dekica-za-snove-djeca-na-dekama-uzivala-u-citanju-knjiga-uz-jezero-bundek-b412a31ae100238e328395ba233bc2e9_gallery_single_view.jpg

DEKICA ZA SNOVE

Hrvatska volontira 2019

Smijesak za sve

Zagreb

Marijana Jergović

091 7223 883

smijesak.za.sve@gmail.com

Grad Zagreb, Laduč, Sesvete, Dugo Selo, Varaždin

Na Dekici za snove sudjelovalo više od 700 djece!

U petak, 24. svibnja u organizaciji udruge Smiješak za sve održano je treće izdanje Dekice za snove, događaja koji jednom godišnje u sklopu manifestacije Hrvatska volontira spaja djecu s prirodom, knjigom i volontiranjem. Na druženju na zelenim površinama Zagreba, Sesveta, Dugog Sela, Laduča i Varaždina okupilo se preko 700 djece – od onih najmlađih iz vrtićkih skupina, osnovnoškolaca do gimnazijalaca.

U Dekici za snove na 13 lokacija uživali su i profesori, volonteri udruge Smiješak za sve i iz INA-e i te brojne osobe iz javnog života.

Na zelenoj površini parka Ribnjak prvašićima OŠ Ivana Gorana Kovačića pravo iznenađenje priredio je poznati književnik Mladen Kušec. Na Smiješkovim dekicama čitao im je priče iz svoje još neobjavljene knjige o zagrebačkim medvjedićima, iz knjige Dobar dan te im odrecitirao svoju prekrasnu pjesmu Volim te. Prvašići OŠ Tina Ujevića gutali su svaku riječ jedne od najpoznatijih autorica za djecu i mlade Sanja Pilić koja ih je zabavljala svojim pričama o Maši.

Uz spisateljicu za djecu Dijanu Merey Sarajliju, sanjarili su i putovali na krilima mašte polaznici OŠ Ivana Meštrovića i Dječjeg vrtića Jarun. Dok su djeca i odgajatelji Dječjeg vrtića Miriam Weiller s učenicima i profesoricom XV. gimnazije uživali u pričama na Vranyczanyjevoj poljani, a druženje uz knjige uveličali su im i glumci Vanja Matujec i Alen Šalinović te mlada operna pjevačica Buga Marija Šimić.

Posebno smo ponosni na učenike Prve gimnazije Varaždin koji su na našim dekicama za snove prvi puta dosad u parku Vatroslava Jagića čitali mališanima iz Dječjeg vrtića u Kozarčevoj i učenicima 1. i 2. razreda osnovne škole. A iznimno smo sretni što su ove godine na putovanju u zemlju snova sudjelovali i štićenici Dječjeg doma Laduč za djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Broj volontera : 47

Početak volontiranja: 24.05.2019. 12:00

Kraj volontiranja : 24.05.2019. 14:00

Vrijeme volontiranja : 12:00 - 14:00

Ukupno sati: 200.00

Otvoreno za volontiranje: