D.jpg

DUGAVE PEDALIRAJU

Hrvatska volontira 2015.

OSNOVNA SKOLA FRANA GALOVICA

Zagreb-Sloboština

BLAŽENKA JURIĆ MRŠA, RAVNATELJICA

01/6671-733

os.fgalovica.zg@gmail.com

ŠKOLSKI PRILAZ 7, DUGAVE - ZAGREB

Projekt Franov bicikl  za završnu manifestaciju i ove godine će pedalirati u Dugavama!

Pozivamo na sudjelovanje  za održavanje biciklijade u naselju Dugave koju organiziramo u subotu, 23. svibnja 2015. godine u prijepodnevnim satima. 
Franov bicikl je zamišljen prvenstveno kao edukativan, a imao je uz to i preventivan karakter projekta te zaštitu djece u prometu uz elemente građanskog  i zdravstvenog  odgoja.

Biciklijada „Dugave pedaliraju“ prepoznata je i nagrađena i od strane Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine - prijatelji djece“ kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju na godišnjem savjetovanju te je dodijelio povelju OŠ Frana Galovića za uzorno provedenu Naj akciju 2014. „Dugave pedaliraju“ kojom je poboljšan i uljepšan  život djece. 


Na prošlogodišnjoj biciklijadi sudjelovala je cijela lokalna zajednica.


Jedan od ciljeva ovogodišnje  biciklijada  poticanje kod djece zdravih stilova života, a provodimo je u posebnoj suradnji sa Hrvatskim liječničkim zborom koji je ove godine provodio u našim školama projekt pod nazivom „ PETICA- igrom do zdravlja!“ Centralno događanje po završetku biciklijade održat će se u vidu kulturno zabavnog programa na pozornici ispred  škole . Sudjelovati će učenici škola  u kojima se provodio projekt ( uz naše učenike sudjelovati će  i učenici I. osnovne škole Dugave, OŠ  Gustava Krkleca, OŠ Mladost, OŠ Petra Zrinskog, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ J.J. Strossmayera, OŠ  Matka Laginje)

U pripremi i provedbi biciklijade, uz učitelje i osoblje škole i roditelje, očekujemo sudjelovanje institucija i udruga  koje svojim djelovanjem promiču vrijednosti projekta poput volonterizma i rada s mladima:

-    KNJIŽNICA GRADA ZAGREBA - DUGAVE, Zagreb, Ulica sv.Mateja 7 
-    DJEČJI VRTIĆ TRATINČICA, Zagreb - Ulica Sv.Mateja 131 
-    DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO HRELIĆ, Zagreb - Ulica Sv.Mateja 
-    CENTAR ZA TRAŽITELJE AZILA, Zagreb, Sarajevska c.41 
-    DOM ZA ODGOJ DJECE I MLADEŽI, Zagreb, Sv.Mateja 70/a 
-    Crveni križ grada Zagreba, Ilica  223, Zagreb
-    Forum za slobodu odgoja, projekt Školski volonteri, Ulica kralja Držislava 12, Zagreb
-    Dom zdravlja Dugave, Kauzlarićev prilaz 7, Zagreb
-    Nextbike Croatia, Sustav javnih bicikala d.o.o, Maceljska 4, Zagreb
-    Udruga Sindikat biciklista, Ribnjak 3, Zagreb
-    Zaklada Ana Rukavina, kneza Mislava 10/1, Zagreb
-    Savjetovalište Luka Ritz, Fabkovićeva 1, Zagreb
-    Udruga Vilenice, Vlaška 93, Zagreb
-    MUP, VI policijska postaja , Trg Narodne zaštite 1, Zagreb
-    PUZ II postaja prometne policije, Jadranska avenija bb 

U prostorijama predvorja škole prikazivati će se novi film Vlatke Vorkapić naziva BESPLATNO. Autorica filma Sonja i bik pripremila je dokumentarac koji tematizira koncept „besplatnog“, a između ostalog i „besplatnog rada“ tj. volontiranja.

Također, u suradnji sa Geodetskom tehničkom školom, Av.V.Holjevca 15,  u podne  planiramo obilježiti mjesto na kojem prolazi 16.meridijan u Dugavama.

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 23.05.2015. 09:00

Kraj volontiranja : 23.05.2015. 13:00

Vrijeme volontiranja : od 9:00 do 13:00

Ukupno sati: 4.00

Otvoreno za volontiranje: Tražimo volontere čiji zadatak će biti da unaprijed obiđu točnu rutu biciklijade te da na dan događanja, u subotu, aktivno sudjeluju u biciklijadi te služe kao pomoć i podrška provedbe manifestacije. Potrebno je posjedovati vlastiti bicikl i iskustvo vožnje na kraćim relacijama.