oaza-3.jpg

Volontirajmo za starije osobe

Hrvatska volontira 2019

Mirovna grupa Oaza

Beli Manastir

Ana Jeličić

0921589515

oaza_bm@yahoo.com

Jožefa Antala 3 31300 Beli Manastir

U utorak, 19. V. 2015. godine, Mirovna grupa Oaza priključila se akciji "Hrvatska volontira", koju već šestu godinu zaredom organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. U akciji je učestvovalo jedanaest "Oazinih" uglavnom mladih volontera (Evica Čutoraš, Robert Dvornić, Renato Hosinger, Ana Jeličić, Ana Jeličić st., Jovan Nedić, Antonija Papak, Neno Radić, Dubravka Simendić, Sanela Stanojević i Bojana Vujatović), a provedena je u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe.

Kako su "Oazini" volonteri obećali prošle godine, i ove godine su se družili s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe. Uz društvene igre, šetnje i razgovore, dalo se do znanja štićenicima Doma da nisu sami i zaboravljeni. Kroz igre i razgovore volonteri su im osvježili dan.

Možda su to po godinama stare, a zdravstveno nemoćne osobe, ali duhom su štićenici Doma uglavnom mladi i spremni za svaku vrstu akcije. Ta spoznaja bila je iznenađujuća za volontere, koji su mislili da je atmosfera u Domu tmurna i monotona. Korisnici doma brzo su se sprijateljili s volonterima te se krenulo s kartanjem ("bele" i "sedmica") te igranjem "čovječe, ne ljuti se".

Ove godine akciju je popratila i ekipa Hrvatske radiotelevizije, snimivši prilog koji je emitiran istoga dana u emisijama "Hrvatska uživo" i "Županijska panorama".

Broj volontera : 11

Početak volontiranja: 19.05.2015. 09:30

Kraj volontiranja : 19.05.2015. 11:30

Vrijeme volontiranja : 9,30 -11,30

Ukupno sati: 22.00

Otvoreno za volontiranje: