sportski

Sportski dan za Udrugu Institut Pula

Hrvatska volontira 2018

Volonterski centar Istra

Pula (Pola)

Tihana Fontana

097 6766 252

tihana@vci.hr

Gajeva 3

Dana 26.5.2018., u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira", Klub mladih volontera/ki, koji djeluje pod Volonterskim centrom Istra te Udrugom ZUM, održao je akciju "Sportski dan za Udrugu Institut Pula", na igralištu ispred Društvenog centra Rojc u Puli. Događaj je za građane i građanke bio otvoren od 15 do 17 sati, a prije i poslije događaja, volonteri i volonterke su pripremali i raspremali prostor. Osim toga, dva dana prije događaja, okupilo se 5 volontera i volonterki kako bi pripremili neke rekvizite, potrebne za događaj. U akciju se uključilo i Savjetovalište za prehranu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, čije su dvije predstavnice bile cijeli događaj na informativnom štandu i savjetovale građane i građanke te dijelile promotivne i informativne letke i broušre. Informativni štand su također imali i Volonterski centar Istra, Udruga ZUM te Udruga Institut Pula, za koju su se prikupljale donacije, za opremanje Dnevnog boravka za korisnike, a uz to, jedna naša volonterka je oslikala platnene torbe, koje su se dijelile uz donacije.
Cijeli događaj su najviše uveličali svi treneri i trenerice iz sportskih klubova i udruga, koji su se rado odazvali nađem pozivu, te odradili treninge, s ciljem promocije zdravlja i aktivnog načina života, a sve to uz podršku Udruzi Institut Pula. Trenera i trenerica je ukupno bilo 19, iz 6 različitih sportskih klubova i udruga, a predstavljali su 7 različitih treninga.
Cijeli događaj je bio i medijski popraćen (Glas Istre, HRT - Radio Pula, Radio Soundset Giardini, Radio Istra, TV Nova Pula, Radio Maestral, Regional Express), a ono što je nama najbitnije - i volonteri i volonterke su se lijepo družili i zabavili! :)

Broj volontera : 15

Početak volontiranja: 26.05.2018. 13:00

Kraj volontiranja : 26.05.2018. 20:00

Vrijeme volontiranja : 13-20

Ukupno sati: 105.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane koji žele podržati ovaj sportski dan te uložiti svoje vrijeme i trud, da se uključe i volontiraju na Sportskom danu ua Udrugu Institut Pula. Potrebni su volonteri/ke koji će pomagati na info-štandu, biti podrška trenerima, fotografirati, dijeliti osvježenja i hranu te druge aktivnosti po potrebi kako bi se događaj uspješno odradio. Sam događaj za građane i građanke odvijat će se u razdoblju od 15 do 19 sati, no volonteri i volonterke su potrebni par sati prije te jedan sat poslije događaja kako bi pomogli u organizaciji i pospremanju. Svim volonterima/kama osiguravamo osvježenje, obrok i odmor te ispunjenu volontersku knjižicu (ako ju nemate - dobivate ju od nas! :)). Za više informacija, obratite se Tihani na e-mail tihana@vci.hr ili broj mobitela 097 6766 252.