IMG_8994.JPG

Obilježavanje tjedna Crvenog križa u Slunju

Hrvatska volontira 2016.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA SLUNJ

Slunj

MIRJANA PUŠKARIĆ ravnateljica

047 777 204 0986803810

crveni-kriz-slunj@ka.t-com.hr

Gradski park Slunj

U organizaciji Društva Crvenog križa Karlovačke županije dana 12. svibnja 2016. godine obilježen je Tjedan Crvenog križa u Gradu Slunju. Tom prilikom u gradskom parku od 8,00-12,00 sati okupili su se svi Crveni križevi s područja Karlovačke županije - Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj, Vojnić i Slunj koji su zajedničkom akcijom prezentirali svoj rad i aktivnosti koje provode.

 Uz gradska društva obilježavanju su se odazvali i Centar za socijalnu skrb Slunj, Policijska postaja Slunj, Dom zdravlja Slunj i Srednja škola Slunj koji su prezentirali svoj rad i suradnju s Crvenim križem - tako su građani kod patronažnih sestara Doma zdravlja mogli izmjeriti tlak i šećer, savjetovati se s djelatnicima Centra za soc.skrb, pobliže se upoznati s priborom koji koristi policija te vidjeti romobil kojeg su izradili učenici Srednje škole Slunj a radi uz pomoć solarne energije.
Posebna čast i zadovoljstvo nam je bila posjeta župana Karlovačke županije gospodina Ivana Vučića koji je u govoru podržao rad Crvenih križeva te istaknuo njihovu ulogu koja je bitna u svim situacijama od rata do različitih katastrofa poput onih u Gunji te valu izbjeglica u kojima se uključio i tim za interventne situacije Crvenog križa Karlovačke županije.
Sve prisutne prigodno je pozdravio i gradonačelnik grada Slunja gospodin Jure Katić koji je također  podržao rad Crvenih križeva te pohvalio dosadašnje angažiranje u svim akcijama.
Zbog kiše i lošeg vremena otkazana je posjeta 14 razreda iz osnovnih škola Slunj, Cetingrad i Rakovica koji su trebali upotpuniti današnji dan pjesmom i recitacijama posvećenim majkama

Broj volontera : 23

Početak volontiranja: 12.05.2016. 09:30

Kraj volontiranja : 12.05.2016. 13:00

Vrijeme volontiranja : 8,00 - 14,00

Ukupno sati: 92.00

Otvoreno za volontiranje: