škola

ZAJEDNO ZA ZLATNO DOBA

Hrvatska volontira 2016.

Škola za dizajn grafiku i održivu gradnju Split

Split

Nataša Burilović

0914415616

psiholog@gogss.hr

Matice hrvatske 11

U ponedjeljak (16.05) i utorak (17.05) u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira 2016, učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju, pod mentorstvom Maria Klarića, uredili su i obojali ulazna vrata Centra Zlatno doba udruge "MI" - Split. U akciji su uz gospodina Klarića sudjelovala i dva učenika, Josip Kuzmanić i Stipe Penava, smjer soboslikar-ličilac. Ukupno su uložili 30 volonterskih sati, odradivši cijeli proces pripreme, brušenja, postavljanja temeljne boje te na koncu bojanja vrata i okvira na ulazu u Centar. 

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju već dulje vrijeme uključuje svoje učenike u različite volonterske akcije, koje su korisne podjednako i za same volontere kao i za čitavu zajednicu. Ne samo da mladi volonteri dobivaju potrebnu praksu, već stječu reputaciju u zajednici kao susretljivi, humani i uvijek spremni pomoći. 

Suradnja centra Zlatno doba Udruge "MI" - Split i naše Škole, izvrstan je primjer međugeneracijske suradnje. Učenici su, osim što su imali priliku učiniti prostor u kojem se skupljaju umirovljenici ljepšim i oku ugodnijim, također dobili priliku družiti se s umirovljenicima i iz prve ruke čuti o različitim aktivnostima koje se nude splitskim umirovljenicima. 

Broj volontera : 0

Početak volontiranja: 16.05.2016. 10:00

Kraj volontiranja : 18.05.2016. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10-15

Ukupno sati: 30.00

Otvoreno za volontiranje: Zatvoreno za vanjske volontere.