AIKI-EN-istocno-sunce-fb.jpg

Istočno sunce na zapadu grada - dan dalekoistočne kulture i umjetnosti

Hrvatska volontira 2015.

Aiki En udruga

Zagreb

Maja Pušić-Čerić

0959031626

maja@aiki-en.hr

Vrapčanska 7

Naš kvart, Donje i Gornje Vrapče, obiteljski je orijentirano i tradiciji okrenuto mjesto, gdje
se održavaju javni događaji i manifestacije tematski vezani u glavnom uz folklor, sport ili religiju. Kako naša djeca ovdje pohađaju školu imali smo priliku primijetiti da nedostatak malo šireg pogleda na svijet oko nas i na raznolikost stranih kultura može dovesti do zatvaranja i neprihvaćanja čak i bliskih različitosti (što ponekad dovodi i do ekstrema kao što su međuvršnjačko nasilje i netrpeljivost), i odlučili smo našem kvartu pokloniti jedan neobičan događaj.

To je bila volonterska akcija organizirana u partnerstvu sa O.Š. "grof J. Drašković" pod nazivom "Istočno Sunce na Zapadu Grada - dan dalekoistočne kulture i umjetnosti", koja se održala 21. Svibnja 2015. uz UN-ov Svjetski dan raznolikosti.

Na ovoj volonterskoj akciji održalo se nekoliko tematskih radionica vezanih uz Daleki Istok: radionica kineske kaligrafije, borilačkih vještina Aikido i Tai Chi, radionica strateške igre Go, Presavijanja papira Origami, te geografsko predavanje s temom Tajvan.
Sve radionice održale su se pod stručnim vodstvom majstora pojedine vještine uz partnerstvo i pokroviteljstvo institucija: OŠ grof J. Drašković, Konfucijev Institut iz Zagreba, Hrvatsko Origami društvo HOD, Hrvatska Go udruga, Taiji Dong škola Zagreb itd.

U akciji je sudjelovalo 18 volontera, od toga 13 inkluzivnih.

Broj volontera : 18

Početak volontiranja: 21.05.2015. 17:00

Kraj volontiranja : 21.05.2015. 19:30

Vrijeme volontiranja :

Ukupno sati: 124.00

Otvoreno za volontiranje: