DSC04215.JPG

PRIČAONICA

Hrvatska volontira 2015.

DRUŠTVO NAŠA DJECA OZALJ

Ozalj

Sandra Turkanović

091/ 617 2820

dnd.ozalj@gmail.com

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca, Kolodvorska ulica 1A, 47280 Ozalj

Pričaonica je redovna aktivnost/radionica koju Društvo Naša djeca Ozalj provodi već tri godine, jednom tjedno u trajanju od sat vremena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj. Namijenjena je djeci vrtićke i niže osnovno školske dobi, sa svrhom poticanja djece na čitanje od najranije dobi te razvijanja njihove ljubavi prema knjizi. Uz priče, izvodimo i kraće igrokaze, crtamo, pjevamo i plešemo te kroz navedene forme obilježavamo djeci važne datume. Svi sadržaji Pričaonice usmjereni su na poticanje djece na razmišljanje i izražavanje njihova mišljenja i kreativnosti, a posebno kroz priče nastojimo istaknuti pozitivne vrijednosti i pouke sadržane u njima.

Pričaonica održana 22. svibnja 2015. g. kao dio akcije "Hrvatska volontira", bila je u znaku pomaganja drugima. Zato smo najprije popričali s djecom o tome pomažu li i kako sve mogu pomoći svojim mamama i tatama, a zatim čitali slikovnicu Mladena Kušeca "Volim pomagati mami, tati, baki..." koja nam je ukazala na važnost međusobnog pomaganja kao i da se dobro, dobrim vraća. Po posebnoj želji jedne naše male pričoljupke, čitali smo i slikovnicu „Maša i medvjed“, a na kraju se svi zajedno i raspjevali i rasplesali uz Pačji ples.
 

 

 

Broj volontera : 1

Početak volontiranja: 22.05.2015. 18:00

Kraj volontiranja : 22.05.2015. 19:00

Vrijeme volontiranja : 18.00 - 19.00 sati

Ukupno sati: 1.00

Otvoreno za volontiranje: Dođi na našu Pričaonicu 22.svibnja, pogledaj što mi to radimo, a onda nam se i pridruži! Jer sigurni smo da će ti se svidjeti. :)