unnamed.jpg

U svijetu priča s tetama pričalicama

Hrvatska volontira 2015.

Udruga za promicanje potreba djece i mladih SMIJEŠAK za SVE

Zagreb

Željka Božanović

099 695 8774

smijesak.za.sve@gmail.com

Knjižnice grada Zagreba, Stračevićev trg 6, Odjel za djecu i mladež

U subotu 23.05. , usprkos lošem vremenu. U KGZ, na Dječjem odjelu održana je pričaonica pod nazivom U svijetu priča s tetama pričalicama. Vrijeme nam nije išla na ruku pa se pojavio i manji broj volontera kao i posjetitelja.

Namjena ovog volontiranja je da zajedno s Udrugama Vilinput i Balans centar i našom udrugom Smiješak za sve održi pričaonica za djecu (pričanje priča, bajki) uz educirane pripovjedače i glazbenike.

Ideja ovom susretu je projekt Pripovjedač/ica priča za laku noć što Udruga Smiješak za sve provodi zajedno s Udrugom Portić. Kako je populacija s kojom volontiramo vrlo osjetljiva i nije nam lako dovoditi i upoznati ljude u bolnici s onim što radimo željeli smo zajedno s našim suradnicima volontirati u KGZ.

To je vrlo uspješno izrealizirano. Udruga Vilinput je uz glazbenicu Mary Crnković Pilaš nas je glazbom uvela u svijet priče. Nakon nje Srebrenka Dumančić priča klasičnu bajku "Tri čarobničina sina i kristalno jaje" Djeca pažljivo slušaju.
Zajedno s Ivom Zelenko koja svira na didgeridoo-u pričaju priču "Kako je klokanica dobila tobolac". Nakon toga Erika Katačić Kožić zajedno s Ivom Zelenko priča dvije priče: "Laku noć Mašo!" i " Mali slon ne želi hodati". Djeci je didgeridoo bio vrlo zanimljiv. Čak su s njim igrali igru "Dan-noć" Naš striček pričalica Vladimir  priča priče uz pomoć story teller cube kockica. Posjetitelji su pisali na plakate svoje dojmove. Djeca su crtala nešto iz bajka i priča. Naša teta pričalica Ljiljana Lacković uz dvije krasne djevojčice koje su držale vuka... ali ne pravog već animaciju, ispričala je priče koje najčešće priča dječici u Dječjoj bolnici Srebrnjak. A to su:"Vuk koji je htio promijeniti boju" "Slon i mrav" i "Oprostite jeste li vi vještica?"A za kraj igra "Pet sekundi" pun pogodak za opuštanje. Igru koji volonteri-tete pričalice često koriste na odjelu u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Zahvaljujući VCZ i projektu EU dobili smo primjerak za volontiranje u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Nadamo se da smo uveli posjetitelje i djecu u svijet priča i tako im približili osjećaje s kojima i našu hospitaliziranu djecu želimo uspavati ili barem uljepšati večer!
Erika Kožić i Iva Zelenko pričaju priču "Laku noć Maša"

Broj volontera : 12

Početak volontiranja: 23.05.2015. 11:00

Kraj volontiranja : 23.05.2015. 13:00

Vrijeme volontiranja : 11-13

Ukupno sati: 24.00

Otvoreno za volontiranje: Nema potrebe za drugim volonterima ali svi su pozvani sudjelovati u pričanju priča.