ruke

GODINE SU SAMO BROJ!

Hrvatska volontira 2015.

OŠ Pavleka Miškine

Zagreb

Sanja Canjek-Androić

6454 960

sanja.androic@gmail.com

Dunjevac 17, Zagreb

GODINE SU SAMO BROJ!

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2015. Školski volonterski klub OŠ Pavleka Miškine (13 volontera) organizirao je 21. svibnja 2015. posjet Domu za starije osobe  Sveti  Josip, Dunjevac 17.

U volonterskoj akciji sudjelovali su učenici -  članovi dramske skupine s voditeljicom Anitom Kristian, plesne skupine s voditeljicom Kristinom Filipović, žonglera s voditeljicom Sandrom Huzjak, etno skupine s voditeljicama Dubravkom Ciganović i Katarinom Skoko i malog zbora s voditeljicom Suzanom Perkov -  ukupno 74 učenika.

Akciji su se pridružili i studenti (njih 4) Zdravstvenog veleučilišta Zagreb – smjera radna terapija i njihova mentorica, asistentica na Katedri za radnu terapiju Barbara Tomašić.

Veliku pomoć u organizaciji akcije pružile su vanjske volonterke - suradnice Lucia Sršen i Valentina Filko iz Volonterskog centra Zagreb.

Socijalna radnica doma gospođa Ljilja Jelenčić je uvelike pomogla realizaciji akcije.

Učenici su pripremili priredbu  za umirovljenike i tako prezentirali izvannastavne aktivnosti  Osnovne škole Pavleka Miškine, umirovljenici su učenicima prezentirali rad svog zbora  i svakodnevnu jutarnju tjelovježbu. Studenti su vodili korektivno vježbanje za umirovljenike i učenike. Učenici i umirovljenici nastavili su druženje uz razgovor i malu zakusku.

Cilj organizirane volonterske akcije bio je razviti i poticati  solidarnost i osjećaj brige za starije osobe, senzibilizirati učenike za potrebe starijih osoba, obogatiti jedan dan učenika i umirovljenika međugeneracijskim druženjem, promicati školsko volontiranje.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali!

                                                                    DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM!


 

Broj volontera : 103

Početak volontiranja: 21.05.2015. 10:00

Kraj volontiranja : 21.05.2015. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10-12

Ukupno sati: 212.00

Otvoreno za volontiranje: Aktivnost je zatvorena za vanjske volontere.