MPIJ-1.jpg

Moj prijatelj i ja - sportske igre

Hrvatska volontira 2019

Osnovna škola Franje Horvata Kiša

Zabok

Andrija Jurki

0989353598

ured@os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr

Trg svete Ane 28

Ove je godine pripremljen bogat poligon i jedna skupna aktivnost na temu putovanja svijetom. Natjecatelje je 24. svibnja  dočekala šarena škola okićena zastavama sa svih kontinenata, a učenici-volonteri pomogli su im snalaziti se u školi. Svi kontinenti bili su zastupljeni i na poligonu. Dvoje prijatelja sportaša tako je u što kraćem vremenu trebalo prijeći iz Europe u Afriku, Aziju, Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Antarktiku i na kraju opet u Europu, u Hrvatsku. Na svakome kontinentu trebali su riješiti zadatak tematski povezan s jednom državom na tome kontinentu.

Program je otvoren hrvatskom himnom i pozdravnom pjesmom Dobro mi došel, prijatel. Nakon toga su se okupljenima obratili ravnatelj Škole Krešimir Krivdić i načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih, a glavna organizatorica igara Tamara Herceg Babić zahvalila je brojnim donatorima.

Korisnici Centara za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Zajezda i Krapinske Toplice, učenici posebnih razrednih odjela škola Lobor, Gornja Stubica, Nad lipom, Mače i Mihovljan, učenice SŠ Bedekovčina te članovi udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju Sveta Ana pokazali su svoj sportski duh i umješnost. To su učinili u paru sa svojim najboljim prijateljem ili, ako prijatelja nisu mogli dovesti, dodijeljenim učenikom-volonterom. Osamdesetak natjecatelja pratilo je gromoglasno navijanje s tribina.

Tema svijeta ujedinjenog u različitosti provodila se u točkama tijekom predaha od poligona, kada su loborski školarci tematski zastupali pojedine kontinente. Uzvanici su dobili priliku pogledati irsku mažoret-točku, plesove na podlogu Kondorova leta i Waka-waka, kratak prikaz japanskih izvedbenih umjetnosti, a od zbora su čuli još slovačku pjesmu Tancuj, tancuj (koju možda znate po prepjevu Pleši, pleši, poskoči, poskoči) i hrvatsku navijačku Srce vatreno.

Otprilike na sredini sportskog programa našla se skupna aktivnost u kojoj su se tri skupine djece držeći se za ruke utrkivale u prenošenju olimpijskih koluta. Natjecanje je kulminiralo zajedničkim plesanjem grčkog sirtakija.

Mlade sportaše na kraju su videoporukom pozdravili Lovro Majer, Izet Hajrović i Mario Gavranović, seniori Dinama, a kratke inspirativne govore održali su i predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš te predstavnik HNS-a Zorislav Srebrić. Uvaženi gosti iz svijeta sporta podijelili su razdraganim natjecateljima medalje i poklone.

Marljivo pomoćno osoblje Škole cijelo se vrijeme brinulo da gosti ne budu gladni i žedni, a to su nastavili na kasnijem domjenku s gulašom i tortom. Svake godine vidljiv je sve veći interes za 'Moj prijatelj i ja', pa se u školi Lobor nadaju da će iduće godine opet uspjeti povećati opseg i kvalitetu ovog veoma im dragog događaja.

Broj volontera : 50

Početak volontiranja: 24.05.2019. 10:32

Kraj volontiranja : 24.05.2019. 10:32

Vrijeme volontiranja : 8-14

Ukupno sati: 300.00

Otvoreno za volontiranje: