Novi

Volonter/ka u Društvenom centru Borovje

Hrvatska volontira 2021

Hrabri telefon

Zagreb

Antonija Hojt Ilić

091 2221 719

drustvenicentar@hrabritelefon.hr

Bože i Nikole Bionde 7

Zanima te rad s djecom i mladima? Svoje slobodno vrijeme želiš uložiti u društveno koristan rad? Želiš razvijati praktične vještine za rad u struci? Voliš upoznavati nove ljude? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja pozitivan, javi nam se!

POZIV ZA VOLONTIRANJE U DRUŠTVENOM CENTRU BOROVJE

Drage studentice i dragi studenti,

Hrabri telefon Vas poziva na volontiranje na programu Društveni centar Borovje.

Pročitajte u nastavku detaljnije o programima u sklopu kojih možete volontirati i prijavite se na vrijeme!

  1. Volonterski program: VODITELJI PREVENTIVNO-SOCIJALIZACIJSKIH RADIONICA

Ako vas uveseljavaju šareni zidovi, dječji osmijesi i priče o problemima u vrtiću i prvim ljubavima, ako volite pjevati, plesati, glumiti, govoriti strane jezike ili jednostavno biti kreativni, pozivamo vas da postanete dio naše male zajednice! U veseloj kućici u Borovju već se dugi niz godina provodi ovaj grupni oblik rada s djecom.

Cilj programa je primarna prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih, kao i zlostavljanja i zanemarivanja, kroz različite kreativne sadržaje. Osim kreativnih, s djecom se provode različite preventivne aktivnosti poput osvještavanja emocija, tolerancije različitosti i podizanja samopoštovanja. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme. J

Kako se prijaviti?

Ako se pronalazite u opisu, pozivamo Vas da ispunite Obrazac za prijavu i pošaljete na e-mail drustvenicentar@hrabritelefon.hr do 12.6.2021. s naznakom volonterskog programa za koji se prijavljujete. Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Društveni centar Borovje ili putem Zoom-a.

Prijaviti se mogu studenti psihologije, pedagogije, socijalnog rada i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su završili minimalno 2. godinu studija.

Što nakon toga?

Edukacija za program održat će se početkom rujna 2021., u trajanju od 5 dana (18h), a tijekom nje volonteri će se upoznati s osnovnim načelima grupnog rada s djecom, različitim obiteljskim pozadinama koje utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te nizom kreativnih načina rada s djecom. Nakon edukacije volonteri će u paru tijekom cijele školske godine 2021./2022. raditi s grupom djece predškolskog ili osnovnoškolskog uzrasta, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u prostoru Društvenog centra Borovje. Provedba grupnog rada počinje 27. rujna 2021. Volonteri će također kroz redovitu mjesečnu supervizijsku podršku i dodatne edukacije, koje Udruga organizira u skladu s njihovim potrebama i interesima, moći raditi na svom osobnom i profesionalnom rastu.

 

  1. Volonterski program: POMOĆ PRI UČENJU

Aktivnosti se održavaju u veseloj kućici u kvartu Borovje, a u njoj se već dugi niz godina provodi  ovaj  individualni  oblik  rada  s  djecom  koji  se  zasniva  na  razvijanju  i  unapređenju  vještina učenja, razvijanju različitih pristupa učenju, radu na djetetovoj motivaciji i koncentraciji, a sve s naglaskom na razvoju samopouzdanja i gradnji odnosa djeteta i volontera. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme.

Cilj programa je osnažiti dijete za samostalno učenje i razvijati radne navike.

Kako se prijaviti?

Pronalazite li se u opisu, pozivamo vas da ispunite Obrazac za prijavu i pošaljete na e-mail drustvenicentar@hrabritelefon.hr  do 12.6.2021. s naznakom volonterskog programa za koji se prijavljujete. Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Društveni centar Borovje ili putem Zoom-a.

Prijaviti se mogu studenti i studentice 2. i 3. godine preddiplomskog te obje godine diplomskog studija psihologije, pedagogije, socijalnog rada, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta.

Što nakon toga?

Edukacija za program održat će se početkom rujna 2021., u trajanju od 3 dana (12h), a tijekom nje volonteri će se upoznati s osnovnim načelima grupnog rada s djecom, različitim obiteljskim pozadinama koje utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te nizom kreativnih načina rada s djecom. Volonteri na programu Pomoć pri učenje, nakon edukacije počinju raditi s djetetom s kojim se nalaze jednom tjedno  po  60  minuta tijekom cijele školske godine 2021./2022.. Samostalno pripremaju materijale i planiraju susrete s djetetom. Provedba individualnog rada s djecom počinje 27. rujna 2021. Osim toga, volonteri su obvezni sudjelovati na jednom supervizijskom susretu mjesečno te prisustvovati dodatnim  edukacijama koje su potrebne kako bi se osigurao profesionalni napredak volontera, a koje se organiziraju   u   skladu s potrebama i interesima volontera, a cilj im je, kao i supervizijama, omogućiti profesionalni napredak volontera. _________________________________________________________________________________

 

Volontiranje   na   Hrabrom telefonu je vremenski zahtjevno, a naši volonteri nam kažu da su ovdje stekli vrijedne vještine, iskustva i nova prijateljstva.

Više informacija o volontiranju i Udruzi  te Društvenom centru Borovje  kao i dodatne informacije o prijavi, možete pronaći na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr.

Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nam se javite na mail: drustvenicentar@hrabritelefon.hr ili na broj telefona 091/2221-719.

tim Društvenog centra Borovje

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 27.09.2021. 08:00

Kraj volontiranja : 17.06.2022. 20:00

Vrijeme volontiranja : 9-19

Ukupno sati: 90.00

Otvoreno za volontiranje: Hrabri telefon je u potrazi za volonterima na programima Društvenog centra Borovje - Voditelji preventivno-socijalizacijskih radionica i Pomoć pri učenju. Sve one koji ispunjavaju uvjete za volontiranje pozivamo da nam se pridruže. Obrazac za prijavu možete pronaći na Web stranici Hrabrog telefona: https://udruga.hrabritelefon.hr/novosti/hrabri-telefon-u-potrazi-za-novim-volonterima-na-programu-drustveni-centar-borovje/.