bistra-obojimo.jpg

Obojimo osmijeh djeteta u bolnici

Hrvatska volontira 2017

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Zagreb

Marina Žilić

014922973

marina@savez-dnd.hr

Amruševa 10 Zagreb

Savez društava Naša djeca Hrvatske, 23.05.2017.  želi organizirati volontersku akciju u sklopu kampanje „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“. koja se provodi u okviru projekta koji traje već 17 godina pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja pod nazivom „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Kampanja  „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“ se provodi na način da se sa partnerima Pimp my Pump i dr. umjetnicima, slikarima i ilustratorima te vrijednim volonterima uređuju dječji odjeli bolnica koje su uključene u projekt. Trenutno je 39 bolnica diljem RH uključeno u Akciju. Na ovaj način je oslikan jedan dio dječjeg odjela u KBC Sestre Milosrdnice,igraonica u Specijalnoj Bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te uz pomoć volontera ambasade Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj obnovljen je i uređen dio prostora u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Goljak 2. Savez DND želi zajedno s volonterima nastaviti uspješnu kampanju  „Obojimo osmijeh djeteta u bolnici“

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira Savez DND bi uključio volontere u uređivanje okoliša i bojanje (vanjskog i/ili unutarnjeg dijela) bolničkog odjela jedne od bolnica koje su uključene u Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ na području grada Zagreba i okolice. Bolnica/dječji odjel koji bi se uređivao će se izabrati na temelju procjena potreba i stanja samih bolnica. Oslikavanje će predvoditi zagrebačka umjetnica Jasmina Jogić, suradnica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 23.05.2017. 10:00

Kraj volontiranja : 23.05.2017. 17:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 h -17:00 h

Ukupno sati: 70.00

Otvoreno za volontiranje: Pozivamo vas da se uključite u kampanju "Obojim osmijeh djeteta u bolnici" Ovim projektom promiču se suvremena načela humanizacije bolničkog liječenja djece kontinuirano tijekom godine. Akcija se provodi u bolnici, dječjem odijelu uz zajedničko sudjelovanje medicinskog osoblja i vanjskih stručnih i društvenih suradnika iz Društava Naša djeca te drugih udruga i ustanova. Znanstveno je dokazano da uređeni prostori, prilagođeni djeci imaju pozitivan učinak na njihov brži oporavak. Zajedničkim snagama obojimo osmjeh djeteta u bolnici i pritom se dobro zabavimo :)