Slika8.jpg

Volonterska akcija "Superjunaci za solidarnost"

Hrvatska volontira 2016.

Centar za mladež Zaprešić

Zaprešić

Anamarija Juroš; Tena Kostanjšek

091/732-8744; 098/224-834

anamarija.juros@gmail.com

Matije Gupca 4, Zaprešić

U sklopu projekata “Lokalni volonterski centar Zaprešić” i “VOZI – Volontiram, organiziram, znam i iniciram” te manifestacije Volonterskog centra Zagreb “Hrvatska volontira” organizirana je i održana prva volonterska akcija u gradu Zaprešiću pod nazivom “Superjunaci za solidarnost”.

U petak, 20. svibnja 2016. godine, od 11.00 do 17.00 sati na nekoliko lokacija u gradu Zaprešiću volonteri Centra za mladež Zaprešić pretvorili su se u superjunake koji su bili na raspolaganju svojim sugrađanima: prilikom kupovine, ulaska u autobus, kao nosači vrećica starijima ili osobama u potrebi…

U provedbu događaja se uključilo ukupno 11 volontera koji su akciji doprinijeli sa 57 volonterska sata, što tijekom organizacije događanja, što u direktnom radu na terenu.

Iskustvo organiziranja ovakvog događanja nam je pokazalo da i male sitnice poput smješka, lijepe riječi i komplimenta, čašice razgovora itekako nekome može popraviti dan ili raspoloženje. Vjerujemo da je tijekom provođenja ove akcije solidarnost među sugrađanima i volonterima zaživjela na najljepši mogući način te da će se ona probuditi i biti prisutnija na našim ulicama, trgovima, dječjim i školskim igralištima, autobusnim stanicama, dućanima…

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organiziranju volonterske akcije te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ista bude prepoznata i vidljiva u našoj lokalnoj zajednici!

Volonterska akcija kao projektna aktivnost financijski je podržana od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Broj volontera : 11

Početak volontiranja: 20.05.2016. 11:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 17:00

Vrijeme volontiranja : 11-17

Ukupno sati: 57.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo sve zainteresirane osobe da se pridruže našoj volonterskoj akciji u petak, 20. svibnja 2016. godine. U terminu od 11.00 do 17.00 sati organizirati ćemo nekoliko punktova na frekventnim mjestima u gradu na kojima će naši volonteri različitim zadacima poput pomaganja pri prelasku ceste djeci i osobama starije životne dobi, nošenjem vrećice/stvari iz dućana do automobila, stana i sl., pomaganja pri ulasku u sredstva javnog prijevoza, čekanja umjesto nekoga u redu (npr. dućan, pekara, pošta, FINA i sl.), dijeljenja motivacijskih poruka, pozivanja na volontiranje, pričanja sa usamljenom osobom i sl. realizirati postavljeni cilj akcije. Putem malih znakova pažnje i solidarnosti želimo mijenjati našu lokalnu zajednicu, a za to su nam potrebna i tvoja želja i dobra volja da nekome uljepšaš dan. Slobodno se pridruži!