IMG_8873.JPG

Volonterska akcija čišćenja i pripreme gradilišta

Hrvatska volontira 2016.

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR

Zagreb

Dragan Kostić

091/3821 924

kreativa@dodir.hr

Jarunska ulica bb, Rudeš

Volonteri će zajedno sa članovima Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba očistiti i urediti gradilišni prostor na Jarunu na kojem uskoro treba započeti izgradnja Europskog centra Helen Keller, centra za edukaciju, rehabilitaciju i radnu terapiju osoba s gluhosljepoćom.

Volonteri će za potrebe ove akcije biti u dvije grupe: u prvoj grupi će biti volonteri koji će čistiti i uređivati prostor gradilišta dok će u drugoj biti volonteri sa znanjem i vještinama pružanja podrške u komunikaciji i kretanju gluhoslijepim osobama, a koji će gluhoslijepim osobama prilikom akcije pružati podršku te im na taj način omogućiti ravnopravno sudjelovanje u akciji. 

Nakon završene akcije čišćenja i uređenja prostora sve sudionike očekuje roštilj i ugodno druženje. 

Broj volontera : 25

Početak volontiranja: 20.05.2016. 09:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 17:00

Vrijeme volontiranja : 9 - 17

Ukupno sati: 200.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane volontere da se pridruže akciji čišćenja i uređenja prostora kako bi izgradnja dugoočekivanog Europskog centra Helen Keller mogla započeti te kako bi gluhoslijepe osobe iz cijele Hrvatske ali i susjednih zemalja u što skorije vrijeme na jednom mjestu mogli pronaći stručnu i kvalitetnu podršku koja im je potrebna. Također pozivamo volontere s osnovnim znanjem hrvatskoga znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhih i gluhoslijepih osoba te znanjem i vještinama vođenja gluhoslijepih osoba da nam se pridruže u akciji kako bi gluhoslijepe osobe mogle ravnopravno sudjelovati u akciji. Svi zainteresirani mogu se javiti na mail volonter@dodir.hr