build-community.jpg

Okrugli stol na temu iskustva volonterskih centara

Hrvatska volontira 2018

Udruga socijalnih radnika

Zadar

Josip Vidov

023/250-830

info@vczd.org

Jurja Bijankinija 7, 23 000 Zadar

Volonterski centar Zadar organizirao je 21. svibnja okrugli stol pod nazivom - "Okrugli stol na temu iskustava volonterskih centara" u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira". 

Na okruglom stolu sudjelovali/e su predstavnice udruge "Vukovina u srcu", predstavnici Turopoljske udruge skauta, članovi/ce udruge "Zamisli", ravnatelj i profesorica- koordinatorica volonterskog kluba iz Osnovne škole Šime Budinića, Gorički klub mladih, učenice iz Volonterskog kluba mladih Zrakoplovno Tehničke Škole te učenice srednje strukovne škole Velika Gorica. 

Nakon kratkog predstavljanja rada i projekata Volonterskog centra Zadar, o svojim volonterskim angažmanima i programima raspravljali su i članovi/ce neprofitnih organizacija sa područja Velike Gorice i predstavnici Osnovne škole Šime Budinić iz Zadra. Predstavnici/e udruge Zamisli, ujedno i članovi novoosnovanog Volonterskog centra Velika Gorica, iznijeli su probleme i poteškoće s kojima se suočavaju u početnoj fazi rada volonterskog centra te je raspravljano o eventualnim rješenjima i alternativama koji bi doprinijeli rješavanju tih poteškoća.

Prisutni ravnatelj i profesorica iz Osnovne škole Šime Budinića iznijeli su vlastito iskustvo u školskom volontiranju i osnivanju volonterskog kluba u kojeg je uključeno preko 80 učenika/ca i 30 profesora/ca te o svim humanitarnim i volonterskim akcijma koje su organizirali i održali. 

 

Broj volontera : 25

Početak volontiranja: 21.05.2018. 10:00

Kraj volontiranja : 21.05.2018. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10-12

Ukupno sati: 50.00

Otvoreno za volontiranje: