13450775_719790008162159_7354815583617286397_n.jpg

Otvoreni dani udruge RT Đola

Hrvatska volontira 2018

Udruga za ruralni razvoj Đola

Darda

Mario Kuzman

099 6840 887

djola.darda@gmail.com

Sv. I. Krstitelja 109

U petak, 25. svibnja 2018 godine, udruga za ruralni razvoj "Đola" organizirala je Dan otvorenih vrata. Cilj ovog događaja bio je prezentirati prošle i trenutne projekte na kojima udruga radi. Projekti koje provodimo se odvijaju najčešće jednog godišnje, svake godine. To je projekt Advent na dvoru i TardaFest. 

Advent na dvoru je projekt koji su odvija prve nedjelje Došašća na prostoru Darde, u sklopu dvorca Esterhazy. Povodom te manifestacije okupljamo veliki broj izlagača i OPG-ova koji predstavljaju svoje proizvode posjetiteljima. Uz to, provode se prigodne radionice za djecu i mlade, koncerti, posjeta i slikanje s Djedom Božićnjakom, kafić "Sjeverni pol" i slično. 

Druga jednogodišnja manifestacija je TardaFest koja se odvija trećeg vikenda kolovoza. To je kulturno - povijesna manifestacija s temom turskog i mađarskog doba na prostoru općine. Manifestacija traje 3 dana. Ona je spoj kulture, turizma, povijesti i gastronomije. Uz sve navedeno, ponuđene su brojne radionice, koncerti, predavanja, sajmovi, sportska druženja. Mjesto održavanja je također dvorac Esterhazy s prigodnim parkom koji se pretvara u veliko odmaralište i šetnicu. 

Jedna od novih akcija koju provodimo je Šareni korzo. Gdje smo šetnicu uz jezero Đola preuredili i oslikali u potpunosti s prigodnim slikama, stihovima i igrama. U sklopu tog projekta također smo oslikali dvorište vrtića "Radost" u Dardi. 

Svi ovi projekti su provedeni i još se uvijek provode uz pomoć naših volontera. Povodom Dana otvorenih vrata prikazivali smo naše fotografije, snimke i druženja s ciljem pridobivanja novih članova. 

Osim trenutnih projekata, svim gostima smo prezentirali i projekt koji započinje ovo ljeto, V.R.I.S.A.K. Baranje. Projekt je sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda. Tijekom ovog projekta mladi između 15 i 25 godina ćemo educirati na temu mitovi, legende i bajke Baranje. Projekt traje 14 mjeseci i uz naše volontere provode ga stručnjaci s ovog područja. U sklopu projekta imamo 72 aktivnosti koje uključuju upoznavanje s bajkama, mitovima i legendama Baranje, osmišljavanje igrokaza na ovu temu, režiranje, snimanje i montažu predstava i audio priča, grafitiranje, vođenje Youtubea kanala i profesionalno fotografiranje.

S Danom otvorenih vrata smo pozivali mlade da nam se pridruže u ovom, ali i svim ostalima projektima predstavljajući im važnost i vrijednost društveno korisnog rada.

Broj volontera : 3

Početak volontiranja: 25.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 25.05.2018. 17:00

Vrijeme volontiranja : 09:00-17:00

Ukupno sati: 8.00

Otvoreno za volontiranje: