Kucica

Sajam dobrosusjedstva - Kad se naše ruke slože, Igrino dvorište uredit se može!

Hrvatska volontira 2018

Igra

Zagreb

Vedrana Topić

01/37-045-37, 091/519-72-42

vedrana.topic@udrugaigra.hr

Cankareva ulica 10

Dragi volonteri, pružimo zajedno dobar primjer - poučimo druge solidarnosti i suradnji! heart

Usluge udruge Igra namijenjene su djeci, mladima i obiteljima koji u najvećem dijelu pripadaju marginaliziranim skupinama. Često se u našem prostoru istovremeno nađe mladih iz alternativne skrbi (domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i odgojnih domova) ili djece s problemima u ponašanju i njihovih roditelja više nego naš prostor može zaprimiti. Onda znamo odraditi uvodni dio razgovora ili podrške pred uredom ili na prilaznim stepenicama u dvorištu. A dvorište je vrlo zapušteno i neugledno. Želimo ga urediti i pokazati da i mi brinemo za naš prostor. Značit će to puno našim korisnicima, nama samima, ali i mnogobrojnim prolaznicima na putu do obližnje bolnice i okolnim stanarima.

Kako bi potaknuli rad na unapređenju mentalnog zdravlja i socijalne uključenosti članova naše lokalne zajednice, udruga Igra osmislila je građansku akciju Sajam dobrosusjedstva. Želja nam je potaknuti zajednicu da prepozna vlastite resurse koje može koristiti za povećanje kvalitete života svojih članova kroz povezivanje građana, institucija i ustanova s našeg područja. Rezultate prošlogodišnjeg Sajma dobrosusjedstva možete vidjeti na stranici http://udrugaigra.hr/sajam-dobrosusjedstva/, a Sajam dobrosusjedstva 2018. održat će se 25. i 26. svibnja 2018. uz sljedeće aktivnosti:

  • obilježavanje Europskog dana susjeda kroz druženje građana uz kreativne radionice, sportske i društvene igre i sadržaje u Parku dr. Franje Tuđmana
  • volontersku akciju obnove fasade OŠ Ivana Cankara
  • druženja uz filmske večeri na otvorenom u Parku dr. Franje Tuđmana u znak zahvalnosti svim uključenim sudionicima i volonterima.

I dok ćemo i ove godine činiti dobro za našu lokalnu zajednicu i njezine članove, želja nam je učiniti nešto dobro i za naše korisnike. A i nas same. I zato ćemo mi same, zaposlenice Igre, posvetiti svoje slobodno nedjeljno vrijeme volonterskoj akciji uređenja našeg dvorišta. Pozivamo vas da nam se pridružite u tom naumu i zabavite se s nama u zajedničkom pothvatu!

Broj volontera : 6

Početak volontiranja: 27.05.2018. 10:00

Kraj volontiranja : 27.05.2018. 15:00

Vrijeme volontiranja : 10:00-15:00

Ukupno sati: 30.00

Otvoreno za volontiranje: