test

Humanitarna akcija "Za osmijeh djeteta u bolnici"

Hrvatska volontira 2022

Društvo Naša djeca Grada Crikvenice

Crikvenica

Branka Cvija

00385981313396

dnd.gradcrikvenica@gmail.com

Ulica kralja Tomislava 85A

Društvo Naša djeca Grada Crikvenice i dječji odjel Specijalne bolnice za rehabilitaciju Thalassotherapia Crikvenica još 2009. godine suradnjom su ishodili naslov "Bolnica - prijatelj djece". Od tada svake godine DND Grada Crikvenice uz podršku volontera provodi humanitarne akcije kojima je cilj provođenje humanizacije bolničkog liječenja djece kako bi se olakšao i razveselio boravak malih pacijenata u bolnici, daleko od njihovih domova i obitelji.

Akcijom "Za osmijeh djeteta u bolnici" DND Grada Crikvenice povodom uskrsnih blagdana poklonilo je dječjem odjelu Thalassotherapije klupicu koju će moći koristiti i djeca i njihovi roditelji. Klupicu  je izradio volonterski klub Srednje škole dr. Antun Barac, a oslikali su je članovi Dječjeg Gradskog vijeća Grada Crikvenice uz pomoć svojih voditeljica Katarine Stojević i Branke Cvija. Prijevoz klupice osigurala je Specijalna bolnica za rehabilitaciju Thalassotherapia. Osim klupice, uz financijsku potporu Grada Crikvenice, djeci su poklonjene društvene igre "Pogodi tko si" i "Cosmopol", a da bi sve bilo u duhu uskrsnih blagdana pripremljena je košara čokoladnih jaja i zečića te igra "Pronađi skrivena čokoladna jaja".

Ostvaren je glavni cilj akcije, a najveći poklon djeci svakako je bilo upoznavanje i druženje članova Dječjeg Gradskog vijeća s djecom koja borave na dječjem odjelu bolnice. Vjerujemo da im je na taj način boravak u bolnici u vrijeme blagdana bio što ugodniji i da su ga proveli s osmijehom na licu.

 

 

Broj volontera : 25

Početak volontiranja: 04.03.2022. 08:00

Kraj volontiranja : 14.04.2022. 14:00

Vrijeme volontiranja :

Ukupno sati: 65.00

Otvoreno za volontiranje: