large_img_138241.jpg

Hod za obrazovanje djece

Hrvatska volontira 2018

PRONI Centar za socijalno podučavanje

Glina

Josipa Klarić

099 684 5845

josipa.klaric@skole.hr

Srednja škola Glina, Frankopanska 30

U subotu 19. svibnja održana je humantirano-volonterska akcija „Hod za obrazovanje djece“. Akciju su proveli učenici i nastavnici Srednje škole Glina u sklopu projekta „Školontiranje“ PRONI Centra za socijalno podučavanje. Događaj je potaknut UNICEF-ovom inicijativom "Škole za Afriku" koja se već trinaest godina uspješno proteže kroz mnoge države svijeta i pruža pomoć najugroženijim prostorima tropskoga kontinenta.

Cilj volonterske akcije bio je pružiti djeci priliku za obrazovanje kroz prikupljanje sredstava kako bismo osigurali mladim nadama da sjednu u školske klupe kao što smo i svi mi. Dio prikupljenih sredstava namijenili smo i djeci s područja grada Gline slabijeg imovinskog statusa kako bi mogli sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima u vidu terenske nastave i stručnih posjeta.
U volonterskoj akciji sudjelovali su volonteri Školskog volonterskog kluba Srednje škole Glina Manus Aperta, učenici i nastavnici Srednje škole Glina, građani te roditelji učenika Osnovne škole Glina i Srednje škole Glina.

U samom hodu i aktivnostima pridružili su predstavnici i korisnici Dječjeg vrtića Bubamara Glina, Osnovne škole Glina, Crvenog križa Glina, DVD Glina, Planinarskog društva Pogledić i monogi drugi, uključujući i obrtnike. 

Broj volontera : 140

Početak volontiranja: 19.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 19.05.2018. 13:00

Vrijeme volontiranja : 9-13

Ukupno sati: 560.00

Otvoreno za volontiranje: