pc110011.jpg

Penzići u akciji

Hrvatska volontira 2018

Matica umirovljenika grada Rijeke

Rijeka

Katarina Banov

051 212 109

udruga_umirovljenika@ri.t-com.hr

Kružna 5

- Tokom tjedna manifestacije održani su informativni i planski sastanci (2*po 1 sat za ukupno 18 volontera) za buduće volonterske aktivnosti, posebno među članovima, ali i sastanak s partnerima koji žele uključiti naše članove  svoje aktivnosti. 

- 2 volonterke utrošile su po 8 sati svoga rada u  uređenje knjižnice Matrice umirovljenika grada Rijeke

- održani su redovni susreti Rekreativne lige penzića u boanju, kartanju i pikadu. Za svaku od 3 discipline utrošeno je po 4 sata volonterske aktivnosti umirovljenika sudaca i domaćina pojedinog kola (praćenje rezultata, priprema i uređenje prostorija, sastavljanje izvještaja, priprema zakuske). U ovom tjednu aktivno je bilo 8 volontera.

- rad 10 klubova Matice kroz 4 sata dnevno svaki od pet dana u tjednu zahtjeva volontersku aktivnost predsjednika i tajnika pojedinog kluba  

- 15 studenata održalo je po 2 sata edukacije u stranim jezicima za naše penziće (aktivnost je trajala i prije manifestacije te se nastavlja provoditi na tjednoj bazi)

 

 

Broj volontera : 33

Početak volontiranja: 21.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 26.05.2018. 18:00

Vrijeme volontiranja : 9-16

Ukupno sati: 182.00

Otvoreno za volontiranje: Riječki penzići uključeni su u životu grada svojim jednokratnim volonterskim akcijama uređenja okoliša ili humanitarnim akcijama. Nakon dobrotvorne prodajne izložbe „Penzići za našu djecu“ u svibnju, počinjemo s planiranjem novih volonterskih akcija po izboru članova. Nove i stare volontere koji svojim iskustvom i entuzijazmom žele osmisliti novu aktivnost ili ponovnu provesti neku već uspjelu aktivnost iz prethodnih godina, pozivamo na okupljanje u Matici u srijedu, 23. svibnja 2018. na motivacijskoj radionici „Penzići u akciji“.