IMG_0092.jpg

Radna akcija

Hrvatska volontira 2016.

Don Kihot terapije pomoću konja

Zagreb

Melita Majhut

0998525859

donkihot@donkihot.hr

Šimunčevečka cesta bb, Sesvete

Djelatnici dm-a pridružili se volonterima Udruge za terapijsko jahanje Don Kihot

 

U akciji Hrvatska volontira koja se održava od 16. do 21. svibnja sudjelovalo je 17 djelatnika dm-a koji su se pridružili volonterima Udruge za terapijsko jahanje "Don Kihot". Tijekom dva dana djelatnici dm-a pružili su volontersku pomoć u uređivanju pašnjaka i staza, a u Don Kihotovskoj proljetnoj školi pomagali su kod čuvanja djece te uređenja vrta.

 „U protekloj poslovnoj godini dm je donirao gotovo 2 milijuna kuna, a posebno smo ponosni na podatak da je tijekom 2015. godine više od 900 dm djelatnika i djelatnica doniralo svoje vrijeme volontirajući u više od 100 udruga, humanitarnih organizacija i volonterskih inicijativa. Biti društveno-odgovorna kompanija za dm znači aktivno se brinuti o zajednici u kojoj poslujemo, a to je načelo kojim se vode svi djelatnici dm-a. Vrijeme koje ulažu u društveno-odgovorno poslovanje dm nagrađuje slobodnim danom jer smatramo kako tvrtke vlastitim primjerom moraju potaknuti sugrađane da se aktiviraju u zajednici i doprinesu njenom boljitku“, rekla je Ana Fostač-Krilčić, članica  uprave dm-a.

 

Udruga Don Kihot od 2009. djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom osigurava besplatno jahanje – terapiju pomoću konja. Udruga trenutačno ima  25 korisnika koji zahvaljujući Udruzi  dobivaju oblik terapije koju sustav još ne može ponuditi.  Kao dio akcije Hrvatska volontira Udruga Don Kihot i dm zajedno su željeli pokazati potrebu da se suradnjom organizacija civilnog društva i poslovnog sektora ostvari stvaran i dugoročan doprinos zajednici.

Broj volontera : 20

Početak volontiranja: 20.05.2016. 17:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 21:00

Vrijeme volontiranja : 17-21

Ukupno sati: 80.00

Otvoreno za volontiranje: