenim livadama bez sukcesivnih površina očuvati ćemo postojeće stanje u prirodi te doprinijeti zaštiti prirode i očuvanju prekrasnih krajolika Parka.

U slučaju loše vremenske prognoze na dan održavanja volonterske akcije, ista će se odgoditi odnosno u dogovoru sa prijavljenim volonterima odrediti novi termin održavanja.

 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
11.05.2022
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu. Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj je napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
13.05.2022
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja poziva Vas na eko-radionice kreativnog recikliranja i druženje s korisnicima Cjelodnevnog boravka. Eko-radionice organiziramo kako bismo stavili naglasak na potencijale i snage sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene.

Sav materijal za radionice će biti osiguran.

Veselimo se Vašem dolasku! 

EKONOMSKA ŠKOLA BRAĆA RADIĆ
10.05.2022
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

Dana 11.5.2022. učenici Ekonomske škole "Braća Radić", Đakovo i volonteri školskog volonterskog kluba T.E.S.A će prikupljati hranu za Udrugu za zaštitu životinja iz Đakova tj.njihov azil. 

Dom učenika srednjih škola Bjelovar
11.05.2022
Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska, Sjeverna

Kreirali smo radionice prve pomoći za djecu predškolske dobi kao i učenike srednjih škola.

Radionice prilagođene predškolskoj dobi osmišljene su na način da će djeca izvoditi i promatrati zadane situacije te predložiti postupke prve pomoći igranjem uloga te će na taj način zapamtiti osnove pružanja prve pomoći u različitim situacijama i ozljedama prilagođenim njihovoj dobi.

Predavanja i radionice učenicima srednje škole također su usmjereni na rješavanje problema u realističnom prikazivanju ozljeda . Učenici će također ponuditi rješenja u zadanim situacijama dok ćemo mi pružiti potporu u procjeni situacije , demonstrirati pravilan i siguran način postupanja u zadanim situacijama te zajedničkim snagama doći do rješenje problema. Na taj način pomoći ćemo mladima da obnove i nadograde svoja postojeća saznanja o osnovnim postupcima prve pomoći.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
14.05.2022
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Želeći promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva organizirati ćemo aktivnosti čišćenja i uređenja obale kupališta u Belajskim Poljicama (Općina Barilović) – čišćenje kupališta od otpada (prikupljanje, razvrstavanje i odvoz); košnja trave, uklanjanje granja i slično. Cilj je potaknuti mlade na volontiranje uz promicanje načela održivog razvoja te poticanjem i starijih članova zajednice na volontiranje doprinijeti razvoju zajednica u ruralnim sredinama u kojima djeluju.

Udruga Mi Split
14.05.2022
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Tradicionalna manifestacija Dani volonterstva i solidarnosti koju 25. godinu zaredom organizira Regionalni volonterski centar Udruge „MI“ – Split održat će se u Strossmayerovom parku (Đardinu) u subotu 14. svibnja 2022. g., u vremenu od 9:30 do 12:30 h.

Od ove godine manifestacija se odvija pod novim nazivom (stari naziv je Dani volonterskog rada), no u starom veselom i humanitarnom ruhu. Naime, ova humanitarno-prodajna manifestacija svake godine okupi 30-ak udruga i javnih ustanova te velik broj volontera. Štandovi će i ove godine imati raznoliku ponudu – moći će se naći za svakog pone&s