Sigurna

Humanitarna šetnja SIGURNA KUĆA

Hrvatska volontira 2022

Osnovna škola Ivanska

Ivanska

Dijana Krajcar Magdić

043 227 560

dikmagdic@gmail.com

Petra Preradovića 2, Ivanska

         Na inicijativu učenika sedmog razreda i stručnih suradnica Osnovne škole Ivanska u petak,  13. svibnja 2022. godine organizirat će se humanitarna šetnja pod nazivom Sigurna kuća. U aktivnost se planira uključiti sve zainteresirane učenike, djelatnike škole kao i roditelje učenika. Za sudjelovanje u šetnji skupljat će se dobrovoljni novčani prilozi. Dogovorena je suradnja škole sa Socijalnom zadrugom Pružimo ruke iz Bjelovara te će se sva prikupljena sredstva  putem navedene zadruge donirati za provedbu aktivnosti projekta " Sigurna kuća" u Bjelovaru kojemu je cilj zbrinjavanje žrtava obiteljskog nasilja.

     Polazak u šetnju je ispred Osnovne škole Ivanska u 11 sati. Sudionici će dobiti detaljne upute s planom šetnje i krajnjim odredištem. Planiran završetak aktivnosti je oko 15 sati.

            Nakon šetnje, u suradnji škole i Udruga žena iz naselja Samarice i Paljevina, djelatnica Udruge za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja " IRIS" iz Bjelovara održat će edukativno predavanje s temom: Kako prepoznati nasilje u obitelji. Predavanju će moći prisustvovati svi zainteresirani djelatnici Osnovne škole Ivanska, roditelji učenika, članice spomenutih Udruga žena i svi zainteresirani mještani.

Planiranim aktivnostima humanitarnog i edukativnog karaktera ujedno će se obilježiti Međunarodni dan obitelji. 

Broj volontera : 200

Početak volontiranja: 13.05.2022. 11:00

Kraj volontiranja : 13.05.2022. 15:00

Vrijeme volontiranja : 11-15 sati

Ukupno sati: 800.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivaju se svi zainteresirani članovi lokalne zajednice na uključivanje u aktivnosti.