logo.jpg

Uređenje okoliša u Domu Vila Maria

Hrvatska volontira 2016.

Dom za odrasle Vila Maria

Pula (Pola)

Jelena Nikolić

0989611789

tripb.jelena.nikolic@gmail.com

Šišanska 2, 52100 Pula

U ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatska volontira ove su se godine povezali djelatnici poslovnog sektora - Transcom Worldwide d.o.o. i korisnici i članovi neprofitnih organizacija, partnera projekta - Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga invalida rada Istre, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre i korisnici Dnevnog boravka Susret. Riječ je o zajedničkoj akciji koja je obuhvatila uređenje zelene površine Doma za odrasle Vila Maria. U toj volonterskoj akciji se posadilo 60 sadnica cvijeća, 2 masline, uredio se i okopao proljetni vrt te pokosila trava. Volonterska akcije je završila ugodnim druženjem uz roštilj. Hranu i sadnice je za ovu volontersku akciju donirao Transcom Worldwide d.o.o.

Povezivanje kroz zajednički rad i otklanjanje distance između poslovnog, civilnog i javnog sektora je za korisnike projekta od velike važnosti s obzirom da se radi o nezaposlenim osobama koji se putem projekta pripremaju za ulazak na tržište rada te žele biti prihvaćeni s obzirom na kompetencije i vještine koje posjeduju. Volontiranje je način kako svi možemo pokazati što možemo raditi, osnažiti vlastite kompetencije i sudjelovati u razvoju lokalne zajednice. Za Transcom, kao značajnog lokalnog poslodavca, ovakve akcije dio su korporativne kulture koje redovno promiču svojim zaposlenicima.

Projekt „Podrška u zajednici – TRIP B“ je započeo 13. srpnja 2015. godine i traje do 12. srpnja 2016.. Ukupna vrijednost projekta je  1.219.765,55 kn, a 1.134.831,50 kn je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007 – 2013. Projekt se provodi u sklopu Poziva „Širenje mreže usluga u zajednici – faza III“. Nositelj projekta je Dom za odrasle osobe Vila Maria, a partneri su: Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga invalida rada Istre, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Grad Pula je pridruženi suradnik projekta.

U sklopu projekta „Podrška u  zajednici - TRIP B“ otvoren je Dnevni boravak Susret, kao nova socijalna usluga koja podiže standard kvalitete života  socijalnih usluga Pule. Projekt doprinosi povećanju kvalitete socijalnih usluga, kvaliteti života i zapošljivosti osoba u potrebi. Projekt ima dva specifična cilja od kojih se prvi odnosi na uvođenje usluge dnevnog boravka za osobe s mentalnim oštećenjima (za 15 korisnika) i usluge psihosocijalne podrške za osobe s invaliditetom i beskućnike (za 42 korisnika). Drugi cilj se odnosi na povećanje kompetencija za tržište rada i zapošljivost osoba s invaliditetom i beskućnika (za 19 korisnika) uz promoviranje zapošljavanja ranjivih skupina (prvenstveno osoba s invaliditetom) i pružanje podrške poslodavcima u zapošljavanju ranjivih skupina.

 

I današnja akcija je dokaz da zajedničkim snagama i radom možemo napraviti puno – za pojedinca i za zajednicu.

Broj volontera : 30

Početak volontiranja: 18.05.2016. 10:00

Kraj volontiranja : 18.05.2016. 13:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 - 13:00

Ukupno sati: 90.00

Otvoreno za volontiranje: