Djecji

DOM ZA DJECU-DOM ZA PTICE (A.G.Matoš)

Hrvatska volontira 2018

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece

Zagreb

Alida Fištrek

095 5090 406

alida@udomiteljizadjecu.hr

Dječji dom A.G.Matoš, Selska cesta 132

U petak 18.05.2018. uspješno je ostvarena volonterska akcija u dječjem domu A.G.Matoš u sklopu projekta Dom za djecu-Dom za ptice financiranog iz Ininog programa Zeleni pojas. Akcija se održala u organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece u suradnji s udrugom BIOM. Ukupno je sudjelovalo 14 volontera, od čega 10 volontera iz Ininog kluba volontera, a u pomoć su nam uskočili volonteri iz Egipta iz organizacije Daylight outreach s kojima Forum surađuje. 

Aktivnost je započela u 9 sati, a trajala je do 13 sati, pri čemu smo zbog kiše morali ranije završiti s aktivnostima. Volonteri su pofarbali sprave za igranje, klupice, obrezali su ruže koje su već bile posađene i posadili još 10 ruža, kao i .30 sadnica grmova lovora kao živicu uz ogradu. Volonteri su također s djecom izrađivali kućice za ptice s čime su djeca bila odušvljena i uživala u izradi kućica. Izrađeno je 20-ak kućica. Zbog kiše su ranije prekinuti radovi, kućice su ostavljene u domu pri čemu su naknadno postavljene u dvorištu. Ostatak kućica će se podijeliti u ostalim podružnicama domova.

Na kraju akcije djeci iz dječjeg doma i volonterima podijeljeni su plakati za izradu 3D modela ptice, velike sjenice.

Broj volontera : 14

Početak volontiranja: 18.05.2018. 09:00

Kraj volontiranja : 18.05.2018. 15:00

Vrijeme volontiranja : 09-15

Ukupno sati: 56.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane volontere da se prijave ukoliko žele sudjelovati u našoj akciji. Poslovi koji će se obavljati u volonterskoj akciji: - sadnja živice (iskopati rupe i posaditi grmove) - farbanje klupica, sjenica, ograde... - postavljanje novog poda u sjenici (ispiliti daske i zašarafiti ih na konstrukciju) - sastavljanje kućica za ptice i postavljanja na stabla - poslovi oko uređenja okoliša (orezivanje par grmova, skupljanje sitnog otpada, grabljanje...) Sav materijal i zaštitna oprema je osigurana. Potrebno je samo obući se adekvatno za akciju. Osvježenje osigurano.