fejsbuk_cover_epiceentar_konacno_640x360.png

EpiCentar

Hrvatska volontira 2019

Udruga mladih Varaždinski Underground Klub VUK

Varaždin

Bela Bračko-Milešević

+385 98 903 5286

bela@udruga-vuk.org

Petra Preradovića 4, 42 000 Varaždin

Kroz provedbu volonterske akcije i cjelodnevnog programa u dvorištu Centra za mlade Varaždin (Preradovićeva 4.) Udruga mladih V.U.K kroz projekt Mladi bude Varaždin priključila se manifestaciji Hrvatska volontira. Priključili smo joj se u petak 24.5, kroz volontersku akciju Kad se male ruke slože. Kroz nju pripremili smo sve ukrase za dvorište, očistili ga te izradili reciklažni kutak za odvajanje različitih vrsta otpada, a sve to kroz neformalno druženje. U subotu 25.5, proveli smo cjelodnevni program EpiCentar koji se sastojao od yoge, izrade i podjele smoothie-ja,jam sessiona, likovnog izričaja kroz izradu transparenata, poruka zajednici, crtanja…, igranja društvenih igara te kviza nazvanog Ja sem Varaždinec čija je tema bila popularna kultura grada Varaždina.

Ovim volonterskim programom okupili smo sve zainteresirane volontere, pružili im priliku da se međusobno upoznaju i kritički promisle zajednicu u kojoj žive. Volonterska manifestacija postala je zajednica mladih koji žele vidjeti promjene u gradu Varaždinu. Mjesto na kojem će svatko moći izraziti svoje znanje i vještine i doprinijeti razvoju prostora i programa za mlade. Jer želimo živjeti u zajednici koja nas ujedinjuje u različitosti, a nakon provedbe ove aktivnosti korak smo bliže do toga. 

Cilj ovog programa bio je potaknuti posjetitelje da identificiraju konkretne probleme zajednice i daju svoju viziju rješavanja istih. Nakon provedbe aktivnosti predstavili smo drvenu kutiju za sugestije građana. Otvorili smo analogni i anonimni komunikacijski kanal između zajednice i Udruge V.U.K. kako bi bila dostupna baš svima (da se ne treba koristiti tehnologija kao posrednik u prenošenju poruke). Direktnom komunikacijom s građanima pokazujemo da smo zajedno spremni napraviti pozitivnu promjenu u svojoj zajednici.  Na našu sreću i zadovoljstvo, ona nije dugo ostala prazna.  

Broj volontera : 13

Početak volontiranja: 25.05.2019. 10:00

Kraj volontiranja : 25.05.2019. 18:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 - 18:00

Ukupno sati: 90.00

Otvoreno za volontiranje: Zainteresirani za pomoć u provedbi programa EpiCentar mogu se uključiti putem linka: https://tinyurl.com/y33dy8nm