IMG_3350.JPG

Philip Morris Zagreb d.o.o. za Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

Hrvatska volontira 2016.

Udruga socijalnih radnika

Zadar

Josip Vidov

023250830

info@vczd.org

Jurja Bijankinija 7

Manifestacija „Hrvatska volontira“ se odvijala u tjednu od 16. do 21.  svibnja diljem Hrvatske. S obzirom da je ovogodišnja manifestacija tematski bila usmjerena na volontiranje poslovnog sektora, u njoj su trebali sudjelovati i zaposlenici tvrtke Phillip Morris Zagreb d.o.o., međutim zbog nepovoljnih vremenskih prilika akcija je bila odgođena.

Neovisno o tome, zaposlenici istoimene tvrtke su pokazali interes da volontersku akciju ipak odrade, kako je i dogovoreno te je akcija održana 15.6.2016. godine.

Volonterski centar Zadar je akciju dogovorio u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, a tvrtka Philip Morris Zagreb d.o.o. je osigurala sav potreban materijal za izvođenje akcije. Volonteri su naime, bojali zidove bungalova koji koriste štićenici drugih domova kad dolaze u ljetnim mjesecima na rehabilitaciju u Sv. Filip i Jakov, obitelji štićenika koji dolaze iz drugih županija, kao i međunarodni volonteri u sklopu međunarodnog volonterskog kampa.

Akcija je bila više nego uspješna, obojani su unutrašnji i vanjski zidovi te zidovi ispred samih vrata dvorišta Centra, kao i drvenarija na njima. Sav posao je odrađen maksimalno  profesionalno i u kratkom roku. Slijedom toga, ova volonterska akcija imat će mnogobrojne dobrobiti za Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov i njihove korisnike.

U sklopu volontiranja, zaposlenici su se upoznali i s radom Centra, kao i sa štićenicima, čime je sama akcija imala i jednu drugačiju notu  - podizanje svjesnosti o poteškoćama s kojima se susreću osobe s teškoćama u razvoju.

 

 

 

Broj volontera : 32

Početak volontiranja: 20.05.2016. 10:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 15:00

Vrijeme volontiranja : 5

Ukupno sati: 192.00

Otvoreno za volontiranje: