test

Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još Vukovar

Hrvatska volontira 2020

Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još Vukovar

Vukovar

Maja Prakaturović

098/636-408

tkosebojisutrajos@net.hr

Vukovarskih vitezova 37

Poštovani,

Kako smo nedavno osnovani/ registrirani ovo će nam biti prva prilika za promidžbu i informiranje zajednice oko nas o našem radu;  na štandu na kojem ćemo dijeliti promo materijal Udruge i prezentirati suvenire izrađene od članova naše udruge-roditelja i djece s teškoćama u razvoju.
Predviđeni datum aktivnosti je subota 26.9. od 8 do 14 00 sat u centru grada Vukovara za koji smo dobili već suglasnost grada Vukovara u vidu štanda. Dodatno ćemo osigurat pojačane COVID mjere korištenjem maskica, deficijensima i sprječavanjem okupljanja većeg broja ljudi oko prostora štanda.
Bezobzira što se svi nalazimo u trenutno izrazito teškoj situaciji a pogotovo mi na početku našeg djelovanja odlučili smo volontirati  pri izrai suvenira na kretivnim radionicama. Kako one nisu bile moguće organizirati u ovo vrijeme pandemije ni to nas nije sprječilo da se odvažimo, pa smo mi roditelji djece s teškoćama u razvoju izrađivali danima suvenire u kući i s veseljem ćemo ih predstaviti zajednici uz naš promo materijal Udruge 26.09.2020.u centru grada.

Sada sa preko sedamdesetak članova u postizanju naših ciljevaborimo se za osiguranje psihološke podrške obiteljima djece s teškoćama u razvoju, promoviranje prava djece s  teškoćama u razvoju, zalaganje za nedikriminaciju osoba s teškoćama u razvoju, edukacija roditelja u cilju osnaživanja istih, pokretanje inicijative osnivanja potrebnih ustanova i oblika skrbi za djecu s teškoćama u razvoju svih težina oboljenja, osiguravanje zapošljavanja mladih  teškoćama u razvoju, itd.

Smatramo da su sva djeca naša budućnost pa tako i djeca s teškoćama u razvoju koja zaslužuju dostojanstveni život kroz potpunu integraciju u društvu, omogućavanje radnih odnosa obzirom na individualne mogućnosti, prilagođena radna mjesta i omekšavanje neempatičnosti današnjice, kao i zaštitu roditelja djece s teškoćama u razvoju koji zaslužuju dostojanstvenu starost.
Unaprijed zahvalni roditelji i djeca s teškoćama u razvoju.

Predsjednica Udruge-Tko se boji sutra još

Maja Prakaturović

 

Broj volontera : 12

Početak volontiranja: 24.09.2020. 16:00

Kraj volontiranja : 26.09.2020. 14:00

Vrijeme volontiranja : 16 :00-20:00, 08:00-14:00

Ukupno sati: 130.00

Otvoreno za volontiranje: Smatramo da će nas biti dovoljno za prv događaj ali slobodno možete pozvati zainteresirane volontere na ovoj i ostalim aktivnostima Udruge.