Fotka

Učenici za učenike

Hrvatska volontira 2018

Ženska grupa Karlovac Korak

Karlovac

Sandra Turkanović

047 600 392

info.korak@gmail.com

Mješovita industrijsko - obrtnička škola Karlovac, Domobranska ulica 2

UČENICI ZA UČENIKE

Vrlo smo sretni što smo i ove godine, drugi put zaredom, sudjelovali u akciji Hrvatska volontira. Željeli bismo istaknuti da nam je to omogućeno zahvaljujući „Institucionalnoj podršci za stabilizaciju i/ili razvoj udruge“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, s obzirom da je osoba zaposlena temeljem navedene podrške, zadužena i za aktivnosti poput sudjelovanja na ovakvim akcijama. 

ŽGK "KORAK", u partnerstvu s Karlovačkom županijom i LAG Vallis Colapis, provodi projekt "Tolerancija na full jer nasilje nije cool", usmjeren prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima kroz kojeg učenici, koji su prethodno završili Trening za trenere, sa vršnjacima u svojim srednjim školama provode radionice sa ciljem edukacije o vrstama, uzrocima i posljedicama nasilja kao i kako ga prepoznati te kako reagirati i kome se u tom slučaju obratiti za pomoć.

Kroz projekt učenici - treneri su educirani kroz interaktivnu radionicu i o volontiranju, njegovim važnostima za pojedinca i zajednicu te mogućnostima za volontiranje na području Karlovačke županije.

U okviru ovogodišnje manifestacije Nikolina Kupina i Sara Željeznjak, učenice  - trenerice Mješovite industrijsko-obrtničke škole iz Karlovca, održale su tri radionice 23. i 24. svibnja 2018. g. za 34 vršnjaka iz svoje škole, uz prisustvo Ivane Barić, mentorice volonterke iz ŽGK "KORAK". Na radionicama su sudjelovali učenici i učenice 2.b razreda (smjer pekar i mesar), 2.c razreda (smjer fotograf, autolakirer i soboslikar) te 2.g razreda (smjer građevinski tehničar).

Učenici su temu prepoznali kao korisnu, način rada zanimljiv te su vrlo aktivno sudjelovali u radionicama, a učenice-trenerice već planiraju i nove radionice za sljedeću školsku godinu, iako one nisu predviđene projektom.

Hvala svim učenicima/cama koji su sudjelovali, hvala našoj mentorici volonterki, a posebno učenicama  - trenericama. :)

Broj volontera : 3

Početak volontiranja: 23.05.2018. 13:00

Kraj volontiranja : 24.05.2018. 16:00

Vrijeme volontiranja : 13:00 - 16:00

Ukupno sati: 12.00

Otvoreno za volontiranje: