Mahler

MAHLEROVA DRUGA SIMFONIJA “USKRSNUĆE”

Hrvatska volontira 2020

Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Rijeka

Asja Brusić

091/435-2645

asja@hkd-rijeka.hr

Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka

Volonteri Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture pomoći će u organizaciji neizmjernog glazbenog doživljaja koji će se održati 23. rujna 2020. Upućivat će dobrodošlicu posjetiteljima, osiguravati pridržavanje epidemioloških mjera, dijeliti promotivne materijale, dezinficirati ruke posjetitelja i dijeliti im zaštitne maskice.

Riječka praizvedba Mahlerove simfonije br. 2 u c-molu za sopran, alt, zbor i orkestar – „Uskrsnuće” u Dvorani Zamet.

Neusporedivo koncertno iskustvo, kolosalno skladateljsko dostignuće! Veliki izvođački aparat, prošireni orkestar, dvije solistice, mješoviti zbor! Druga simfonija u c-molu prvo je simfonijsko djelo Gustava Mahlera u kojem se skladatelj koristio ljudskim glasovima po uzoru na Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena. Gustav Mahler u svom hipnotičkom „Uskrsnuću”, glazbenom spomeniku viziji i kreativnosti, u potrazi za smislom života, zadivljuje glazbenim slikama prirode, iznenađuje začudnim valcerom, a nakon introspekcije apokaliptičnim krešendom u trijumfu besmrtnosti vodi u metafizičko.

Projekt se ostvaruje u suradnji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka i Hrvatske radiotelevizije, te je dio manifestacije Rijeka – Europska prijestolnica kulture.

Detaljnije na https://hnk-zajc.hr/predstava/mahler-2/

Broj volontera : 7

Početak volontiranja: 23.09.2020. 18:00

Kraj volontiranja : 23.09.2020. 21:00

Vrijeme volontiranja : 18:00-21:00

Ukupno sati: 21.00

Otvoreno za volontiranje: U Rijeci 2020 - Europskoj prijestolnici kulture ima mjesta za sve! Pridružite se timu veselih i entuzijastičnih zaljubljenika u kulturu!