P2030030.JPG

Druženje na trgu i pedijatrijskim onkološkim odjelima

Hrvatska volontira 2015.

Krijesnica udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

Zagreb

Ana Radunić

091/1235-137

ured@krijesnica.hr

Ulica Vjekoslava Klaića 16 i Trg bana Josipa Jelačića

Mladi Krijesnice – mlade osobe liječene od maligne bolesti u djetinjstvu, posjetili su dva najveća pedijatrijska onkološka odjela u Zagrebu – u Klaićevoj i na Rebru. Njih sedmero posjetilo je ukupno petnaestero djece na odjelima na kojima su se i oni nekada liječili. U Klaićevoj su se družili u sobama uz Petra i zmaja i Povratak u školu, a na Rebru uz Playstation 3 kojeg je poklonila udruga Krijesnica.

Mladi su svojom posjetom pružili podršku djeci koja su na liječenju i njihovim roditeljima, razmijenili su iskustva te ih razveselili i nasmijali. Od djece su prikupili popis želja za kape, šešire i marame za njihove glavice koje će ih odnesti prvom prilikom.

Tijekom posjete Mladi su imali priliku sresti se sa medicinskim osobljem koje ih je liječilo. Teško razdoblje koje ih je spojilo ostalo je u sjećanju. Djeca s njihova odjela izrasla su u Mlade koji su sada njima pomagali.

Dva tima Mladih održala su prezentacije,21.5. u X. gimnaziji u Zagrebu, za profesore i stručne suradnike te učenike. Prezentacijama su približili aktivnosti Krijesnice kojima pomažu obiteljima te su učenike upoznali sa volonterskim aktivnostima. X. gimnazija još jednom ih je ugostila na Danu otvorenih vrata škole, 23.5. Jedan tim Mladih dao je intervju volonterskom timu škole za njihov nagrađivani školski časopis.

Broj volontera : 8

Početak volontiranja: 20.05.2015. 14:00

Kraj volontiranja : 21.05.2015. 18:00

Vrijeme volontiranja : 14:00-18:00

Ukupno sati: 22.00

Otvoreno za volontiranje: