Žmergo
21.09.2019
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Problem gomilanja otpada na divljim odlagalištima sve je veći, a većina divljih odlagališta sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog, čak i opasnog otpada. Broj takvih odlagališta u čitavom je svijetu zabrinjavajuće velik, što je potaknulo volontere na akciju globalnih razmjera i organizaciju Svjetskog dana čišćenja. 

Divlja odlagališta otpada predstavljaju iznimno veliku opasnost za okoliš, prvenstveno zbog onečišćenja tla, zraka te voda i mora. Kao mogući izvori zaraza direktno ili indirektno mogu utjecati na zdravlje ljudi i ostalih živih organizama, dok su u ljetnim mjesecima često i izvori požara. 

Zelena čistka već osmu godinu u nizu okuplja volontere iz čitave Hrvatske u rješavanju ovog zajedničkog problema. U čišćenju divljih odlagališta otpada svake godine sudjeluju brojne udruge, odgojno-obrazovne institucije, planinari, ronioci, te mnoge institucije i prijatelji akcije. 

Zelena čistka, u sklopu globalnog pokreta „Let's do it! World!“, dio je najvećeg volonterskog projekta u povijesti čovječanstva. Preko 350.000 volontera iz Hrvatske je u posljednjih 7 godina sakupilo približno 30.000 tona otpada na području cijele države. Izvanredan odaziv, ali i zabrinjavajuća količina otpada su pokazatelj sve veće važnosti koju građani pridaju okolišu te snažan signal da je još puno posla pred nama.

Također, Zelena čistka ne treba biti percipirana samo kao akcija čišćenja, već kao rezultat cijelogodišnjih aktivnosti s kojima mnoge organizacije nastoje kroz razne aktivnosti i programe educirati građane o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja. 

Broj volontera iz godine u godinu pokazatelj je dobre volje i ekološke osviještenosti dijela građana Hrvatske i potrebe vraćanja odnosa čovjeka i prirode u ravnotežu.

Kartiranje divljih odlagališta otpada moguće je putem službene aplikacije TrashOut. Kartirati može svatko, potrebno je samo preuzeti mobilnu aplikaciju TrashOut s Google Play ili App Store-a, prošetati se kritičnim lokacijama te objaviti fotografiju uz opis i količinu otpada putem mobilne aplikacije. Krajnji rezultat je interaktivna karta čitavog svijeta s markiranim divljim deponijima koji čekaju svoje čišćenje. 

 

Još uvijek se na akciju mogu prijaviti svi zainteresirani, pojedinci, škole, institucije, fakulteti, gradovi i općine. Prijavnice se nalaze na web stranici: Pridruži se Svjetskom danu čišćenja!

Zainteresirani će klikom na interaktivnu kartu dobiti uvid koje su se jedinice lokalne samouprave ili odgojno-obrazovne institucije već prijavile. 

 

Vidimo se 21. rujna na nekoj od lokacija!

 

# Zdravstvo # Zaštita okoliša # Obrazovanje # Zaštita životinja
Udruga IKS
23.05.2019
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici, učitelji i ostali djelatnici škole – volonteri uređuju gredice školskog vrta i pripremaju za proljetnu sadnju. Prethodno su zajedničkim dogovorom odlučili koje sjemenje će posaditi. U samom radu, podijele se u manje ekipe da bi bili što organiziraniji u radu. Jedna ekipa je radila jarke I jamice, druga ekipa sijala sjemenke, treća sadila sadnice, dok je četvrta ekipa to sve zatrpavala.

CILJ AKCIJE: uzgajati zdravo povrće koje će se pojesti u školskoj kuhinji

OČEKIVANI REZULTATI: zdravo i hranjivo povrće bez štetnih pesticida

# Djeca # Zaštita okoliša # Obrazovanje
učenički dom Moravice
01.06.2019
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Učeničkog doma ŽTŠ u suradnji sa MO Moravice očistili su i učinili dostupnim prilaz predivnom Mačjanskom jezeru u Moravicama.

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica šivanja pod nazivom "Tete šivalice" aktivnost je u kojoj iskusne volonterke podučavaju druge volonterke i članice "Udruge Portić" tehnikama ručnog šivanja i šivanja šivačom mašinom. Voloterke će izrađivati torbe i ruksake koji će se zatim prodavati na sajmu povodom Dana svetog Vida u Rijeci, a svi prihodi od prodaje ići će za program "Pripovjedač/ica priča za laku noć"

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
25.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Dana 25.05.2019. godine od 11:00 do 13:00 sati udruga Porat organizirala je akciju čišćenja infektivnog otpada na području perivoja Kapetanski. U ovoj akciji čišćenja sudjelovalo je 3 volontera te je pronađeno 50-ak odbačenih šprica.

Zaštitarsko ekološka organizacija Nobilis
28.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Volonterska akcija „ZAMIJENI PLASTIČNU VREĆICU ZA PLATNENU!“ održat će se na gradskom Trgu Republike u Čakovcu. ZEON-ovi volonteri i članovi ZEON-a zamijenit će svim zainteresiranim sugrađanima s područja Međimurske županije plastičnu vrećicu, koju donesu sa sobom, za platnenu. Svrha akcije je da što veći broj građana Grada Čakovca bude osviješten o štetnosti korištenja jednokratne plastike.

Platnene vrećice su ukrašavali učenici nižih razreda I. osnovne škole Čakovec uz pomoć učenika srednje Gospodarske škole Čakovec kroz projekt „RE-USE u praksi: volonterski program u području ponovne upotrebe otpadnih materijala“.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Maštara
20.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Nije bitno da ste vrtićarac ili njegov roditelj, ako ste spremni malo uprljati ruke, podružiti se s drugima i učiniti lijepu promjenu za Dječji vrtić Vrbik i cijelu zajednicu, znate kamo doći 20.5. u 16 sati. A ako imate grabljice ili lopaticu za posuditi ili pak koju hortenziju viška za donirati, razveselit ćete nas još i više!

# Djeca # Zaštita okoliša
Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru
23.05.2019
Pašman, Zadarska, Južna

Doček darivatelja, upute darivatreljima,vođenje evidencije darivatelja, briga o okrijepi darivatelja prije i poslije darivanja krvi, komunikacija s darivateljima i timom s transfuzije,

# Zdravstvo
Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica
22.05.2019
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Dana 22.5.2019. Od 12i30 do 16i30 odvijat će se likovne radionice u prostorijama Udruge Lukjernica Dana 23.5.2019. Od 12i30 do 16i30 odvijat će se dan društvenih igara u prostorijama Udruge

# Osobe s invaliditetom
Udruga "Kolajna ljubavi"
25.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Povodom akcije "HRVATSKA VOLONTIRA"  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/  pozivamo SVE naše volontere ( i sadašnje i buduće.. :)..)  da u SUBOTU 25. svibnja  dođu na naše omiljene volonterske lokacije: Domove za djecu na Tuškancu i u Vugrovcu.
 
Tuškanac od 10-12 h
Vugrovec od 14:30 - 16 h
 
S našim dragim klincima izrađivati ćemo šarene plakate na temu volonterstva i aktivizma, održati face-painting radionicu, pjevati ćemo, plesati i družiti se...  
...kako bi zajedno "OBOJILI NJIHOV SVIJET" u najljepše bolje ljubavi i prijateljstva! :)... i odaslali u svemir energiju zajedništva i sreće kroz VOLONTIRANJE!
 
Pridružite nam se!
 
Kolajna ljubavi

PRONI Centar za socijalno podučavanje
30.05.2019
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar za socijalno podučavanje kroz program Volonterskog centra Vukovar, a u suradnji sa školskim volonterskim klubom Osnovne škole Nikole Andrića Vukovar te studentima sa Sveučilištima iz Indiane, SAD, provest će volontersku akciju na lokalitetu Muzeja vučedolske kulture u Vukovaru. U samoj akciji uređivat će se prostor oko muzeja - sadnja ukrasnog bilja, čišćenje prostora i vanjskih površina muzeja, a potom će se, kroz kreativnu radionicu u kojima će se izrađivati drevni predmeti - suveniri, sudionici upoznati s vučedolskom kulturom.  

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

pomoć korisnicima pri izvršavanju školskih obaveza

Udruga za mlade Agora
25.05.2019
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Predavanje o tome u kakvoj su vezi matematika i igre, postoji li strategija prilikom igranja igara te radionica u kojoj se polaznici upoznaju s manje poznatim matematičkim igrama poput Nima, Hexa, Seta... Nakon predstavljanja igara slijedi i natjecanje u igranju istih.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje # Sport
Udruga za mlade Agora
22.05.2019
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Pomoć u učenju djeci s posebnim potrebama i prilagođeni programom. Individualiziranim pristupom jedan na jedan volonteri pomažu korisnicima programa koji teže savladavaju nastavni sadržaj u suradnji sa predmetnim profesorom, stručnim timom škole i roditeljima učenika korisnika.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za mlade Agora
22.05.2019
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Završni dio projekta Priprema za maturu osnovna i viša razina-Matematika namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole koji se spremaju za državnu maturu. S polaznicima se ponavlja gradivo Matematike koje se po planu i programu pojavljuje na državnoj maturi.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga Mi Split
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Učenici Obrtne-tehničke škole kroz ovaj tjedan uređuju drvenariju u Centru Zlatno doba i pripremaju je za bojanje. Naime, drvena vrata i prozori Centra Zlatno doba trošni su i izgrizeni od jakog vjetra i morske soli. Učenici Obrtne-tehničke škole drvenariju će urediti i pripremiti za bojanje. Drvenariju će slejdeći tjedan obojati učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju.

Centar Zlatno doba Udruge "MI" - Split prostor je za socijalizaciju i različite kulturno-umjetničke i obrazovne aktivnosti namijenjene starijim osobama.

# Stari i nemoćni
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
22.05.2019
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Uređivanje okučnica  košnjom trave i sl. te bojenje zidova unutrašnjih prostorija starijim osobama u ruralnim područjima.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA RIJEKA
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Sažetak programa:

 

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka od najranijih dana svoje sugrađane upoznaje s Pokretom Crvenog križa, a prva velika aktivnost u kojoj sudjeluju je svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa.

Prijem se tradicionalno održava u Tjednu Crvenog križa a 2019. godini održati će se po 36. put uz predviđeno sudjelovanje 1.500 učenika iz škola Grada Rijeke te gradova i općina riječkog prstena (Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Klana, Kostrena, Kraljevica, Viškovo).

Cilj prijema je upoznati učenike s organizacijom Crvenog križa i na svečan način obilježiti njihov ulazak u Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka.

Program provode djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i volonteri – članovi mladih Crvenog križa, aktivisti i darivatelji krvi.

 

 

# Djeca
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
25.05.2019
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije "Hrvatska volontira", Udruga Kopriva će održati događaj Uređenje dječjeg igrališta i osvježenje boje na "Zajedničkim eko vrtovima". Udruga Kopriva već tradicionalnu ovu manifestaciju provodi na Zajedničkim eko vrtovima koji se nalaze na kraju Špoljarske ulice u Koprivnici, a koji su primjer ekološkog, zajedničkog, urbanog vrtlarstva. Budući da se zajednička infrastruktura na Zajedničkim eko vrtovima svake godine treba obnoviti, a da je projekt Zajedničkih eko vrtova namijenjen dobrobiti šire zajednice, uključivanje volontera u obnovu infrastrukture primjer je volonterskog doprinosa cjelokupnoj zajednici. 

Manifestacija će se održati u subotu, 25.5.2019. godine od 12:00 do 15:00 sati, a sav materijal i osvježenje će osigurati Udruga Kopriva. 

 

Udruga Zora
25.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Javna akcija održat će se na Trgu republike u Čakovcu. Volonteri i organizatori javne akcije dijeliti će promotivne materijale udruge Zore, edukativne letke sa informacijama o aktivizmu i volonterstvu, bedževe.  Svi građani moći će se fotografirati sa Instagram okvirima na kojima pišu potrebe mladih iz istraživanja koje je provela udruga Zora te ih tako promovirati.

# Mladi # Obrazovanje
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
23.05.2019
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Dugogodišnji volonteri programa "Subote za učenje - Dubrovnik" će održavati volonterske poduke iz osnovnoškolskog gradiva na dvije lokacije (Gradska knjižnica i Centar za mlade) 

# Djeca
Osnovna škola Omišalj
23.05.2019
Dobrinj, Primorsko-goranska, Zapadna

Osnovna škola Omišalj i Područna škola Dobrinj u suradnji s

Općinama Omišalj i Dobrinj te Turističkim zajednicama Omišlja i Dobrinja organiziraju akciju pod nazivom:

 

"Veliki svijete, eko poruke šalje ti dijete" s ciljem očuvanja naših naselja, parkova, park šuma, šetnica, plaža, igrališta i mora kroz eko poruke koje će osmisliti i izraditi učenici i djelatnici škole. Od 22. do 25. svibnja učenici će osmišljavati eko poruke.

 

Poruke će se kasnije otisnuti na drvene ploče koje ćemo postaviti u prirodi gdje je to potrebno, kako bismo zamolili sve koji se tamo nađu da se brinu te da čuvaju mjesta koja mi rado koristimo.

U akciju će se uključiti  svi učenici i učitelji škole.

 

Unaprijed se zahvaljujemo našim općinama i turističkim zajednicama na suradnji i pomoći oko organizacije i provedbe akcije.

 

 

Krila terapijsko jahanje
25.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Aktivnosti:

1. Uređenje jahališta ( čupanje trave, ravnanje pijeska )

2. Uređenje imanja ( skupljanje granja i lišća, čišćenje )

3. Uređenje edukativne staze

# Mladi # Osobe s invaliditetom # Sport # Zaštita životinja
Eko centar Latinovac
24.05.2019
Čaglin, Požeško-slavonska, Istočna

 

U suradnji s udrugom OPPIDUM iz Požege, planira se čišćenje smeća i divljih odlagališta u okolici Latinovca uz cestu prema Požegi. Akciju će svojim sudjelovanjem podržati volonteri Eko centra Latinovac i međunarodni volonteri trenutno smješteni u centru, te lokalno stanovništvo Latinovca.

Akcija se provodi uz podršku Općine Čaglin čija će komunalna služba po završetku akcije sav prikupljeni otpad prevesti na službena odlagališta otpada.

Akcija je planirana za petak, 24.05.2019. u periodu od 9:00 do 14:00 sati u Latinovcu.

# Zaštita okoliša
CARPE DIEM
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U okviru projekta za promicanje aktivne participacije djece u lokalnoj zajedni "Ti, Ja, Mi", učenici 4. razreda OŠ Mahično izradit će plakate na temu dječjih prava koji će nakon toga krasiti hodnik škole.

# Djeca # Obrazovanje
Udruga invalida rada Zagreba
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Članice koje su ujedno i volonterke UIR Zagreba u suradnji s Udrugom za autizam - Zagreb posjetit će stambenu jedinicu Sopnica - Jelkovec u kojoj obitavaju štićenici Udruge za autizam - Zagreb. Zajedno će pripremiti ručak u tri slijeda te potom objedovati i podružiti.

Namjera je nastaviti susrete i nakon završetka kampanje "Hrvatska volontira".

# Osobe s invaliditetom
Udruga Lumen
25.05.2019
Ludbreg, Varaždinska, Sjeverna

Ove godine priključujemo se akciji Hrvatska volontira 2019.! U sklopu akcije, 25.5. u 17 sati krenuti ćemo uređivati prostore naše udruge i na taj način stvoriti ugodniji i kreativniji prostor za naše sadašnje i buduće volontere! Očekujemo vas u što većem broju :)

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Karlovac
12.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Karlovački vrtuljak je manifestacija koju organizira Društvo Naša djeca Karlovac, u suradnji s Gradom Karlovcem, Gradskim kazalištem Zorin dom, Umjetničkom udrugom Lepeza te udrugama i ustanovama koje djeluju u gradu Karlovcu, što ga čini jedinom manifestacijom u kojoj djeca povezuju cijeli grad Karlovac. Manifestacija se ove godine organizira u okviru projekta "Maštarenje i svaštarenje s djecom grada Karlovca" koji se sufinancira sredstvima Grada Karlovca na temelju javnog poziva. Moto Vrtuljka je „Živimo zajedno, ali s razlikama“ kojim se želi ukazati na važnost međusobnog poštivanja i tolerancije, bez obzira na različitosti. Osim toga, želja je probuditi interes djeci i roditeljima da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme. Karlovački vrtuljak započeo je na Majčin dan prigodnim Obiteljskim koncertom. Odvijaju se radionice na različitim lokacijama, njih čak 103, koje vodi 90 voditelja na kojima ukupno sudjeluje preko 3 500 djece i odraslih. Važno je napomenuti da i ove godine svi voditelji sudjeluju u manifestaciji kao volonteri koje pokreće želja da pomognu kvalitetnijem odrastanju djece. Uz voditelje radionica u manifestaciji sudjeluju i članovi udruge Društva Naša djeca Karlovac kako bi sve proteklo na najbolji način.

# Djeca
DRUŠTVO NAŠA DJECA OZALJ
24.05.2019
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Za akciju "Hrvatska volontira" najavljujemo Pričaonicu i likovnu radionicu koja će se održati u petak, 24. svibnja 2019. u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju.

Pričaonica DND-a Ozalj program je pričanja i čitanja priča djeci predškolske dobi sa svrhom stvaranja i razvijanja dobre navike čitanja te ukazivanja i djeci i roditeljima na važnost čitanja od najranije dobi. Tete pričalice DND-a Ozalj već 6. godinu zaredom redovito provode Pričaonicu kao dio nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas od najranije dobi pod nazivom „Čitaj mi!“. 
Sastavni je dio svake Pričaonice i likovna radionica kroz koju potičemo kreativno izražavanje djece. Na kreativnim radionicama sudjeluju i roditelji odnosno pratitelji djece koji u zajedničkome radu i druženju s djecom provode kvalitetno vrijeme s njima te pozitivno utječu na razvoj socijalnih vještina i psihofizički razvoj djece.  

Pozivamo svu djecu, roditelje i pratitelje da nam se pridruže na Pričaonici te zaplove s nama na krilima mašte svijetom knjiga i likovnoga stvaranja.  

# Djeca
OŠ Mertojak
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U srijedu, 22.svibnja 2019., u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira" edukatorice iz Udruge Mi Volonterskog centra Split održati će radionicu o volontiranju za učenike volontere OŠ Mertojak koji u sklopu školskog projekta "Prijateljska pomoć" pomažu jedni drugima u učenju. Radionica za učenike će trajati 45 minuta, a nakon toga organiziramo malo druženje uz sokove i grickalice za sve sudionike.

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom Srce
17.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Likovna radionica -  rad članova na odabranu temu. Kod odrađivanja likovnog zadatka članovima treba pomoć i lagano usmjeravanje a sve skupa komunikacija i druženje.

Glazbena radionica - pripreme za evenutualne nastupe i vježbanje odabranih pjesama. 

# Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Pazin
20.05.2019
Pazin, Istarska, Zapadna

Zajedno s volonterima pretvorit ćemo naše zeleno Šetalište u zabavno igralište!

Od 20. do 30. svbnja 2019. godine na području Šetališta Pazinske gimnazije u Pazinu članovi DND Pazin s partnerima provodit će oslikavanje poligona za djecu i odrasle željne igre, zabave i rekreacije! 

U sklopu projekta „Šetalište – naše zabavno igralište“ skiciran je 
poligon za igru s različitim interaktivnim, motoričkim i logičkim zadatcima na području Šetališta Pazinske
gimnazije u Pazinu. Poligonom želimo potaknuti povezivanje djece svih uzrasta koja su svakodnevno aktivna u
školskim i izvanškolskim aktivnostima u tom dijelu grada, ali i uljepšati javni prostor za sve građane i članove
udruga koji se svakodnevno kreću gradskim šetalištem. Uljepšavanjem prostora i stvaranjem poligona za igru radi se na međusobnom povezivanju javnog, civilnog i privatnog sektora te razvoju suradnje različitih građana, kao i na jačanju svijesti o važnosti aktivnog sudjelovanja u životu grada i dobrobitima volontiranja, što u konačnici doprinosi unaprjeđenju kvalitete života na području Grada.

U navedenom projektu DND Pazin surađuje s

OŠ Vladimira Nazora Pazin,

Pazinskim kolegijem,

Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin,

te Gradom Pazinom

kako bismo zajedničkim snagama oslikali i ukrasili Šetalište Pazinske gimnazije. 

U prvom dijelu projekta, učenici svih škola i polaznici vrtića ponudili su svoje ideje o ukrašavanju Šetališta, koje su sada spremne da ih se s vritualne i papirnate skice prenese u stvaran prostor!

Zato pozivamo sve zainteresirane volontere da nam se jave i pridruže u ovoj plemenitoj akciji! 

# Djeca # Mladi
Prva gimnazija
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U okviru manifestacije Hrvatska volontira, članovi Volonterskog kluba I. gimnazije nastavljaju suradnju s DV Utrine u blizini škole. Za četvrtak 23.5.2019. planiran je posjet  volontera djeci vrtića, zajedničko druženje i kreativna radionica.

Na radionici  se planira izrada materijala potrebnih za završnu priredbu vrtićanaca te  prisustvovanje volontera probi završne priredbe naših malenih susjeda.

Aktivnost je planirana u cilju upoznavanja i  povezivanja dionika lokalne zajednice kroz volonterske aktivnosti.

# Djeca # Mladi
Volonterski ured Međimurja
22.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

U sklopu projekta Na Valovima Volonterstva i manifestacije Hrvatska Volontira, VUM i Centar za pomoć u kući Međimurske županije organiziraju međugeneracijsko druženje u domu za starije i nemoćne osobe, 22.5. od 10 do 12 sati. Zainteresirani volonteri neka se jave Petri na vum@act-grupa.hr. 

Dom za odrasle osobe Sveti Frane Zadar
22.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Kreativna radionica izrade cvijeća od papira korisnika Dnevnog boravka Doma Sveti Frane i volontera.

Dom za odrasle osobe Sveti Frane Zadar
23.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Korisnici Doma za odrasle osobe Sv.Frane i učenici Medicinke škole Ante Kuzmanića Zadar zajedno će tjelesnom aktivnošću pokušati osvijestiti bitnost uzrečice " U zdravom tijelu zdrav duh."

OS Antun Klasinc Lasinja
24.05.2019
Lasinja, Karlovačka, Sjeverna

Aktivnost će se održati u OŠ "Antun Klasinc" Lasinja 24.5.2019. Učenici 3. i 4. razreda tijekom 2 školska sata družit će se s učenicima 1. i 2. razreda te će im čitati bajke i priče. Na taj način promovirat ćemo kod učenika 1. i 2. r. čitanje. Također, učenicima koji imaju teškoća u učenju, uč. 3. i 4. r. pomagt će rješavati zadatke iz matematike i drugih predmeta. 

# Obrazovanje
Trgovačka škola Zagreb
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uređenje prostora za smještaj novih školskih udžbenika (Škola za život). 

Numeriranje naslova udžbenika, odvajanje oštećenih i udžbenika za otpis (zbrinjavanje otpisanog u kontejnere za stari papir). 

Inventarizacija knjižničnog fonda.

# Obrazovanje
Udruga Mi Split
23.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Uz pratnju stručne volonterke, korisnici programa socijalizacije Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split usvajaju edukativne sadržaje i stječu praktične vještine baratanja računalom. 

# Stari i nemoćni
Udruga Mi Split
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Pjevački zbor Centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split okuplja se redovito minimalno jednom tjedno, pri čemu volonteri uvježbavaju glazbene brojeve i pripremaju se za brojne nastupe.

# Stari i nemoćni
CARPE DIEM
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Zaposlenici i volonteri udruge Carpe Diem organiziraju jednodnevnu volontersku akciju u selu Brođani u Karlovačkoj županiji. Pristanište Žitne lađe Zora uljepšati ćemo sa farbanjem klupa i uređenjem okoliša. Budite dio naše volonterske akcije na jedan dan i uljepšajmo pristanište Žitne lađe Zora. Doživite ljepotu prirode pogledom na povijesni brod koji krasi rijeku Kupu kroz radno, veselo i kreativno druženje.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Osnovna škola Franje Horvata Kiša
24.05.2019
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

"Moj prijatelj i ja" su sportske igre pod geslom: „Zajedno možemo brže, više i jače!“ U njima se natječu parovi učenika koje čine učenik s teškoćama u razvoju i učenik redovnoga razrednog odjela. Za učenike koji ne mogu dovesti svoje prijatelje brinu se njihovi vršnjaci - volonteri iz OŠ Lobor. Ove godine tema igara je putovanje svijetom, pa natjecatelji prolaze poligon koji simbolizira kontinente, a multimedijalni intermezzi pokazuju raznolikost svjetske kulture. Natjecanje će započeti mimohodom i kratkom ceremonijom, a natjecateljima će medalje i poklon-pakete uručiti izaslanstvo HNS-a i lokalni sportaš s invaliditetom. Volonteri će se uključiti kao voditelji natjecateljskih skupina, natjecatelji, pružatelji informacija gostima i koordinatori volontera (odrasli).

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Sport
Osnovna škola Okučani
22.05.2019
Okučani, Brodsko-posavska, Istočna

Volonterskom akcijom zaposlenika OŠ Okučani i građana uredit ćemo predvorje škole. Uređenje se odnosi na bojanje stare i dotrajale lamperije. Na taj način pripremamo podlogu na kojoj će učitelj likovne kulture s učenicima  predmetne nastave oslikati razne motive, a sve u svrhu estetskog uređenja škole.

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga Srma
23.05.2019
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

 

22.5. MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

22.5.2019. (srijeda) – u 18:30 - (SINJ, Galerija Galiotović, 2. kat)  OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA

''DRVEĆA SU PLUĆA SVIJETA''

23.5.2019. (četvrtak) od 15 do 16:30 sati SINJ, polazak od Palacine (stari vatrogasaci)

PROŠEĆIMO ZAJEDNO! - ŠETNJA PO ŠUMI NA STAROM GRADU SA SLAVENOM KARDOŠOM

Mjerenje stabala, kako utvrditi starost stabala, potraga za potkornjakom, treba li pomladiti našu šumu na Starom gradu?

Organizator: Udruga Srma u suradnji sa Šumarijom Sinj

DOBRODOŠLI SU I DJECA I ODRASLI!

# Djeca # Zaštita okoliša
Udruga Srma
17.05.2019
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

 

22.5. MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI

22.5.2019. (srijeda) – u 18:30 - (SINJ, Galerija Galiotović, 2. kat)  OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA

''DRVEĆA SU PLUĆA SVIJETA''

23.5.2019. (četvrtak) od 15 do 16:30 sati SINJ, polazak od Palacine (stari vatrogasaci)

PROŠEĆIMO ZAJEDNO! - ŠETNJA PO ŠUMI NA STAROM GRADU SA SLAVENOM KARDOŠOM

Mjerenje stabala, kako utvrditi starost stabala, potraga za potkornjakom, treba li pomladiti našu šumu na Starom gradu?

Organizator: Udruga Srma u suradnji sa Šumarijom Sinj

DOBRODOŠLI SU I DJECA I ODRASLI!

# Djeca # Zaštita okoliša
Hrvatski Crveni križ
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Program integracije Hrvatskog Crvenog križa provodi se od siječnja 2011. kao odgovor na potrebu korisnika za dodatnom podrškom prilikom suočavanja s poteškoćama u svakodnevnom životu tijekom razdoblja integracije.  Djelatnici i volonteri individualnim pristupom različitim skupinama korisnika (uz poseban naglasak na ranjivim skupinama) i sustavnim praćenjem korisnika sve od njihova prijema i boravka u prihvatilištu za tražitelje azila, žele im se omogućiti sveobuhvatnu podršku sukladnu njihovim specifičnostima, individualnim potrebama i mogućnostima, tijekom ali i izvan službenog perioda integracije u hrvatsko društvo. Volonteri u programu Integracije Hrvatskog Crvenog križa pružaju niz intelektualnih i/ili socijalnih usluga: tečaj hrvatskog jezika, pružaju pomoć u učenju djeci pod međunarodnom zaštitom, pomažu kod ostvarivanja socijalnih i drugih prava, te im se pružaju psihosocijalnu podršku uključivanjem u naše društvo kroz edukativne i ciljane radionice te im pomažu u širenju njihovih socijalnih mreža.

U sklopu akcije Hrvatska volontira, jedna će volonterka pružati podršku slabovidnoj korisnici kako bi savladala prepreke snalaženja u svakodnevnom prostoru dok će druga korisnike podučavati hrvatskom jeziku.
 

POLICIJSKA AKADEMIJA POLICIJSKA ŠKOLA
18.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Boravak polaznika Policijske škole "Josip Jović" svake subote u vremenu od 16 do 19 sati u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Bistra te pružanje pomoći bolničkom osoblju u podizanju kvalitete života bolesne djece, kroz druženje, razgovor i šetnju u krugu Bolnice.

Udruženje DJECA PRVA
24.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uređivanje (bojanje zidova) dijela prostora Udruge, u koji svakodnevno dolaze naši brojni korisnici - djeca, mladi, njihovi roditelji/skrbnici i drugi članovi obitelji, te sudjeluju u različitim individualnim i grupnim aktivnostima koje Udruga provodi. Kroz ovu akciju taj će se prostor uljepšati, oplemeniti i učiniti ugodnijim za boravak, prvenstveno djeci i mladima.

Srednja škola Dugo Selo
20.05.2019
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

Rješavamo se starih udžbenika i knjiga pa trebamo vrijedne ruke koje će pomoći u sortiranju. Pozivamo vas sve u ponedjeljak, 20. svibnja, u 13 h da se pridružite volonterkama školskog kluba i knjižničarki.

Ako vam se svidi pomagati, dogovorit ćemo i nove termine ;)

# Mladi
Hrvatski Crveni križ
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 

Hrvatski Crveni križ sve od 1998. kontinuirano provodi programe smanjenja šteta od zlouporabe droga (Harm Reduction). U okviru programa smanjenja šteta od zlouporabe droga (Harm Reduction) naglasak je stavljen na smanjenje mogućnosti zaraze bolestima hepatitisa B ili hepatitisa C te HIV-a/AIDS-a. Program smanjenja šteta namijenjen je aktivnim korisnicima droga koji mogu doći na druženje u prostor Hrvatskog Crvenog križa a u kojemu se provode aktivnosti usmjerene na sprečavanje širenja HIV/AIDS-a, hepatitisa B i C te savjetodavni razgovori koji imaju u cilju unapređenje i omogućavanje aktivnog liječenja bolesti ovisnosti s ciljem resocijalizacije ovisnika.

# Zdravstvo
Medicinska škola u Rijeci
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Zainteresirani učenici će plijeviti zelenu površinu na kojoj su zasađene biljke. Učenici će pripremiti i počistiti radilište. Nakon aktivnosti slijedi osvježenje.

# Mladi # Obrazovanje
SREDNJA ŠKOLA AMBROZA HARAČIĆA
22.05.2019
Mali Lošinj, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri će:

- okopavati, saditi cvijeće u okućnici Doma

- obrezivati grmlje i ostalo raslinje

- bojiti ogradu i dvorišna vrata Doma

- družiti se s korisnicima

# Stari i nemoćni
Udruga Oppidum
24.05.2019
Čaglin, Požeško-slavonska, Istočna

U suradnji s Eko centrom Latinovac, planira se čišćenje smeća i divljih odlagališta u okolici Latinovca uz cestu prema Požegi. Akciju će svojim sudjelovanjem podržati volonteri Eko centra Latinovac i međunarodni volonteri trenutno smješteni u centru, te lokalno stanovništvo Latinovca. Akcija se provodi uz podršku Općine Čaglin čija će komunalna služba po završetku akcije sav prikupljeni otpad prevesti na službena odlagališta otpada.

Akcija je planirana za petak, 24.05.2019. u periodu od 9:00 do 14:00 sati u Latinovcu.

Udruga Oppidum
23.05.2019
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

U suradnji s Volontersko kreativnim klubom Obrtničke škole planira se nastavak uređenja Parka za pse koji vode volonteri Udruge za zaštitu životinja Sirius. U sklopu ove aktivnosti planira se uređenje prilaza parka za pse, izrada pokaznih tabli te popravak i bojanje sprava za igru pasa, te klupa za vlasnike. Prethodno će učenici Obrtničke škole Požega zanimanja stolari i soboslikari od drvenog materijala izraditi i oslikati pokazne table koje će zamijeniti uništene, kako bi novi korisnici parka lakše pronalazili put do njega. Akcija se provodi uz podršku Grada Požega, čija će komunala služba pokositi i raskrčiti okoliš oko prilaza parku.

# Zaštita okoliša # Zaštita životinja
EKONOMSKA ŠKOLA MIJE MIRKOVIĆA
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Članovi volonterskog kluba "Vitamin V" će uređivati i opremiti učionicu za potrebe učeničkog volonterskog kluba.

# Mladi # Obrazovanje
Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Dana 24. svibnja 2019. g. u vremenu od 10:00 do 14:00 sati volonteri Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci zainteresiranim će građanima putem gradskog informativnog štanda na riječkom Korzu približiti volontiranje u podršci žrtvama i svjedocima uz podjelu promotivnih materijala. Zainteresirani građani moći će saznati što sve uključuje podrška žrtvama i svjedocima, koje su osnovne aktivnosti volontera na sudu te kako postati volonter Odjela za podršku žrtvama i svjedocima.

# Mladi # Stari i nemoćni # Obrazovanje
Volonterski klub
24.05.2019
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

Dana 24.5. u OŠ Žakanje biti će organiziran Obiteljski dan. Taj dan učenici će se zabavljati kroz razne radionice sasvojim roditeljima i učiteljima.Učenici koji su članovi Volonterskog kluba u OŠ Žakanje namjeravaju prodavati cvijeće koje su sami uzgojili,a sav prihod biti će namijenjen Unicefovu projektu Škole za Afriku.

Osnovna škola Brajda
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenice Volonterkog kluba Osnovne škola Brajda pružat će pomoć u pisanju domaćih zadaća učenicima mlađih razreda produženog boravka. Pregledat će zadatke koje su mlađi učenici uradili, upozoriti na pogrešne odgovore te učenicima kojima je potrebno pomoći pri ispravljanju kako bi lakše mogli naučiti lekciju. Na taj način učenicima bi se ponudio drugačiji i zanimljiviji način pisanja domaćih zadaća. Aktivnost će se provoditi u učionicama produženog boravka. Provedbom ove aktivnosti povezali bi se ciljevi učenja i socijalni ciljevi te bi se organizirala  nova aktivnosti podrške učenicima unutar same škole.

Koordinacija Udruga Mladih Siska
22.05.2019
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Dana 22. 5. 2019. Koordinacija Udruga Mladih Siska održati će proljetno čišćenje Kuba mladih "SKWHAT". Klub mladih "SKWHAT" je dugogodišnji projekt Koordinacije Udruga Mladih Siska. Planira se čišćenje unutrašnjosti kluba, te i vanjskog dijela uz pozitivnu atmosferu i druženje volontera različitih udruga. Trenutno u K.U.M.S.-u djeluje šest udruga, te je svima zajednička svrha promoviranje, širenje i osnaživanje alternativne kulture Grada Siska.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Srednja škola Dugo Selo
22.05.2019
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

2 učenice ekonomskog smjera i ujedno članice školskog volonterskog kluba održat će mali tečaj za zainteresirane učenike škole na temu "Kako se dobro pripremiti za razgovor za posao".


Kako se dobro pripremiti za razgovor za posao

Datum: 22. 5. 2019. 

Vrijeme: 15.30 - 16.15

Mjesto: učionica 10

Broj sudionika: maks. 20

# Mladi # Obrazovanje
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać
21.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Djelatnici Hrvatske matice iseljenika (HMI) i bogoslovi iz Franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća BDM u Dubravi u Zagrebu će posjetiti korisnike pomoći u jednom od smještajnih kapaciteta humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" na adresi Lašćinska cesta 94. Tijekom druženja, djelatnici Hrvatske matice isljenika će pripremiti večeru za korisnike pomoći, dok će bogoslovi molitvom i pjesmom biti duhovna podrška i snaga korisnicima koji trenutno vode najteže životne bitke daleko od svog doma, na liječenju u Zagrebu. heart

Hrvatski Crveni križ
16.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 

Služba za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa provodi mnogobrojne aktivnosti sa tražiteljima azila  i osobama pod međunarodnom zaštitom kako bi ima olakšali socijalizaciju i prilagodbu na novu životnu sredinu. U prihvatilištu za tražitelje azila, djelatnici Hrvatskog Crvenog križa  zajedno s volonterima provode različite vrste aktivnosti. U sklopu akcije Hrvatska volontira održat će se plesne radionice za djecu i odrasle u petak 24.5. 2019. od 16:00 do 18:00 h i radionice učenja hrvatskog jezika za odrasle osobe u četvrtak 23.5.2019. od 16:00 do 17:30 h.

# Obrazovanje
Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
20.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Tijekom cijelog tjedna od 20. do 25. svibnja u Katoličkoj osnovnoj školi "Josip Pavlišić" prikupljat će se konzervirana hrana i higijenske potrepštine za potrebe Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje".

Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici 4.b razreda, Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" sudjelovat će u radionici izrade glinenih posudica. Izrađivat će ih zajedno s korisnicima Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje".

OSNOVNA ŠKOLA AUGUSTA CESARCA
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira koja se održava od 22.- 25.5.2019., u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Zagrebu organizirana je volonterska akcija za učenike i roditelje tijekom koje će se urediti volonterski kutak unutar škole. Kutak će koristiti sadašnje i sve buduće generacije učenika volontera za sastanke i ostale aktivnosti s ciljem promicanja ideje volonterstva.

Katolička osnovna škola Josip Pavlišić
20.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Djelatnici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić", učenici i njihovi roditelji će tri dana kuhati korisnicima Prihvatilišta za beskućnike "Ruže sv. Franje" u Rijeci večeru te provesti vrijeme s korisnicima uz igru i druženje.

Gradska knjižnica Marka Marulića Split
25.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Radionica je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, a kroz svoju dinamiku potiče razvoj samopouzdanja, osjećaja vrijednosti i kompetencije kod djece, kao i važnosti uzajamnih odnosa u zajednici. Ovaj put naglasak će biti na dramskim igrama, koje su izuzetno važne za razvoj osobnog izraza, kreativnosti i mašte.

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
23.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Likovna radionica za djecu mlađeg uzrasta s ciljem razvijanja i poticanja kreativnosti i likovnog stvaralaštva.

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
24.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Mala škola njemačkog jezika namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole. Naglasak radionice je na aktivnom učenju njemačkog jezika kroz razgovor, priču, glazbu i igru.

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
24.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održava se tečaj kineskog jezika i kulture, početni stupanj. 

# Mladi
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
24.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Cilj Male škole talijanskog jezika je učenje talijanskog jezika za djecu od 10 do 12 godina kojima je talijanski jezik izborni predmet u školi.
Dob: 10-12 godina

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
23.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

U sklopu Nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas „Čitaj mi!“, članice splitskog Hrvatskog čitateljskog društva i knjižničarke s dječjeg odjela pripremile su brojna iznenađenja u ovoj čarobnoj čitaonici. Radit će se mnogo prstićima i čitat će se. Svi zajedno stvarat ćemo naš svijet mašte, zaigran i čaroban.
 

# Djeca
Gradska knjižnica Marka Marulića Split
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Likovna radionica namijenjena je djeci od 6 do 12 godina s ciljem razvijanja i poticanja kreativnosti i likovnog stvaralaštva.
Dob: 6 +

# Djeca
Gradska knjižnica Rijeka
25.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Gradske knjižnice Rijeka čitaju kratke priče i poeziju odraslim osobama u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić.

Gradska knjižnica Rijeka
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Čitanje kratkih priča volontera Gradske knjižnice Rijeka - Knjižnice Čavle starim i nemoćnim osobama u Domu Nina, Buzdohanj.

# Stari i nemoćni
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
28.05.2019
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Srednja škola Duga Resa već dugi niz godina ima aktivne učenike koji kroz mnoštvo izvannastavnih aktivnosti sudjeluju u životu zajednice te na razvijanju dodatnih sadržaja. Uz mnoštvo projekata koje provode, partner su LAG-u Vallis Colapis na projektu vezanom za razvoj učeničkih zadruga, održivi razvoj i reciklažu.

Cilj je ove aktivnosti promovirati učeničke zadruge kao poticaj volontiranja. Učenicima će se predstaviti koncept učenićkih zadruga te volontiranje kao način uključivanja u zajednicu i stjecanja vještina. 

Učenicima će se također prezentirati mogućnosti volontiranja kroz projekte i stjecanje vještina i znanja, temeljenih na školskim programima (grafički dizajner, medijski tehničar, krojač i sl.). 

# Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Liga za prevenciju ovisnosti
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri/-ke Lige za prevenciju ovisnosti na jedan dan postat će soboslikari/-ice i u zajedničkom druženju s korisnicima/-icama Centra za pružanje usluga u zajednici oličiti prostore u kojima korisnici/-ice borave.

Bit će to prilika za sudionike/-ice akcije da pokažu prepoznavanje važnosti aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici i njeguju vrijednosti solidarnosti, prihvaćanja različitosti i tolerancije te daju svoj doprinos u smislu povezivanja i inkluzije.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Galerija Kortil/HKD na Sušaku u povodu manifestacije Hrvatska volontira organizira Kortil uživo – uređenje trga, a suradnici na ovom projektu su nam  volonteri EPK Rijeka2020 i Volonterskog centra Rijeka, učenici i nastavnici OŠ Centar, Graditeljske škole za industriju i obrt te Građevinske tehničke škole, udruga SMART i Volonterski centar Rijeka, Matica umirovljenika Rijeka, polaznice radionica Korak po korak, polaznice radionice pletenja, kao i naši susjedi iz kvarta, bendovi koji brinu za glazbeni program i svi zainteresirani. U cijeloj ovoj manifestaciji, najvažniji su naravno volonteri - dakle svi Vi koji želite dati svoj doprinos izgradnji bolje i snažnije zajednice.

Na trgu koji se nalazi uz ulicu Podhumskih žrtava, između gore navedenih Škola, počet ćemo s volontiranjem u četvrtak, 23.5., a najveći dio aktivnosti nas očekuje u petak, 24.5. (od 12 sati nadalje). Od oslikavanja trga, preko ukrašavanja stabala pletivom koje su izradile naše marljive pletačice, do postavljanja koševa, novih klupa i sjedala, preko čišćenja smeća i sađenja cvijeća. Kako trg nema ime, bit će tamo i jedan štand na kojem će svatko moći predložiti ime trga, a dan ćemo završiti uz palačinke i malo plesa i dobre glazbe.

Zavolontirajte se s nama na ovim aktivnostima: 

Četvrtak, 23.5.

11.00-13.30 – oslikavanje trga s djecom iz osnovne škole  - 3 volontera

Petak, 24.5.

Vrijeme

Aktivnost

Broj volontera

12.00- 14.30

nastavak i završavanje oslikavanja trga s djecom iz osnovne škole 

3

 

srednje zahtjevni fizički poslovi (postavljanje koša, žardinjera, nasipavanje zemlje i šljunka)

2

12.00 – 18.00

fotografiranje

1

14.00- 18.00

oslikavanje labirinta na putu za koš za smeće

2

 

čišćenje trga s učenicima

3

 

spajanje pletiva i postavljanje na stabla

5

 

postavljanje drvenih sjedala(mjerenje, pilanje, brušenje, montaža malih sjedala od drveta)

2

 

bojanje drvenih sjedala

2

 

štand na kojem će se moći predlagati ime trga

2

 

pečenje i mazanje palačinki

3

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Gradska knjižnica Rijeka
21.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Gradske knjižnice Rijeka čitaju kratke priče naglas starijima i nemoćnima u Domu Kantrida - Domu za starije i nemoćne osobe osobe PGŽ.

# Stari i nemoćni
Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna
17.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Izrada komunikacijskog plana udruge, poboljšanje vizualnog identiteta postojeće web i facebook stranice, dizajn plakata, brošura i sl., poduka volontera javnom nastupu i slične aktivnosti koje doprinose jačanju kapaciteta udruge za prisutnost i bolju vidljivost u zajednici.

Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna
17.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Pomoć u osmišljavanju i provedbi aktivnosti prikupljanja sredstava. Pomoć u uspostavljanju mogućnosti online doniranja, crowdfunding i sl.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OSIJEK
22.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek svake se godine već tradicionalno uključuje u organizirani program ispraćaja maturanata u gradu Osijeku. Program započinje organizacijom zajedničkog doručka za sve maturante. Naime, osječki Crveni križ za nešto više od 2.000 maturanata osigurava sendviče koje djelatnici i volonteri dostavljaju u škole u ranim jutarnjim satima, od 7.00 do 10.00 sati, zadnjeg dana škole, popularne Norijade. I ove će godine svaki maturant, osim sendviča, dobiti i čestitku Crvenog križa za uspješno završeno srednjoškolsko obrazovanje s porukom da je svojom punoljetnošću stekao pravo i mogućnost uključiti se u akcije dobrovoljnog davanja krvi te tako, osim ispita zrelosti, položiti i ispit humanosti.

Program se nastavlja dežurstvom ekipa prve pomoći od 10.00 do 13.00 sati prilikom zajedničkog plesa osječkih maturanata, popularne Quadrille u Županijskoj ulici. Ekipe prve pomoći sastavljene od ukupno 50 volontera i 3 djelatnika, osim pružanja prve pomoći u slučaju ozljeđivanja, maturantima će dijeliti i napitke s ciljem preveniranja umora i dehidracije.

Program ispraćaja maturanata od 13.00 do 17.00 sati nastavlja se na lijevoj obali Drave, a ekipe prve pomoći osječkog Crvenog križa svo to vrijeme dežuraju uz maturante s ciljem pružanja prve pomoći u slučaju ozljeđivanja. Od opreme će biti korištene torbice prve pomoći, nosila, dva šatora i tri vozila. Osim ekipa prve pomoći uz obalu rijeke Drave dežurat će i članovi spasilačkog kluba „Lege“ koji djeluje pri Crvenom križu, a koji će za ovu priliku koristili svu raspoloživu opremu Službe spašavanja života na vodi.

 

 

# Mladi # Zdravstvo
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci
25.05.2019
Vinkovci, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije organizira XIII. Nadbiskupijski susret mladih u Vinkovcima u subotu, 25. svibnja 2019. Program se većinom održava u sportskoj dvorani Ekonomske škole “Ivana Domca”, a počinje u 9.00 sati okupljanjem sudionika.

Program koji obuhvaća predavanja i zajedničke aktivnosti u dvorani, kao i sveta misa, trajat će do 17.30 sati kada mladi odlaze na Trg bana Josipa Šokčevića na koncert duhovne glazbe, koji počinje u 18.00 sati.

Članovi volonterskog tima za pružanje prve pomoći Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci  će toga dana biti pomoć mladima okupljenima na susretu u dvorani.  Prisutnost ekipe prve pomoći je od velike važnosti za što sigurniju realizaciju programa susreta, s obzirom na to da se očekuje sudjelovanje preko 1.000 mladih na jednom mjestu duži vremenski period.

# Mladi
Prva riječka hrvatska gimnazija
16.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Članovi Volonterskog kluba PRHG u sklopu manifestacije Hrvatska volontira provest će dvije paralelene aktivnosti. Jedna od njih provest će se u Domu za djecu i mlade Oštro gdje volontiramo već deset godina družeći se s djecom, štićenicima Doma. Ovoga puta zajedničkim snagama bojati će ogradu oko Doma. 

Druga akcija vezana je uz Projekt Vollumen - širenje mreže školskog volontiranja u sklopu kojeg naš volonterski klub sudjeluje kao partner Udruzi Delta i Volonterskom centru udruge Smrt iz Rijeke. U sklopu te akcije izrađivat ćemo namještaj od paleta za prostor škole.

Udruza za obitelj i roditeljstvo Izvor
24.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Posudionica dječje opreme Izvor je u nešto više od godine dana od pokretanja postala zadarsko mjesto doniranja, razmjene i posudbe rabljene dječje odjeće, obuće i opreme. Organizacija rada u sklopu posudionice ima više dijelova koje želimo prezentirati javnosti. Aktivnosti u sklopu ovogodišnje manifestacije stoga su podijeljene u dva dijela.U srijedu 22.05. u terminu od 15:00h do19:00h će naši dragi i vrijedni volonteri zaprimati donacije, izdavati potrebnu opremu i odjeću korisnicima posudionice, upisivati u evidenciju donatore i korisnike te sortirati i slagati doniranu odjeću i obuću. U petak 24.05. u jutarnjim satima od 9:00h do 13:00h promovirat će se rad posudionice na Narodnom trgu u Zadru, naši volonteri će dijeliti promo materijale i informirati zainteresirane o tome što se sve može donirati odnosno posuditi. 

# Djeca
Udruza za obitelj i roditeljstvo Izvor
22.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Posudionica dječje opreme Izvor je u nešto više od godine dana od pokretanja postala zadarsko mjesto doniranja, razmjene i posudbe rabljene dječje odjeće, obuće i opreme. Organizacija rada u sklopu posudionice ima više dijelova koje želimo prezentirati javnosti. Aktivnosti u sklopu ovogodišnje manifestacije stoga su podijeljene u dva dijela.U srijedu 22.05. u terminu od 15:00h do19:00h će naši dragi i vrijedni volonteri zaprimati donacije, izdavati potrebnu opremu i odjeću korisnicima posudionice, upisivati u evidenciju donatore i korisnike te sortirati i slagati doniranu odjeću i obuću. U petak 24.05. u jutarnjim satima od 9:00h do 13:00h promovirat će se rad posudionice na Narodnom trgu u Zadru, naši volonteri će dijeliti promo materijale i informirati zainteresirane o tome što se sve može donirati odnosno posuditi. 

# Djeca
Mali zmaj
20.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uređujemo prostorije koje koriste djeca za svoje aktivnosti; igraonice, sportsko-plesnu dvoranu, čekaonu i garderobu.
Radovi uključuju gletanje, bojanje cijevi, krečenje, čišćenje, oslikavanje zidova.

# Djeca
Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića
23.05.2019
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici uključeni u izvannastavnu aktivnost Građanskog odgoja i obrazovanja i Mali knjižničari OŠ Delnice družit će se s osobama s posebnim potrebama s područja grada Delnica.Cilj je razvijati osjećaj zajedništva i tolerancije kroz igranje društvenih igara, čitanje odabranih tekstova i izradu straničnika.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Savez društava Naša djeca Hrvatske
20.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Savez društava „Naša djeca“  Hrvatske organizira volonterske akcije diljem Hrvatske u sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koja ove godine obilježava 20 godina provedbe. Cilj Akcije je humanizacija bolničkog liječenja djece.

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Hrvatska volontira“ organizirat ćemo u suradnji s bolnicama, Društvima „Naša djeca“ i drugim udrugama volonterske akcije u 15 različitih bolnica/dječjih odjela diljem Hrvatske. Volonteri će provoditi različite programe u bolnici kao što su igre, čitanje i pripovijedanje priča, program „Bajkaonica“, različite edukativne, kulturne i zabavne sadržaje s djecom, akcije opremanja, uljepšavanja i uređenja bolničkog prostora za djecu….

Cilj volonterskih akcija je olakšati boravak djece u bolnici te promocija i širenje svijesti o važnosti volontiranja u bolnicama.

Popis bolnica uključenih u manifestaciju i njihove aktivnosti:

1. Bjelovar, Opća bolnica, Služba za dječje bolesti/Društvo „Naša djeca“ Bjelovar

Naziv akcije: „Kad se male i velike ruke slože, djeci u bolnici ljepše“

-volonteri će izvoditi radionice kreativnog stvaranja i izražavanja te edukativne radionice za djecu u bolnici

Datum: 22.05.2019

2. Čakovec, Županijska bolnica, Dječji odjel

Naziv akcije: radionice na temu „Pravo djece na zdravlje i razvoj“

Datum: 20. -25.05.2019.

3. Dubrovnik, Opća bolnica, Dječji odjel/Društvo „Naša djeca“ Dubrovnik

Naziv akcije: „Pčelica Pipa zdravlje sipa“

  • kreativna radionica za djecu

Datum: 22.05.2019.

4. Gospić, Opća bolnica, Dječji odjel/Društvo „Naša djeca“ Gospić

Naziv akcije: „Igra iz bajke“

  • volonteri će kroz program „Bajkaonica“ pripovijedati bajku, a zatim će na temu bajke provesti kreativnu radionicu

5. Karlovac, Opća bolnica, Odjel za dječje bolesti/ udruga za humanizaciju bolničkog liječenja djece Karlovca i Karlovačke županije „Sveta Veronika“

Naziv akcije: „Vrijeme je za priču“

  • volonteri će čitati djeci bajke i priče za djecu, a izvodit će se i likovne radionice i igrati društvene igre

Datum: 20. – 25.05.2019., 16,30 – 18,00 sati

6. Našice, Županijska bolnica, Dječji odjel/Društvo „Naša djeca“ Našice

Naziv akcije: „Osmijeh jedan zlata vrijedan“

- volonteri će izvoditi sljedeće aktivnosti: kreativno/likovne radionice, kratki igrokaz, te pripovijedanje bajki i priča u sklopu programa „Bajkaonica“

Datum: 20. – 25. 05.2019.

7. Ogulin, Opća bolnica, Dječji odjel /Društvo „Naša djeca“ Ogulin

Naziv akcije: „Za osmijeh djeteta u bolnici“

  • čitanje priča djeci kroz program „Bajkaonica“

  • lutkarska predstava

  • akcija sakupljanja igračaka za pedijatriju

Datum: 20. – 24.05.2019.

8. Osijek, Klinička bolnica, Dječji bolnički odjel/Volonterski klub Nadice, Medicinska škola Osijek

Naziv akcije: „Sretne ručice i sretne lutkice“

- učenici/volonteri će održati kratki tečaj znakovnog jezika, te će ispričati nekoliko priča uz pomoć lutkica

Datum: 21. i 24. svibanj 2019.

9. Varaždin, Opća bolnica, Dječji odjel i Odjel kirurgije/Društvo „Naša djeca“ Varaždin

Naziv akcije: „Za osmijeh djeteta u bolnici“

- radionice izrade raznih ukrasa i mobila za oplemenjivanje dječjih odjela

- druženje s djecom kroz razne logičke i društvene igre

Datum: 20. – 25. 2019.

10. Vinkovci, Opća bolnica, Dječji bolnički odjel / Društvo „Naša djeca“ Vinkovci

Naziv akcije: „Za osmijeh djeteta u bolnici“

- volonteri DND-a Vinkovci će održati „Bajkoanicu“ te tematsku likovnu radionicu prilagođenu dobi djece na odjelu. U akciji će sudjelovati osim volontera DND-a Vinkovci i učenici zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampar, Vinkovci

Datum: 21.05.2019.

11.Vukovar, Opća bolnica, Odjel za pedijatriju

Naziv akcije: „Uz igru do zdravlja“

- volonteri/učenici Gimnazije Vukovar će dolaziti na Odjelte provoditi kreativne radionice za djecu na Odjelu

Datum. 20. -25. 2019.

12. Zabok, Opća bolnica, Odjel za pedijatriju/ Društvo „Naša djeca“ Zabok u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Naziv akcije: „Slikovnicama do dječjeg osmijeha“

-volonterske Škole i DND-a Zabok zajednički će provesti aktivnosti čitanja bajki i priča te glazbeno-kreativnu radionicu „Veseli svirači“

- Odjelu će se donirati slikovnice sakupljene u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Datum: 20.05.2019.

 13. Zagreb, KBC Rebro, Klinika za pedijatriju/Društvo „Naša djeca“ Maksimir

Naziv akcije: „Volontiram jer igru biram“

-volonteri će provoditi kreativne aktivnosti sa djecom u bolnici

Datum: 22.05.-24.05.2019.

14. Zagreb, Dječja bolnica Srebrnjak/Humanitarna udruga Fra Mladen Hrkać

Naziv akcije: „Humanizirajmo bolnice volontiranjem“

-animiranje djece u novootvorenoj igraonici u Poliklinici Dječje bolnice Srebrnjak (društvene igre, didaktičke igračke, čitanje priča, crtanje, slikanje) kako bi djeca došla na pregled opuštena i smirena

Datum: 20.-25.2019.

15. Zagreb, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva

Naziv akcije: „Znanstveni party“

- volonteri/gimnazijalci iz V. gimnazije će izvoditi bezopasne kemijske pokuse i aktivno uključiti bolničku djecu u proces.

Datum: 20., 21. i 22.05.2019., 09 - 12 sati

 

# Djeca # Zdravstvo
CARPE DIEM
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem u suradnji sa Javnom ustanovom NATURA VIVA  za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije organizira oslikavanje pregača sa prepoznatljivim motivima prirodnog okoliša u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu.

# Mladi
Udruženje Baranja
23.05.2019
Lug (Laskó), Osječko-baranjska, Istočna

Udruženje „Baranja“ kao nositelj i provoditelj projekta „Pomoć sebi i drugima“ te partner-provoditelj projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena u Općini Bilje“ iz pozivnog programa „ZAŽELI“, ove godine se pridružuje na tradicionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira 2019“. Udruga se pridruživanjem na tradicionalnu manifestaciju, uz projekte koje provodi, pridružuje pozitivnom utjecaju na lokalnu zajednicu. Pridruživanjem na manifestaciju „Hrvatska volontira 2019“ udruga će provoditi jednodnevnu aktivnost dana 23. svibnja 2019. (četvrtak) pod nazivom „Briga za čist okoliš“ na dislociranim lokacijama. Dislocirane lokacije bit će u Općini Bilje (Lug, Vardarac, Kopačevo i Bilje) i Općini Popovac (Kneževo i Popovac). Aktivnost će uključivati čišćenje okoliša prema potrebi na različitim lokalitetima navedenih mjesta koja se odnose na parkovne i javne površine te  prostore obavljanja programskih aktivnosti projekata. Broj zaposlenika-volontera udruge po mjestima koji se planiraju uključiti: Bilje – 19, Kopačevo – 6, Vardarac – 6, Lug – 11, Popovac – 6 i Kneževo – 4. Udruga se provođenjem aktivnosti odlučila na uključivanje vlastitih zaposlenika, zainteresiranih mobilnih krajnjih korisnika projekata, ali i zainteresiranih građana koji žele dati pozitivan doprinos okruženju u kojem žive. Poticanjem i uključivanjem zaposlenika na volontiranje u lokalnoj zajednici doprinosi se, s jedne strane, dodatnom jačanju međuljudskih odnosa i boljoj radnoj atmosferi, a s druge strane, kroz poticanje na volontiranje stvara se humanije i aktivnije društvo koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti. 

 

# Zaštita okoliša
Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek JA kao i TI
22.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Izrada vrtnih garnitura od reciklažnog materijala/paleta-uređenje terapeutskog prostora u vrtu. Cilj nam je u postojećem prostoru, zelenilu koje je već samo po sebi terapeutsko, unjeti sadržaje koje će naše ljude zaintrigirati, privući i stvoriti prostor druženja.

 Kao rezultat očekujemo  postavljenu vrtnu garnituru u vrtu kao početak stvaranja jednog terapeutskog prostora.

Također očekujemo druženje, povezivanje volontera i korisnika naših usluga kroz slobodno druženje uz glazbu i organizaciju nogometnog turnira. 

# Osobe s invaliditetom
Udruga informatičara Karlovačke županije
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Već niz godina - točnije od svog osnutka 1993. godine, kontinuirano tijekom cijele školske godine održavamo radionice za mlade. Tu je cijeli set programa (u skladu s aktualnim kretanjima u ovom području) proljetne, ljetne i zimske škole informatike, namijenjene mladeži osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te njihovim nastavnicima i profesorima. Tijekom cijele godine održavamo radionice robotike; rada s mBotom, te radionice elektronike i programiranja za mlade. Sve radionice za polaznike su besplatne.

Posebno smo ponosni što dio programa odrađuje grupa volontera kojima ovim putem zahvaljujemo. To je rad s najmlađima – djecom od 9-11 godina, koji su uključeni u naš Code Club Karlo, koji djeluje već četvrtu godinu za redom i gdje naši volonteri svake srijede sustavno rade s 20-tak polaznika. Naši volonteri su stručnjaci iz različitih područja informacijskih tehnologija. Oni naše polaznike na ležeran način uče osnovama programiranja, izrade igara, korištenja informacijske tehnologije i interneta na siguran način, kao i sprječavanju nasilja na mrežnim stranicama. 

Udruga Jakov Zadranin
24.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Uredit će se 2 prostorije u samostanu sv. Frane koje koristi udruga Jakov Zadranin. Radni materijal osiguran.

# Mladi # Zdravstvo # Umjetnost i kultura
Glas mladih Križevci Volonterski centar Link
25.05.2019
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

Volonterski centar "Link", projekt udruge Centar za mlade Križevci, organizira akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrpeština za socijalnu samoposlugu "Sveti Marko Križevčanin" u Križevcima. Pravni nositelj projekt socijalne samoposluge je Gradsko društvo Crvenog križa s partnerima među kojima je i VCL. Samoposluga funkcionira od travnja 2015. godine i u međuvremenu podijeljeno je oko 2000 paketa pomoći te broji preko 450 korisnika. Volonteri su uključeni u sve poslove u samoposluzi od prikupljanja do sortiranja i dijeljenja hrane i higijenskih potrepština korisnicima.

U projekt su uključeni trgovački centri u kojima se namirnice prikupljaju. 

Pozivamo sve da se 25.05. odazovu akciji kako bi prikupili što više namirnica.

# Mladi # Stari i nemoćni
Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Prikupljamo PVC čepove za Udrugu "...i djeci s ljubavlju" kao dio humanitarne aktivnosti podrške nacionalnom projektu "Želimo vježbati vid".

Kroz cijelu školsku godinu prikupljamo PVC čepove za potrebe humanitarnih akcija i Društva multiple skleroze PGŽ i Udruge "...i djeci s ljubavlju".

Cilj ove aktivnosti je senzibilizacija naših učenika i šire javnosti o važnosti i očuvanju vida te motivirati ih na korisno provođenje slobodnog vremena uz razvijanje ekološke svijesti o klimatskim promjenama.

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
25.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

U akciji čišćenja biti će uključeni članovi i volonteri udruge Porat.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada. Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem. 

Prilikom ove akcije čišćenja infektivnog otpada plan nam je u udruzi Porat očistiti park Kapetanski, a sama akcija čiščenja će se provesti 25.5.2016 (subota) u 11:00 sati.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
Društvo Naša djeca Zabok
25.05.2019
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo „Naša djeca“ Zabok u sklopu projekta „Zdravo i fino“ s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća, Dječjeg foruma i volonterkama DND-a oslikat će veliki pano na Trgu ne temu zdrave prehrane i usvajanja zdravih prehrambenih navika kod djece, a posebno je naglasak na važnosti konzumiranja voća i povrća u dječjoj dobi.

Cilj volonterske akcije je uljepšavanje grada Zaboka, druženje djece te promocija odgoja za volontiranje.

# Djeca # Mladi
Lokalna akcijska grupa Adrion
25.05.2019
Zadvarje, Splitsko-dalmatinska, Južna

Robno-stočni sajam, poznatiji kao stočni pazar, u Zadvarju se tradicionalno održava više od dvjesto godina. Dobavljači, trgovci, poljoprivrednici, proizvođači hrane i izlagači različitih predmeta iz cijele Hrvatske svakog utorka okupljaju se na ovoj manifestaciji koja je zbog duge tradicije posebna kao jedina takve vrste u RH. Sjedište LAG-a „ADRION“ u središtu je pazara, točnije za svoje djelovanje u suradnji s Općinom Zadvarje obnovio je pazarski ured iz 1907. g.  te svaki tjedan svjedočimo ugodnoj atmosferi i uspješnoj suradnji svih sudionika. Štandovi na kojima izlagači prezentiraju svoje proizvode, a koji su u vlasništvu LAG-a „ADRION“, trebaju osvježenje te smo i ove godine u  suradnji s Općinom Zadvarje odlučili dati svoj doprinos manifestaciji akcijom „Malo boje, koji cvijet - zajedno ćemo uspjet'!“. Djelatnici LAG-a „ADRION“ pozivaju mještane da nam se priključe u lakiranju štandova kako bismo iste mogli što duže koristiti i zaštititi od propadanja te kako bismo se u nadolazećoj turističkoj sezoni mogli pohvaliti „novim“ i  ljepšim štandovima. Također, za vrijeme akcije planiramo uređenje okoliša oko ureda i parka dječjeg igrališta koje je u sklopu pazara. Aktivnosti u sklopu uređenja parka odnose se na sadnju cvijeća te uklanjanje trave i drugog korova iz postojećih žardinjera kako bi se naši mališani imali adekvatan prostor za bezbrižnu igru. Nadamo se da će naša inicijativa biti prepoznata i da će nam se priključiti što veći broj vrijednih volontera.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Zaklada Kajo Dadić
25.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Na Danima volonterskog rada u Đardinu 25.5.2019. Zaklada Kajo Dadić organizirat će prodaju  doniranih igračaka.

Igračke su donirala djeca iz kliških, kaštelanskih i splitskih vrtića te korisnici knjižnice Ravne Njive u Splitu. Igračke su očuvane i očišćene te im ovim putem želimo naći novi dom.

Ova prodaja na Danima volonterskog rada predstavlja nastavak prodaje koja je započela u prosincu i trajala do veljače kada je prihod od Dobrograda bio namijenjen osiguravanju ručka za korisnike "MI" - Centra za  pomoć u kući.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Don Kihot terapije pomoću konja
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga za terapije pomoću konja Don Kihot poziva sve zainteresirane tvrtke da se pridruže radnoj akciji "IGRAJMO SE ZAJEDNO"! Postavili bi dječje igralište kao nastavak suradnje sa Udrugom Pegasus Šibenik koja nam je donirala prekrasno igralište prilagođeno svim uzrastima, djeci sa teškoćama u razvoju i djeci tipičnog razvoja.

Igralište je već na prostoru Udruge, samo treba malo volje i truda da ga se postavi te da se vec ovo proljeće djeca krenu na njemu igrati! Naša Udruga se prvenstveno bavi terapijama pomoću konja, ali organiziramo i jahanje za građanstvo, mnoštvo zanimljivih i zabavnih evenata za djecu, te dječje rođendane, tako da kroz Udrugu prođe jako puno djece kojima bi ovo igralište koristilo za igru.

Naš zadatak bio bi prenijeti dijelove igrališta na za to predviđeno mjesto, iskopati rupe, učvrstiti stupove, sve pobrusiti, ponovno prebojati te zašarafiti elemente da bi sve bilo sigurno za igru. 

Dosadašnje igralište je maleno i podosta istrošeno i vrijeme je za igralište kakvo naša djeca zaslužuju, zabavno i sigurno :)

U skladu s temom ovogodišnje akcije Hrvatska volontira: Volontiranje temeljeno na stručnim vještinama, voljeli bismo da nam zainteresirane firme pomognu u ovom veliom naumu i podijele s nama svo svoje znanje i vještine kako bi se ova priča ostvarila i kako bismo za ubuduće mogli iskorititi naučene vještine u ostalim područjima i ostalim projektima kojih ova udruga ima napretek. 

# Osobe s invaliditetom
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Tijekom održavanja aktivnosti #imašpravo potrebni su nam volonteri koji će nam u užem centru grada Zagreba pomoći u dijeljenju promotivnih materijala i senzibiliziranju javnosti o postojanju i djelokrugu Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. 

# Mladi # Stari i nemoćni # Obrazovanje
Društvo multiple skleroze Split
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Obilježavanje Svjetskog dana MS u 2019 godini bit će s naglaskom na upoznavanju sa nevidljivim simtomima MS-a. Udruga DMS Split obilježiti će taj događaj prethodnim volonterskim akcijama kako bi podigla svijest javnosti o multiploj sklerozi i približila kakav je život oboljelih od MS-a. U prostoru DMS Split na adresi: Split, Borisa Papandopula 3 izrađivat će se prigodni kreativni ukrasi, poruke podrške za oboljele od MS, oblikovati materijal koji prikazuje nevidljive simptome MS-a. Svjetski dan MS održat će se u Splitu 30.05.19. četvrtak s početkom u 9.30 sati u gradskom parku Đardin gdje će održati medicinska gimnastika za sudionike akcije i terapijsko bubnjanje prije MS walk.  Potrebni su volonteri kao pratnja teže pokretnim članovima prilikom akcije "MS walk" koja će se održati 30.05.19 na relaciji Đardin-Get-Zlatna vrata- Grgur Ninski s početkom u 10.30h. Volonteri su potrebni i za pomoć u dijeljenju letaka o MS, osvještavanju  građane o MS s naglaskom na njegove nevidljive simptome.  Termin radionice u udruzi za volontere je: 22.05.19 srijeda u vremenu 10-14h. Adresa udruge je : Borisa Papandopula 3, sjeverni ulaz. Tada će se izraditi prigodni materijal za akciju i dogovoriti s volonterima aktivnosti na Svjetski dan MS-a.

 

 

# Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
učenički dom Moravice
26.05.2019
Moravice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici Učeničkog doma ŽTŠ Moravice sudjelovati će u akciji uređenje prilaza i okliša kod Mačjanskog jezera u mjestu.

Udruga slijepih USKA
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Edukacijom o volonterskim programima Udruge slijepih USKA cilj je motivirati građane da se uključe u brojne aktivnosti koje se organiziraju u sklopu programa i projekata koje organizacija provodi, svi zainteresirani imati će mogućnost educirati se o pristupu i komunikaciji slijepoj osobi kao i pomagalima kojima se služe u svakodnevnom životu i radu. Volonteri Udruge slijepih USKA prezentirati će volonterske programe u koje se možete prema željama uključiti u skladu a potrebama organizacije. Radi se o programima asistencije u sportsko rekreativnim aktivnostima osoba s oštećenjem vida poput pikada za slijepe, kuglanja, planinarenja, nordijskog hodanja, klizanja, plesanja i borilačkih vještina. Također predstaviti će se i program pripreme i pisanje projektnih porijedloga, tehničke pomoći pri organizaciji događaja i manifestacija, uključivanja u volonterski program zdravstvene prevencije. Svi zainteresirani dobit će sve potrebne informacije o tome kako se uključiti u programe volontiranja. Programe će predstaviti dugogodišnji volonteri USKE i stručnjaci iz navedenih područja, djelatnici udruge.

# Osobe s invaliditetom
Igra
25.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Još jedno dobrosusjedsko druženje nam se bliži, Sajam dobrosusjedstva 2019.! ♥
Manifestacija je to koju udruga Igra organizira treću godinu zaredom, a jedna od svrha je potaknuti članove lokalne zajednice na volontiranje. Zato smo za subotu 25.5. organizirali volontersku akciju uređenja dvorišta Osnovne škole Pavleka Miškine. Za školarce se trenutno gradi učionica na otvorenom, a Igra i njezini volonteri pridonijet će farbanjem, sadnjom cvijeća i čišćenjem okoliša.

# Djeca # Zaštita okoliša
Udruga IKS
24.05.2019
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici i članovi Volonterskog kluba Osnovne škole Glina volontirat će u Domu za starije osobe Glina. Tijekom boravka u staračkom domu učenici će zajedno s korisnicima doma raditi na poboljšanju kvalitetnog provođenja slobodnog vremena korisnika kroz likovne radionice, kreativne radionice, sudjelovanje u društevnim igrama i sl. Aktivnost se održava u sklopu projekta "Moja škola - zajednica sa srcem" koji provode u partnerstvu udruga IKS, Osnovna škola Glina i još 7 osnovnih škola na području Banovine, Sisačko-moslavačke županije s ciljem promicanja i razvoja volonterstva i školskog volontiranja. Projekt financira EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. 

# Stari i nemoćni
Gradska knjižnica Zadar
24.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Djelatnici Gradske knjižnice Zadar dolaze u posjet korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zadar te će im naglas čitati odabrano štivo.

# Stari i nemoćni # Umjetnost i kultura
Udruga IKS
20.05.2019
Hrvatska Kostajnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

S ciljem jačanja kontakata u zajednici, u sklopu projekta "Moja škola - zajednica sa srcem" i akcije Hrvatska volontira, osnovna škola Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice odlučili su provesti nekoliko sati s osobama s posebnim potrebama koje su korisnice Društvenog doma Hrvatska Kostajnica. Sjedište im je u Majuru, oko 5 km udaljenom od naše škole, a Centar obuhvaća 16 punoljetnih korisnika s intelektualnim i teškoćama u razvoju s područja Pounja. Projekt Moja škola - zajednica sa srcem ima za cilj promociju i razvoj volonterstva i školskog volontiranja na području Sisačko-moslavačke županije a provodi se u partnerstvu s udrugom IKS i 7 škola na ruralnom području Banovine. 

# Osobe s invaliditetom
Udruga IKS
23.05.2019
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Tijekom ove aktivnosti volonteri će sudjelovati u šetnji korisnika doma za stare i nemoćne osobe, od Doma za starije i nemoćne pa do kupališta na rijeci Kupi. Nakon šetnje provesti ćemo vrijeme u zajedničkom druženju kroz igranje društvenih igara u prirodi. U slučaju kiše društvene i druge aktivnosti, provoditi će se u Domu. 

Cilj aktivnosti je provođenje kvalitetnog slobodnog vremena korisnika Doma za stare i nemoćne osobe Petrinja.

# Stari i nemoćni
Centar za građanske inicijative Poreč
23.05.2019
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna


Učenici/e,mladi/e volonteri/ke Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč recikliranjem materijala će urediti školsko dvorište. Volonterska akcija je završna aktivnost u sklopu projekta Volontiranje2Go,akciju organizira centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Turističko ugostiteljskom školom i društvom naša djeca Poreč. Recikliranjem materijala,panjeva,paleta i plastičnih boca izradit će se vrtni namještaj. 

Udruga IKS
22.05.2019
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Tijekom ove aktivnosti korisnici doma za psihički bolesne odrasle osobe će uz pratnju osoblja doma i volontera imati priliku prošetati pored rijeke Petrinjčice, odnosno Petrinjske šetnice. Na obali rijeke napravit ćemo piknik i igrati sportske igrice tijekom čega će se volonteri i korisnici doma socijalizirati i uživati. Ovo je izuzetno rijetka prilika gdje korisnici imaju priliku izaći iz doma i uživati u prirodi. U slučaju kiše, volonteri i korisnici postaviti će mali sportski poligon u samom Domu i zabavljati se i družiti. CILJ aktivnosti je Kreiranje i provođenje aktivnosti socijalizacije korisnika doma i volontera.

# Stari i nemoćni
DOM UČENIKA SUŠAK
15.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

KISTOM DO LJEPŠEG SVIJETA JE AKTIVNOST VOLONTERSKOG KLUBA "VELIKO SRCE" KOJOM ĆEMO OPLEMENITI VANJSKI PROSTOR DOMA UČENIKA SUŠAK. NAIME, VANJSKI ZID ZGRADE ĆEMO OSLIKATI KAKO BISMO UČENICIMA, DJELATNICIMA A I PROLAZNICIMA ULJEPŠALI PROSTOR U KOJEM BORAVE.

Društvo tjelesnih invalida grad Rijeka
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri će očistiti okoliš na adresi Ivana Ćikovića Belog 8a gdje se nalazi ured DTI grada Rijeke kao i Klub za osobe s invaliditetom

Udruga Šapica
29.05.2019
Donja Bistra, Zagrebačka, Sjeverna

Potrebno nam je više volontera za rad sa psima. Aktivnosti koje se provode su čišćenje boxova i timarenje pasa, te socijalizacija sa štencima. 

# Zaštita životinja
Udruga socijalnih radnika
23.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

U akciji Oplemenjivanje prostora korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Zadar

uljepšat ćemo prostor korisnika za ugodniji život, a ujedno ćemo organizirati veselo druženje

korisnika, zaposlenika i mnogobrojnih volontera, mahom zadarskih srednjoškolaca smiley

 

 Želja nam je uz ugodno druženje korisnika i brojnih volontera uljepšati prostor Doma heart

 

.

# Djeca # Mladi
Dom za starije i nemoćne osobe Zadar
24.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Duje Bobić iz udruge mladih Ahimsa s korisnicama  kontinuirano radi na na pripremi i uvježbavanju kratke predstave uz povremenu podršku drugih članova udruge. U vrlo opuštenoj i podržavajućoj okolini korisnice uvježbavaju svoje tekstove i pripremaju se za  konačnu izvedbu.

Udruga socijalnih radnika
24.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Kako bismo promovirali rad Posudionice medicinskih pomagala Zadar, postavit ćemo

štand na Forumu u Zadru s ciljem pružanja informacija o radu Posudionice i

mogućnostima posudbe odnosno doniranja medicinskih pomagala kako bi svi u potrebi

mogli posuditi ono što im treba. 

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo
Osnovna škola Grohote
22.05.2019
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonterskom aktivnošću „Kistom kroz vrtnu učionicu“  Osnovna škola Grohote organizira radionice oslikavanja murala u dijelu školskog dvorišta koji se koristi kao vrtna učionica.

Cilj ovogodišnje aktivnosti je oživiti pretežno sive zidove školske zgrade i dvorišta kroz radionice oslikavanja i kreativnog izražavanja učenika.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna
16.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volontiranje na info-pultu u sklopu sajma „Pravo doba“ koji je namijenjen za zrele generacije. Sajam se održava na Zagrebačkom velesajmu. Volontiranje uključuje prijevoz materijala za uređenje štanda (letci, majice i sl), uređenje štanda, te boravak uz info pult zajedno s volonterima udruge. Cilj je privući pažnju posjetitelja i informirati ih o načinima i dobrobiti volontiranja u udruzi La Verna, kao i skrenuti pažnju na važnost palijativne skrbi. Očekivani rezultati su bolja informiranost i senzibiliziranost građana kao i uključivanje novih volontera. 

Centar za održivi razvoj
24.05.2019
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

U sklopu Dana volonterskog rada, Centar za održivi razvoj će u suradnji s partnerskom udrugom K.U.M Proložac, Gimnazijom dr. Mate Ujević, djelatnicima i učenicima, na glavnom imotskom Trgu organizirati volontersku i humanitarnu akciju "Činimo sjajne stvari"! Gimnazijalci će uz mentorstvo svojih profesora i koordinaciju djelatnika Centra za održivi razvoj i udruge K.U.M Proložac pripremati palačinke i fritule, a sav prikupljeni novac donirat će potrebitim učenicima odnosno svojim kolegama iz škole. Akcija započinje u 10 sati ujutro.

Drugu pripremljenu aktivnost, organiziramo također 24. svibnja, 2019. u poslijepodnevnim satima u  suradnji s Tehničkom školom Imotski i njezinim djelatnicima i profesorima. Nakon volonterske akcije čišćenja okružja škole, učenici će posaditi aromatsko bilje i raslinje kao zalog održivog razvoja i uspomene na svoje školovanje u toj ustanovi.

Udruga mladih Varaždinski Underground Klub VUK
25.05.2019
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Udruga mladih V.U.K potaknuta sloganom ovogodišnje akcije Hrvatska volontira želi pokazati kakvu zajednicu želimo u Varaždinu. Voditeljice projekta Mladi bude Varaždin u subotu, 25.5 uz pomoć volontera organizirat će cjelodnevni program (od 10-18 h) u dvorištu Centra za mlade (Preradovićeva 4, Varaždin) pod nazivom EpiCentar. Kao pripremu za događaj u petak,24.5, provodimo volontersku akciju pod nazivom Kad se male ruke slože kojom želimo obaviti pripremu za naredni dan, međusobno se upoznati i pokazati svoje vještine ukrašavanja (od 15-18h).

Događaj EpiCentar biti će edukativno-zabavnog karaktera i sastojati će se od više segmenata: 

Trampa - buvljak bez novca; 
Zdravo buđenje - yoga, pravilno disanje, izrada smoothie-ja;
Akustični džem session - prilika za iskazivanje muzičkih potencijala;
Stvaramo (zajednicu u kojoj želimo živjeti) - umjetnička ekspresija vlastitog mišljenja, izrada analognog komunikacijskog kanala između građana i Udruge V.U.K (drvene kutije za prijedloge građana)
Najtecanje u društvenim igrama;
Kviz - Ja sem Varaždinec - provjera znanja o Varaždinu. 

Glavni cilj ovog događaja je probuditi svijest građana o temama ekologije, održivog razvoja i zdravog načina života, te ih navesti da kroz umjetnički zričaj kritički promisle o zajednici kakvu žele. Želimo izraditi drvenu kutiju koja bi služila kao analogni komunikacijski kanal građana i Udruge V.U.K zato da bude dostupna baš svima (da se ne treba koristiti tehnologija kao posrednik u prenošenju poruke). Tako ćemo otvoriti direktnu komunikaciju s građanima i pokazati da smo zajedno spremni napraviti pozitivnu promjenu u svojoj zajednici. Pozivamo sve zaiteresirane da nam se pridruže i sviraju, pjevaju, crtaju, natječu se, uče, plešu, stvaraju...i ono najvažnije - dobro se zabave i s nama podijele svoja iskustva i sugestije! :) 

# Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
udruga slijepih karlovačke županije
24.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Dana 24. svibnja 2019.Udruga slijepih Karlovačke županije će u svojim prostorijama organizirati Edukativno predavanje iz područja prevencije bolesti i zaštite zdravlja, za 20 članova Udruge. Tom prilikom će kao videća pratnja korisnicima, sudjelovati dva volontera. Oni će pomoći korisnicima prilikon prijevoza i pratnje na predavanje.

# Osobe s invaliditetom
Udruga osoba s invaliditetom SUNCE
22.05.2019
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

"Sunčan dan - nakon kiše dolazi Sunce" je volonterska akcija koju ćemo  provesti s volonterima makarske tvrtke Kingtrade d.o.o. i korisnicima udruge s intelektualnim poteškoćama. Zajedno ćemo urediti i očistiti prostorije naše udruge na adresi Marka Marulića 5, u Makarsko i to u razdoblju od 22. do 25. svibnja. Zbog  lošeg stanja krova, nakon obilnih kiša nastala je velika šteta.  Krov se sanira i slijedeći korak je čišćenje i uređenje ovih prostorija i prostora ispred ureda. Uz pomoć volontera  tvrtke Kingtrade d.o.o. napravit ćemo to u kraćem roku,kako bi ubrzali povratak u naše prostorije  u kojima se osim ureda održavaju logopedske,  fizikalne i  radne terapije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Veselimo se druženju i akciji koju ćemo provesti jednog od sunčanih dana između 22. i 25. svibnja kojom ćemo doprinijeti nama i našim korisnicima udruge.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
KUD REPUŠNICA
24.05.2019
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

 KUD „Repušnica“ od 1930. godine čuva od zaborava tradicijsku baštinu mjesta Repušnice i Moslavine.

Našim radom možete se upoznati u petak 24. svibnja od 19 sati u Društvenom domu u Repušnici i naučiti pjesme i plesove Moslavine koje izvodimo na nastupima.

Možda znate što je to opleće, zaslon, rubača, vuntorek, špice, štraf, ali to niste nikad vidjeli uživo ili možda nikad niste čuli za te stvari, a htjeli bi naučiti, dođite, naučiti ćemo vas.

Ambidekster klub
27.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Planirano je uređenje prostora  Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj,  „SPIRIT“ te Kluba za zapošljavanje „Korak dalje“ na adresi Avenija Dubrava 238 (zagrebačka Dubrava).

Potrebno je napraviti pripremne  radove, ličilačke radove – obojati zidove, obojati namještaj te posložiti namještaj i predmete u prostoru. Prostor je o namijenjen za korištenje djeci i mladima koji koriste prostor  te su dobrodošle sve kreativne ideje koje mogu pridonijeti da se djeca i mladi  ugodno i motivirano osjećaju u prostoru!

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Amadea
23.05.2019
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

U četvrtak, 23.05.2019. tri volontera Udruge Amadea će u Srednjoj ekonomskoj školi "Braća Radić" Đakovo 2. i 3. razredu kratko prezentirati o tome što je volntiranje, te će predstaviti svoje volontersko iskustvo. CIlj je promicati volontiranje: upoznati mlade s mogućnostima volontiranja, poticati i motivirati da se uključe u vontiranje i da na taj način budu dionici promjena u društvu.

 

# Mladi # Obrazovanje
Dom za starije i nemoćne osobe Zadar
23.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Kreativna radionica umirovljenica okupljenih u udruzi Pozitiva Senior, zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, održat će se u prostoru domske knjižnice, gdje će se  izrađivati različite rukotvorine uz međusobnu podršku, suradnju te razmjenu ideja i vještina.

# Stari i nemoćni
Agencija lokalne demokracije Sisak
23.05.2019
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak organizirat će volontersku akciju u Domu za djecu Vrbina Sisak.

U volontersku akciju bit će uključeni volonteri Agencije lokalne demokracije Sisak te volonteri Udruge za promicanje inkluzije Sisak koji će sudjelovati u volonterskoj akciji u vidu druženja i igranja društvenih igara s korisnicima Doma.

Udruga Žene kosovske doline
20.05.2019
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Kroz akciju se planira uređenje javnog prostora koji će služiti za igru i druženje 40-ro djece i mladih. Prostor će se očistiti od korova, isfrezati, posijati trava za gaženje, posaditi cvijeće, postaviti klupe, postaviti vanjski koš, postaviti koš za smeće kojeg će oslikati djeca. 

U akciji će učestvovati djeca, mladi i roditelji.

# Mladi
Udruga ZvoniMir
20.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga ZvoniMir tijekom svog dugogodišnjeg rada organizira razne volonterske akcije, a jedna od njih je i volonterska akcija pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Radi se o poslovima koje starije osobe same ne mogu odraditi pa im naši volonteri rado pomognu, npr.  krečenje životnih prostorija, košenja trave ispred kuće, čišćenje dimnjaka i sl. Cilj ove volonterske akcije je poticanje međugeneracijske solidarnosti i volonterizma, smanjenje socijalne isključenosti te poboljšanje kvalitete života starih koji žive u ruralnim sredinama Šibensko-kninske županije. Predviđeno trajanje akcije je sveukupno 400 sati tijekom godine. U periodu od 20.05.2019. do 24.05.2019. 4 volontera će odraditi sveukupno 80 sati.

# Stari i nemoćni
Zaklada Sandra Stojić
22.05.2019
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

U sklopu akcije Hrvatska volontira i ove godine pripremamo Vam više događanja. 

Budite dio aktivnog građanstva i mijenjajte svijet! Krenite od sebe i svoje lokalne zajednice. 

Gradska knjižnica Zadar
22.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Umirovljeni i radno aktivni profesori te studenti pomažu učenicima osnovnih i srednjih škola ispraviti negativne ocjene iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika. 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Gradska knjižnica Zadar
25.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Završno druženje sudionika programa.

# Djeca # Obrazovanje
Mreža udruga Zagor
20.05.2019
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Mreža udruga Zagor zajedno s Osnovnom školom Ksaver Šandor Gjalski u sklopu manifestacije provest će volontersku akciju.

Akcija „Družimo se s kokotom“ održat će se 22.5.2019. od 10:30 do 12:30 sati, a u provedbu akcije uključit će se volonteri/ke školskog volonterskog kluba „Gjalski“ Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka. Svi zajedno uređivat će okoliš ispred osnovne škole kako bi vanjski prostor škole učinili ugodnijim i ljepšim.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
16.05.2019
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

TU SMO ZBOG VASDan otvorenih vrata Udruge i volonterskog rada

POZIVMO VAS

Da nas posjetite u četvrtak 16. svibnja u vremenu od 9 do 17 sati na adresi Zvonimirova 117e u Solinu.

Program:

  • od 9- do 12 sati  likovna radionica
  • u 11 sati će nam se pridružiti Vatrogasna postrojba INE Solin, koji će  nam između ostalog prezentirati kako  brzo i učinkovito koristiti vatrogasni aparat.
  • u 15 sati vježbe medicinske gimnastike i  pilatesa

 

 

Posjetitelji će imati priliku pobliže upoznati  s čime se bavimo i kakve usluge pružamo našim korisnicima, odnosno s projektima koje  trenutno provodimo

 

To su:

 

Osnaživanje djece s teškoćama  u razvoju i osoba s invaliditetom za što bolju socijalnu integraciju JA TO MOGU  -  individualne i grupne terapije korisnicima  od strane fizioterapeuta, logopeda, defektologa, psihologa

 

Želimo, Možemo, Znamo!

zdravo i svrsishodno korištenje slobodnog vremena u likovnoj radionici

 

TI si uz MENE!

stručna  podrška pomoćnika u nastavi učenicima

 

Društveno koristan rad za sve nas

zapošljavanje osoba s invaliditetom putem javnih radova HZZ-a

 

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

Ovom manifestacijom se pridružujemo  manifestaciji HRVATSKA VOLONTIRA i Danima otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Osnovna škola Jabukovac
24.05.2019
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Akcijom Veliki čitaju malima želi se učenike Osnovne škole Jabukovac potaknuti na razvoj čitalačkih navika. Akcija bi se provodila tako da bi učenici koji idu u više razrede osnovne škole i koji su dobro usvojili vještinu čitanja sudjelovali u čitanju lektire ili drugih djela učenicima nižih razreda te onima koji nemaju usvojene i razvijene čitalačke navike. Čitanje bi se provodilo u školskoj knjižnici u ugodnoj i opuštenoj atmosferi kako bi učenike što više zainteresirali i učinili im čitanje interesantnim i zabavnim. Cijelu akciju uz pomoć volontera koordinirala bi školska knjižničarka zajedno s učiteljicama nižih razreda, učiteljicom Hrvatskog jezika te školskom pedagoginjom.

Ovom akcijom želi se potaknuti učenike nižih razreda na usvajanje pozitivnih čitalačkih navika. Također se želi pomoći učenicima koji su slabije ovladali vještinom čitanja u obradi određenih lektirnih djela i poticanju zanimanja za čitanje knjiga. Smatramo da razvojem vještine čitanja obogaćujemo učenike i kod njih razvijamo pozitivan stav prema knjigama i čitanju općenito te širimo njihove vidike i znanje.

Akcija bi učenicima koji imaju poteškoća pri obradi lektirnih djela pružila pomoć tako što bi volonteri čitali određene lektirne sadržaje i time pomagali u razumijevanju i usvajanju sadržaja. Također bi učenici nižih razreda stvorili pozitivne čitalačke navike što bi im olakšalo daljnje usvajanje vještine čitanja te usmenog i pismenog izražavanja. Sve to bi kod naših učenika dovelo do povećanog zadovoljstva u ostvarivanju školskih zadataka i pozitivne slike o sebi i svojim mogućnostima.

# Djeca # Obrazovanje
Osnovna škola Jabukovac
22.05.2019
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Akcija Zelena čistka obuhvaćala bi uređenje školskog dvorišta Osnovne škole Jabukovac. Učenici, učitelji, djelatnici i svi zainteresirani roditelji sudjelovali bi u akciji u kojoj bi se u nekoliko skupina radilo na uređenju okoliša škole. Poslovi bi obuhvaćali skupljanje grana i smeća u dvorištu škole, sadnja svijeća i uređenje cvijetnjaka, sadnja začinskog bilja, bojanje klupa, recikliranje starog papira te svi drugi poslovi koji za cilj imaju uređenje škole i školskog dvorišta. Kako OŠ Jabukovac ima veliko dvorište koje se nalazi u neposrednoj blizini netaknute prirode, zajedničkim radom svih volontera osigurali bismo ljepši i kvalitetniji okoliš škole u kojemu svi rado provodimo svoje vrijeme.

Ovom akcijom želimo kod učenika, učitelja i svih ostalih razvijati svijest o važnosti očuvanja i uređenja okoliša u kojemu se nalazimo. Uređenjem školskog dvorišta  potičemo odgovornost i brigu za uređenje i održavanje okoline koja nas okružuje. Ovom akcijom želimo učenicima i svim djelatnicima škole osigurati što ljepši i čišći školski okoliš. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
OŠ Draganići
22.05.2019
Draganići, Karlovačka, Sjeverna

Dana 22. svibnja OŠ Draganići obilježit će Dan ekoškole. Učenici i učitelji OŠ Draganići (1. do 8. r.) pješačit će pješačko-biciklističkom stazom kroz prirodu od škole do crkve sv. Jurja (cca 5 km). Uz sportsku aktivnost pješačenja  i druženje, učenici i učitelji ponijet će vreće i pribor za prikupljanje otpada te će počistiti smeće s biciklističko-pješačke staze. Spajanjem ovih dviju aktivnosti učenicima će se podići svijesti o potrebi očuvanja prirode, prikupljanja otpada te o volontiranju kao društvenoj aktivnosti kojom činimo dobro sebi i drugima, te društvu u cjelini.  

# Zaštita okoliša
Volonterski centar Osijek
24.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Na Dan kulturne raznolikosti 21. svibnja EVS volonterke (Europska volonterska služba) će zajedno s Erasmus+ studentima dijeliti besplatne zagrljaje građanima na osječkim ulicama i trgovima. Cilj ove aktivnosti je promicanje međukulturalnosti, tolerancije, solidarnosti i interkulturalnog dijaloga.

Svatko tko se 21. svibnja od 13 do 14 sati zatekne na ruti između Trga Slobode, Trga Ante Starčevića i Tvrđe moći će dobiti zagrljaj.

U slučaju poteškoća s razumijevanjem engleskog jezika, u aktivnosti će sudjelovati i volonteri iz Osijeka koji će pomoći u prijevodu.

Tehnička škola Ruđera Boškovića
25.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Ove godine odlučili smo oplemeniti i prilagoditi namjeni prostore škole u kojima se naši učenici neformalno zadržavaju.

Osnovni cilj nam je zvučno izolirati prostoriju u podrumu škole koju učenički i profesorski glazbeni sastavi koriste za vježbu pred nastupe. To bi praktično značilo obložiti zidove i vrata materijalom za zvučnu izolaciju, nanijeti premaz na betonski pod i na njega postaviti tepison. Tvrtka Dm donacijom će nam pokriti sve troškove materijala i ponudila nam je pomoč svojih volontera. Beskrajno smo joj zahvalni na tomeheart!

Paralelno bi se odvijala akcija izade kutka za učenike tjekom odmora i pauza, koji bi se sastojao do starih klupa stolaca i stolova koje planiramo prilagoditi i obojati. Tvrtka A1, ponudila nam je donaciju stolica i stolova i pomoč svojih volontera, koji su mahom naši bivši učenici. Beskrajno se radujmo ovoj suradnji heart!

# Mladi
Dom za starije i nemoćne osobe Ilok
22.05.2019
Ilok, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Dom za starije i nemoćne osobe priključit će se kampanji Hrvatska volontira na način da ćemo jednom domaćinstvu osoba starije životne dobi urediti okućnicu i prostor za stanovanje. Stoga molimo, ukoliko u vašem susjedstvu poznate stariju osobu kojoj je potrebno urediti okućnicu i dom u kojem živi da nam se javite u inbox naše facebook stranice Dom starih Ilok kako bi pomogli najpotrebitijim. Akciju ćemo provesti 22. svibnja 2019. godine.

# Stari i nemoćni
Škola za medicinske sestre Vrapče
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri izrađuju stol, klupe, mali začinski vrt i panoe sa afirmativnim porukama od paleta na terasi škole.

Kako u školi ne postoji kantina ili drugi prostor za boravak učenika u vremenu između nastave i vježbi ili tijekom odmora, postoji potreba za mjestom na kojem se može sjesti i pojesti lagani obrok pripremljen kod kuće ili kupljen u trgovini. U velikoj otvorenoj terasi vidimo potencijal za postavljanje par stolova i klupa uz mali vertikalni začinski vrt i poticajne poruke na zidovima.

Cilj nam je potaknuti razvoj kreativnosti i poduzetništva kod učenika uz razvoj pozitivnog stvaralačkog i učinkovitog sudjelovanja u životu škole i zajednice u kojoj žive, steći vještine suradnje s drugima u postizanju zajedničkih ciljeva, usvojiti zdrav način života i razumjeti kako prehrana i tjelesna pokretljivost i odluke o vlastitom ponašanju utječu na sve segmente zdravlja.

 

# Obrazovanje
Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK
21.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Međugeneracijsko druženje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak i korisnika poludnevnog boravka Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije uz društvene igre.

SLAVONSKI HRAST
23.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

A) Sastanak sa volonterima koji će volontirati na izviđačkom ljetnom kampu Prvić 2019.

B) Postavljanje, obrada i ličenje novih dasaka na klupe i stolove u Izvđačkom parku Bajer na JUG-u II Osijek 

Gimnazija Karlovac
25.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Dana 25. 5. 2019. Volonterski klub Gimnazije Karlovac organizira volontersku akciju oslikavanja zidova nove dvorane Inline hokej kluba Karlovac u bivšoj vojarni Luščić. Mladi karlovački hokejaši i njihovi roditelji već izvjesno vrijeme obnavljaju ruševnu zgradu i pretvaraju je u dvoranu za hokej. Naš je cilj  izraditi  mural koji će spojiti motive hokeja i grada Karlovca te tako zidove obnovljene dvorane učiniti dopadljivima i uočljivima.

Udruga za sindrom Down Međimurske županije
25.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga za sindrom Down Međimurske županije poziva vas na vježbanje s dječicom s Down sindromom u gimnastočkoj dvorani Macanovog doma.

Volonterski centar Istra
24.05.2019
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Klub volontera Gimnazije Pula, uz podršku Volonterskog centra Istra, organizira volontersku akciju u Domu za starije Alfredo Štiglić Pula.

U aktivnost će se uključiti volonteri volonterke iz Kluba volontera Gimnazije Pula te iz Kluba mladih volontera kojeg vode Volonterski centar Istra i udruga ZUM.

Volonteri/ke će sudjelovati na sportsko-rekreativnom turninu s korisnicima/cama Doma za starije Alfredo Štiglić Pula u nekoliko disciplina i na taj način upoznati korisnike/ce, steći uvid u njihovu perspektivu života i aktivnosti te svojim sudjelovanjem uljepšati im svakodnevnicu.

# Mladi # Stari i nemoćni # Sport
Osnovna škola Grohote
20.05.2019
Grohote, Splitsko-dalmatinska, Južna

Učenici i zaposlenici OŠ Grohote, uz podršku roditelja i zainteresiranih stanovnika otoka Šolte pripremaju se za humanitarnu akciju povodom 22. Dana volonterskog rada u RH.

Priprema za humanitarno-prodajnu akciju - Razredne radionice - Šoltanski suveniri (od 20.5.2018. od 8 sati do 24.5.2019. do 12 sati) i

Humanitarno-prodajna akcija: Štandovi u Strossmayerovom parku (Đardinu) u Splitu, 25.5.2018. od 9 do 13 h  i sudjelovanje Instrumentalne grupe u Kulturno-zabavnom programu.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Smijesak za sve
23.05.2019
Dugo Selo, Zagrebačka, Sjeverna

Ljubav, plemenitost i dobrota -  tri su ključne riječi koje opisuju naš projekt "Danas sam tu! Za tebe!" koji provodimo od sredine travnja 2018. u Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu. Tamo borave djeca i osobe s mentalnim i tjelesnim oštećenjima kojima svake druge srijede poslijepodne dolazimo u posjet. Pokretne i one u kolicima odvodimo u šetnju, čitamo im, pjevamo i družimo se s njima crtajući i izrađujući ukrase u kreativnim radionicama. Tamošnji korisnici, pomalo zaboravljeni od svih, te marljivi i požrtvovni djelatnici kojih nema puno, uvijek nas s nestrpljenjem čekuju. Osim prekrasne energije koja se širi kompleksom Stančić, dolaskom volontera u Centar u povodu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira planiramo organizirati volontersku akciju čišćenja i uređivanja parka i okoliša Centra. Cilj nam je uljepšati vanjski prostor te unaprijediti kvalitetu života štićenika i njihovog zadovoljstva okruženjem u kojem borave.

Predviđa se sudjelovanje 80 volontera udruge Smiješak za sve i poslovnog sektora (INA d.d., Addiko Bank d.d. i PWC d.o.o.) u srijedu 23. 5. 2019. godine. 

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša
Smijesak za sve
24.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Treću godinu zaredom, u suradnji s 15 osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića, organizirat ćemo volontersku akciju "Dekica za snove". Akcija će se održati 24. 5. 2018. od 12 do 14 sati, na zelenim površinama grada Zagreba i šire okolice, s ciljem poticanja djece i mladih na čitanje i volontiranje. 

Pedeset volontera iz udruge Smiješak za sve, volontera iz poslovnog sektora (INA d.d., Addiko Bank d.d. i Pwc d.o.o.) te poznati gosti (pjevačice, glumci i glumice) okupit će se u parkovima te prekrasnim pričama i dobrom voljom potaknuti djecu i mlade na čitanje i volontiranje!

Predviđa se sudjelovanje više od 700 djece iz osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića grada Zagreba i šire okolice. Djeca i mladi će s volonterima čitati sjedeći na Smiješkovim plavim dekicama u lokalnim parkovima i na drugim zelenim površinama. Na svim lokacijama čitat će se poznate priče i ulomci iz romana te će biti promovirana kultura volontiranja, razmjena ideja i ljubavi prema pisanoj riječi. Djeca i mladi aktivno će se uključiti u sve aktivnosti te će jedni drugima čitati naglas, raspravljati o raznim književnim djelima, volontiranju i svojoj motivaciji za sudjelovanjem.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije
22.05.2019
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

U Osnovnoj školi Ivana Kozarca uz pomoć Volonterskog centra Vukovarsko-srijemske županije i Čistoće Županja zasadit će se različiti broj ljetnica i trajnica kako bi se učenicima te škole uljepšalo školsko dvorište ali i probudila želja da redovito vode brigu o svom cvjetnom vrtu i okolišu. Ulaskom u školu i školsko dvorište tijekom proljeća i jeseni imali bi veliki broj šarenog cvijeća o kojem bi kasnije i sami vodili brigu.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije
24.05.2019
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Volonteri/ke Gimnazije Županja nabavit će i ukrasiti veliki broj kartonskih kutija koje će se nalaziti u školi i služiti kao odlaganje iskorištenog papira i papirnog otpada. Cilj ove akcije je povećati recikliranje u školi ali i školu učiniti ljepšom i probuditi svijest kod ostalih učenika/ca o važnosti brige za okoliš i racikliranje.

# Mladi # Zaštita okoliša
Osnovna škola Braća Ribar
24.05.2019
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Učenici članovi školskog volonterskog kluba "Sunce" će u suradnji s članovima tri biciklističke udruge grada Siska raditi na izgradnji biciklističkog poligona (tzv. Pump track-a) na travnatom igralištu u neposrednoj okolini škole. Također, uređivat će se okoliš škole (nastavak na volontersku akciju koja se održala 10. travnja ove godine) kada su se izradile nove cvjetne gredice. Ovom prilikom će se uz "osvježavanje" već postojećih cvjetnih gredica urediti i nove te će se obojiti klupe i kante za smeće u školskom dvorištu.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje # Sport
Srednja škola Marka Marulića Slatina
23.05.2019
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Uređenje okoliša školske dvorane, vanjskih igrališta i staza nakon završetka radova na dvorani. Članovi volonterskog kluba će u suradnji s profesorima TZK urediti vanjska igrališta i okoliš dvorane kako bi sportske i rekreativne aktivnosti bile još ugodnije.

Srednja škola Marka Marulića Slatina
23.05.2019
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Radionica izrade slastica koje će naši kreativni volonteri uz pomoć profesorice kuharstva izraditi i pokloniti našim starijim i nemoćnim sugrađanima prilikom posjete Domu za starije i nemoćne.

 

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
24.05.2019
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Kad se vrijedne ruke slože,
ograda se ofarbati brzo može.
Prostor boravka izgledat će bolje,
sve što Vam treba je malo dobre volje.

 

U radionicama raditi je lako, 
uz puno smijeha, sve teče glatko. 
Papir, boje i malo vaše spretnosti,
našim korisnicima donosi mnogo radosti. 

 

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja poziva Vas na volonterske aktivnosti uređenja prostora Cjelodnevnog boravka te kreativnu radionicu i druženje s korisnicima. Potrebna nam je Vaša pomoć pri uređenju okoliša u prostoru Cjelodnevnog boravka; obojat ćemo ogradu i urediti cvijeće u dvorištu. Sav materijal će biti osiguran, a na Vama je samo da ponesete dobru volju! 

Veselimo se Vašem dolasku! 

# Osobe s invaliditetom
Udruga za sindrom Down Međimurske županije
24.05.2019
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga za sindrom Down Međimurske županije poziva vas na druženje na Gradskim bazenima "Marija Ružić" Čakovec gdje će se provesti različite vodene igre, poligoni i druge aktivnosti.

# Djeca # Sport
Agencija lokalne demokracije Sisak
24.05.2019
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Pozivamo Vas da se uključite u organiziranje "Dana udruga 2019.“ koji se održava 25. svibnja 2019. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu.

Tijekom ove manifestacije predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima na način da organiziraju radionice, izložbe i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

„Dan udruga 2019.“ je manifestacija koja se održava u okviru programa „U srcu grada“, a uključuje „10. Sajam udruga i ustanova“ i predstavljanje različitih sportova u Sisku. Osim toga, ovom prigodom se obilježava nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira 2019.“, 27. Svjetski dan sporta i titula „Sisak-Europski grad sporta 2019“.

Organizatori „Dana udruga 2019.“ su Agencija lokalne demokracije Sisak, Zajednica sportskih udruga grada Siska, Bodybuilding klub Sisak, Grad Sisak,  i Turistička zajednica grada Siska.

Potrebni su volonteri za: dijeljenje osvježenja izlagačima, registraciju izlagača, pruženje informacija posjetiteljima i izlagačima, pomoć u predstavljanju mogućnosti volontiranja u Sisku, fotografiranje, logistička pomoć i slično. 

Uvjet za volontiranje: punoljetne osobe koje mogu sudjelovati na pripremnom sastanku 24.5. te tijekom cijelog programa 25.5.2019. godine.

Svi volonteri će dobiti osvježenje i upisane sate u volontersku knjižicu.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zdravstvo # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje # Sport # Zaštita životinja
Lokalni volonterski centar Zelina
23.05.2019
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

U kreativnoj stvaraonici u Udruzi Srce, dugogodišnje volonterke svoje ideje i maštu prenose na rukotvorine koje izrađuju svaki utorak i četvrtak u večernjim terminima, pa će tako i u četvrtak 23. svibnja biti vrata otvorena za sve posjtetilje koji žele vidjeti kako nastaju kreativna čuda u Udruzi Srce i imati će priliku volontirati i uključiti se u daljnje volontiranje. 

U Kreativnoj stvaraonici volonterke će raditi dekupaž tehnikom, izrađivat će predmete od gline, šivati, izrađivati nakit i slično. Svi ručni radovi izrađeni u Kreativnoj stvaraonici mogu se vidjeti u novootvorenom interaktivnom izložbenom prostoru DAR.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Lokalni volonterski centar Zelina
22.05.2019
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Ideja se razvija još od srpnja kada je gospođa Lubica Šamšalović, oduševljena izlogom Udruge Srce kojeg redovno uređuju i osmišljavaju članovi i volonterke Udruge svojim radovima, a koji se nalazi na autobusnoj stanici u centru grada nastala, odlučila otvoriti svoje veliko srce i darovati svoj poslovni prostor Udruzi na korištenje.
Tako se radovi naših članova i volonterki zasluženo mogu tu vidjeti jer svi su prekrasni i unikatni, a prostora u izlogu je bilo malo. :)

Osim kao izložbeni prostor svojih radova, Udruga koristiti prostor i za zajedničke kreativne aktivnosti učenika osnovnih škola i članova Udruge.

Tako će u srijedu 22.svibnja 2019. godine dugogodišnje volonterke pokazati svim posjetiteljima izradu predmeta od gline, dekupaž tehniku, neke načine crtanja i slično.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Lokalni volonterski centar Zelina
24.05.2019
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Udrugu Srce posjetiti će gosti iz Amerike te će se na početku upoznati sa prostorom Udruge i sa njezinim zaposlenicima. U Udruzi Srce gosti će moći vidjeti članove Kluba Srce kako sudjeluju u aktivnostima Taekwondo kluba, a nakon toga će prošetati do plastenika te će vidjeti koje se sve kulture uzgajaju u njemu. Nakon plastenika slijedi pokazivanje i izrada drvenih igračaka te kraća pauza s uključenim ručkom. Poslije ručka, gosti će otići do interaktivnog izložbenog prostora DAR.  

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Hrabri telefon
25.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

uređenja prostora Dječje kuće Borovje i njene okućnice poput bojanja i ukrašavanje zidova, popravak stepeništa, okopavanje korova, sadnja cvijeća, bojanje zida u vrtu,…

# Djeca
UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ
25.05.2019
Metković, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Radionica i druženje djece, mladih i starijih na temu Nešto staro za nešto novo.

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
OŠ Otona Ivekovića
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uređivat ćemo školski vrt iza školske zgrade: počistiti tlo od otpadaka, lišća, granja, posaditi cvijeće i  pobojati ogradu.

U budućnosti vrt će služiti školi kao učionica u prirodi.

Ovom volonterskom akcijom želimo potaknuti učenike na kretanje, boravak u prirodi i praktičan rad jer smatramo te aktivnosti važnima za psihofizički razvoj učenika osnovnoškolske dobi. 

 

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
20.05.2019
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Game Fest je aktivnost koju su osmislili armenski volonteri, Raffi i Ashot, koji se nalaze na dugoročnoj volonterskoj službi u Ozlju, Hrvatskoj. Raffi i Ashot u Ozlju su u sklopu ALIVE - Act, Learn, Improve, Volunteer, Empower projekta kojeg financira Europska komisija kroz Erasmus+ program. 

Kroz volontersku aktivnost Game Fest, Raffi i Ashot će učenicima i mladima pokazati neke tradicionalne armenske igre na otvorenom. Na taj način ćemo poraditi na širenju svijesti o drugim kulturama, zemljama i običajima. Cilj je ovakve aktivnosti pokazati djeci i mladima kako kroz sport možemo biti različiti, ali ipak jednako i ravnopravno sudjelovati. Sport kao alat za prihvaćanje drugih i drugačijih!

Aktivnost će se održati u suradnji s Osnovnom školom Slava Raškaj iz Ozlja. 

# Mladi # Obrazovanje # Sport
Bebrinska udruga mladih
23.05.2019
Bebrina, Brodsko-posavska, Istočna

Bebrinska udruga mladih obilježava nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira 2019. organizacijom i provedbom sljedećih aktivnosti:

1. Čišćenje i uređenje dječjeg igrališta (košenje trave, bojanje sprava i obnova dotrajalih)

2. Uređenje odbojkaškog igrališta

3. Uređenje pješčanika za djecu

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Udruga Eko Brezna
22.05.2019
Bebrina, Brodsko-posavska, Istočna

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko kojeg finacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi udruga Eko Brezna u partnerstvu s OŠ A.M.Reljković iz Bebrine i OŠ A. Mihanović iz Slavonskog Broda, provodi se velika volonterska akcija pod nazivom „Zelena oaza učenja“. Akcija uključuje postavljanje ekološke bare i sjenice (učionice u prirodi) te uređenje njihovog okoliša postavljanjem kamenjara i sadnjom različitog začinskog i ukrasnog bilja. U baru će se unijeti i ribe koje će učenici volonteri imati priliku hraniti tijekom cijele godine te će moći proučavati biljne i životinjske vrste, ispitivati svojstva vode i promatrati dolazi li do kakvih promjena u ekosustavu. Na kraju će zajedno s nastavnicima volonterima izraditi info panoe o flori i fauni našeg prostora koje će postaviti uz baru i sjenicu. Mali organizatori su učenici - školski volonteri iz školskog volonterskog kluba  "Volonteri dobrog srca".

Cilj ove velike volonterske akcije je uspostaviti učionicu u prirodi sa različitim ekološkim odnosno prirodnim sadržajima koji će obogatiti prostor oko učionice i učenike potaknuti na veći boravak u prirodi, zaštitu prirode, očuvanje okoliša škole i uključivanje u društveno-koristan rad u školi.

U ovu volontersku akciju bit će uključeno 30 učenika OŠ A. M. Reljković iz Bebrine, te nastavnici, roditelji, predstavnici, domar, spremačice i predstavnici civilnog sektora.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga mladih Mladi u EU
23.05.2019
Drniš, Šibensko-kninska, Južna

Udruga mladih "Mladi u EU" sa svojim Volonterskim centrom "POZITIVA" zajedno u suradnji sa S.Š. Ivana Meštrovića - Drniš obilježava nacionalnu manifestaciju "HRVATSKA VOLONTIRA 2019" organizacijom i provedbom seta aktivnosti;

1. Čišćenjem i uređenjem spomen-parka Ivana Meštrovića 

2. Farbanjem manje površine zida išaranog grafitima i crtanjem prigodnog murala na istome

3. Održavanjem predavanja "Volontiranje je COOL!"  

Provedbom navedenih aktivnosti želi se potaknuti mlade grada Drniša, ali i cijele Šibensko - kninske županije na aktivno građanstvo te brigu i altruiziam prema drugim članovima zajednice. Također, želi se potaknuti kod istih razvijanje svijesti o potrebi brige za čisti i uredan okoliš te o važnosti uključivanja u volonterske angažmane.

 

 

# Mladi # Zaštita okoliša
Ustanova zoološki vrt grada Zagreba Dumovec
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Potrebna nam je pomoć u održavanju tavanskog prostora i čišćenje boksova. Na tavanu odlažemo donacije koje nam građani poklanjaju. Potrebno je sve razvrstati. Tu ima deka, posteljine, povodoca i lajni za pse, te igračaka za štence i mace. Nadamo se kako bi jednom akcijom od 10-tak volontera sve to razvrstati i uredno posložili. Ako se prijavi više volontera od planiranog, organizirati ćemo i akciju pranja i dezinfekcije boksova.

OŠ Slava Raškaj
20.05.2019
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Volonteri kluba "Krug" uređivat će okoliš područne škole Police koja je zapuštena jer se u njoj više ne odvija nastava. Volonteri će okopati o oplijeviti cvijetnjak, pokupiti pokošenu travu, pomesti okućnicu i oslikati predviđeni dio uz školu. 

Volonteri iz Armenije će pripremiti radionicu za mlade volontere.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Ženska grupa Karlovac Korak
23.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U suradnji s mladim umjetnicima/cama iz Udruge likovnih autora Karlovac (ULAK) kroz tri dana oslikavat ćemo prostor Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji ŽGK "Korak". Želja nam je ovaj prostor oplemeniti i učiniti mjestom na kojem će se naši korisnici i korisnice osjećati što opuštenijima i još sigurnijima.

 

OŠ Slava Raškaj
13.05.2019
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Volonteri našeg kluba "Krug" prikupljaju igračke i donirat će ih Udruzi "Krugovi" u Zagrebu koja pomaže maligno oboljelim osobama (osobito djeci) i bavi se humanitarnim radom.

 

 

# Djeca # Mladi
Udruga Dyxy
22.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Tijekom manifestacije Hrvatska volontira održavat će se kreativne radionice za zainteresirane volontere, koji će tijekom radionica educirati o metodama rada s djecom s poteškoćama, jezičnog spektra, ADHD-a, blažih oblika autizma, djecom koji su korisnici usluga CZSS itd. Učestvovati će u grupnim kreativnim radionicama ( likovnim, dramskim i plesnim), te svojim volonterskim radom doprinjet će razvijanju njihog senzibiliteta prema osjetljivim skupinama društvene zajednice.

 

 

 

# Djeca
Grad Ozalj
20.05.2019
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

U suradnji sa Agronomskim fakultetom Zagreb već treću godinu provodimo projekt Autohtone sorte Ozaljsko-vivodinskog vinogorja. Dio aktivnosti je sadnja vinograda u kojem će biti autohtone sorte, oko 50 trsova koje ćemo posaditi i započeti revitalizaciju. Na našem području otkriveno je 9 autohtonih sorti grožda.

 

# Mladi # Obrazovanje
Udruga Milosrđe Centar za beskućnike
22.05.2019
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Uredenje centra, kosnja, okopavanje, malanje, gnojidba, obrezivanje voćki.

Kulturno umjetničko društvo Mijo Stuparić
22.05.2019
Velika Ludina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kulturno-umjetničko društvo "Mijo Stuparić" i ove će godine osim o kulturi, brinuti i o okolišu. Manifestaciji "Hrvatska volontira" priključit ćemo se s četiri različite aktivnosti. Prvoga dana, u srijedu 22.svibnja brinut ćemo o okolišu. U 19h okupljanjem ispred Društvenog doma u Velikoj Ludini započet ćemo s radnom akcijom i sakupljanjem smeća u centru mjesta. 23.svibnja od 20-22h održat ćemo glazbeno-plesnu radionicu, 24.svibnja od 22-22h pripremamo kreativnu radionicu (izrada rukotvorina, popravak nakita), a 25.svibnja čistit ćemo crkvu te ćemo brinuti i o pravilnom čuvanju i slaganju narodnog ruha.

 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Tete i barbe pričalice održat će zanimljivu interaktivnu radionicu - pričaonicu za djecu korisnike Centra "Izvor" u Selcu.

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

 Riječ je o radionicama inspirativne i zabavne vještine presavijanja papira, namijenjene osnovnoškolcima.

# Djeca # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na radionici se izrađuju broševi teta i barba pričalica koji su njihov prepoznatljivi znak pri posjeti djeci u bolnici te brojni drugi ukrasi od filca koji se prodaju na sajmovima kako bi tete i barbe pričalice osigurale sredstva za provođenje projekta. Također se pletu razni ukrasni predmeti te kape i šalovi. Volonteri ne moraju imati predznanje šivanja niti pletenja. Radionicu vode volonterke iskusne u ručnom radu.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Tete i barbe pričalice održat će zanimljivu pričaonicu za djecu u Udruzi za sindrom Down - Rijeka 21. Djeci će predstaviti razne slikovnice, čitati im, pričati o njima te se dobro zabaviti.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Interaktivna radionica kritičkog čitanja za volontere - tete i barbe pričalice koju vodi dr.sc. Maja Opašić.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri tete i barbe pričalice svake večeri od 19 do 20 sati odlaze na Odjel hematonkologije, Kliniku za dječju kirurgiju, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjel pulmologije Dječje bolnice Kantrida u Rijeci te čitaju/pripovijedaju djeci priče s ciljem ublažavanja posljedica hospitalizacije.

# Djeca # Zdravstvo
Kulturno umjetničko društvo Paurija
25.05.2019
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Volonteri KUD-a će izrađivati ukrase koji će služiti kao poklon na gostujućim nastupima. Tom prigodom izradit će se ukrasi tehnikom šlinganja.

# Umjetnost i kultura
Kulturno umjetničko društvo Paurija
25.05.2019
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Volonteri KUD-a Paurija obavit će radove na prostoru etno kuće. Popravit će se krov na objektima, kositi trava te urediti unutrašnjost etno kuće.

# Umjetnost i kultura
OŠ Eugen Kumičić Rijeka
20.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Budući prvoškolci, polaznici Dječjeg vrtića Turnić (30 djece)  dolaze u pratnji svojih odgajateljica u dogovoreni posjet školi. Članovi Volonterske skupine "Mali veliki učitelji" iz šestog razreda  u ugodnom ambijentu školske knjižnice/čitaonice  prezentirat će im duhovitu i poučnu priču "Tri praščića i prehlađeni vuk" Stevea Smallmana. Priča se može iščitavati na više nivoa; omogućuje nadogradnju znanja iz zdravstvenog odgoja o pravilnim postupcima kod prehlade i širenju klica, ali govori i  o nesporazumima u komunikaciji, predrasudama i bogatstvu različitosti. "Mali veliki učitelji" će voditi mališane do pravilnih zaključaka, korisnih za život i suživot. Kao sjećanje na ovaj dan svako dijete dobije  stranicu-bojanku sa tri vesela praščića. Aktivnost su osmislile i pripremile: ravnateljica mr.sc. Ana Anić Opašić i pedagoginja Bojana Marin.

# Djeca
Dalmatinski potrošač
20.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Organizacija i provedba informativnih predavanja o pravima potrošača koje provode educirani članovi udruge i stručnjaci za pojedina područja. 

Uloga volontera je sudjelovati na samom predavanju te pomoći u podjeli evaluacijskih listića prisutnima, fotografirati i pomoći uređenju prostora prije i poslije predavanja. 

Predavanja se odvijaju u Gradu Splitu, u gradskim kotarevima i planira se desetak predavanja do kraja godine na temu: "Potrošači digitalog doba" 

 

 

OAZA Održiva Alternativa ZAjednici
20.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

24. svibnja Udruga O.A.ZA. - Održiva Alternativa ZAjednici organizira u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića na Borongaju vrtni festival. Cjelodvenva manifestacija pripremljena uz pomoć 12 volontera Europske volonterske službe (program Erasmus+) na projektu Green Fingers uključivat će aktivnosti za sve uzraste, a pogotovo za djecu. Tako se želimo pohvaliti rezultatima cjelogodišnjeg rada u vrtu na projektu Oaza za djecu.

Kako bismo pripremili vrt za mnogobrojne goste, trebamo pomoć pri uređivanju - presađivanju, sađenju, čišćenju, okopavanju, dekoriranju i sl. S pripremnim radovima krećemo u ponedjeljak 20. svibnja u 10 sati, a završavamo u četvrtak popodne. 

Osim toga, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže kao gosti tijekom samog vrtnog festivala!

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Svaki petak dolaze korisnici koji su naručeni i jedan volonter ih zaprima i uz jednog volontera prolaze  i traže što im je potrebno od odjeće i obuće i potrepština.

Udruga Mi Split
23.05.2019
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ove godine Dane volonterskog rada obilježavamo 23., 24. i 25. svibnja 2019. godine i to:
• Okruglim stolom i fokus grupom s mladim volonterima, koji će se održati 23. svibnja 2019. godine, od 17 do 18:30 sati

• Tribinom mladih volontera i organizatora volontiranja koji rade s mladima - 24. svibnja 2019. godine u jutarnjim satima, u suradnji s Udrugom MoSt.

• Humanitarno-prodajnom izložbom uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 25. svibnja 2019., od 9 do 13 sati

Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Svake srijede ljudi donose i doniraju odjeću, obuću, kućne potrepštine, namještaj. Volonteri slažu i sortiraju. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Svake srijede ljudi donose i doniraju odjeću, obuću, kućne potrepštine, namještaj. Volonteri slažu i sortiraju. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
25.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri imaju poziciju kod ulaza u supermarket, gdje djele letke i kratko upućuju kupce. Također pozicija volonterska kod primanja donacija koje se odlažu u kolica.

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Utvrđuje se status ako je novi korisnik sa priloženom dokumentacijom i potvrđuju se dosadašnji nakon isteka iskaznice. Ako je potrebno korisnicima, imamo pravnika i psihologa. 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

korisnici koji dođu po namirnice poslje se naručuju za sljedeći mjesec kod drugog volontera

Srednja škola Delnice
13.05.2019
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Učenici i nastavnici pripremaju izložbu i edukativna predavanja o glazbi, filmu, stripu, slikarima, povijesnim događajima i književnicima 60-ihgodina prošlog stoljeća

- prikupljanje i čišćenje eksponata

- klasifikacija i katalogizacija eksponata

- slaganje postava

- vodstvo kroz postav, dežurstva i animacije ostalih učenika

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Korisnici dolaze po namirnice- tjedni korisnici svaki ponedjeljak (podstanari, beskućnici, bez mogućnosti za kuhanje) od 16-17h. Mjesečni korisnici podjela hrane od pon-čet 16:30-20:00. Postoje četiri vrste paketa. Korisnici daju iskaznicu na koju potpisujemo da je dobio paket korisnici se potpisuju da su ga dobili. Volonteri upisuju sve namirnice u kompjutor.   

Srednja škola Delnice
20.05.2019
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- obilazak Skloništa

- edukacija novih volontera

- šetnja i druženje sa psima radi socijalizacije, privikavanja na povodac 

# Mladi # Zaštita životinja
Udruga za rad s mladima Breza
23.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga za rad s mladima Breza i ove godine sudjeluje  u nacionalnoj manifestaciji – Hrvatska volontira s aktivnošću pod nazivom "Kao nekad prije".

Ovoga puta podršku dajemo građanima treće životne dobi - umirovljenicima, starim i nemoćnim osoba kroz organizirano besplatno događanje iz njihove mladosti odlazak u kino na projekciju nagrađivanoga filma prigodne tematike o životu starijih osoba (Čovjek zvan Ove).

 
Uz filmsku projekciju, planirano je i druženje uz zakusku s volonterima tvrtke Sixt (A-Anticus d.o.o.), Raiffeisen banke - Podružnica Osijek te srednjoškolaca osječkih srednjih škola.
 
Događanje u organizaciji Udruge Breza, Kinematografa Osijek i Grada Osijeka, planirano je 23. svibnja u kinu Urania ( Ul. V. Hengla 1) s početkom u 17 sati.

# Stari i nemoćni
Volonterski centar Osijek
22.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri uključeni u program "Pomoć u učenju dostupna je i meni" pružat će pomoć u učenju učenicima osječkih osnovnih škola i učenicima OŠ "Antunovac" kako bi učenici spremnije dočekali kraj školske godine.

 

# Djeca # Obrazovanje
Volonterski centar Osijek
24.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

U nastojanju da se građanima i široj javnosti predstave rezultati i aktivnosti koje škole, organizacije civilnog društva i ustanove provode u okviru formalnih ili neformalnih programa obrazovanja usmjerenih osnaživanju djece i mladih za aktivno građanstvo, u četvrtak 24. svibnja na Trgu Slobode održat će se festival „Gledaj (u)druge – Obrazovanje za djecu i mlade“. Pored organizacija civilnog društva, na festivalu će sudjelovati učenici osječkih osnovnih škola koji će promovirati demokratske vrijednosti i učenici srednjih škola koji će nam pokazati što sve mogu ruke.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Opatija
24.05.2019
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

"Uključi maštu, isključi internet" naziv je radionice u kojoj se djecu kroz igru s vršnjacima uči timskom radu, socijalnim i komunikacijskim vještinama, djeca stječu nova prijateljstva te razvijaju empatiju. 

Društvo Naša djeca Opatija
23.05.2019
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Cilj radionice je poboljšanje kvalitete života za djecu s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te njihova integracija u redovan život kroz organiziranje kvalitetnog i sadržajnog slobodnog vremena. Poslovi za volontere/ke: dočekuje korisnike radionica, prihvaća ih od roditelja te im olakšava kretanje. Pomaže pri odlasku na toalet i priprema pribor i materijale za rad. Pomaže u rukovanju s priborom i potiče djecu korisnike na samostalnost pri provedbi zadataka. Na svježem zraku, sudjeluje s korisnicima u aktivnostima koje mogu obavljati. Pomaže u mobilnosti i prati korisnike na svim zadacima.

U 17:00 sati u suradnji sa Hrvatskim savezom za rijetke bolesti održat će se predavanje na temu Rijetke bolesti kod djece- psihosocijalna podrška roditeljima. Predavanje je namijenjeno roditeljima i široj javnosti.

Društvo Naša djeca Opatija
22.05.2019
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica Mame, tate, bebe kroz razgovor i igru namijenjena je djeci do 3. godine i njihovim roditeljima. Kroz poticajne i razvojne igre djeca i roditelji uče o dječjem razvoju i jačaju svoje odgojne kompetencije. 

# Djeca
Mirovna grupa Oaza
22.05.2019
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri  "Oazinog" volonterskog centra će 22.05.2019 godine u sklopu akcije Hrvatska volontira posjetiti Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir gdje će se družiti sa štićenicima Doma uz društvene igre, šetnju, priču... šalu.

Kako je to već tradicija tome se jednako raduju i štićenici i volonteri jer je pri svakom susretu "dobra vibra".

Volonteri, sretno!

 

 

# Stari i nemoćni
Krijesnica
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga Krijesnica osigurava nekoliko stanova u Zagrebu za dugoročni i kratkoročni besplatni smještaj obiteljima čija su djeca na liječenju od maligne bolesti. Stanovi su popunjeni 365 dana u godini. Dva trosobna stana nalaze se u blizini Klinike za tumore (gradska četvrt Črnomerec) gdje je smješten odjel pedijatrijske onkologije Klinike za dječje bolesti Zagreb. Prošlo je neko vrijeme od posljednjeg uređivanja stanova i trebala bi nam pomoć volontera za bojanje zidova u ta dva stana kako bismo ih osvježili i uljepšali boravak obiteljima u njima.

# Djeca # Mladi # Zdravstvo
Dom za starije osobe Centar
23.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Kako je drvo vani izloženo svim godišnjim dobima, tako ga je potrebno s vremena na vrijeme obnoviti kako bi se zaštitilo te bilo ljepše i ugodnije za boravak na otvorenom, čime će se unaprijediti kvaliteta života starijih osoba domu, prevenirati demencije i usamljenost.

# Stari i nemoćni
Dom za starije osobe Centar
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Akcijom bi se obuhvatilo uređenje dijela zida u domskom parku gdje korisnici borave na otvorenom. Zid je cigleni i neugledan te bi voljeli da se uredi u vidu nekog crteža ili lijepog i primjerenog grafita. Za tu svrhu imamo osigurnu skelu, ako bude potrebna.

# Stari i nemoćni
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
22.05.2019
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica 22. svibnja 2019. godine biti će održana podjela paketa korisnicima Socijalne samoposluge u sklopu manifestacije 'Hrvatska volontira'. Ovom privlikom Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica predstaviti će i EU projekt kojeg provodimo pod nazivom Volimo volontiranje kojem je jedan od ciljeva povećanje kvalitetnih volonterskih programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje te unaprenjeđenje doprinosa volontiranje u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj. 

# Mladi
Deveta gimnazija
22.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Deveta ima predivnu prostoriju za razne događaje koju smo djelomično uredili i htjeli bismo ju
dodatno uljepšati farbanjem klupa za sjedenje u žive boje da to zaista bude jedna vedra i vesela
prostorija.
CILJ i OČEKIVANI REZULTATI ove akcije su da kroz zabavno i aktivno druženje obojima klupe i oživimo tu prostoriju da u njoj možemo uživati u raznim događanjima. Glavni cilj nam je od staroga napraviti nešto novo i lijepo, reciklirati stare stvari bez bacanja i tu poruku prenijeti učenicima koji će i sami biti uključeni u aktivnost. Predivna osvježena prostorija za događanja će biti podsjetnik učenicima koliko malo volje i truda može učiniti naše okruženje ljepšim i boljim mjestom. Možda jednoga dana i netko od njih bude volonter koji će svojim angažmanom biti primjer učenicima neke druge škole.

Naši učenici volonteri će s bojanjem krenuti već 18. svibnja povodom Dana otvorenih vrata škole i nastavit će 22. svibnja s ostalim volonterima.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
22.05.2019
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Volonteri centra za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike, Varaždin Sveučilišta u Zagrebu održavaju informatičku radionicu na računalima/laptopima u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin. Svrha radionice je pojasniti osnovne mogućnosti rada na računalu i određenih servisa pomoću kojih možemo komunicirati s osobama koje nam nisu u blizini. Obrađuju se uvod u rad s računalima, Internet, mail, editor teksta i aplikacija za komunikaciju. Na radionici u tjednu akcije Hrvatska volontira! polaznici radionice upoznat će se s načinom rada u editoru teksta.

# Stari i nemoćni # Obrazovanje
Dječja osječka kreativna kućica
23.05.2019
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga Dokkica kroz svoj rad želi pružiti podršku djeci u odgoju i obrazovanju i poštivanju njihovih
prava te stvoriti temelje za kvalitetno društvo. Sukladno tome, vrijednosti koje promičemo u svom
radu su: kreativnost, sloboda, odgovornost, tolerancija, empatija, ljubav, poštovanje, pozitivan stav,
igra, umjetnost, ideje, demokratičnost, jednakost, kultura nenasilja, neformalno učenje, odgoj i
obrazovanje, socijalna pravda i dr. Cilj ove akcije je stvoriti stablo vrijednosti Dokkice koje bi služilo
kao svojevrstan medij za promicanje općih ljudskih vrijednosti i vrijednosti u radu s djecom. Stablo će
biti izrađeno od drveta te će na njemu biti napisane i oslikane vrijednosti koje promičemo. Očekivani
rezultat akcije je izrađena drvena skulptura koja je postavljena na vidljivo mjesto, ispred Dokkice.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Savjetovalište Lanterna Makarska
24.05.2019
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Biciklijada je već tradicionalna manifestacija, ne natjecateljskog karaktera. Promovira zdrav stil življenja, ukazuje na važnost sigurnog ponašanja u prometu, ali i promociji bicikla kao ekološki prihvatljivijeg prijevoznog sredstva.

Okuplja veliki broj sudionika koji iz godine u godinu raste. Sudionici osim na biciklama mogu sudjelovati na rolama, romobilima, roditelji mogu gurati bebe u kolicima, a osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u invalidskim kolicima.

Biciklijada 2019. započinje 24.5.2019 u 19 sati na Gradskoj rivi gdje natjecatelji mogu obaviti servis bicikla te nakon toga uživati u glazbenom programu. Sutradan 25.5.2019. okupljanje sudionika, prijava, preuzimanje brojeva i majica počinje u 9 sati. Početak utrke je planiran za 10 sati i sudionici voze 3 kruga oko grada. Za vrijem trajanja utrke sve glavne prometnice u gradu bit će zatvorene za redovan promet.

Zbog zahtjevnosti cijele organizacije samog događaja, uključen je veliki broj volontera. Volonteri osim na samoj manifestaciji sudjeluju i u pripremnoj organizaciji. Volonterske aktivnosti su sljedeće: podjela brojeva, djeljenje majica i osvježenja, dežuranje na cestama, sudjelovanje u programu... I liječnik koji je dežuran na manifestaciji odrađuje to volonterski izvan svog radnog vremena.

Vjerujemo kako će i ove godine to biti prekrasan događaj vrijedan prisustvovanja te vas ovim putem sve pozivamo!

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
22.05.2019
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

U sklopu projekta "Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak" Udruga Vretenac provodi radionice pripreme za školu u sklopu kojih se provode i logopedski postupci, 

Radionice su namijenje djeci u procesu odgode upisa u prvi razred koja žive u području bez vrtića te čiji su roditelji korisici Centra za socijalnu skrb Slatina. 

Uz voditelje aktivnosti, na radionicama u radu s djecom sudjeluju i volonteri kao pomoć i podrška djeci. 

S djecom se uz aktivnosti pripreme za školu, učenje obika, boja, prostornih odnosa, rade predvježbe za čitanje i pisanje, razvija se gruba i fina motorika, potiče timski rad, razvija kreativnost, govor i intelektualne sposobnosti, 

U aktivnostima radioce sudjelovat će 8 do 10 djece. 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
23.05.2019
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Pod vodstvom volonterke članovi Udruge Vretenac samostalno ili uz pomoć volontera na likovno-krativnoj radionici izrađivat će retro gumice za kosu, platnene tulipane, ukrasne jastučiće, ukrašavat će platnene torbe. Radionica će se pretvoriti u malu manufakturu u kojoj članovi Udruge kroje, šiju, slikaju i ukrašavaju, te svi nastali predmeti njihovih su ruku djelo, a sve to odvijat će se uz dobru glazbu, druženje i razgovor. 

 

 

Gimnazija Pula
16.05.2019
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Dana 16.5. Gimnazija Pula slavi svoj Dan škole. Toga dana u jutarnjim satima tradicionalno se održavaju sportske igre, zanimljivi kvizovi i ostale aktivnosti u kojima sudjeluju svi učenici i njihovi profesori. Ove godine upotpunjujemo popodnevni dio programa humanitarnim koncertom i modnom revijom u unutarnjem dvorištu škole. U suradnji s 8 pulskih dizajnera, 10 učenica naše škole nosit će njihove kreacije na modnoj reviji. Naši bivši i sadašnji učenici počastit će prisutne svojim glazbenim umijećima na glazbenom koncertu.

Volonteri Volonterskog kluba Gimnazije Pula prikupljat će simbolične novčane donacije te će ukupan iznos biti doniran potrebitima prema dogovoru s Udrugom Naš san njihov osmijeh. 

Sponzori ovog događaja su: Zemlja zabave, Odjel za kulturu grada Pule, Pula film festival, Make up Klara Grgorinić, za frizure Strukovna škola Pula i Pizzeria Tivoli. 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Javna ustanova Nacionalni park Risnjak
22.05.2019
Crni Lug, Primorsko-goranska, Zapadna

Povodom obilježavanja Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH (22.5.) pridružite se u volonterskoj akciji čišćenja livada s ciljem očuvanja biološke raznolikosti odnosno postojećeg stanja te sprečavanja sukcesije poljoprivrednih površina  i osiguranjem odgovarajuće zaštite ugroženih, rijetkih i endemičnih vrsta i važnih staništa.

Preglednim i očišćenim livadama bez sukcesivnih površina očuvati ćemo postojeće stanje u prirodi te doprinjeti zaštiti prirode i očuvanju prekrasnih krajolika Parka.

# Zaštita okoliša
Kulturno umjetničko društvo Antun Klasinc Lasinja
24.05.2019
Lasinja, Karlovačka, Sjeverna

Izrada tradicionalnih suvenira i ukrasa Lasinjskog kraja u svrhu promocije Društva.

Udruga osoba s invaliditetom Agape
22.05.2019
Omiš, Splitsko-dalmatinska, Južna

- U suradnji sa Srednjom školom "Jure Kaštelan" u razdoblju od 22.5. do 24.5.2019. organiziramo terenski posjet učenika s profesorima mentorima u dom korisnika odnosno osoba s invaliditetom koji su nepokretni, ili teško pokretni. U terenskom posjetu učenici će osobama s invaliditetom pružiti masaže cijelog tijela, masaže lica, refleksologija stopala, muško-žensko šišanje, te ostale frizerske usluge te im svojim volontiranjem uljepšati svakodnevnicu. Ujedno uz učenike, profesore  mentore kao volonteri sudjelovat će i djelatnici Udruge. Također, u prostoru Udruge će se navedene usluge organizirati za sve članove i umirovljenike. 

- 24.5.2019. Organiziramo "Turnir u balotama - Točkaši" gdje će se osobe s invaliditetom (invalidska kolica) u kategoriji "Točkaši" te osobe s invalidtetom (štake) u kategoriji "Štakaši"  međusobno natjecati. Uloga volontera je da sudjeluje u organizaciji turnira, sudačkom dijelu, te ispomoći osobama s invaliditetom.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
KLUB ŽENA POKUPSKO
24.05.2019
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Na tradicijskoj okucnici u u Pokupskom zasadili smo stare sorte voća i perunike. S obzirom da perunike cvatu vrlo kratko, posaditi ćemo cvijeće koje cvate cijelo ljeto. Također ćemo urediti posađene voćke i ukrasno grmlje.

# Zaštita okoliša
Udruga za mlade Alfa Albona
24.05.2019
Labin, Istarska, Zapadna

Dana 24. svibnja 2019. godine Udruga za mlade Alfa Albona organizira volontersku akciju "Kamp za 5" u kojoj će 12 volontera pomoći pri uređivanju ljetnog kampa za mlade u Tunarici (košnja trave, priprema terena za postavljanje šatora, popravak suhozida i ograde oko terena, čišćenje smeća i odvoz otpada...) nakon čega slijedi neformalno druženje i roštiljada. 

Žmergo
22.05.2019
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonterske radionice izrade putokaza i vizualnih materijala za Street art MUV (Mladi u Voloskom) festival odvit će se u srijedu, 22. svibnja 2019.  na lokaciji ureda Udruge Žmergo.  Volonteri će osmisliti pozitivne poruke, poruke za podizanje svijesti o utjecaju pojedinca na okoliš te putokaze festivala. Ovom akcijom podižemo svijest o konceptu "zero waste" te pravilnom odvajanju i odlaganju otpada. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće 1925
25.05.2019
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Još jedna aktivnost koja se planira ove godine je volonterska potpora Međudržavnoj likovnoj koloniji koja se održava 25.05.2019.g. Međudržavna kolonija obuhvaća sudionike iz Hrvatske i Slovenije, a uključivat će djecu i odrasle. S obzirom da će biti raspoređeno više punktova koji će se moći odabrati kao mjesto za slikanje, biti će potrebni volonteri za uređenje prostora, nošenje stvari te pripremu i podjelu okrjepe.

# Umjetnost i kultura
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće 1925
23.05.2019
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

I ove godine, sada već tradicionalno, Udruga Zora planira uređivati prostor oko kapele Sv. Leonarda i groblja, ali ovog puta u suradnji s DVD-om Prilišće, Vijećem Mjesnog odbora Prilišće te Župnim ekonomskim vijećem. Navedena aktivnost održat će se 25.05.2019.g. od 8 do 20 sati s pauzom za ručak od 12 do 14 sati.

Osim toga, planira se od 22. do 23.05. postavljanje informacijske ploče o važnoj povijesti čitave Župe (hrvatski-engleski) te uređenje okoliša oko vatrogasnog doma s težištem čišćenja suhozida i ogradnih kamena na povijesnoj cesti Lujzijani. Za 24.05. planira se uređenje i proširenje parkirališta između crkve i škole, (Općina Netretić osigurati će 25 m3 pijeska za nasipavanje).

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga mladih Feniks
23.05.2019
Oroslavje, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“, Osnovnom školom Oroslavje, Volonterskim centrom "Kupa" i INA klubom volontera provesti volontersku akciju. U sklopu volonterske akcije uredit će se dječje igralište i školski vrt kod Područne škole Krušljevo Selo.

Tridesetak volontera će u četvrtak, 23.svibnja od 10:00 sati uređiti dječjeg igrališta i školskog vrta kod Područne škole Krušljevo Selo. U sklopu volonterske akcije bojat će se klupe, golovi, ograda i kante za smeće, posadit će se cvijeće i flanci, pokosit će se i urediti igralište. Na taj način učenicima Područne škole Krušljevo Selo omogućiti ljepši i ugodniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu. 

Cilj volonterske akcije, jest želja da se ovaj prostor učini još ljepšim i ugodnijim za svakodnevni boravak učenika. Također, akcijom će se potaknuti lokalna zajednica, a prvenstveno mladi na volontiranje kao i promocija važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
22.05.2019
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Organizacijom inkluzivne i korporativne volonterske akcije očistiti ćemo okoliš škole. Volonteri će sakupljati otpad i razvrstati ga u spremnike zelenog otoka u blizini osnovne i srednje škole. Ovom akcijom ćemo dati doprinos održivom gospodarenju otpadom. U akciji će sudjelovati: korisnici i djelatnici udruge Jaglac, volonteri školskog volonterskog kluba i djelatnici SŠ Stjepan Ivšić Orahovica.

# Zaštita okoliša
udruga Centar za kulturu dijaloga
23.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kulinarska radionica se odvija svakog četvrtka od 16:30-18:00 h. Namijenjena je djeci od 7-14 g. koja su korisnici programa Moje mjesto pod suncem. Na radionici voditeljica i asistentica brinu o odvijanju aktivnosti s djecom. Najčešće uče djecu kako od zdravih namirnica (voća, povrća...) napraviti ukusan obrok.

# Djeca # Mladi
udruga Centar za kulturu dijaloga
24.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionica se odvija svakog četvrtka od 15:30-16:30 po vodstvom voditeljice i asistentice. Radionica je namijenjena djeci-korisnicima programa Moje mjesto pod suncem. Radionica se odvija na engleskom jeziku, a djeca uče jezik, kulturu i običaje drugih naroda.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
udruga Centar za kulturu dijaloga
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Informatička radionica odvija se svake srijede od 17:00-18:00 h. Na radionicu dolaze djeca od 7-14 g., korisnici programa Moje mjesto pod suncem. Prisutni su voditelj i asistent.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
udruga Centar za kulturu dijaloga
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Kreativna radionica odvija se svake srijede od 16:00-17:30 h i namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta od 7-14 g. Djeca su korisnici programa Moje mjesto pod suncem. Na radionici su volonteri;  voditeljica i asistenti koji rade s djecom. Djeca crtaju, ukrašavaju različite predmete i uče se kreativno izražavati.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
udruga Centar za kulturu dijaloga
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Na glazbenu radionicu djeca iz programa Moje mjestop pod suncem rado dolaze. Odvija se svake srijede od 18:00-19:00 h s jednim voditeljem. Djeca uče o povijesti glazbe, iznose svoje ekspresije te se uče koristiti prvim instrumentima koji su se pojavili na glazbenom području.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga Vida
22.05.2019
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga za pomoć ovisnicima "Vida" ove godine organizira nekoliko aktivnosti u koje su dobrodošli novi volonteri/ke

05. lipnja Udruga "Vida" u  sklopu festivala europske kratke priče, "Homo Narrans" otvara izložbu "NEovisne" u Book caffe-u "Dnevni boravak"
Udruga za pomoć ovisnicima „Vida“ otvorila je poziv za sve žene, a naročito žene koje su se nosile ili se još uvijek nose s problemom ovisnosti – bilo osobnim ili u obitelji – za dostavljanjem kratkih priča, svjedočanstava i izjava, crtica iz dnevnika, fotografije, poeziju i bilo koju vrstu kreativnih radova koji govore o njihovom problemu i borbi – o uspjesima i padovima, gubicima i naučenim lekcijama. 

Dobrodošle ste progovoriti o svim svojim 'poludjelim strastima': od uzimanja droga ili lijekova, preko tjelesnih rutina, ovisnosti o seksu ili hrani, kolekcionarstva, pa do alkohola ili kockanja, ovisnosti o emocijama, ljudima i odnosima, konfliktima, televizijskim serijama, poslu i radu, sportu... Konačno, hoće li naša strast biti (ne)normalna ovisi od njenog intenziteta – i društvene prihvaćenosti.

Cilj nam je dati prostor ženama koje žele 'napisati sebe' – svoju borbu za autentičan odnos prema tijelu i osjećajima; ukazati na marginalan položaj žena unutar ovisničke populacije te destigmatizirati ovisničko ponašanje pružanjem platforme gdje se sve zainteresirane mogu uključiti. Stoga su dobrodošle i ostale osobe koje žele nešto reći o sličnim iskustvima otuđenja od vlastitog tijela uslijed psihičkih i fizičkih bolesti, nasilja, trauma i drugih iskustava koja su dovela do 'potiskivanja tijela'.

Dio radova fraktalnih crteža korisnica Udruge "Vida" nastalih u suradnji s art-terapeutkinjom za metodu fraktalnog crteža, Sašom Uljančić, također predstavljamo na interaktivnoj izložbi u Book caffeu Dnevni boravak, (2-7- lipnja). Tijelo je dnevnik, pripovjedač životne priče, sadrži faze i promjene od odrastanja, zrelosti, sve do starenja. Jezik tijela omogućava nam da dešifriramo vlastite emocije, osvijestimo ponašanja, pronađemo snagu...

Sudjelovati možete na više načina, kao volonter/ka u pripremnim aktivnostima za samo postavljanje izložbe i/ili kao volonterka koja je spremna anonimno podijeliti svoju priču o borbi klikom na link 

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u pripremi za provedbu navedenih aktivnosti, javite nam se na udrugavida.rijeka@gmail.com

 

# Mladi # Zdravstvo # Umjetnost i kultura
Udruga za autizam Zadar
23.05.2019
Zadar, Zadarska, Južna

Uređenje prostora udruge, čišćenje opreme za rad, i sortiranje stvari.

# Zdravstvo
01.jpg