test

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije,

Hrvatska volontira 2022

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika

Dubrovnik

Tomo Sjekavica

0993594767

ztkdubrovnik@gmail.com

Obala pape Ivana Pavla II 44A

Nakon što se u travnju održalo prvo otočno kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, u četvrtak 12. svibnja u Centru za mlade Dubrovnik se održalo drugo kopneno kolo.Natjecalo se 11 ekipa iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Župe Dubrovačke. Od 22 natjecatelja, većina su bile djevojke, čak 16, što posebno veseli organizatore natjecanja.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Broj volontera : 7

Početak volontiranja: 12.05.2022. 10:00

Kraj volontiranja : 12.05.2022. 15:00

Vrijeme volontiranja : 8-17

Ukupno sati: 30.00

Otvoreno za volontiranje: