IMG_4495.JPG

3, 2, 1... KRENI ZDRAVO!

Hrvatska volontira 2017

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Županja

Županja

Jelena Bjelić Raonić

0992642738

dnevni.boravak.zupanja@gmail.com

Braće Radića 101

Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem je socijalna usluga koju pruža Gradsko društvo Crvenog križa Županja. Namijenjen je za 40 odraslih osoba s mentalnim i intelektualnim oštećenjima starijih od 18 godina u cilju pružanja skrbi izvan vlastite obitelji. Svrha Cjelodnevnog boravka je putem raznih aktivnosti očuvati i unaprijediti vještine osoba s invaliditetom te ih integrirati u zajednicu kao ravnopravne članove društva što za krajnji cilj ima poboljšanje kvalitete njihova života.

Jedno od područja rada Cjelodnevnog boravka je promicanje zdravih stilova života i briga o zdravlju osoba s mentalnim i intelektualnim oštećenjem. Kako bi našim korisnicima omogućili uključivanje u sportske aktivnosti prilagođene njihovim potrebama i mogućnostima, želja nam je izgraditi i opremiti fitnes park na otvorenom, koji bi uključivao nekoliko sprava prilagođenih osobama s invaliditetom. Putem manifestacije "Hrvatska volontira" uključili smo poslovni sektor u lokalnoj zajednici, koji je pomogao u nabavci opreme i izvođenju radova, te zajedno s našim korisnicima urediti okoliš i pripremili teren budućeg vježbališta. Volonteri uključeni u ovu akciju, uključili su se i u druge aktivnosti Cjelodnevnog boravka, poput sportskih i kreativnih radionica.

U danima od 22. do 26. svibnja 2017. u akciju su se uključili volonteri triju poslovnih organizacija, a njih 5 ukupno je odradilo 27 volonterskih sati. Od te tri poslovne organizacije, dvije su pomogle izgradnji vježbališta i financijski, ako i donacijom materijala za izgradnju vježbališta. 

Broj volontera : 5

Početak volontiranja: 22.05.2017. 12:00

Kraj volontiranja : 26.05.2017. 15:00

Vrijeme volontiranja : 12:00-15:00

Ukupno sati: 27.00

Otvoreno za volontiranje: 3, 2, 1... Kreni s nama prema zdravlju!