WP_20160530_08_54_55_Pro.jpg

Drniš Volontira

Hrvatska volontira 2016.

Mladi u EU Podružnica Drniš

Drniš

Martin Mrša

097 778 778 1

drnis@mladi-eu.hr

Antuna Mihanovića 4 Drniš

"Drniš volontira"

Udruga mladih "Mladi u EU" podružnica Drniš u suradnji sa Gradom Drnišom provela je 20. svibnja 2016. godine građansku akciju pod nazivom "Drniš volontira".

Akcija "Drniš volontira" uključivala je uređenje dječjeg igrališta Osnovne škola Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš. Kroz samu akciju uređenja dječjeg igrališta očišćen je okoliš uz dječje igralište, uređene su klupe, obojana je ograda te je započeo postupak postavljanja nogometnih golova.

Pomoć i podršku akciji osim „Mladi u EU“ pružili su i desetak volonteri sa područja grada Šibenika i grada Drniša.

Sva oprema i alati koji su korišteni u akciji donirani su Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš kako bi i dalje mogla lakše voditi brigu o zelenilu u školskom dvorištu.

Akcija "Drniš volontira" dio je manifestacije Hrvatska volontira koju organizira Hrvatska mreža volonterskih centara od 2011. godine.

Manifestacije Hrvatska volontira održava se svake godine krajem svibnja u trajanju od 6 dana, na nacionalnoj razini. Svake godine istoj se pridružuje sve veći broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje.

Ovom manifestacijom nastoji se mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Broj volontera : 15

Početak volontiranja: 20.05.2016. 10:00

Kraj volontiranja : 20.05.2016. 15:00

Vrijeme volontiranja : 10-15

Ukupno sati: 75.00

Otvoreno za volontiranje: