Clean-up

Clean - Up in Ozalj!

Hrvatska volontira 2018

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis

Ozalj

Petra Cule

091/5400205

vck@vallis-colapis.hr

Ozalj

Volonterska akcija Clean - Up in Ozalj provedena je 18.5.2018. u Ozlju na obalama gradskog kupališta ispod HE "Munjara". Volonterska je akcija organizirana i osmišljena od strane EVS volontera, Taavija, kao njegov osobni projekt. Volonterska akcija imala je odgojno-obrazovnu svrhu s ciljem osvještavanja o ekologiji, postupanju s otpadom te recikliranju. U volonterskoj akciji sudjelovali su učenici OŠ "Slava Raškaj" Ozalj uz pratnju 3 učiteljice, 2 EVS volontera i djelatnicu LAG-a Vallis Colapis

Učenici su uz nadzor i podršku učiteljica i djelatnice LAG-a počistili obalu Kupe od raznih vrsta otpada nakon čega je Taavi održao predavanje o vrstama otpada te koliko se pojedina vrsta otpada razgrađuje, kako i gdle pravilno odlagati otpad, kako reciklirati i sl. Vrlo velika količina prikupljenog otpada učenike je iznenadila, pa su se na i ovaj način i osvijestili što se nalazi oko njih i koliko je prijeko potrebna edukacija i rad na ekološkom osvještavanju, te sređivanju infrastrukture za odlaganje otpada. 

Nakon čišćenja otpada, radionice, predavanja i prezentacije uslijedila je kreativna radionica gdje su učenici iz dijela prikupljenog otpada, uz vodstvo Taavija, izradili skulpturu ribe. Skulptura ribe je obješena na kupalištu kao potpis i podsjetnik na volontersku akciju te slika i prilika količine i vrste nepravilno bačenog otpada koje je završilo u Kupi i na obali. 

Broj volontera : 32

Početak volontiranja: 18.05.2018. 08:00

Kraj volontiranja : 18.05.2018. 12:00

Vrijeme volontiranja : 8-12

Ukupno sati: 128.00

Otvoreno za volontiranje: /