P5270025.jpg

ZBOROVANJE IZVIĐAČA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Hrvatska volontira 2017

SLAVONSKI HRAST

Osijek

Dalibor Frečko

0915037650

slavonski.hrast@os.t-com.hr

Kaštelanska 42b

Izviđačke udruge Osječko-baranjske županije okupile su se proteklog vikenda na jezeru Bajer u Osijeku, na svom tradicionalnom Zborovanju kojim obilježavaju Dan Osječko-baranjske županije, Dan Gradske četvrti Jug i Dan hrvatskih izviđača.

Zanimljivi programski sadržaji provedeni su kroz brojne radionice: streličarstva, podizanja i sklapanja šatora, signalizacije, vezivanja čvorova, paljenja vatre, prepoznavanja životinjskih tragova… Budući da je osnovna tema okupljanja bila borba protiv nasilja među djecom i prevencija neprimjerenog ponašanja, u aktivnostima su osim izviđača sudjelovali i učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka. Izviđački park uz jezero bio je pretijesan da primi sve sudionike, a bilo ih je preko 200, iz Đakova, Valpova, Čepina, Satnice Đakovačke, Bilja i Osijeka.

U sklopu cjelodnevnih aktivnosti organizirano je i natjecanje u disciplinama izviđačkog višeboja s orijentacijskim krosom. Zlatnim medaljama okitila se ekipa Odreda izviđača Jazavac iz Satnice Đakovačke, dok su za nijansu slabije rezultate imali izviđači Slavonskog hrasta iz Osijeka (II.mjesto) i odreda Iovallios iz Valpova (III.mjesto). Plaketa za najbrojniju udrugu na Zborovanju pripala je Odredu izviđača Iovallios iz Valpova.

Održavanje Zborovanja podržali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, a Udruga izviđača Slavonski hrast iz Osijeka pokazala se kao vrlo dobar domaćin i izvršni organizator.

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 27.05.2017. 07:00

Kraj volontiranja : 27.05.2017. 16:00

Vrijeme volontiranja : 9

Ukupno sati: 125.00

Otvoreno za volontiranje: