Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica
01.09.2020
Crikvenica, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu akcije "opremimo dječje odjele" i u partnerstvu sa udrugom Građanska inicijativa stari papir za novi osmijeh volonteri školskog volonterskog kluba Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice prikupljaju od građana i ugostitelja povratnu ambalažu. Ambalaža se nosi na otkup a dobivena sredstva utrošiti će se na izradu klupa za park Dječjeg odjela Kbc Rijeka. Klupe će izrađivati učenici strukovnih zanimanja škole sa predmetnim profesorom.

 Broj volontera : 15

 Početak volontiranja: 01.09.2020. 21:32

 Kraj volontiranja : 30.09.2020. 19:00

 Vrijeme volontiranja : 8-14h

 Ukupno sati: 50.00

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono
23.09.2020
Belišće, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga Zvono i Lokalni volonterski centar više od godinu dana rade na uređenju i opremanju novih prostorija. Uz pomoć crowdfunding kampanje prikupili smo dio sredstava za kupovinu i uređenje našeg novog doma, a sada nam je potrebna podrška naših vrijednih volontera u selidbi i završnom uređenju novog prostora. 

Tijekom manifestacije Hrvatska volontira svi zainteresirani volonteri mogu nam pomoći u prijenosu stvari, slaganju, uređenju, opremanju i čišćenju prostora, a u akciju će biti uključeni i naši članovi koji su dio programa inkluzivnog volontiranja. 

U novom prostoru nalazit će se poludnevni boravak za osobe s invaliditetom, ured Lokalnog volonterskog centra, ali i prostor za individualan rad s djecom s teškoćama u razvoju. Kroz svoje programe udruga Zvono radi na promicanju filozofije inkluzije te radi na uključivanju djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaldiitetom u život lokalne zajednice. 

U novom prostoru moći ćemo pružati kvalitetnije i sveobuhvatnije usluge, naši će članovi imati mjesto za učenje i druženje, a kvalitatnu podršku moći ćemo pružati i njihovim pomoćnicima u nastavi, osobnim asistentima i članovima obitelji.

Jedva čekamo novi dom! :-) 

Pridružite nam se. 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
Informatički klub Futura
26.09.2020
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U sklopu Hrvatska volontira i obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga 2020. u Centru za mlade Dubrovnik održat će se Večer otvorenih vrata tehničke radionice u subotu 26. rujna.
Provedite večer u Centru od 18 do 21 sat uz Zajednicu tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. U laboratoriju i tehničkoj radionici ako poželite moći ćete crtati 3D olovkom, programirati, lemiti, ali i 3D printati. Večer je namijenjena mladima od 15 do 30 godina, no dobrodošli su veći i manji.

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Koprivnička inicijativa volontera i aktivista
26.09.2020
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U sklopu ovogodišnje manifestacije 'Hrvatska volontira' Koprivnička inicijativa volontera i aktivista - Udruga Kopriva na lokaciji projekta 'Zajednički eko vrtovi' provodi akciju uređenja i održavanja zajedničkih sadržaja.
 

# Zaštita okoliša
Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora Prilišće 1925
26.09.2020
Netretić, Karlovačka, Sjeverna

Glavni događaj vezan je uz uređenje okućnice s arboretumom posljednjeg hrvatskog bana dr. Ivana Šubašića, odnosno uredit će se zapšteni prostor porušenog imanja te pripremiti mjesto za postavu dvojezične obavijesne ploče o njegovom životu i djelu. Osim toga, uređivat će se oko kapele sv. Leonarda - spomenika kulture najviše kategorije, zatim oko škole, zavičajnog doma, spomenika i vatrogasnog doma te prilaz Kupi i kupalište u Gornjem Prilišću.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Gimnazija Sisak
24.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

 Projekt VELIKO SRCE MALIH VOLONTERA zasniva se na ideji širenja poruka o filantropiji i promocije volonterstva mladih putem vršnjačkih edukacija kojima sisački gimnazijalci - volonteri prenose učenicima osnovnih škola svoju motiviranost, znanje i iskustvo volontiranja, uz pomoć i suradnju učitelja likovne umjetnosti. Nakon uvodne radionice o volontiranju učenici sudionici prezentiraju naučeno kroz likovni izričaj - sami osmišljavaju vizuale – plakate i bedževe s porukama o volontiranju namijenim svojim vršnjacima, kreirajući pozitivne poruke kojima bi ideju prenijeli ostalim učenicima i motivirali ih za bavljenje volontiranjem. Radionice za učenike bazirane su na interdisciplinarnom pristupu i korelaciji umjetničkog područja i građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema. Projekt je kao inovativni način promocije volonterstva osvojio prošle školske godine nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva putem natječaja „Dobrota nas veže i spaja“. Odvijao se prošle školske godine, te se nastavlja i ove školske godine kroz edukativno i kreativno druženje osmoškolaca i srednjoškolaca. Ove školske godine edukacije se nastavljaju. Planirane  radionice održat će se u otvorenoj učionici jedne osnovne škole u sklopu manifestacije Hrvatska volontira. Zbog trenutne situacije prvotnu ideju da se po školama uključenima u edukacije organizira izložba svih radova zamijenit ćemo izložbom najboljih učeničkih radova s radionica - bedževa, plakata i volonterskih suvenira na štandu Volonterskog kluba Gimnazije Siska VoGSi u centru grada, na Sajmu udruga 26. rujna 2020., na kojemu će se okupiti i autori radova koji će imati priliku izraditi još koji bedž na licu mjesta.

 

 

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga Prizma
25.09.2020
Gračac, Zadarska, Južna

Volonterski centar Gračac poziva sve zainteresirane da se uključe u akciju čišćenja okoliša od otpada. 

Pridruži nam se u petak 25. rujna 2020. na adresi Obrovački odvojak 6, Gračac s početkom u 09:00 sati i pomozi nam očistiti otpad koji se nalazi na polju između osnovne i srednje škole te benzinske pumpe. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, a za radne materijale, rukavice i vreće za otpad ćemo se pobrinuti mi. 

Vidimo se.

# Zaštita okoliša
Udruga za mlade Maro i Baro
26.09.2020
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Udruga organizira druženje uz društvene igre. Volonteri će pripremiti prostor, animirati mlade tijekom aktivnosti te pospremiti prostor nakon. Mladi su većinu godine proveli prilično izolirano i zaželjeli su se jednostavnog druženja uz remi, tresetu, Pictionary i slične igre. Udruga organizira sigurno druženje uz poštivanje svih preporuka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske. Aktivnost će trajati tri sata u prostoru Centra za mlade Dubrovnik. Biti će osigurano osvježenje. 

# Mladi
Udruga osoba s invaliditetom SUNCE
26.09.2020
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Udruga osoba s invaliditetom "Sunce" u sklopu projekta Sportski InPuls od 25.9 do 27.09.2020. organizira sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju. U kampu će  se djeca imati priliku okušati u plivanju, biciklizmu, košarci, atletici i sportskom penjanju. Uz vođenje i nadzor stručnih trenera u ovom kampu sudjeluju i brojni voloteri koji će pomagati djeci u savladavanju novih vještina. S obzirom na zahtjevnost uključivanja djece s teškoćama u sportske aktivnosti potrebno je uključivanje volontera kako bi im omogućili da se okušaju u svim ponuđenim sportovima.

Uz poticaj u savladavanju sporskih izazova, volonteri će im se pridružiti i u večernjrm dijelu ove manifestacije predviđene za druženje i zabavu uz glazbu.

Udruga Petrože Krušljevo Selo
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Ove subote 26.09.2020. udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO će sa svojim suradnicima, članovima i volonterima provesti volontersku akciju „Šetnja s Mikulcem“ koja je dio javne kampanje i  izrade novog lokalnog programa za mlade grada Oroslavja. Akcija i kampanja provesti će se od 10 do 14 sati. Šetnja počinje od Područne škole Krušljevo Selo gdje ćemo se upoznati sa poviješću Područne škole u Krušljevom Selu, posaditi ćemo nove voćke u školskom voćkoredu i zaštititi drvene sjedalice zaštitnim premazom. Nakon tog dijela šetnja se seli do kapele Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu, gdje ćemo nešto naučiti o samoj kapeli i njezinoj izgradnji. Ujedno ćemo nasuprot ulice u kojoj je živio Josip Franjo Mikulec, prvi naš poznati globetrotter putnik posaditi nekoliko voćki i naučiti ponešto o njegovom životu. Usput se šetnja nastavlja  do Kaniže gdje ćemo usput skupljati bačeno sitno smeće i naučiti nešto o povijesti Krušljevog Sela. Ova kampanja i akcija ima namjeru osvijestiti važnost sudjelovanja, volontiranja  kao i važnost očuvanja svog kulturnog, društvenog, povijesnog i ekološkog identiteta. U slučaju vremenskih neprilika akcija se prebacuje na slijedeći dan.

Akciji se mogu pridružiti svi zainteresirani!!!

Volonterski centar Osijek
26.09.2020
Velika, Požeško-slavonska, Istočna

Žene uključene u aktivnosti Volonterskog centra Osijek, uređivat će teren za Volonterski inkluzivni kamp u Požeškom Markovcu kao doprinos inkluzivnom volonterskom programu Udruge za kreativan razvoj SLAP.

Gimnazija Cres
18.09.2020
Cres, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu redovite izvannastavne aktivnosti Uređenje okoliša škole učenici creske Gimnazije uređuju školski vrt. Potrebno je počupati korov, oplijeviti i okopati biljke te ih prihraniti i orezati. Zasadit će se pedesetak novih biljaka, dijelom kupljenih, dijelom donesenih iz obiteljskih vrtova. U aktivnosti sudjeluju učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda creske Gimnazije.

Glas mladih Križevci Volonterski centar Link
25.09.2020
Križevci, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U petak spremamo kreativne radionice u 2 termina!
Kada? -25.09.2020. u 12:30 i 13:20
Gdje? - atrij Gradske Knjižnice Franjo Marković, Križevci
Time obilježavamo Međunarodni dan gluhih osoba i osoba s oštećenim sluhom.
Shvatili smo kako nam je vrlo bitna zajednička poveznica glazba, jer osobe s oštećenim sluhom osjećaju vibracije koje proizvode instrumenti dok ih sviramo. Zato smo se odlučili na kreativnu radionicu izrade instrumenata od recikliranih materijala.
U suradnji s Gradskom Knjižnicom Franjo Marković i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci, pripremili smo uvodni program od 10 minuta i nakon toga kreće kreativa!
Vidimo se!!
 

 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
25.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Projekt „Ulične svjetiljke“ je način socijalnog zapošljavanja ljudi u kojem beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe dobivaju posao kolportera istoimenih uličnih novina. To je način na koji se izravno djeluje na materijalnu i psihičku dobrobit korisnika-prodavača, koji prodaju časopise te zarađuju polovinu od cijene koja iznosi osam kuna. Beskućnici i druge socijalno ugrožene osobe motivirane su za prodaju časopisa jer to je posao koji mogu odmah dobiti te za njega nisu potrebne posebne kvalifikacije. Prodajom dobivaju financijsku mogućnost za osiguranje krova nad glavom i zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Prodavači koji nisu beskućnici, nego osobe slabog imovinskog statusa koje već imaju smještaj, dobiju priliku za poboljšavanjem životnog standarda te mogućnost cjelovite brige o sebi i obitelji.

Ovom akcijom omogućava se budućim volonterima upoznati s načinom na koji mogu pomoći u ostvarivanju ovog projekta. Podjelom letaka upoznavati će se građani o ovom projektu. Pruža se mogućnosti razgovora s prodavačima koji će biti na raspolaganju za kontakt tijekom cijelog vremena održavanja štanda. Moći će se kupiti novi broj časopisa te na poklon dobiti još jedan broj.

 

# Stari i nemoćni
Mreža udruga Zagor
26.09.2020
Brestovec Orehovički, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Mreža udruga Zagor zajedno s Osnovnom školom Stjepana Radića Brestovec Orehovički uređivat će igralište na području Brestovca (Bedekovčina). Volonteri će bojati sprave na dječjem igralištu te će izrađivati i postaviti ukrasnu ogradu. Također, očistit će se centar mjesta od smeća. 

# Djeca # Mladi
UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU Moje dijete SOLIN
24.09.2020
Solin, Splitsko-dalmatinska, Južna

I ove godine ćemo organizirati druženje i rad s našim volonterima, korisnicima i zaposlenicima i na taj način  obilježiti Dane volonterskog rada i dan otvorenih vrata udruga 2020.

Pokazat ćemo što se sve u Udruzi radi, a organizirat ćemo i predstavljanje naših novih radnih kuta čiju izradu nam je omogućila INA d.d. 

Na maloj modnoj reviji  radne kute će nositi naše korisnice, volonterke i zaposlenice, a kratki  glazbeno zabavni program će izvesti polaznici naše glazbene radionice.

Nadamo se da će nam vremenske prilike  omogućiti da sve planirano i odradimo na otvorenom ispred prostorija Udruge.

U svakom slučaju pridružujemo se i XXIII Danima volonterskog rada, kojeg 26. /subota/ rujna o.g. u Splitu organizira Volonterski centar Split.

# Osobe s invaliditetom
Mreža udruga Zagor
24.09.2020
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

U sklopu akcije će se uređivati prostor Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije. Kako bi mladima omogućili ugodniji boravak u prostoru Centra za mlade i Info-centra prostor će se uređivati uz pomoć volontera.

# Mladi
Udruga invalida rada Zagreba
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

UIR Zagreba obilježit će manifestaciju "Hrvatska volontira" obilaskom teško pokretnih članova podijeliti im zaštitne maske te im obaviti kupovinu namirnica i lijekova. U akciji će sudjelovati djelatnici UIR Zagreba.

# Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Prva riječka hrvatska gimnazija
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu projekta "Razmišljajmo održivo" čiji je nositelj Odraz iz Zagreba s partnerima: Udrugom za razvoj civilnog društva SMART, Udrugom ˝MI˝ – Split, Volonterskim centrom Osijek, pokušava se educirati srednjoškolce i njihove nastavnike u području održivog razvoja.

Tako će mural kojeg će oslikati gimnazijalci na zidu svoje škole pokušati prikazati harmoniju školskog života u suživotu s prirodom i načelima održivog razvoja. U ovoj aktivnosti sudjelovati će volonteri Prve riječke gimnazije, ali i svi zainteresirani učenici. Aktivnost će se odvijati u hodniku škole kroz tri dana. Voditeljice aktivnosti su učenice četvrtog razreda Iris Matulja i Claudia Bošković, a kordinatorica akcije u školi voditeljica Volonterskog kluba Sandra Vidović.  

 

Hrvatski kulturni dom na Sušaku
26.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture brinut će o provođenju epidemioloških mjera, usmjeravati posjetitelje na punktove tijekom izvedbe, čuvat će scenografiju i opremu izvođača, pripremiti ambijent prije izvedbe...

Nestvarni gradovi suvremeni je izvedbeni događaj u obliku umjetnički vođene ture kroz grad. Međunarodni i lokalni nezavisni kazališni umjetnici vode publiku na putovanje i provode je od lokacije do lokacije dajući joj nov pogled na grad i otkrivajući njegovu slojevitost kroz prostor i vrijeme. Organizator je Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA (Rijeka).

# Umjetnost i kultura
Udruga za rad s mladima Breza
25.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Volonterska akcija - (O)ČISTI GRAD, koju vodi Udruga za rad s mladima Breza, planira organizirati čišćenje jednog dijela grada i parka od plastike i smeća. Time također želi potaknuti mlade na manju upotrebu plastike te osvijestiti ih o štetnostima i na pravom primjeru i praksi ukazati na posljedice.

# Mladi # Zaštita okoliša
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Koordinatorica Melita Perić, psihologinja održat će u srijedu 23.9.2020.g. od 13,00 do 14,00 sati  u knjižnici Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka radionicu šivanja maski.

Radionica je zatvorena za učenike i učenice škole.

# Obrazovanje
Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka
21.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri i volonterke prikupljat će hranu i higijenske potrepštine za prihvatilište za beskućnike u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka u prizemlju ispred knjižnice.

Srijeda- 23.9.

Četvrtak-24.9.

Petak-25.9.

UJUTRO: 7,50 - 8,50

POPODNE- 13,30 -14,30.

 

# Stari i nemoćni
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U tjednu manifestacije Hrvatska volontira koja se ove godine provodi jubilarnu desetu godinu za redom, kao nastavak dobre prakse, volonterski program Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture obilježit će manifestaciju suradnjom s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka - organizirat će edukaciju namijenjenu svim njihovim volonterima. Cilj edukacije je informiranje o koronavirusu i prevencija stigmatizacije osoba oboljelih od bolesti COVID-19.

Predavanje će se održati u srijedu, 23. rujna u 16:30 sati u foajeu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka. Vodit će ju Amra Ramić, predsjednica terenske jedinice „Dr. Ante Švalba“ koja je ujedno i volonterka Europske prijestolnice kulture.

# Zdravstvo
Hrvatski kulturni dom na Sušaku
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture pomoći će u organizaciji neizmjernog glazbenog doživljaja koji će se održati 23. rujna 2020. Upućivat će dobrodošlicu posjetiteljima, osiguravati pridržavanje epidemioloških mjera, dijeliti promotivne materijale, dezinficirati ruke posjetitelja i dijeliti im zaštitne maskice.

Riječka praizvedba Mahlerove simfonije br. 2 u c-molu za sopran, alt, zbor i orkestar – „Uskrsnuće” u Dvorani Zamet.

Neusporedivo koncertno iskustvo, kolosalno skladateljsko dostignuće! Veliki izvođački aparat, prošireni orkestar, dvije solistice, mješoviti zbor! Druga simfonija u c-molu prvo je simfonijsko djelo Gustava Mahlera u kojem se skladatelj koristio ljudskim glasovima po uzoru na Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena. Gustav Mahler u svom hipnotičkom „Uskrsnuću”, glazbenom spomeniku viziji i kreativnosti, u potrazi za smislom života, zadivljuje glazbenim slikama prirode, iznenađuje začudnim valcerom, a nakon introspekcije apokaliptičnim krešendom u trijumfu besmrtnosti vodi u metafizičko.

Projekt se ostvaruje u suradnji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Hrvatske radiotelevizije, te je dio manifestacije Rijeka – Europska prijestolnica kulture.

Detaljnije na https://hnk-zajc.hr/predstava/mahler-2/

# Umjetnost i kultura
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
26.09.2020
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Inidividualne poduke iz raznih predmeta u sklopu 7 godišnjeg volonterskog programa koji je nastao u suradnji sa Savjetovalištem Luka Ritz 

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječkobaranjske županije
23.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije (skraćeni naziv: UGsO Osijek) tijekom održavanja manifestacija Dani otvorenih vrata udruge i Hrvatska volontira organizirat će predstavljanje aktivnosti udruge. Stoga zainteresirane volontere molimo da nam se pridruže i pruže pomoć i podršku u kretanju, komunikciji i davanju potrebnih informacija našim gluhoslijepim, gluhim, nagluhim, slijepim i slabovidnim članovima u sljedećim aktivnostima: informatičkim, rekreatvnim, kreativnim i edukativnim radionicama. Dođite, uljepšajte nam svima naredne dane, steknite i obogatite svoja znanja, iskustva i vještine s nama! Čekamo Vas... 

# Osobe s invaliditetom
Poslijediplomsko središte Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu
23.09.2020
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

U prostorijama organizatora dana 23.9. 2020. s početkom u 19:00 h,  održat će se prva u nizu panel diskusija na kojoj će građani imati priliku diskutirati o ovoj aktualnoj temi.

# Obrazovanje
Udruga za razvoj civilnog društva SMART
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu projekta „Razmišljajmo održivo – učimo mlade održivom razvoju zajednice“, Volonterski centar Rijeka Udruge SMART u suradnji s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom organizira radionicu 'Biti volonter/volonterka' za učenike i učenice 2.a razreda. Učenici i učenice će imati prilike čuti i razgovarati o tome što volontiranje jest, a što nije, kako se uključiti u volontiranje u njihovoj zajednici, ali i koje vrline krase pravog volontera. Posebno za ovu priliku, učenicima će se pridružiti volonterka, bivša učenica škole koja će s njima podijeliti svoje volontersko iskustvo, stečeno ne samo u Rijeci već i u inozemstvu. 

# Mladi # Obrazovanje
Kulturno umjetničko društvo Vrhovac
21.09.2020
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Vodeći se sloganom kampanje Hrvatska volontira "Hvala što se tu" KUD Vrhovac, uz podršku Mjesnog odbora nastojati će povezati građane, organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora da se zajedničkim snagama za djecu Vrhovca napravi dječje igralište. Na prostoru 100m2 predviđeno je postavljanje pješčanika, ljuljački, tobogana, klackalice i zaštitne antistres podloge kako bi se djeca mogla nesmetano igrati i družiti. 

 

 

Hrvatski ferijalni i hostelski savez
25.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna


Hrvatski ferijalni i hostelski savez u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, organizira StreetArt hopping te poziva sve mlade da s nama otkriju modernu stranu grada i posjete mjesta za koja čak ni mještani ne znaju, a pritom od naše volonterke, poznate street art umjetnice Klarxy nauče kako nastaju murali? Je li street art vrsta moderne komunikacije? Gdje je razlika između umjetnosti i vandalizma?

# Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga za sindrom Down Međimurske županije
26.09.2020
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Dana 26.09.2020. s početkom u 10.00 sati pozivamo vas na vježbanje i druženje s djecom s Down sindromom. Predviđene su sportske igre i ples. Ujedno, na štandu će biti moguće kupiti majice Udruge. 

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Sport
Udruga za sindrom Down Međimurske županije
23.09.2020
Čakovec, Međimurska, Sjeverna

Udruga za sindrom Down Međimurske županije poziva vas na likovno-kreativnu radionicu koja će se održati 23.09.2020. s početkom u 16.00 sati. Na radionici je predviđeno druženje članova Udruge i volontera te oslikavanje slikarskog platka bojama Udruge. Obzirom na pandemiju i u skladu s mjerama, realizacija aktivnosti predviđena je na otvorenom, u dvorištu Udruge. 

# Djeca # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Graditeljska škola za industriju i obrt Rijeka
19.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Naša trajna volonterska akcija od šk.god 2014./2015. je prikupljanje PVC čepova za Društvo multiple skleroze PGŽ  dopunila se zbog novonastale situacije s fotografiranjem upravo svojih prikupljenih PVC čepova koje objavljujemo u našem digitalnom školskom listru .  Prikupljene čepove uručiti ćemo na odgovarajući našin Društvu MS i Udruzi  "I djeci s ljubavlju"  kojoj isto tako želimo doprinijeti u humanitarnom radu.

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
23.09.2020
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska, Južna

Volonteri udruge (3)  a posebno  studentica 5. goone psihologije sa Sveučilišta u rijeci će maturantim ai bivšimmaturantima predločiti svoj omiljeni koncept iz psihologije kao i iskustva studiranja uz seriju pitanja i odgovora

Udruga Eko Brezna
25.09.2020
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Udruga Eko Brezna će manifestaciju Hrvatska volontira 2020. obilježiti virtualnim predstavljanjem volontera udruge koji će prenijeti svoja iskustva vezana za volontiranje s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o činjenici da je volonterstvo pozitivan način na koje se može steći steći znanje, vještine, radno i životno iskustvo, ali i poznanstva te si tako omogućiti ulazak u tržište rada, a pritom istovremeno dati svoj doprinos razvoju društva te činiti pozitivnu promjenu u lokalnoj zajednici svojim nesebičnim pomaganjem drugima. 

# Mladi
Avadhuta udruga za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života
26.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Projekt „Ručak za sve“ provodi se od 2009. godine: - podijeljeno je preko 39.000 zdravih toplih veganskih obroka u 6 gradova, 4 županije, te je u projektne aktivnosti aktivno uključeno preko 80 volontera. Ideja je da volontirajući u socijalno-angažiranim akcijama dijeljenja besplatnih toplih obroka pokažemo brigu prema društveno-ugroženim skupinama (siromašni, umirovljenici i sl.), aktivno se uključimo u borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva i promičemo zdrave stilove života. 

Europski dom Vukovar
14.10.2020
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Udruge Europski dom Vukovar, Vukovarske iskrice i Fotoklub Vukovar oslikat će zid u dvorištu kuće gdje je sjediše 7 udruga građana. Time će dati doprinos uređenju okruženja u kojem rade. Zajedničkom akcijom volontera, članova udruga i djelatnika oslikat će zid i time uljepšati izgled dvorišta. Oslikavanje zida provest će amaterska slikarica s timom volontera. 

Akcija će trajati dva dana.

Osnovna škola Zorke Sever
23.09.2020
Popovača, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

 

Plastične boce postaju golemi ekološki problem. Preuzmimo odgovornost i smanjimo uništavanje planete plastikom!

Učenička zadruga Zora prikupljat će plastične boce. Sav prihod od prodaje plastičnih boca ide u našu Eko-kasicu.

 

Osnovna škola Zorke Sever
24.09.2020
Popovača, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Osnovna škola Zorke Sever izdala je digitalnu kuharicu "Orašasti plodovi" koja je dobila i tiskano izdanje.

Sav prihod od prodaje kuharice odlazi za učenike slabijeg imovinskog stanja - potpora za odlazak na školski izlet ili kupnja školskog pribora. Prikupljeni prihod omogućit će pomoć najmanje jednom učeniku iz svakog razreda naše Škole.

Učenici i učitelji će prodavati kuharice na štandu u školi i na štandu u Gradu Popovača uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
24.09.2020
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Četvrtkom s Vretencima druženje je članova i volontera Udruge Vretenac sa ciljem razvoja socijalnih vještina kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, ali i jačanja grupne kohezije. 

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina
24.09.2020
Slatina, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Volontiranje u lokalnim krojačkim obrtima. 

Četiri člana Udruge (odrasle osobe s intelektualnim teškoćama), po struci pomoćni krojači, u pratnji volontera u suradnji s lokalnim krojačkim obrtima volonterski će izraditi i sašiti platnene zaštitne maskica koje će se kasnije podijeliti osobama starije životne dobi. 

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
25.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Časopis "Ulične svjetiljke"je naziv prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama. Ovo je projekt kojemu je cilj smanjenje broja beskućnika i poboljšanje životnih uvjeta socijalno ugroženih osoba.Časopis je 2008. godine pokrenut u Rijeci, nakon što je naša organizacija otvorila prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“. Časopis je bio slijed u procesu resocijalizacije beskućnika i ostalih potrebitih ljudi.  

Prilikom izlaska novog broja časopisa, volonteri kroz sat vremena časopis prodaju zajedno s prodavačima ne bi li im pružili podršku u njihovin nastojanjima za bolju budućnost. Porebno je najaviti svoj dolazak na promociju dan ranije, te biti na Korzu 15 minuta prije događaja koji počinje u 9 sati. Svaki volonter dobiti će svog prodavača s kojim će otići na točno određeno mjesto na Riječkom Korzu koje će mu netom prije dodjeliti koordinator akcije. Kroz sat vremane potrebno je stajati kraj prodavača, te provesti vrijeme u ugodnom i zasigurno zanimljivom društvu naših prodavača.

 

 

 

 

 

Udruga distrofičara Krapina
22.09.2020
Krapina, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga distrofičara Krapina u utorak 22. rujna 2020. godine, od 12-17 sati uz pomoć svojih volontera organizira druženje povodom Europskog tjedna mobilnosti. Tom prilikom članovi udruge će predstaviti svoja ortopedska pomagala, zajedno sa volonterima prošetati gradom i upoznati građane sa pomagalima koje svakodnevno koriste za kretanje te barijere na koje nailaze. Središnji dio ovog događaja bit će ispred uredskih prostorija Udruge distrofičara u Krapini gdje će biti izložena spomenuta pomagala koja će se moći i isprobati te radovi koje izrađuju članovi udruge na kreativnim radionicama. Cilj ove aktivnosti je senzibiliziranje lokalne zajednice i ostalih građana o osobama s invaliditetom i barijerama s kojim se svakodnevno susreću. U navedenim aktivnostima bit će uključeno 6 volontera. 

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije
25.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije – UOSIKAŽU će manifestaciju Hrvatska volontira 2020. obilježiti virtualnim predstavljanjem s naglaskom na važnost volontiranja i pozivom svim zainteresiranim građanima da se volonterski uključe u njene aktivnosti. Sve zainteresirane osobe koje se obrate na e-mail: udruga@uosikazu.hr ili osobnim dolaskom u ured UOSIKAŽU sa željom za volontiranjem i ispune Prijavnicu biti će nagrađene perivom maskom koje izrađuju osobe s invaliditetom.

# Osobe s invaliditetom
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
20.09.2020
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja će u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj paketima hrane „Vaš dar za pravu stvar“ do kraja rujna 2020. godine izvršiti podjelu paketa hrane korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu i drugih socijalno ugroženim skupinama stanovništva na području grada Županja te općina i naselja: Gradište, Štitar, Cerna, Babina Greda, Bošnjaci, Posavski Podgajci, Rajevo Selo, Gunja, Drenovci, Đurići, Račinovci, Vrbanja, Soljani i Strošinci. U aktivnost je planirano uključiti do 10 volontera.

# Stari i nemoćni
Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek JA kao i TI
23.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Tijekom aktivnosti "Oplemenimo vrtni prostor Centra "JA kao i TI" bojom i zelenilom" izraditi će se kamenjar i obojati ograda i bunar. Volonteri, djelatnici Centra i korisnici će surađivati, upoznati se, družiti te zajedničkim snagama uljepšati ovaj prostor.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja
23.09.2020
Županja, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja poziva Vas na volonterske aktivnosti uređenja prostora Cjelodnevnog boravka. Potrebna nam je Vaša pomoć pri uređenju novog prostora (bojanje zidova) za radionice u kojima će korisnici obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Sav materijal i zaštitna oprema će biti osigurani, a na Vama je samo da ponesete dobru volju! 

Veselimo se Vašem dolasku! 

# Osobe s invaliditetom
Isusovačka služba za izbjelgice
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonterke i volonteri Isusovačke službe za izbjeglice kao i svake subote provode aktivnosti pomoći u učenju mladima. Aktivnost se sastoji od pomoći u pisanju zadaća te učenja za ispite, a slobodno se vrijeme koristi za druženje i igranje društvenih igara.

# Mladi # Obrazovanje
Isusovačka služba za izbjelgice
26.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu Festivala volontrstva u Karlovcu, Isusovačka služba za izbjeglice na štandu će informirati i senzibilizirati građane o važnosti volonterstva s izbjeglicama, a dijelit će se tipična hrana s Bliskog istoka. Prilika će se iskoristiti za druženje volontera/ki socijalnih mentora/ica i izbjegličkih obitelji koje su preko programa preseljenja dobile azil u Hrvatskoj. Također, u suradnji s JRS-om, glumački dvojac Ena S.H. i Marin B. održat će se predstavu "Ljepota naše različitosti"

DRUŠTVO NAŠA DJECA OZALJ
25.09.2020
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Pričaonica je radionica pričanja i čitanja djeci od najranije dobi koju provode isključivo volonteri, a traje od listopada do lipnja. U petak 25.9. započinjemo s pripremama i snimanjem materijala za nadolazeću sezonu. U volonterskoj akciji će sudjelovati voditeljice radionice i djeca od 3 do 10 godina.

# Djeca
FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED MJESNO BRATSTVO TRSAT
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

 

Prihvatilište za beskućnike "Ruže sv.Franje"zbrinjava jednu od najranjivijih skupina ljudi već trinaest godina. Postoje razne aktivnosti u kojima je moguće sudjelovanje volontera. Odlučili smo vam za ovu akciju volontiranja u kojoj smo ujedinjeni sa cijelom Hrvatskom, ponuditi mogućnost ulaska u prihvatilište kroz aktivnost posluživanja večere beskućnicima. Volonteri trebaju najaviti svoj dolazak dva dana ranije te doći na dan volontiranje 15 minuta prije kako bi bili detaljno upoznati s načinom provođenja aktivnosti i prostorom u kome će se volontiranje odvijati.. Volonteri su u kuhinji, djele gotovu večeru kroz dva sata po dolasku svakoga korisnika Prihvatilišta. Nakon večere slijedi pranje posuđa i po volji volontera-druženje s korisnicima. Ovaj način volontiranja je dostupan svima, nije potrebno posjedovati posebne vještine i znanja.

# Stari i nemoćni
Sirius
24.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Radionice izrade lutaka vodit će volonterke Lana, Mia i Viktorija. Svaka od njih provest će po jednu radionicu na kojoj će sudjelovati po dvije obitelji. Cilj aktivnosti je, uz pomoć i instrukcije naših volonterka, izraditi lutkicu koju će moći ponijeti kući. Lutkice će izraditi roditelji i njihova djeca, a kroz igru i izradu lutkica roditelji će naučiti kako i kada ih koristiti.

Igra s lutkama djeluje na razvoj pozitivne slike o sebi kod djeteta i od izrazite je pomoći roditeljima u otkrivanju raznih emocija. Pomoću nje ulazimo u unutarnji svijet djeteta i zato je od iznimne važnosti uvesti je u svakodnevnu komunikaciju i igru. Lutka pomaže djetetu da se lakše otvori, ispriča nam svoj dan, otkrije svoj problem i uzrok neugodnih osjećaja. Igra s lutkama pokreće djetetov misaoni i emocionalni svijet te razvija maštu. Igre lutkom uvelike pridonose razvoju govora kao i socijalizaciji, a potištena i pretjerano sramežljiva djeca postaju hrabrija, odvažnija i slobodnija.

# Djeca
Centar za participaciju žena u društvenom životu
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Dana 24. rujna 2020.g.

- provodimo akciju "Svjetlo na putu života i radosti“ u suradnji sa HEP i O.Š. Pećine provodimo aktivnost za nabavu prijenosnog računala za slijepe i slabovidne osobe

Dana 25. rujna 2020. g.

- u sklopu akcije organiziramo sadnju maslina " Drvo prijateljstva - zajedno možemo sve" sa učenicima O.Š. Pećine, a u suradnji sa gospodarskim subjektom AliteRi d.o.o.koji je donirao drvo masline zajedno ćemo zasaditi stablo masline u okolišu škole s ciljem poticanja ekološke osviještenosti i zdravog života među mlađom populacijom!

Društvo multiple skleroze Split
25.09.2020
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Nacionalni dan MS obilježit ćemo radno: akcijom čišćenja i uređenja prostora udruge. Tijekom ljetne pauze preuredili smo prostor, izmijenili dotrajale vanjske stijenke. Ovom zajedničkom akcijom  članova (koji su u mogućnosti) i volontera  prostor ćemo očistiti, dezinficirati i pripremiti za radionice i druženja koja nam slijede u narednom razdoblju u skladu sa epidemiološkim mjerama protiv pandemije koronavirusa. 

# Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša
Udruga Maštara
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Zaokrenimo priču, promijenimo stav - dajmo svoj doprinos, na način koji svakome od nas najbolje leži, i pomozimo da parkovi budu lijepi, čisti, šareni i dobro očuvani. Krenuvši od našeg Kalimera. Pozovite prijatelje, velike i male, i sudjelujte u čišćenju okoliša, farbanju klupe, ukrašavanju sjenice, a možda i netko od vas donese još koji dobar prijedlog ;) 

# Zaštita okoliša
Srednja škola Glina
24.09.2020
Glina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Članovi školskog volonterskog kluba Srednje škole Glina Manus Aperta sudjelovat će u volonterskoj akciji uređivanja školskog dvorišta i čišćenja školskog vrta. Akcijom želimo potaknuti razvijanje zajedništva i pozitivan odnos prema volontiranju te dati doprinos estetskom uređenju okoliša škole. Također želimo potaknuti i ostale učenike na odgovorno ponašnje prema zaštiti okoliša te ih motivirati za volontiranje.

# Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije
25.09.2020
Zadar, Zadarska, Južna

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije u suradnji s Volonterskim Centrom Zadar održat će okrugli stol u prostorijama Društva na temu ''Volontiranje u doba covida-19''. Okruglom stolu priključit će se i predstavnici Udruge slijepih Zadarske županije. Za vrijeme trajanja okruglog stola, volonteri će ispred prostorija Društva dijeliti promotivne materijale Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije.

Ovo događanje je isplanirano i provodit će se uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera.

# Osobe s invaliditetom
Agencija lokalne demokracije Sisak
18.09.2020
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji Bodybuilding klubom SisakGradom Siskom i Turističkom zajednicom Sisak, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 11. Sajam udruga i ustanova koji se održava 26. rujna 2020. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najduže 13:00 sati.

Sajam se održava u okviru nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira 2020.” i Dana otvorenih vrata udruga

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima na način da organiziraju radionice, izložbe i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

Provedba ovog događaja uključuje volonterski angažman u vidu pomoći pri informiranju posjetitelja Sajma, podjeli promotivnih materijala, upućivanja sudionika Sajma na odgovarajuća mjesta, fotografiranju događaja, komunikaciji s građanima, popisivanju posjetitelja Sajma i podjeli dezinfekcijskih sredstava zbog epidemioloških mjera, nošenje i razmještaj stolova na kojima će izlagati sudionici, pospremanje i čišćenje vanjskog prostora te slične poslove.

 

Liga za prevenciju ovisnosti
24.09.2020
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Dana 24. rujna volonteri/-ke Lige za prevenciju ovisnosti će zajedno sa štićenicima i odgajateljima Dječjeg doma "Maestral", kroz rad i druženje, urediti okoliš splitske podružnice doma. Na kreativan i domišljat način obojat ćemo klupe i igrala za djecu kako bismo im osigurali ugodniji prostor za zabavu i druženje.

Udruga socijalnih radnika
23.09.2020
Zadar, Zadarska, Južna

Volonterski centar Zadar svake godine povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca,  dodjeljuje nagradu naj volonteru/ki i organizaciji koji/e su se posebno istaknuli/e u području volontiranja.  Nagradu izrađuju volonteri/ke učenici/e Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s radom organizacija na području volonterstva i potaknuti budući volonterski rad. Ujedno, želja nam je potaknuti da se organizacije što više usmjere volonterskom potencijalu i da se njihov rad i trud do sada i u budućnosti cijeni i nagrađuje. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.Cilj nagrade koju je osmislio Volonterski centar Zadar je uspostavljanje kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore razvoju neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije i vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva Zadarske županije. Nagrada za volontera/ku je oblik vrednovanja volonterskog angažmana volontera i njihovog doprinosa kako civilnom društvu Zadarske županije, tako i civilnom društvu Hrvatske. 

 

# Mladi # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Centar za održivi razvoj
23.09.2020
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za održivi razvoj (COR) u suradnji s udrugom Kolajna ljubavi organizora humanitarnu akcciju pakiranja i podjele humanitarne pomoći „Samoposluga ljubavi“ u okviru manifestacije Hrvatska volontira.

Planiramo dijeliti pomoć potrebitim korisnicima iz socijalne samoposluge . 

Udruga Biovrt u skladu s prirodom
25.09.2020
Mursko Središče, Međimurska, Sjeverna

U sklopu projekta "Zajedno gradimo održivu budućnost" udruga Biovrt organizira ove jeseni 10 volonterskih akcija u 5 osnovnih škola u Međimurju. U svakoj školi će se održati 2 volonterske akcije s po 2 odabrana razreda učenika, s kojima će sudjelovati njihovi roditelji. U sklopu svake akcije postaviti ćemo hotel za korisne kukce, posaditi zeleni krov na tom hotelu, posaditi cvjetne, začinsko ljekovite gredice te bobičasto voće u okolišu škola. Na ovaj način, zajedno i s učenicima i s roditeljima i osobljem škole zajedno stvaramo nove edukativne sarđaje škola koje će koristiti ne samo sadašnje, već i buduće generacije škola i educirati se o održivom razvoju, očuvanju okoliša i zdravi načinima života, te stajhati u dvorištu škola na ponos lokalne zajednice koja je pomogla u kreiranju istih. 
25.09. ova volonterska akcija održava se u OŠ Vratišinec

# Djeca # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga Biovrt u skladu s prirodom
23.09.2020
Kotoriba, Međimurska, Sjeverna

U sklopu projekta "Zajedno gradimo održivu budućnost" udruga Biovrt organizira ove jeseni 10 volonterskih akcija u 5 osnovnih škola u Međimurju. U svakoj školi će se održati 2 volonterske akcije s po 2 odabrana razreda učenika, s kojima će sudjelovati njihovi roditelji. U sklopu svake akcije postaviti ćemo hotel za korisne kukce, posaditi zeleni krov na tom hotelu, posaditi cvjetne, začinsko ljekovite gredice te bobičasto voće u okolišu škola. Na ovaj način, zajedno i s učenicima i s roditeljima i osobljem škole zajedno stvaramo nove edukativne sarđaje škola koje će koristiti ne samo sadašnje, već i buduće generacije škola i educirati se o održivom razvoju, očuvanju okoliša i zdravi načinima života, te stajhati u dvorištu škola na ponos lokalne zajednice koja je pomogla u kreiranju istih. 
23.09. ova volonterska akcija održava se u OŠ Kotoriba.

# Djeca # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Udruga Srma
24.09.2020
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Gradskom organizacijom Crvenog križa Sinj volonteri će spajati humanitarne pakete za radno nesposobne samce koji imaju pravo na hranu i higjenske potrepštine jednom mjesečno.

# Osobe s invaliditetom
Udruga Srma
24.09.2020
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Gradskom organizacijom Crvenog križa Sinj volonteri će spajati humanitarne pakete za radno nesposobne samce koji imaju pravo na hranu i higjenske potrepštine jednom mjesečno.

Udruga Srma
24.09.2020
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

U suradnji s Gradskom organizacijom Crvenog križa Sinj volonteri će spajati humanitarne pakete za radno nesposobne samce koji imaju pravo na hranu i higjenske potrepštine jednom mjesečno.

Udruga socijalnih radnika
23.09.2020
Zadar, Zadarska, Južna

S obzirom da se Volonterski centar Zadar već neko vrijeme bavi i tematikom elektroničkog nasilja nad djecom i mladima, želja nam je uključiti volontere, studente pomagačkih struka (psiholozi, pedagozi, učitelji, nastavnici, odgajatelji...) da promišljaju o ovom problemu, kao dijelu njihove struke. Cilj je široj javnosti ukazati na problem elektroničkog nasilja među i nad djecom i mladima te omogućiti djeci i mladima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i stručnoj službi različite informacije o ovom gorućem problemu.

Napisane članke ćemo podijeliti na našem mrežnoj stranici www.pin-edukacija.org i na društvenim mrežama.

# Djeca # Mladi # Zdravstvo # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
23.09.2020
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

U OŠ Žakanje, 23.09.2020., održat će se volonterska akcija uređivanja okoliša škole u sklopu projekta Volonterskog centra Kupa "Volontiram, mijenjam zajednicu". Učenici-volonteri će uređivati postojeću učionicu na otvorenom (bojanje ograde, stolova i stolica) jer se u trenutnoj situaciji pokazala kao korisna i potrebna te ukrašavati tlo školskog dvorišta.

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE
14.09.2020
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

Svjetski dan Prve pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Delnice provodi različite edukativne radionice za djecu i mlade. Kako su radionice pretežno usmjerene na djecu osnovnoškolske dobi, ove smo godine stavili naglasak i organizirali smo edukativnu radionicu za djecu predškolske dobi. Radionica je tematska i povezana je sa aktivnostima koje provodi Hrvatski Crveni križ.

Živimo u vremenu kada je fokus javnosti usmjeren na prevenciju širenja i liječenje bolesti uzrokovano COVID-19, ali ostale bolesti i ozljede su još uvijek prisutne.
Povodom „Svjetskog dana Prve pomoći“ i „Otvorenih dana udruga“ organizirali smo edukativnu radionicu za desetak polaznika Dječjeg vrtića „Šareni svemir“ iz Delnica na temu

„Mogu se ozlijediti – Hitni brojevi“

Kojom smo željeli ukazati da se pravovremenim djelovanjem mogu spriječiti mnoge ozljede.

Interdisciplinarnim pristupom polaznici radionice su upoznati na koji način se mogu ozlijediti kod kuće i u vrtiću, kako svojim ponašanjem mogu spriječiti moguće ozlijede, kako povezujemo ako nas boli ruka ili imamo ranu, kada zovemo hitni broj, vatrogasce, policiju ili hitnu službu te na samozaštitu od bolesti uzrokovanih COVID-19.
Radionica se održala 15.09.2020. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Delnice koju je vodila Bojana Rogić, naša volonterka.
Također smo se uključili u Nacionalnu kampanju Hrvatska volontira kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Eko centar Latinovac
25.09.2020
Čaglin, Požeško-slavonska, Istočna

Stanovnici sela i Udruga Eko Centar Latinovac sa volonterima iz Belgije, Austrije, Velike Britanije, Italije, Francuske i Litve organizira održavanje i uređenje zelenih površina u selu Latinovac.
 

Udruga za održivi razvoj Osejava
26.09.2020
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Volonteri Udruge za održivi razvoj Osejava dana 26. rujna očistit će svjetski priznatu plažu Nugal koja je nažalost po završetku svake turističke sezone zatrpana smećem.

Planirani početak akcije je u subotu 26. rujna u 9h, a završetak akcije očekuje se u popodnevnim satima.

KUD REPUŠNICA
25.09.2020
Repušnica, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

KUD „Repušnica“ iz Repušnice osnovan je 1930. godine. U 40 godina kontinuiranog rada ostvareno je gotovo 1100 nastupa sudjelovanjem na brojnim međunarodnim susretima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu. U društvu djeluje 70-ak aktivnih članova u četiri skupine: dječjoj, tamburaškoj, pjevačkoj i folklornoj skupini. Društvo je inicijator manifestacija „Repušnički susreti“, te „Dani repušničke kulture“. KUD "Repušnica" izdao je dvije fotopublikacije/ knjige, "Leta letiju- tradicija ostaje" 2012. godine i „Narodno ruho Repušnice“ 2015. godine povodom 85. obljetnice društva uz potporu Grada Kutine, Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 2016. godine izdao je "Tamburašku pjesmaricu Moslavine" gdje je skupljeno 72 skladbe (plesovi i pjesme) koje KUD "Repušnica" izvodi na nastupima. CD "Pjesme i plesovi" izdan je 2018. godine u suradnji sa Glazbenom školom Požega i Croatia Recordsom te je nominiran za nagradu Porin 2019. godine u kategoriji folklorna glazba. U obljetničkoj godini izdali smo "Čuli jesmo, Fašniku se sudi" knjižicu o običaju Fašnika u Repušnici, te je u fazi izrade knjižica o običaju Vincekova (22.1.) "Moslavačko Vincekovo" kojeg je napisao počasni član društva Dragutin Pasarić, a KUD "Repušnica" ga svake godine izvodi.

 

Na radionici "Zlatno žito dozrelo" povodom manifestacije Hrvatska volontira 2020. možete vidjeti stare slike prikaza žetve žita u Moslavini, prikaz žetvenog običaja kojeg društvo njeguje, te izrađivati suvenire od žitnih klasova i sve to uz prigodne pjesme iz Moslavine u izvedbi članica pjevačke skupine KUD-a "Repušnica".

 

 

***Zbog epidemiološke situacije molimo posjetitelje da imaju masku za lice ili medicinsku masku za vrijeme trajanja radionice, jer se radionica održava u zatvorenom prostoru.
 

# Umjetnost i kultura
Udruga mladih Feniks
24.09.2020
Gornja Stubica, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Udruga mladih Feniks će u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom „Orkas“ provesti volontersku akciju. U sklopu volonterske akcije uredit će se dječje igralište kod Osnovne škole Matija Gubec Gornja Stubica.

Desetak volontera će u četvrtak, 24.rujna od 10:00 sati uređiti dječje igralište kod OŠ Matija Gubec Gornja Stubica i obojati golove, kante za smeće i ogradu kako bi se učenicima osnovne škole omogućio kvalitetniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu. U sklopu volonterske akcije bojat će se golovi, kante za smeće, ograda i urediti igralište. Na taj će se način učenicima Osnovne škole Matija Gubec Gornja Stubica omogućiti ljepši i ugodniji boravak na otvorenom i uživanje u igralištu. 

Cilj volonterske akcije, jest želja da se ovaj prostor učini još ljepšim i ugodnijim za svakodnevni boravak učenika. Također, akcijom će se potaknuti lokalna zajednica, a prvenstveno mladi na volontiranje kao i promocija važnosti suradnje organizacija civilnog društva i lokalnog stanovništva.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Sport
Institut Plavi svijet
26.09.2020
Veli Lošinj, Primorsko-goranska, Zapadna

U subtu, 26.09.2020. Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora organizira čišćenje podmorja i obale u uvalama Artatore, Kandija i Ružmarinka. Okupljanje i priprema volontera biti će u 9:00 sati u Malom Lošinju te će se brodovima prevesti do navedenih uvala. U 9:30 planira se okupljanje volontera i (volontera) ronioca i početakakcije čišćenja. Po završetku akcije, u 13:00h planirano je okupljanje sudionika i zajednički ručak u parkiću uvale Artatore (iznad velog mula).

# Zaštita okoliša
Savjetovalište Lanterna Makarska
24.09.2020
Makarska, Splitsko-dalmatinska, Južna

Projekt Obitelj volontira za obitelj je namjenjen prikupljanju sredstava za pomoć jednoj potrebitoj obitelji s petero djece s područja Makarske.

Savjetovalište Lanterna je za ovu humanitarnu aktivnost aktiviralo svoje volontere koji često volontiraju obiteljski, mame i tate, mame i djeca te na taj način prenose ljubav prema volontiranju unutar obitelji.

U ovoj volonterskoj akciji humanitarnog karaktera volonteri će unutar obitelji peći kolače (angažman će biti dokumentiran fotografijom) koje planiramo prodavati na štandu na Makarskoj rivi. Pečenje kolača će se organizirati tijekom dana i večeri 24. rujna kako bi kolači bili spremni za prodaju sljedećeg dana. Sama prodaja kolača će se održati 25. rujna 2020. od 8 do 14 sati te će se na prodajnom mjestu volonteri izmjenjivati. Sav prihod sakupljen od prodaje kolača bit će doniran jednoj potrebitoj obitelji s petero djece s područja Makarske za nabavku stvari za školu.
 

Lokalni volonterski centar Volontiraj s Osmjehom Pleternica
25.09.2020
Pleternica, Požeško-slavonska, Istočna

U prostorima Lokalnog volonterskog centra održat će se kratko predavanje o vrijednosti volonterstva koju će održati koordinator volontera u sklopu projekta "Volontiraj s Osmjehom 2". Tijekom kratke edukacije ponudit će se prilika za volonterstvo i prikazati promotivni video volonterstva u kojem će sudjelovati naši dugogodišnji volonteri te će iskazati važnosti volontiranja potencionalnim volonterima. Nakon razvijanja svijesti o važnosti volonterstva članovi i volonteri Udruge "Osmjeh Pleternica" održat će kreativnu radionicu ispred prostora Lokalnog volonterskog centra. Potom,održat ćemo i sportsko-društvenu radionicu u koju su uključene različite štafetne igre te neformalno druženje. 

# Osobe s invaliditetom
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Animiramo prolaznike o nama i našoj potrebi 

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionice pletenja i heklanja okupljaju sve zainteresirane volontere i članove Udruge, bez obzira na predznanje. Materijal je osiguran. Predmeti koji se naprave daruju se u humanitarne svrhe ( dječjim domovima i sl. ustanovama) i prodaju se na Božićnom sajmu na štandu Udruge.

# Mladi # Umjetnost i kultura
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
26.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonteri stoje kod kolica i animiraju kako bi kupci mogli donirati ako žele. Jedna smjena je tri sat. Imamo četiri smjene. u svkoj smjeni je po dva ili tri volontera. 

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Radionice šivanja namjenjene su svim zainteresiranim volonterima i članovima Udruge, bez obzira na predznanje šivanja. Na radionicama iskusne "tete šivalice" podučavaju volontere tehnikama šivanja - ručno i na šivaćoj mašini. Izrađuju se različiti predmeti koji se potom prodaju na Božićnom sajmu. Sav prihod namjenjen je projektu "Pripovijedač/ica priča za laku noć".

# Mladi # Umjetnost i kultura
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
25.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Korisnik po dolasku daje iskaznicu i upisujemo ga da je došao. Volonteru dajemo zahtjev gdje upisuje što je korisnik uzeo od odjeće, obuće ili neke druge potrepštine. Sa svakim korisnikom ide jedan ili dva volontera po odjelima skladišta i pomaže pronaći odgovarajuću robu.

 

Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić
25.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga Portić organizira ORIGAMI radionice. Riječ je o radionicama inspirativne i zabavne vještine presavijanja papira i namjenjena je osnovnoškolcima, ali i zainteresiranim odraslim osobama.

# Djeca # Mladi
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

slaganje odjeće i obuće tj.  priprema za podjelu korisnicima 

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu po četvero, zbog preventivnih mjera i izvršavanje istih mjera (maskice i rukavice).Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.   

Mirovna grupa Oaza
23.09.2020
Beli Manastir, Osječko-baranjska, Istočna

"Oazina" ekopatrola "Ne samo danas ..." će dana 23.09.2020. u 15:30 započeti akciju čišćenja šetnice oko Šećeranskog jezera pod motom "Ne samo danas ..." čime ekopatrola želi podići svijest šetača o važnosti čišćeg okoliša.

# Zaštita okoliša
Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu po četvero, zbog preventivnih mjera i izvršavanje istih mjera (maskice i rukavice).Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.   

Socijalna Samoposluga Kruh sv Elizabete OFS Gospa Lurdska Žabica
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Volonter prima korisnike na ulazu po četvero, zbog preventivnih mjera i izvršavanje istih mjera (maskice i rukavice).Dva volontera na kompjutoru djele hranu korisnicima i tu hranu upisuju u komp. KOrisnik dolazi u prostor s iskaznicom na kojoj napisan datum kad treba doći. Volonter daje hranu i potpisuje kod datuma da je paket dodjeljen. Korisnik poslje dodjeljenog paketa odlazi do volonera koji naručuje za drugi put.   

Volonterski centar Istra
24.09.2020
Pula (Pola), Istarska, Zapadna

Volonterski centar Istra i udruga ZUM u svojem prostoru održavaju različite edukativne, informativne i druge zabavne aktivnosti usmjerene građanima/kama, organizatorima volontiranja, volonterima/kama te drugim zainteresiranim grupama i pojedincima/kama. Također, prostor je glavno mjesto okupljanja članova i članica Kluba mladih volontera/ki koji na sastancima osmišljavanu volonterske aktivnosti kojima se želi doprinijeti razvoju aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih, te promociji volontiranja kao jednog od oblika iskustvenog učenja i njegovih vrijednosti. Prostor je potrebno osvježiti: bojanjem zidova i namještaja te reorganizacijom namještaja u prostoru, kako bi što bolje odgovarao provedbi planiranih aktivnosti te potrebama mladih, ali i drugih posjetitelja/ica. 

# Mladi
Udruga Oppidum
26.09.2020
Požega, Požeško-slavonska, Istočna

Planira se uređenje tzv. Društvenog vrta u dvorištu zgrade koja je nekoć funkcionirala kao vrtić. Samo dvorište služilo je kao igralište za djecu i mjesto za odmor zaposlenika te se prostire na površini od preko 1800 m2. Dvorište, kao i sprave na igralištu te stolovi i klupe, svakodnevno propadaju zbog nekorištenja. Cilj nam je ponovno oživjeti ovu lokaciju koja predstavlja veliki potencijal i pretvoriti ju u ozazu za igru i odmor. Proces uređenja se planira u nekoliko faza, a započeli bi ga s obnovom klupa i stolova, te sprava za igru, kao i pripremu zemlje za sadnju ukrasnog drveća i voćki. Ovisno o odazivu volontera i dinamici napredovanja radova, planirati će se druge faze uređenja. Prostor bi nakon uređenja otvorili za korištenje široj zajednici, te bi u dnevnim terminima funkcionirao kao kombinacija parka, mjesta za odmor i igru, mjesto koje je prilagođeno i dostupno svim dobnim skupinama.

Hrvatski akademski sportski savez
25.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Hrvatski akademski sportski savez tijekom cijele godine provodi volonterski program UniSport volonteri u suradnji sa svojim članicama. U rujnu 2020. u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom provodi aktivnosti programa tijekom završnice UniSport ZG natjecanja u rukometu, futsalu i košarci. 

Za volontere je organiziran pripremni trening u sjedištu Hrvatskog akademskog sportskog saveza tijekom kojeg će se volonteri upoznati s opisom volonterskih timova i pozicija te s drugim mogućnostima volontiranja u studentskom sportu. Volontiranje će biti organizirano u sportskoj dvorani Martinovka u Zagrebu od petka 25.9. do subote 26.9.2020., ali moguća je prijava samo za jedan ili oba dana. Volonteri će biti raspoređeni u dva tima - tim za informacije i tim za protokol te će pomoći u provedbi sportskih natjecanja. 

 

Volonterski program UniSport volontera obuhvaća sve aktivnosti koje provodi Hrvatski akademski sportski savez tijekom cijele godine te se volonteri mogu uključiti i u druge aktivnosti prateći mrežnu stranicu - www.unisport.hr

# Mladi # Sport
Kulturno umjetničko društvo Mijo Stuparić
20.09.2020
Velika Ludina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Kulturno-umjetničko društvo "Mijo Stuparić" ove se godine pridružuje manifestaciji "Hrvatska volontira" s tri različite aktivnosti. Prvoda dana brinut ćemo o okolišu, uređivat će se sam centar mjesta Velika Ludina. Drugi dan rezerviran je za uređenje crkve sv. Mihaela te pripremu aktivnosti povodom Dana župe - Miholja. Treći i četvrti dan izrađivat ćemo promotivne materijale i pripremati izložbu o kulturnoj baštini našega kraja. 

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga mladih Mladi u EU
26.09.2020
Šibenik, Šibensko-kninska, Južna

Volonterski centar "POZITIVA" organizira veliku čistku u Morinjskom zaljevu (mjesto Jadrtovac) koje je udaljeno 10 kilometara od Šibenika a ujedno je i područje prirodnog mrjestilišta riba u Šibenko-kninskoj županiji. 

Akcija se organizira zajedno sa volonterima Volonterskog centrom "Gračac" čime se želi potaknuti umreženost i suradnja u provedbi volonterskih akcija između županija u RH u sklopu obilježavanja nacionalne kampanje HRVATSKA VOLONTIRA.

Cilj je volonterske akcije očistiti i urediti dio podučja Morinjskog zaljeva od komunalnog, proizvodnog i ambalažnog otpada te na taj način građanima lokalne zajednice pružiti čišći i uređeniji okoliš što će povećati razinu kvalitite života.

 

# Mladi # Stari i nemoćni # Zaštita okoliša
Udruga Dyxy
23.09.2020
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Tijekom održavanja manifestacije Hrvatska volontira organizirat će se slijedeće aktivnosti.

1. Likovna radionica- izrada različitih predmeta i ukrasa. Koristit će se salvetna tehnika, rad s drvatom i ostalim prirodnim materijalima te izrada nakita.

2.Glazbeno - scenska radionica- uvježbavanje pjevanja i plesnih koreografija.

3. Kulinarska radionica- izrada različitih vrsta kolača.

Dio reziultata održanih aktivnost će se prezentirati na akciji Dani volonterskog rada 26.09.2020. u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Split.

# Mladi # Umjetnost i kultura
OŠ Nikola Tesla
05.10.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Aktivnosti programa "Školsko poslijepodne samo za mene" usmjerene su na podršku našim učenicima u psiho-socijalnom riziku i pripadnicima manjina i ostalih marginaliziranih, stigmatiziranih i vulnerabilnih skupina. Skupina od 20 učenika svakodnevno boravi u posebno uređenim prostorima škole, nakon redovne nastave u jutarnjoj smjeni do 16.00 sati. Radom provoditellja aktivnosti i volontera simuliramo atmosferu funkcionalne podržavajuće obitelji. 

Naš svakodnevni rad i rad naših volontera, osim strukturiranog dnevnog rasporeda učenja, toplog obroka, održavanja osobne i higijene prostora te dnevnog sastanka, prema aktualnim epidemiološkim preporukama uključuje i brojne aktivnosti usmjerene na različite životne vještine: terapeutsko urbano vrtlarenje, sudjelovanje u građanskim akcijama u lokalnoj zajednici, pomoganja slabijima, upoznavanje šire gradske jezgre, vožnju javnim prijevozom, posjete muzejima, knjižnicama, galerijama, kino i kazališnim predstavama, sportske aktivnosti te likovne i glazbene radionice. 

Naši volonteri pripadaju različitim dobnim skupinama (učenici školske dobi, studenti i odrasli). Rad studenata-volontera s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, učenika OŠ Nikola Tesla i ostalih volontera bit će usmjeren na realizaciju svih navedenih aktivnosti, sukladno aktualnim  epidemiološkim mjerama.

Nad Programom, kao i nad radom volontera, provodimo kontinuiranu evaluaciju s ciljem unapređenja rada.

Naše volonterske aktivnosti su lako prilagodljive akutnim potrebama učenika ili škole.                                                         

Budući je program za korisnike u potpunosti besplatan, implementacija i provedba programa ne bi bila moguća bez rada i punog angažmana naših volontera.

 

 

# Djeca # Mladi # Obrazovanje
Marija Kaić Zvijerac
18.09.2020
Knin, Šibensko-kninska, Južna

U sklopu projekta "I ja volontiram" Udruge ZvoniMir organizira se volonterska akcija pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama u Općini Kistanje koja će uključivati ugradnju peći i pripremu drva za ogrijev za nadolazeću zimu.

# Stari i nemoćni
Lokalni volonterski centar Zelina
23.09.2020
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka, Sjeverna

Lokalni volonterski centar Zelina u okviru manifestacije Hrvatska volontira 2020. koordinira i provodi volontersku akciju „Volontiraj i educiraj“ u sklopu koje će se pružati podrška građanima u korištenju računala i moderne tehnologije s ciljem lakšeg komuniciranja, povezivanja s drugim osobama, praćenja nastavnih sadržaja. U vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa, virtualni svijet se nametnuo kao rješenje za nastavak funkcioniranja u mnogim područjima života. On line događaji, učenje na daljinu sve više postaju dio naše svakodnevnice. Upotreba novih tehnologija i organiziranje različitih vidova online aktivnosti u mnogim slučajevima dovodi do isključivanja pojedinih osoba koje nisu vješte u korištenju modernih tehnologija. S ciljem poučavanja određenog broja građana (roditelja, djece, osoba s invaliditetom, starijih osoba) Lokalni volonterski centar Zelina u sklopu akcije „Volontiraj i educiraj“ u sklopu koje će pružati podršku građanima u korištenju računala i moderne tehnologije.

# Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom
Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka
23.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Korisnici i odgojitelji čistit će i uređivati okućnicu Doma što uključuje tri odvojene zgrade. Aktivnosti se odnose na slijedeće: čupanje korova, obrezivanje živice, košnja trave, grabljanje, okopavanje sadnica, skupljanje potencijalnog smeća, čišćenje dvorišta.

 

 

# Zaštita okoliša
Marija Kaić Zvijerac
24.09.2020
Knin, Šibensko-kninska, Južna

U sklopu projekta "Društveno-kulturni Centar Biskupija" na kojem je Udruga ZvoniMir partner organizira se volonterska akcija uređenja društvenog doma koja će se sastojati od uređenja okoliša oko doma, te sadnje cvijeća, a u cilju oživljavanja kulturnog života Općine Biskupija i okolice, te na taj način poboljšanja kvalitete života mještana iste te Općine.

# Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
25.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu programa smanjenja šteta Minus virus, povodom dana Hrvatska volontira, udruga Porat svake godine organizira akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih igala i šprica) na području Grada Zadra.

Za potrebe akcije volonteri će biti educirani i opremljeni zaštitnom opremom potrebnom za sigurno obavljanje ovakve aktivnosti. Sav iskorišteni pribor koji se prikupi u akciji odlaže se u posebne spremnike i kasnije odlazi na spaljivanje.

Cilj ovakvih akcija koje udruga Porat uspješno provodi već duži niz godina je prevenirati moguće ubode građana, a posebice djece te ih time zaštititi i smanjiti opasnosti od zaraze virusnim hepatitisom B i C i tetanusom. Također, cilj ove akcije je i upozoriti javnost na opasnosti koje prijete od odbačenog infektivnog otpada.

Izuzetna opasnost sastoji se u tome što je nerijetko skriven od pogleda građana i djece u prašini, gustoj travi ili pod lišćem.

 

Prilikom ove akcije čišćenja infektivnog otpada plan nam je  očistiti perivoj Vladimira Nazora a sama akcija čiščenja će se provesti 25.09.2020 (petak ) u 11:00 sati.

# Zdravstvo # Zaštita okoliša
KUM PROLOŽAC
24.09.2020
Donji Proložac, Splitsko-dalmatinska, Južna

 

U suradnji s Osnovnom školom Ivan Leko iz Prološca organizirat će se volonterska akcija uređenja školskog okoliša. Volonteri - učenice i učenici osnovne škole - sudjelovat će u izgradnji box palete u koju će biti posađeno cvijeće.

Udruga Ujevic
24.09.2020
Krivodol, Splitsko-dalmatinska, Južna

Tirovo hodočašće po Zagori, poučna staza nastala je idejom Vesne Ujević, predsjednice Udruge Ujević kako bi se obilježile Tinove veze sa zavičajem. U posljednje četiri godine, od 2016. godine, poučna staza evoluirala je u zanimljivo odredište putnika namjernika, umjetnika, turista i lokalnih zaljubljenika u pisanu riječ te je na taj način zainteresiranima približila Tinov put i stvarlaštvo.

U sklopu manifestacije "Hrvatska volontira", članovi Udruge Ujević će zajedno sa svojim volonterima na jednom dijelu spomenute Poučne staze obavljati radove i aktivnosti za nadogradnju staze i dovršetak projekta. Radovii će uključivat izradu i montažu klupa na jednoj točki staze (T7) i izradu stola te žbukanje zida prije postavljanja edukativne table (T5). Također, oko informativne table na T3, odvijat će se radovi iskopa i betoniranja te čišćenje okoliša na ostalim točkama.

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DUGA RESA
24.09.2020
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Duga Resa u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2020 provesti će volontersku akciju pomoći jednom staračkom domaćinstu sa ruralnog područja gdje je uslijed nevremena srušena kuća. Planiramo raskrčiti prostor na način da se ukloni porušeni crijep, cigla, drveće i sl. Na taj način učiniti ćemo prostor sigurnijim i lijepšim za življenje.

# Stari i nemoćni
OŠ Slavka Kolara, Kravarsko
24.09.2020
Kravarsko, Zagrebačka, Sjeverna

Nakon dvadesetak godina od otvaranja nove škole u Kravarskom, došlo je vrijeme za uređenjem knjižnice. Naime, predviđen prostor za knjižnicu preuzela je informatička učionica, tako da se knjižnica smjestila u prostoru koji joj nije arhitektonski predviđen, ali je iznimno lijep i puno veći od predviđenog prostora. Knjižnicu čeka uređivanje - riješeni su zidovi, u pripremi je postavljanje poda, a novi namještaj je već izrađen u stolarskoj radionici i čeka svoje red za useljenje. Volonterska aktivnost odnosi se na premještanje više od 6000 knjiga iz knjižnice u rezervni prostor, a onda njihov povratak u novouređenu knjižnicu. 

PRONI Centar za socijalno podučavanje
24.09.2020
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u suradnji sa OŠ Nikole Andrić u sklopu volonterske akcije će pružiti potporu školskoj zadruzi u bojanju kutija i ukrasne ograde koje će imati višenamjensku uporabu. Učenici će koristiti kutije prilikom sadnje ukrasnog bilja u lončanice, za odlaganje predmeta koje izrađuju učenici, pri organiziranju priredbe i sl.

# Djeca
CARPE DIEM
26.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U subotu, 26.09. održat će 8. po redu Festival volonterstva u Karlovcu. U samom festivalu sudjelovat će preko 10 organizatora volontiranja. Na festivalu će organizacije predstavljati svoj rad i dodjelit će se nagrade za Najvolontera/ku i Najvolonterski program.

CARPE DIEM
23.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Udruga Carpe Diem organizira volontersku akciju "Kvart je naš!" gdje će zajedno sa volonterima oslikavati zidove terase u gradskom kvartu Grabrik, ispred Centra za mlade.

Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još Vukovar
24.09.2020
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

Poštovani,

Kako smo nedavno osnovani/ registrirani ovo će nam biti prva prilika za promidžbu i informiranje zajednice oko nas o našem radu;  na štandu na kojem ćemo dijeliti promo materijal Udruge i prezentirati suvenire izrađene od članova naše udruge-roditelja i djece s teškoćama u razvoju.
Predviđeni datum aktivnosti je subota 26.9. od 8 do 14 00 sat u centru grada Vukovara za koji smo dobili već suglasnost grada Vukovara u vidu štanda. Dodatno ćemo osigurat pojačane COVID mjere korištenjem maskica, deficijensima i sprječavanjem okupljanja većeg broja ljudi oko prostora štanda.
Bezobzira što se svi nalazimo u trenutno izrazito teškoj situaciji a pogotovo mi na početku našeg djelovanja odlučili smo volontirati  pri izrai suvenira na kretivnim radionicama. Kako one nisu bile moguće organizirati u ovo vrijeme pandemije ni to nas nije sprječilo da se odvažimo, pa smo mi roditelji djece s teškoćama u razvoju izrađivali danima suvenire u kući i s veseljem ćemo ih predstaviti zajednici uz naš promo materijal Udruge 26.09.2020.u centru grada.

Sada sa preko sedamdesetak članova u postizanju naših ciljevaborimo se za osiguranje psihološke podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju, promoviranje prava djece s  teškoćama u razvoju, zalaganje za nedikriminaciju osoba s teškoćama u razvoju, edukacija roditelja u cilju osnaživanja istih, pokretanje inicijative osnivanja potrebnih ustanova i oblika skrbi za djecu s teškoćama u razvoju svih težina oboljenja, osiguravanje zapošljavanja mladih  teškoćama u razvoju, itd.

Smatramo da su sva djeca naša budućnost pa tako i djeca s teškoćama u razvoju koja zaslužuju dostojanstveni život kroz potpunu integraciju u društvu, omogućavanje radnih odnosa obzirom na individualne mogućnosti, prilagođena radna mjesta i omekšavanje neempatičnosti današnjice, kao i zaštitu roditelja djece s teškoćama u razvoju koji zaslužuju dostojanstvenu starost.
Unaprijed zahvalni roditelji i djeca s teškoćama u razvoju.

Predsjednica Udruge-Tko se boji sutra još

Maja Prakaturović

 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom
PRONI Centar za socijalno podučavanje
23.09.2020
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u suradnji sa OŠ Mitnica planira u sklopu volonterske akcije obojati ograde u školskom dvorištu. Na ovaj način učenici će razvijati duh zajedništva i pozitivan stav prema volonterskom radu te će doprinijeti estetskom uređenju školskog dvorišta. Škola će cijeli tjedan obilježiti Tjedan volontiranja te bi u skladu s tim svaki razred (od 6. do 8. zajedno sa svojim razrednicima) po jedan školski sat uređivao ogradu.

# Djeca
PRONI Centar za socijalno podučavanje
23.09.2020
Vukovar, Vukovarsko-srijemska, Istočna

PRONI Centar u suradnji sa dječjim vrtićem Vukovar 1 planira provesti volonterske akcije u dva područna objekta u svrhu kako bi prostor dječjeg vrtića učinili ljepšim i ugodnijim boravak. Ujedno bi time bio stvoren poticaj za istraživanje i učenje novih spoznaja o biljnom svijetu.

# Djeca # Zaštita okoliša
Volonterski centar Zagreb
23.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonterski centar Zagreb u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2020. koordinira i provodi volontersku akciju pomoći građanima čiji su domovi stradali u potresu u ožujku ove godine. VCZ okuplja volontere s ciljem pružanja fizičke pomoći u uređenju i popravku oštećenih domova i dvorišta, podrške stručnim radnicima u rušenju i popravcima, kao i pomoći građanima u osiguravanju potrebnih životnih uvjeta poput cijepanja drva i drugih osnovnih fizičkih poslova. Korisnici ovih akcija su pet obitelji čiji su domovi stradali u potresu, s naglaskom na starije i nemoćne građane.

Akcije će biti održane od 23. do 26.09.2020. svaki dan od 10 do 16 sati u Čučerju, s mogućnošću produžetka akcije na još jedan tjedan.

# Stari i nemoćni
Volonterski centar Zagreb
23.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonterski centar Zagreborganizacijom OAZA, u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ organiziraju volonterske akcije uređivanja školskog dvorišta Osnovne škole Čučerje. 

Akcije će biti organizirane 23. rujna 2020. godine, od 11:30 do 17:30 sati.

Paralelno će se održavati tri akcije: čišćenje i sadnja u školskom vrtu/voćnjaku u suradnji s organizacijom OAZA, koja se bavi održivim razvojem i ekologijom, oslikavanje zida škole muralom porukom mira te bojanje ograde koja vodi prema vrtu.

Akciji će prethoditi volonterski doručak kojim VCZ svake godine započinje manifestaciju Hrvatska volontira. Cilj je okupiti volontere, članove, prijatelje VCZ-a, udruge i medije na zajedničkom druženju :-)

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Udruga žena operiranih dojki Nada Rijeka
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Članice Udruge, pod stručnim vodstvom, izrađuju kreativne ukrase. Radionice služe i kao oblik radne terapije osobama koje su preboljele rak dojke.

# Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Centar za održivi razvoj
24.09.2020
Imotski, Splitsko-dalmatinska, Južna

Centar za održivi razvoj Imotski u suradnji s udrugom K.U.M Proložac i OŠ Ivan Leko u sklpou manifestacije Hrvatska volontira, organizirat će volontersku akciju "(G)radimo učionicu u prirodi!"

S obzirom da je boravak učenika u prirodi u sklopu nastavnih i nenastavnih aktivnosti uvijek dobra ideja, a čini se i nužnom u ovo vrijeme obilježeno COVID-om 19, u dogovoru s djelatnicima škole organizirat ćemo spomenutu akciju te od paleta u školskom dvorištu napraviti vanjsku učionicu i mali vrt, odnosnu zelenu oazu.

U akciji će sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole, ravnatelj, djelatnici kao i zaposlenici udruga koje organiziraju akciju.

 

 

OŠ Vladimir Nazor
15.09.2020
Pisarovina, Zagrebačka, Sjeverna

Organizirali smo volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit našoj zajednici - pomoć tsarijim članovima naše zajednice (područje Pisarovine), u suradnji s Udrugom Sv. Martin koja pruža socijalne usluge i pomoć u kući socijalno ugroženim obiteljima. Učenici i djelatnici škole sakupljati će prehrambene namirnice, higijenske proizvode, te posteljinu, ručnike i posuđe. Donacije prikupljamo sljedeći tjedan, volonteri će pakirati i prenositi pakete, a 25.9.2020. godine će djelatnici Udruge Sv. Martin dostavit pakete humanitarne pomoći svojim korisnicima (ima ih oko 150). Na taj način pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruga Srma
26.09.2020
Sinj, Splitsko-dalmatinska, Južna

Uz volontera učitelja u mirovini Slavena Kardoša koji će predvoditi edukativnu šetnju po prirodi, korisnici/volonteri će istovremeno i iskoristiti priliku da očiste okoliš, zbog mnogih nesavjesnih sugrađana koji otpad odbacuju svuda

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
28.09.2020
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Srednjoj školi Duga Resa. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
08.10.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Grabrik (Karlovac). 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
07.10.2020
Žakanje, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Žakanje.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
06.10.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Ekonomsko turističkoj školi Karlovac. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
05.10.2020
Rečica, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biit recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Rečica. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
02.10.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Grabrik (Karlovac). 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
01.10.2020
Duga Resa, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" Duga Resa. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
30.09.2020
Generalski Stol, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Generalski Stol. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
29.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Turanj (Karlovac). 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
25.09.2020
Kamanje, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Područnoj školi Kamanje!

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
24.09.2020
Draganići, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Draganići. 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
23.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Banija (Karlovac). 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
22.09.2020
Mahično, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi Mahično.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis
21.09.2020
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu projekta "ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" provest ćemo 12 volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 škola Karlovačke županije. Volonterske akcije organiziraju učeničke zadruge, a cilj im je potaknuti osviještenost zajednice po pitanju reciklaže i ponovne uporabe tekstila. Sakupljeni tekstil odvozit će se u pogone Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec gdje će biti recikliran ili ponovno upotrijebljen. Ovakvim inicijativama potičemo razvoj volonterstva i aktivnog građanstva s ciljem održivog razvoja lokalne zajednice. Volonterska akcija provest će se u Osnovnoj školi "Slava Raškaj" Ozalj kao i Područnoj školi Mali Erjavec (Ozalj). 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Škola za medicinske sestre Vrapče
23.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Volonteri (učenici i djelatnici Škole za medicinske sestre Vrapče, članovi volonterskog kluba Vrapci), sviraju i pjevaju u dvorištu Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb.

Cilj nam je uljepšati dan korisnicima Doma, iskazati razumijevanje i poštovanje prema osobama starije dobi te potaknuti i održati pozitivna stajališta prema osobama starije dobi.
 

Kulturno umjetničko društvo Antun Klasinc Lasinja
26.09.2020
Lasinja, Karlovačka, Sjeverna

Ovom volonterskom akcijom ćemo obuhvatiti radionicu izrade suvenira i ukrasa u svrhu promocije Općine i KUD-a.

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Društvo Naša djeca Pazin
25.09.2020
Pazin, Istarska, Zapadna

Povodom akcije Hrvatska volontira, Društvo "Naša djeca" Pazin u suradnji s Centrom za mlade Alarm i udrugom Albus organizirat će završnu radnu akciju u sklopu projekta "Pazin izvan zidova". Cilj nam je u našem dvorištu gdje udruge djeluju urediti vanjski dnevni boravak s prigodnim šarenim klupicama, raznobojnim zidovima i veselim biljkama! Na akciju pozivamo djecu i mlade, roditelje, bake i djedove, naše volontere, članove, korisnike i prijatelje, koji će svojim doprinosom, idejama i veselim duhom napraviti zadnje poteze u našem jednogodišnjem projektu. Ujedno ćemo proslaviti sve što smo dosada učinili i započeti druženje u novo ukrašenom dvorištu Društvenog centra Veli Jože. 

# Djeca # Mladi
Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko
16.09.2020
Vrbovsko, Primorsko-goranska, Zapadna

U okviru akcije Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovsko podijelit će 43 paketa hrane "Vaš dar za pravu stvar".  Paketi će se dostavljati na kućne adrese korisnika, a dostavljat će ih djelatnica Crvenog križa Vrbovsko uz pomoć jednog volontera i to u razdoblju od 16. do 26. rujna 2020. godine. 

# Stari i nemoćni
Društvo Naša djeca Opatija
25.09.2020
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Svaki petak u Društvu "Naša djeca" Opatija održavaju se radionice s malim vijećnicima Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije. Na radionicima se obrađuju teme vezane uz dječja prava, dječju participaciju, ali i lokalnu zajednicu. 

# Djeca # Mladi
Društvo Naša djeca Opatija
25.09.2020
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo „Naša djeca“ Opatija i ogranak Lovran pozivaju volontere na otvorenje izložbe dječjih radova "Jeseni u čast" u petak, 25. rujna 2020. godine s početkom u 17,30 sati u galeriji Laurus u Lovranu. Na izložbi će biti izloženi radovi nastali u sklopu aktivnosti Društva "Naša djeca" Opatija i ogranka Lovran, a volonteri će se upoznati s radom Društva "Naša djeca" Opatija i podružiti s korisnicima 

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Društvo Naša djeca Opatija
23.09.2020
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Društvo „Naša djeca“ Opatija i ogranak Lovran pozivaju volontere na postavljanje izložbe dječjih radova "Jeseni u čast". Izložba će se postavljati u srijedu, 23. rujna 2020. s početkom u 12:00 sati u galeriji Laurus u Lovranu

Opis poslova:

 • tehnička ispomoć (postavljanje projektora, laptopa, zvučnika i slično)
 • tehnička ispomoć pri oblikovanju i postavljanju izložbi
 • kreativna ispomoć pri oblikovanju izložbe

# Djeca # Mladi # Umjetnost i kultura
Udruga za pomoć osobama s IT Jaglac Orahovica
21.09.2020
Orahovica, Virovitičko-podravska, Sjeverna

Udruga Jaglac i Gradska knjižnica organiziraju volontersku akciju preseljenja knjiga iz straog prostora u novi prostor Gradske knjižnice Orahovica

Slijed događanja:

Najava volonterske akcije putem FB i poziv građanima da se prijave kako bi se organizirali u manje skupine sukladno preporukama nadležnih tjela za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Organizacija volonterske akcije preseljenja knjiga u suradnji s Gradskom knjižnicom i Gradom Orahovica na dvije lokacije: iz starog prostora: Trg pl. Mihalovića 1, Orahovica u novi prostor: Kralja Zvonimira 28, Orahovica.

 U volonterskoj akciji sudjelovati će i inkluzivni volonteri udruge Jaglac.

 

# Umjetnost i kultura
Srednja škola Delnice
21.09.2020
Delnice, Primorsko-goranska, Zapadna

- posjet Skloništu za nezbrinute i napuštene životinje Lič

- upoznavanje s radom Skloništa u uvođenje prvih razreda u rad Školskog volonterskog kluba i svijet volontiranja

- druženje i šetnja sa psima u kontroliranim uvjetima

# Mladi # Zaštita životinja
Udruga Pobjede
21.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Naš Azil ima veliku sreću jer je zemljopisno lociran uz prekrasnu obalu rijeke Drave koja je pretvorena u šetnicu azilskih pasa.

Sve što je potrebno jest doći do Azila u starijoj, prigodnoj za šetnju šumom, odjeći. Nakon obilaska Azila (ukoliko je nekomu prvi posjet Azilu) volonteri dobiju pse s kojima se mogu uputiti u šetnju uz Dravu ili šumom. Minimalno trajanje jedne šetnje je 45 min.

# Zaštita životinja
Hrabri telefon
21.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Potrebna nam je pomoć u sastavljanju namještaja (stolice, stolovi, police) za novi ured Hrabrog telefona. Posao bi moglo odraditi 10 osoba u jednom radnom danu. Uredske prostorije nalaze se na adresi Trg svibanjskih žrtava 1995. br. 2. Veselimo se vašim prijavama! 

Temativ krea
14.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

U sklopu Projekta Ilica, koji se održao u Zagrebu 13.09.2020. godine, predstavili smo rad Udruge kroz izložbu kreativnih radova. Radove su izradili 4 volontera u periodu od 01.07.2020. do 12.09.2020. Od radova bilo je izloženo: nakit, drvene škrinjice i plišani jastučići.Istoga dana, 2 volontera u parku Akademije likovnih umjetnosti održali su i radionicu izrade nakita. 

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA OSIJEK
14.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa Pomoć socijalno ugroženim kućanstvima za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa (COVID-19) u Hrvatskoj paketima hrane „Vaš dar za pravu stvar“ tijekom rujna 2020. godine izvršit će podjelu paketa hrane korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu i drugim socijalno ugroženim skupinama stanovništva. Podjelu će izvršiti djelatnici Crvenog križa uz pomoć volontera podjelom paketa u skladištvu Crvenog križa i dostavom kombijem na adrese korisnika u udaljenijim i prometno izoliranijim mjestima na području djelovanja. Na taj način planira se obuhvatiti 1341 kućanstvo u potrebi s područja Grada Osijeka i općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka. U aktivnosti je planirano uključiti 5 do 10 volontera. 

# Stari i nemoćni
OŠ Kardinal Alojzije Stepinac Krašić
04.12.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić  organizira humanitarnu akciju „Darujemo i mi“ kojom obilježava  Međunarodni dan solidarnosti među ljudima. Humanitarna akcija će se održati u Tjednu solidarnosti od 8. do 15. prosinca 2020. godine. Svi učenici i djelatnici škole će sudjelovati u akciji prikupljanja najpotrebitijih stvari  (hrana, odjeća i higijenske potrepštine) za socijalno ugrožene obitelji. U suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Jastrebarsko i Volonterskim centrom Kupa    prikupljene i sortirane stvari podijeliti će se 14. i 15. prosinca 2020. godine socijalno ugroženim obiteljima s našeg područja.

Ciljevi akcije:

 •        promicanju ljudskih vrijednosti i solidarnosti u društvu,
 •        jačanje solidarnosti među učenicima,
 •        tolerancija,
 •        rada na poboljšanju kvalitete života pojedinca i šire društvene zajednice,
 •        pomaganje socijalno ugroženim obiteljima u zajednici.

# Djeca
Volonterski centar Osijek
15.09.2020
Osijek, Osječko-baranjska, Istočna

(Ž)bicom do trice nova je kampanja biciklističko-filantropskog tandema Igora Tomana i Ivice Lenarda, koji će odvezene kilometre donirati za postavljanje koševa u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Vozimo 400 km kroz 24 sata, a cilj nam je prikupiti 17.000 kuna. Doniraj i zakucaj tricu!

TKO?

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

ZAŠTO?

Želeći svojim korisnicima osigurati daljnji razvoj socijalnih vještina i napretka u socijalnoj integraciji za vrijeme i nakon odlaska iz Doma, Dom za odgoj djece i mladeži Osijek promiče zdravi život kroz sportske i rekreacijske aktivnosti, omogućujući djeci što adekvatnije uvjete za njihovo provođenje.
Međutim, ponekad je potrebna podrška i pomoć izvana – institucionalna, gradska, ljudska. Kampanja „(Ž)bicom do trice“ želi naglasiti kako su i djeca navedene ustanove jednako važna, kako imaju iste potrebe za rekreacijom i druženjem kao i sva druga djeca. Pokušajmo im uključivo i solidarno pomoći da zajedno dođemo do istog cilja – osmijeha nakon zabijene trice na novim koševima.

KAKO SE MOGU UKLJUČITI?

Kampanja traje od 1. do 20. rujna, a sredstva se mogu donirati tijekom trajanja kampanje. Igor&Ivica na vožnju kreću 15. rujna iz Osijeka. Vožnju ćete moći pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka i Volonterskog centra Osijek koji pružaju logističku podršku kampanji. Također, sve pojedinosti o kampanji moći ćete pratiti i na Facebook događaju kampanje kao i na društvenim kanalima Zaklada i Volonterskog centra. U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koji bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.

 

 

# Djeca # Sport
Žmergo
19.09.2020
Opatija, Primorsko-goranska, Zapadna

Udruga Žmergo i ove godine organizira nacionalnu kampanju Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš! 

s ciljem podizanja svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati već devetu godinu za redom u Hrvatskoj, 19. rujna u sklopu svjetske akcije World Cleanup Day. https://www.zelena-cistka.org/

Pozivamo vas da se 2020. godine uključite u kampanju Zelena čistka digitalnim čišćenjem!

Kako?

 • obrišite nepotrebne online dokumente, stare e-poruke, nekorištene aplikacije, duplikate i mutne fotografije i videozapise koji ispunjavaju uređaje za pohranu, virtualne “oblake” i druge online platforme
 • odjavite pretplatu nepotrebnih mailing lista 
 • registrirajte rezultate svog digitalnog čišćenja na https://digital.worldcleanupday.org/

Jedan e-mail teži u prosjeku 230 kB (to vrijedi 7,4Wh godišnje). Ako izbrišeš 30 poruka e-pošte, uštedio_la si 222Wh. To je ekvivalent niskoenergetske žarulje (9 Wh) koja ostaje uključena jedan dan.

# Mladi # Zaštita okoliša
Udruga za lokalni razvoj Turbina promjena
23.09.2020
Karlovac, Karlovačka, Sjeverna

Zakon o volonterstvu i drugi pravni okviri volonterstva, kako odrediti profil volontera koji organizaciji/instituciji trebaju, kreiranje opisa posla volontera, na koji način pronaći volontere, praktični savjeti za uključivanje volontera, evidencija i evaluacija volontera, što je ugovor o volontiranju i volonterska knjižica.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac
21.09.2020
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Članice i članovi DVD-a Vrhovac aktivno će se pridružiti inicijativi izgradnje i uređenja dječjeg igrališta u Vrhovcu. Čistiti če se teren 100m2 kako bi se pristupilo pripremi zemljanog tla za izgradnju igrališta. Navoziti će se zemlja, pijesak, vršiti betoniranje tla kako bi se na isto moglo postaviti igrala i antistrsna podloga. Sudjelovati će u izradi igrala s ostalim mještanima volonterima te urediti centralni prostor mjesnog odbora (košnja trave, sadnja cvijeća). 

 

# Djeca # Mladi
Don Kihot terapije pomoću konja
23.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga za terapije pomoću konja Don Kihot poziva sve zainteresirane tvrtke da se pridruže radnoj akciji "UREDIMO ZAJEDNO!"

Naša Udruga se prvenstveno bavi terapijama pomoću konja, ali organiziramo i jahanje za građanstvo, mnoštvo zanimljivih i zabavnih evenata za djecu, te dječje rođendane. Udruga na postojećem imanju djeluje gotovo 6 godina, te je prilagodila imanje svojim potrebama. No, prolaskom vremena stvari na imanju se troše te je potrebna redovito obnavljanje dijelova imanja, te njihovo čišćenje. 

Naš zadatak bio bi nakon proljetne sezone detaljno počistiti imanje, to se donosi na grabljanje lišća, čišćenje zaraslih dijelova, čišćenje ispusta u kojem konji borave. Zatim dijelove dječjeg parka te stolove i terase za rođendane treba pobrusiti i prebojati kako bi dobili stari sjaj. 

Udruga Don Kihot uvijek teži urednosti imanja, no kako imamo jako puno korisnika za urediti imanje ipak nam je potrebna pomoć većeg broja dobronamjernih marljivih volontera ako bi se Udruzi vratio stari sjaj!

Voljeli bismo da nam sve zainteresirane firme pomognu u ovom naumu i podijele s nama svo svoje znanje i vještine kako bi se ova priča ostvarila i kako bismo za ubuduće mogli iskorititi naučene vještine u ostalim područjima i ostalim projektima kojih ova udruga ima napretek. 

# Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Zabok
26.09.2020
Zabok, Krapinsko-zagorska, Sjeverna

Društvo „Naša djeca“ Zabok u sklopu projekta „Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ s djecom, članovima i članicama Dječjega gradskog vijeća, Dječjeg foruma i volonterkama DND-a oslikat će veliki pano na Trgu K.Š. Đalskog  na temu održivih gradova i zajednica, a građanima će pod sloganom „Platnene vrećice uzmimo mi i očuvanju prirode pridružimo se svi!“ dijeliti platnene vrećice koje su ukrašavali tijekom ljeta.

Cilj volonterske akcije je uljepšavanje grada Zaboka, senzibilizacija građana za korištenjem platnenih vrećica kojima pridonosimo smanjenju zagađenja našeg okoliša i očuvanju životinjskih vrsta, druženje djece te promocija volontiranja i odgoja za volontiranje.

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša
Taekwondo klub Ozalj
25.09.2020
Ozalj, Karlovačka, Sjeverna

Otvaramo vrata zainteresiranim školarcima koje zanima taekwondo sport i žele se upoznati s načinom na koji treniramo. Svojim radom želimo istaknuti važnost bavljenja sportom i zajedništva članova. Trening započinjemo zajedničkim zagrijavanje koje je na otvorenom, trčimo kroz prirodu vlastitog zavičaja, odnosno kroz selo Trg u blizini Ozlja. Nakon zagrijavanja slijedi nekoliko kondicijskih vježbi, a zatim se uči i usavršava tehnika.

# Djeca # Mladi # Sport
Zaklada Sandra Stojić
23.09.2020
Kutina, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Druženje s volonterima aktivnim u vrijeme korone.

Korporativno volontiranje s tvrtkom dm.

Amadea
26.09.2020
Đakovo, Osječko-baranjska, Istočna

Volonteri Udruge Amadea će 26.09. od 10:00 -12.00 h dijeliti promotivni materijal na gradskom korzu, na tržnici i u ulici bana Josipa Jelačića u Đakovu. Podjelom leteka i osobnim razgovorom 6 volontera će poticati starije građane na aktivno starenje. Predstaviti će im mogućnosti za njihovo uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice namijenjene osobama treće životne dobi. 

 

Centar za kulturu Trešnjevka
25.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) organizira jednodnevni program koji će uključiti "Obiteljski festival" u Parku Stara Trešnjevka, te aktivnost "Tratinska se budi" koji će se odvijati diljem cijele Tratinske ulice.

Cilj Obiteljskog festivala je "izvući" naše sugrađane u park i ponuditi program za cijelu obitelj (nastupi na pozornici, radionice za djecu itd.).

Obiteljski festival će biti u dva dijela (11-14h) i (17-21h), a pripremne radnje će biti u petak 25.9. popodne i 26.9. ujutro (7-10h)

Paralelno će se održati program "Tratinska se budi" u kojem će sudionici prošetati Tratinskom ulicom, te podijeliti povijesne i aktualne priče o našim zanimljivim susjedima, lokalnim obrtima i zanimljivim lokacijama. 

Sudionici će krenuti istraživati i "buditi" Tratinsku ulicu od same zore (5.45h), a program će završtiti nakon zalaska sunca.

Volonteri će pomoći u pripremi i provedbi svih tih aktivnosti, u izravnom radu sa prisutnom publikom te u osiguranju pridržavanja epidemiloških mjera.

Dođite i zabavite se, te nam pomognite oživiti Trešnjevku!

 

# Djeca # Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin
26.09.2020
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin sa partnerima Općinom Cestica i Udrugom mladih Hiperaktivni Cestica, 26.09.2020. u sklopu projekta "Mlada aktivna Cestica" održava događaj pod nazivom "Mladi za obitelj" - Volonterska akcija s besplatnim tečajem obnove znanja iz prve pomoći (Kulturni centar Općine Cestica) od 8 do 12 sati.
U sklopu volonterske akcije prikupljati će se humanitarnu pomoć - potrepštine i hranu za potrebitu djecu.
U 9 sati, na istom mjestu, održati će se besplatni tečaj obnove znanja iz prve pomoći "Nauči prvu pomoć zbog onih koje voliš". Tečaj je prilagođen ozljedama koje se najčešće događaju u domačinstvu (opekline od ulja, porezotine, gušenje, udar struje i sl.). Tečaj će voditi doktorica Monika Kocman Panić, dugogodišnja predavačica prve pomoći u GDCK Varaždin.

 

Sa svojom obitelji zajedno sakupi i doniraj hanu i/ili potrepštine za obitelji u potrebi.

 
Dođi i priključi nam se!
 
Misliš da je ovo baš super inicijativa i želiš pomoći u njezinoj organizaciji?
 
Prijavi nam se za volontiranje na: mladi.gdckvz@gmail.com ili na 095/360-77-33 (Petra).
 

# Djeca # Mladi # Zdravstvo
HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLUNJ
10.09.2020
Slunj, Karlovačka, Sjeverna

U sklopu svjetskog dana Prve pomoći volonteri će zajedno sa radnicima Crvenog križa Slunj upozoravati građane na posljedice neodgovornog ponašanja u borbi rotiv pandemije COVID - 19, te im dijeliti jednokratne zaštitne maske.

# Zdravstvo
Udruga Mi Split
26.09.2020
Split, Splitsko-dalmatinska, Južna

Ove godine Dane volonterskog rada obilježavamo humanitarno-prodajnom izložbom uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u subotu, 26. rujna 2020., od 9 do 13 sati


Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. 

# Djeca # Mladi # Osobe s invaliditetom # Umjetnost i kultura
Hrvatski Crveni križ
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Program integracije namijenjen je osobama koje su dobile međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj te njihovim članovima obitelji u svrhu što bržeg, boljeg i kvalitetnijeg uključivanje u svakodnevni život i lokanu zajednicu. U programu integracije veliki je naglasak na pomoć u savladavanja školskog programa djeci  pod međunarodnom zaštitom.

Volonteri u programu provode aktivnosti prvenstveno savladavanja Hrvatskog jezika, ali pružaju podršku i pomoć i u drugim predmetima ovisno o potrebama pojedinaca.

# Obrazovanje
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba (Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba)
26.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Uključite se u kampanju Hrvatska volontira! Dođite nam u subotu 26. rujna od 10 do 14 sati i izvedite naše pse u šetnju. Želja nam je vidjeti prazne boksove! Naime, naši psi odlaze u šetnju, ali nikada u isto vrijeme. Sada imamo priliku doživjeti neviđeno.

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno je šezdesetak pasa što znači da nam je u subotu u 10 sati potrebno jednako toliko volontera koji će istodobno naše njuškice izvesti u šetnju. Možemo li u tome uspjeti? Mi vjerujemo da možemo. Postanite junak dana jednom našem privremenom stanaru. Neka doživi kako je hodati uz čovjeka koji je posvećen samo njemu.

Akcijom Out of the Box pridružujemo se kampanji Hrvatska volontira kojom se ističe vrijednost volontiranja za društvo. Ako ste u mogućnosti, postanite naš stalni volonter i omogućite da psi o kojima se brinemo u Dumovcu, imaju što kvalitetniji život dok ne dobiju svoje ljude i novi dom.

#hrvatskavolontira #outofthebox

Udruga slijepih SMŽ Sisak
24.09.2020
Sisak, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

 Mobilnost i kretanje jedni su od osnovnih  preduvjeta za provođenje svih aktivnosti samostalnog življenja osoba s invaliditetom i njihovog uključivanja u zajednicu, stoga Udruga Slijepih Sisačko moslavačke županije organizira "Šetaonicu na neviđeno" - šetnju ulicama grada s članovima Udruge slijepih. Ovakvom vrstom aktivnosti potičemo slijepe osobe na kretanje i prepoznavanje važnosti kretanja, a ujedno pružamo mogućnost  zainteresiranim volonterima i posjetiteljima da osvijeste na koji način se slijepe osobe kreću, na koje sve prepreke nailaze i kako im možemo pomoći u svakodnevnom životu.
 

# Osobe s invaliditetom
Udruga IKS
24.09.2020
Petrinja, Sisačko-moslavačka, Sjeverna

Šetnja i druženje s korisnicima Udruge slijepih Sisačko - moslavačke županije.

# Osobe s invaliditetom
Društvo Naša djeca Varaždin
10.09.2020
Varaždin, Varaždinska, Sjeverna

Volonteri akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" u Općoj bolnici Varaždin, točnije na Odjelu pedijatrije i Odjelu dječje kirurgije trenutno nisu u mogućnosti dolaziti i uveseljavati raznim aktivnostima male pacijente.

Tim razlogom okupit ćemo se u Društvu "Naša djeca"  i izraditi dvije škrinjice aktivnosti.

Volonteri će na papirićima napisati razne igre, ideje i poticaje koje mali pacijenti na odjelima mogu uzeti iz škrinjice i tako popuniti vrijeme u oporavku na odjelu bolnice. Ujedno, dostavit ćemo im i motivirajuće, lijepe, mudre misli i izreke, te potrošni materijal (bojice, flomastere, papire, itd.) 

# Djeca
Udruga Depaul Hrvatska
22.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Djelatnici i volonteri Kuće utočišta u Rijeci - dnevnog centra za beskućnike, treću godinu zaredom nude i uslugu vanjskog - terenskog rada. Svakog utorka od 20 do 22 sata posjećujemo beskućnike i osobe u velikoj potrebi na mjestima na kojima se oni nalaze (ulica, park, kolodvor, neadekvatni smještaj i sl.), nudeći im topli obrok, prijateljski susret, pomoć i poziv u Kuću utočišta. 

U razdoblju od 21. do 27. rujna obilježit ćemo Tjedan svetog Vinka Paulskog, čije poslanje nasljedujemo. U tom tjednu kada se održava i manifestacija "Hrvatska volontira" u naša događanja uključit ćemo i druge, volontere koji nam se žele pridužiti. 

U utorak, 22. rujna, od 19 do 22 sata s pridruženim volonterima dijelit ćemo tople obroke potrebitima našeg grada Rijeke. Također, imati ćemo glazbeni punkt na koji ćemo pozivati građane i uz podjelu letaka upoznavati ih s našim djelatnostima. 

U petak, 25. rujna u Kući utočišta, održat će se Dan otvorenih vrata za volontere od 12 do 16 sati. Tada će zainteresirani, potencijalni volonteri moći razgledati Kuću utočišta, susresti se s korisnicima, upoznati se s djelatnostima i uslugama koje nudimo i pronaći svoje mjesto za volontiranje. 

# Mladi # Stari i nemoćni
Institut za STEM edukaciju i afterschool programe
27.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Institut za STEM edukaciju i afterschool programe udruga je koja okuplja mlade znanstvenike, inženjere, stručnjake iz područja odgoja-i obrazovanja i rada s djecom te sve zaljubljenike u edukativne tehnologije s ciljem popularizacije STEM-a u vrtićima i školama i kvalitetnog provođenja slobodnog vremna (after school). 

U sklopu kampanje Hrvatska volontira organizirali smo Eco STEM radionice za djecu čija je svrha podizanje razine ekološke svijesti djece i usvajanje novih znanja uz pomoć edukativne tehnologije. Nakon eko akcije čišćenja park šume Maksimir i upoznavanja s njenim biljnim i životinjskim stanovnicima djeca će se okušati u programiranju edukativnih robotića i izradi robota od recikliranih materijala. 

Radionice se održavaju u nedjelju 27. rujna u 10:00 i 17:00 sati u park šumi Maksimir (okupljanje na glavnom ulazu).

# Djeca # Zaštita okoliša # Obrazovanje
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
24.09.2020
Koprivnica, Koprivničko-križevačka, Sjeverna

U Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica već šestu godinu svake srijede potrebiti korisnici s područja grada Koprivnice dobivaju pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama koje doniraju naši sugrađani. Kako bi potaknuli što više mladih volontera da se uključe u volontiranje u našoj udruzi na Danima otvorenih vrata udruga upoznat ćemo mlade, sadašnje i buduće volontere s radom Socijalne samoposluge i GDCK Koprivnica, sudjelovanjem volontera kod prikupljanja i podjeli donacija te značenju tih donacija krajnim korisnicima koji s neizmjernom zahvalnošću primaju te pakete što je na kraju i najveća satisfakcija svakom volonteru koji svoje slobodno vrijeme iskoristi kako bi učinio nekog sretnim.

# Mladi
Udruga za promicanje biljne prehrane i ekološke održivosti Avokado
23.09.2020
Zagreb, Grad Zagreb, Sjeverna

Udruga Avokado  i Centar za zaštitu životinja i prirode - Key  pozivaju vas da se pridružite u jednoj ili više volonterskih akcija, organiziranih u sklopu kampanje Hrvatska volontira.

POZIVAMO SVE DA NAM SE PRIDRUŽE U VOLONTERSKIM AKCIJAMA!

Pomoći možete na samim događajima, prijevozom i donacijom materijala. Obavezne prijave na mail:  udruga.avokado@gmail.com

Volonterske akcije podijeljene su u 4 dana:

▶ SRIJEDA 23.9. od 12 do 20 h - DAN ZA ŽIVOTINJE

- volontiranje u utočištu za životinje Centar Key, Popovača
- zajedničko kuhanje, ručak, večera
- druženje sa životinjama u utočištu


▶ ČETVRTAK 24.9. od 12 do 18 h - DAN ZA OKOLIŠ

- eko akcija u Sisku, čišćenje obale Save, Kupe i Odre
- volonterski piknik i osvježenje


▶ PETAK 25.9. od 15 do 23 h - DAN ZA LJUDE, Klub Močvara, Zagreb

- U klubu Močvara prikupljat ćemo potrepštine (hranu, higijenske potrepštine, odjeću, knjige...) za ranjive skupine ljudi poput beskućnika i djece i obitelji slabijeg imovinskog statusa. Popis stvari koje su potrebne objavit ćemo naknadno u događaju na facebooku, a možete nas kontaktirati i putem maila udruga.

- Pozivamo sve da se priključe akciji, te da u klub Močvara, Trnjanski nasip BB, Zagreb, donesu stvari koje žele donirati. Donacije ćemo prikupljati od 15 do 20 h.

- Pridružite nam se na zajedničkom kuhanju i vege večeri od 15 do 18 h.

- Program ćemo zaokružiti nastupom DJ dua Nema Pola Pola (Ana Jelić & Oliver Krivić), s početkom u 20 h.


▶ SUBOTA 26.9. od 12 do 18 h - DAN ZA OKOLIŠ

- eko akcija čišćenja šume u Zagrebu
- piknik i osvježenje za volontere
- druženje


Program je realiziran u sklopu programa Aura, te Močvarni dnevni boravak. 

# Djeca # Stari i nemoćni # Zaštita okoliša # Zaštita životinja
Planinarsko društvo Kamenjak Rijeka
07.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

Park lovora je projekt PD Kamenjak koji je odobren u programu Zeleni val u sklopu Rijeka 2020 EPK. U riječkome kvartu Kantrida, na gradskome zemljištu između Dječje bolnice i Doma umirovljenika, od zapuštene šume zatrpane automobilskim olupinama i smećem napravit ćemo novi gradski Park lovora.

 

# Djeca # Mladi # Stari i nemoćni # Osobe s invaliditetom # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura
Ekološka udruga Krka Knin
23.09.2020
Knin, Šibensko-kninska, Južna

Prikupljanje knjiga i postavljanje u "Eko-kućice knjiga" na različitim lokacijama u gradu Kninu. Knjige koje će biti postavljene u kućice građani mogu slobodno posuđivati i isto tako mogu ostaviti jednu. Ovom akcijom želimo doprinijeti buđenju ekološke svijesti kod djece i odraslih, odgovornijem postupanje prema knjigama, povećanju interesa za čitanje i odgovornijim upravljanjem otpadom – pridonijeti smanjenju nastanka otpad te  poticanjem razmjene knjiga na ponovnu uporabu predmeta. 

# Zaštita okoliša
Srednja škola dr Antuna Barca Crikvenica
01.09.2020
Crikvenica, Primorsko-goranska, Zapadna

U sklopu akcije "opremimo dječje odjele" i u partnerstvu sa udrugom Građanska inicijativa stari papir za novi osmijeh volonteri školskog volonterskog kluba Srednje škole dr. Antuna Barca iz Crikvenice prikupljaju od građana i ugostitelja povratnu ambalažu. Ambalaža se nosi na otkup a dobivena sredstva utrošiti će se na izradu klupa za park Dječjeg odjela Kbc Rijeka. Klupe će izrađivati učenici strukovnih zanimanja škole sa predmetnim profesorom.

Udruga Panoniarr
15.09.2020
Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Istočna

Udruga Panoniart organizira volonterske aktivnosti prirodnog graditeljstva i permakulturalnog sadržaja/življenja uključujući brigu o jestivom i ukrasnom bilju, sakupljanju plodova i radionice pripreme zimnice te gradnju holističkog objekta- piramide, koja je namjenjena za meditaciju i regeneriranje samim bivanjem u takovoj građevini.

# Mladi # Zaštita okoliša # Umjetnost i kultura # Obrazovanje
Društvo Naša djeca Poreč
10.09.2020
Poreč (Parenzo), Istarska, Zapadna

U okviru projekta Hižica šuna priča organizirat ćemo u rujnu 3 radionice za djecu u rubnom porečkom Mjesnom odboru Fuškulin. Projekt je započet proljetos, pa prekinut pandemijom i sad ga nastavljamo. U projektu su nam ključni stručni volonteri/volonterke koje djeci prenose neka svoja znanja i vještine, pa ćemo imati likovnu umjetnicu koja će djeci pomoći oslikati kućicu za knjige, potom ženu koja poznaje samoniklo jestivo bilje koja će djecu povesti u šumu i pokazati im što mogu brati i jesti, a potom s njima prirpemiti zakusku. Angažirat ćemo i jednu nonu koja će djecu naučiti kako ispeći slasne kekse za grickati uz čaj i jesneske večernje priče. 

Drustvo za istraživanje i potporu
24.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

*lokacija održavanja radionice je Wenzelova 2 zbog nepovoljne vremenske prognoze.

DIPovci su jedna jako vrijedna ekipa! Kad nismo u prostoru udruge u gradu, onda brinemo o našem vrtu na Viškovu. Kao što pretpostavljate, imamo posla preko glave. Od košnje trave i čupanja korova, preko uređenja prostora do presađivanja i branja ljekovitog bilja - ponekad ne znamo otkud početi. Zbog ljetnih vrućina, priznajemo, malo smo ga zanemarili - i zato nam treba pomoć vrijednih volontera. Jako bi nas veselilo kad bi na radionicu sa sobom donijeli jednu sadnicu koju ćemo zajedno posaditi u naš vrt. Ne brinite, dobro ćemo brinuti o novim biljčicama! 

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) bavi se mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te mladima u NEET situaciji. 
Više informacija možete pronaći na web stranici https://dip.hr/ i facebook stranici https://www.facebook.com/istrazivanjeipotpora.

# Mladi # Osobe s invaliditetom
Drustvo za istraživanje i potporu
25.09.2020
Rijeka, Primorsko-goranska, Zapadna

DIPovci su jedna jako kreativna ekipa! Na Kreativnoj radionici radit ćemo naše mirisne vrećice La Vande i hobotnice Hilde. Proces izrade Vandi i Hildi nije kompliciran, ali nam treba mnogo vrijednih ruku kako bi ih napravili puno. Zašto nam ih treba puno, pitate se? Dipovci sudjeluju na eko sajmu Zeleni Kastav i tamo prikupljaju donacije kojima se financira nabava potrošnog materijala za radionice, hrane i pića za pauze i troškovi godišnjeg izleta. Pomognite nam u ostvarenju našeg cilja!

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) bavi se mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te mladima u NEET situaciji.

Više informacija možete pronaći na web stranici https://dip.hr/ i facebook stranici https://www.facebook.com/istrazivanjeipotpora.

# Mladi # Osobe s invaliditetom