IMG_9891.JPG

Javna akcija informiranja građana/ki o problemu vršnjačkog nasilja 23. svibnja na sajmu u Čakovcu (prema Pribislavcu)

Hrvatska volontira 2018

Udruga Zora

Čakovec

Kristina Janković

098274130

kristinajankovic@udrugazora.hr

Sajam Čakovec, Sajmišna ulica

PREDMET: Izvještaj s javne akcije podjele letaka na Sajmu Čakovec 23.05.2018. u sklopu kampanje Hrvatska volontira

 

U sklopu kampanje Hrvatska volontira odlučili smo organizirati javnu akciju podjele letaka u sklopu projekta "Aktivni mladi protiv nasilja" na Sajmu Čakovec.

 

Javnu akciju smo organizirali u srijedu, 23.05. na Sajmu Čakovec (cesta prema Pribislavcu). Od Grada Čakovca smo tražili odobrenje korištenja javne površine što su nam odobrili. Poslali smo javni poziv za volontere. Javile su nam se dvije volonterke. Dogovoreni termin javne akcije podjele letaka bio je od 9:00 do 11:00 sati – vrijeme za koje smo procijenili da će na sajmu biti najviše ljudi.

Pripremili smo ukupno 250 letaka i 50 bedževa projekta "Aktivni mladi protiv nasilja" te 50 letaka koje smo dobili od Volonterskog ureda Međimurje, a koji se tiču kampanje Hrvatska volontira. Dolaskom na Sajam, postavili smo pult udruge Zora na glavnom ulazu na Sajam i krenuli s podjelom letaka u 9:00 sati. Zaposlenici udruge su bili kod pulta i dijelili letke, dok su volonterke obišle Sajam 3 puta kako bi obuhvatili što više ljudi. Pošto smo dijelili edukativne letke namijenjene roditeljima, ciljana skupina bile su odrasle osobe između 30 i 50 godina dok smo bedževe davali mlađoj djeci. Letke Volonterskog ureda dijelili smo mladima do 30 godina koje smo na taj način informirali o kampanji Hrvatska volontira. Do 11:00 smo podijelili sve letke koje smo pripremili - 250 letaka i 40 bedževa "Aktivni mladi protiv nasilja" i letke koje smo dobili od Volonterskog ureda.

Zadovoljni smo provedenom akcijom. Fotografije s akcije će se objaviti na Facebooku i web stranice Zore.

 

Očekivani/postignuti rezultati:

  • održana akcija, uključeni volonteri – sudjelovale 2 volonterke i 2 zaposlenika Udruge Zora

  • podijeljeno minimalno 250 komada edukativnih letaka – podijeljeno 250 letaka i 40 bedževa "Aktivni mladi protiv nasilja" i letci od VUM-a

  • podignuta svijest o vršnjačkom nasilju i važnosti reagiranja, volonterstvu

Broj volontera : 2

Početak volontiranja: 23.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 23.05.2018. 11:00

Vrijeme volontiranja : 09-11 h

Ukupno sati: 4.00

Otvoreno za volontiranje: Tražimo 4 volontera/ke za javnu akciju podjele letaka u srijedu, 23.05., na Sajmu u Čakovcu Dragi i drage, tražimo 4 volontera/ke za javnu akciju podjele letaka. U srijedu, 23.05., organiziramo javnu akciju povodom kampanje Hrvatska volontira. Tražimo 4 volontera/ke koji/e će s nama dijeliti edukativne letke građanima/kama od 09:00 do 11:00 na Sajmu u Čakovcu (na putu prema Pribislavcu). Nije ništa komplicirano, samo ćemo dijeliti letke o vršnjačkom nasilju i njegovoj prevenciji građanima i popričati s njima. Sve što trebaš je dobra volja. Prije samog volontiranja dobiti ćete upute (na akciji se nalazimo u 08:45 sati ispred glavnog ulaza na Sajam ili ako trebate prijevoz dođite do našeg ureda – A. Schulteissa 19). Zainteresirani/ne za volontiranje – ako ste već volontirali u udruzi Zora, dovoljno je da se samo prijavite mailom na kristinajankovic@udrugazora.hr . Ako još niste volontirali u udruzi Zora, molimo vas da ispunite Prijavnicu za volontiranje na http://tinyurl.com/prijavnicaZora i brzo ćemo vam se javiti. Prijave su otvorene do ponedjeljka (21.05.).