20180523_114001_resized.jpg

Carpe Diem

Hrvatska volontira 2018

Srednja škola Marka Marulića Slatina

Slatina

Silvija Štimac

098648855

silvija.stimac@gmail.com

Trg Ruđera Boškovića 16

Volonteri Volonterskog kluba Carpe Diem  Srednje škole Marka Marulića Slatina ove su godine prvi puta samostalno sudjelovali u manifestaciji Hrvatska volontira i na taj način doprinijeli razvoju značaja volontiranja.

Članovi našeg Volonterskog kluba imali su nekoliko aktivnosti pod geslom Carpe diem – Iskoristi dan.  U srijedu 23. svibnja učenici 2.razreda ekonomije s profesoricom Silvijom Štimac uredili su pano posvećen volonterstvu te su u zajedničkoj šetnji oko škole uklanjali otpad kako bi nam škola i njena okolica bile još ugodnije mjesto.

U četvrtak je skupina učenika 3.b, 3.a i 2.ekonomije u centru grada provela anketu u kojoj su građani Slatine odgovarali na pitanja o vlastitim iskustvima i znanju o volontiranju. Osim toga, učenici su građane informirali o radu našeg kluba te ih poticali na sudjelovanje u volonterskim aktivnostima.

Ispitanici imaju pretežno pozitivan stav o volontiranju, ali smatraju da su nedovoljno informirani o zakonskom okviru volontiranja, kao i o potrebama gradskih udruga za volonterima. Smatraju da se volonterski rad nažalost ne cijeni dovoljno, no većina ih je spremna uključiti se u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Članovi Volonterskog kluba iznimno su zadovoljni provedenim akcijama i nadaju se da će se sve više građana aktivno uključiti u volonterski rad kako bi pomogli stvarati bolju i sretniju zajednicu.

Broj volontera : 16

Početak volontiranja: 13.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 13.05.2018. 13:00

Vrijeme volontiranja : 9-13

Ukupno sati: 32.00

Otvoreno za volontiranje: