DSC06018.JPG

Zamijeni plastičnu vrećicu za platnenu!

Hrvatska volontira 2019

Zaštitarsko ekološka organizacija Nobilis

Čakovec

Ana Bajsić Mavrin

040 395 148

zeo.nobilis@ck.t-com.hr

Trg Republike Čakovec

Na volonterskoj akciji pod nazivom “Zamijeni plastičnu vrećicu za platnenu” koja se provodila u utorak 28.05.2019. godine na Trgu Republike u Čakovcu, članice i volonteri ZEO Nobilis-a prikupili su više od 50 jednokratnih plastičnih vrećica te su građani za svaku predanu plastičnu vrećicu dobili platnenu s različitim ekološkim motivima koje su ukrašavala djeca svih dobnih skupina, polaznici I. Osnovne škole Čakovec.

Kroz projekt „RE-USE u praksi: volonterski program u području ponovne upotrebe otpadnog materijala“ s partnerima na projektu, Gospodarskom školom Čakovec i suradnicima iz I. osnovne škole Čakovec proveli smo edukativno – kreativne radionice ukrašavanja platnenih vrećica otpadnim tekstilom te su učenici nižih razreda kroz praktični dio imali prilike naučiti različite tehnike šivanja koje su im prezentirali učenici Gospodarske škole - smjer krojač te su tehnikama jednostavnog šivanja ukrasili platnene vrećice različitim motivima iz područja ekologije i zaštite okoliša.

Cilj ovakvih volonterskih akcija je osvješćivanje što većeg broja građana o štetnosti korištenja jednokratne plastike, u ovom slučaju jednokratnih plastičnih vrećica te ih poticati na korištenje okolišno prihvatljivih materijala, odnosno u ovom slučaju platnenih vrećica.

Broj volontera : 8

Početak volontiranja: 28.05.2019. 10:00

Kraj volontiranja : 28.05.2019. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 - 12:00

Ukupno sati: 16.00

Otvoreno za volontiranje: Dragi volonteri/ke priključite se volonterskoj akciji i pomozite nam zajedničkim snagama osvijestiti građane o štetnosti korištenja jednokratne plastike.