test

Svjetski dan prve pomoći - Žurni brojevi

Hrvatska volontira 2020

HCK GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA DELNICE

Delnice

Snježana Krizmanić

0992547285

hck.delnice@hi.t-com.hr

ŠKOLSKA 25

Svjetski dan Prve pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Delnice provodi različite edukativne radionice za djecu i mlade. Kako su radionice pretežno usmjerene na djecu osnovnoškolske dobi, ove smo godine stavili naglasak i organizirali smo edukativnu radionicu za djecu predškolske dobi. Radionica je tematska i povezana je sa aktivnostima koje provodi Hrvatski Crveni križ.

Živimo u vremenu kada je fokus javnosti usmjeren na prevenciju širenja i liječenje bolesti uzrokovano COVID-19, ali ostale bolesti i ozljede su još uvijek prisutne.
Povodom „Svjetskog dana Prve pomoći“ i „Otvorenih dana udruga“ organizirali smo edukativnu radionicu za desetak polaznika Dječjeg vrtića „Šareni svemir“ iz Delnica na temu

„Mogu se ozlijediti – Hitni brojevi“

Kojom smo željeli ukazati da se pravovremenim djelovanjem mogu spriječiti mnoge ozljede.

Interdisciplinarnim pristupom polaznici radionice su upoznati na koji način se mogu ozlijediti kod kuće i u vrtiću, kako svojim ponašanjem mogu spriječiti moguće ozlijede, kako povezujemo ako nas boli ruka ili imamo ranu, kada zovemo hitni broj, vatrogasce, policiju ili hitnu službu te na samozaštitu od bolesti uzrokovanih COVID-19.
Radionica se održala 15.09.2020. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Delnice koju je vodila Bojana Rogić, naša volonterka.
Također smo se uključili u Nacionalnu kampanju Hrvatska volontira kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Broj volontera : 2

Početak volontiranja: 14.09.2020. 09:00

Kraj volontiranja : 14.09.2020. 11:00

Vrijeme volontiranja : 2

Ukupno sati: 4.00

Otvoreno za volontiranje: