006.JPG

Simpozij: Vrijednost volontiranja za studente i zajednicu

Hrvatska volontira 2016.

Udruga za razvoj civilnog društva SMART

Rijeka

Marta Hauser i Patricija Jakopović

051 586 551

marta@smart.hr

Fakultet zdravstvenih studija, Rijeka

Simpozij "Vrijednost volontiranja za studente i zajednicu" zajedno su organizirali Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija i Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka, a podržale ga Katedra za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Simpozij uključio niz predavanja o vrijednosti volonterstva, s naglaskom na volontiranje u zdravstvenim ustanovama i na stjecanje kompetencija kroz volontiranje. Predstavljeni su osnovni zakonski elementi kao što su prava i obveze volontera/ki i organizatora volontiranja, infrastruktura za razvoj volonterstva te mogućnosti stjecanja znanja, vještina i kompetencija kroz volontiranje, uz iskustva studenata/ica. Poseban naglasak na simpoziju je stavljen na primjere dobre prakse volontiranja u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, kako iz perspektive organizatora volontiranja tako i samih volontera i volonterki.

Simpozij je podržan financijskim sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Ministarstva socijalne politike i mladih.

Broj volontera : 24

Početak volontiranja: 20.05.2016. 09:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 17:00

Vrijeme volontiranja : 9-17

Ukupno sati: 272.00

Otvoreno za volontiranje: Za ovu aktivnost postoji dovoljan broj volontera.