facebook

(Ž)bicom do trice

Hrvatska volontira 2020

Volonterski centar Osijek

Osijek

Bruno Koić

031 211 306

info@vcos.hr

Stjepana Radića 16, Osijek

(Ž)bicom do trice nova je kampanja biciklističko-filantropskog tandema Igora Tomana i Ivice Lenarda, koji će odvezene kilometre donirati za postavljanje koševa u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Vozimo 400 km kroz 24 sata, a cilj nam je prikupiti 17.000 kuna. Doniraj i zakucaj tricu!

TKO?

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

ZAŠTO?

Želeći svojim korisnicima osigurati daljnji razvoj socijalnih vještina i napretka u socijalnoj integraciji za vrijeme i nakon odlaska iz Doma, Dom za odgoj djece i mladeži Osijek promiče zdravi život kroz sportske i rekreacijske aktivnosti, omogućujući djeci što adekvatnije uvjete za njihovo provođenje.
Međutim, ponekad je potrebna podrška i pomoć izvana – institucionalna, gradska, ljudska. Kampanja „(Ž)bicom do trice“ želi naglasiti kako su i djeca navedene ustanove jednako važna, kako imaju iste potrebe za rekreacijom i druženjem kao i sva druga djeca. Pokušajmo im uključivo i solidarno pomoći da zajedno dođemo do istog cilja – osmijeha nakon zabijene trice na novim koševima.

KAKO SE MOGU UKLJUČITI?

Kampanja traje od 1. do 20. rujna, a sredstva se mogu donirati tijekom trajanja kampanje. Igor&Ivica na vožnju kreću 15. rujna iz Osijeka. Vožnju ćete moći pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka i Volonterskog centra Osijek koji pružaju logističku podršku kampanji. Također, sve pojedinosti o kampanji moći ćete pratiti i na Facebook događaju kampanje kao i na društvenim kanalima Zaklada i Volonterskog centra. U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koji bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.

 

 

Broj volontera : 7

Početak volontiranja: 15.09.2020. 18:00

Kraj volontiranja : 16.09.2020. 23:59

Vrijeme volontiranja : 18-15

Ukupno sati: 168.00

Otvoreno za volontiranje: