903926_04d9f69bc5b9451ab3de4ed87fc9e7cc.jpg

ZELENA ŠKOLA

Hrvatska volontira 2017

Udruga Vestigium

Zagreb

Irena Borovina

0958561270

udruga.vestigium@gmail.com

Rudeška 142

Cilj i svrha osnivanja Udruge je poboljšanje kvalitete života na zdrav i kreativan način, te promicanje humanog, zdravog i prirodnog načina življenja. Svrha djelovanja Udruge Vestigium je isticati, poticati i promovirati važnost pravednog, zdravog i humanog društva koje uvažava svoje pojedince sa svim svojim različitostima bez diskriminacije u bilo kojem pogledu i u bilo kojoj osnovi. Osviještene i osnažene obitelji su nositelji takvog društva te se svojim aktivnostima obraćamo njima, osluškujući njihove nezadovoljene potrebe i pružajući im svakodnevnu potporu.

Obitelj, djecu i pojedince, ali i zajednicu osnažujemo putem inovativnih, kreativnih i osviještenih radionica i projekata tako stvarajući poticajnu, tolerantnu i održivu sredinu za odrastanje djece i život obitelji.

Radimo i individualnim pristupom obraćajući se istaknutim ciljnim skupinama ili pojedincima s neodgovorenim potrebama.

Također iniciramo i sudjelujemo u raznim radnim grupama i poticajnim aktivnostima kako bismo utjecali na stvaranje integriranog gradskog „kvartovskog“ prostora ugodnog i poticajnog djecu i obitelj.

Aktivnosti koje udruga provodi/će provoditi su usmjerene na:

+ promociju zdravog i kreativnog življenja

+ poticajno odrastanje i učvršćivanje važnosti obitelji kao nositelja sigurnosti i napredovanja društva

+ osnaživanje djece i roditelja u obiteljskim ulogama

+ pružanje sadržaja i poticaja marginaliziranim grupama koje zbog emotivnih, zdravstvenih, socijalnih ili materijalnih prilika ostaju uskraćene istih ili im je pristup otežan

 

ZDRAVKA – radionice poticajnog kuhanja i kreativne radionice. S takvim aktivnostima potičemo stjecanje zdravih navika i percepcije zdravlja. Putem radionica poticajnog kuhanja, rekreacije i relaksacije, sportskih aktivnosti za djecu i odrasle potičemo da ljudi sami osjete i nauče zdravo živjeti te da djeca odrastaju u zdravom i poticajnom okruženju.

 

Primjeri takvih radionica su izlet u opg i sadnja jagoda, pričaonica za svjetski dan dječje knjige, Yoga, Japanska gimnastika, trening za Superjunake, EKO plac i zdravo kuhanje, izrada prirodnih sapuna...i mnoge druge.

Volonterske akcije koje su nam potrebne odvijet će se u smislu održavanja trenutnog programa promicanja zdravog življena i obogaćivanja istog novim akrivnostima. Dakle, pomoć u obliku novih ideja ali i sudjelovanja u radionicama.

Konkretnije, sađenje biljaka, farbanje žardinjera, šmirglanje klupica, pomaganje oko kuhanja (guljenje krumpira, sjeckanje povrća i sl.), animatori za djecu (u obliku citanja priča, likovnih radionica, kreativnih pokusa, sportskih aktivnosti), nošenje stvari (donošenje stolova i stolica za plac i ostale aktivnosti).

Zelena škola koja će se održati 24.5.2017. biti će locirana u prostorijama udruge Vestigium ali i u samom parku ispred gdje će se odvijati većina sadržaja. Zakazana je sadnja biljaka, eko plac, trening za superjunake, Japanska gimnastika, radionica kuhanja, čitanje prića, kreativna likovna radionica za djecu.

 

Broj volontera : 12

Početak volontiranja: 24.05.2017. 17:00

Kraj volontiranja : 24.05.2017. 20:00

Vrijeme volontiranja : 17-20h

Ukupno sati: 36.00

Otvoreno za volontiranje: Potrebni su nam volonteri koji razmišljaju "zeleno"- kako unaprijediti znanje građana o okolišu, prirodi, hrani koju jedemo, tjelovježbi te poboljšati njihovu kvalitetu života.