POKRENI

pOKRENI SVIJET!

Hrvatska volontira 2017

Udruga za rad s mladima Breza

Osijek

Ivana Šibalić

031 272 818

udruga.breza@gmail.com

Promenada

Tematski oslikane klupe na osječkoj Promenadi

U sklopu tjedna Hrvatska volontira i Dana otvorenih vrata udruga, Udruga za rad s mladima Breza u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn (ŠPUD) te uz podršku volontera udruge, Medicinske škole u Osijeku i djelatnika Raiffeisen banke, u petak 26. svibnja održala je akciju pod nazivom pOKRENI SVIJET! Riječ je o akciji u kojoj je oslikano 12 klupa na osječkoj Promenadi (od Picassa do Tvrđe) prezentirajući različite teme - od klupa za zaljubljene, otkačene, klupe za gledanje zvijezda, tajne, za dobre vibracije, klupe lega i legica, klupe hrabrosti i dr. Klupe su autorska djela učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a u njihovu oslikavanju pomagali su im i njihovi školski kolege pod budnim i stručnim okom profesorice i mentorice Anamarije Barba.

Grad Osijek podržao je ovu akciju i mladim kreativcima dao dozvolu za oživljavanje i uljepšavanje Promenade koja je netom nakon oslikavanja klupa postala mjesto za izradu foto-turističkih razglednica te fotografiranje mladenaca i drugih sugrađana, prolaznika.

Hvala svima koji su nam pomogli u pripremi i realizaciji ove akcije, a ponajviše učenicima umjetnicima i njihovim pomagačima koji su još od 23. svibnja započeli s pripremama za oslikavanjem. Radi se o učenicima prvih razreda ŠPUD-a: Matilda Zetaić, Iva Zekić, Barbara Vuksanović, Antonio Vukovarac, Fabio Vargić, Josipa Štrk, Ina Prigl, Atea Mišković, Emanuel Majstorović, Nicole Kolarik,Indira Anđelić, Anđela Balihodžić,Tea Bistrović, Dorja Bogović, Lana Bošnjak, Ivona Lendić, David Lukić, Matea Maltar, Lea Marks, Antonio Mardot, Branimir Mužinić, Lucija Oreški, Domagoj Pintarić, Lucija Reljac, Fran Rožac, Dora Rudež, Magdalena Skroza, Antonela Šilipetar, Gorana Vekić, Tibor Vivjora, Ronald Vujić, Dina Zorić, Tin Krupilnicki, Antonio Maras, David Pavlović, Dalibor Petrović, Lana Pralija, Iva Prugović, Sarah Grahić, Sara Kovačević,  Lidija Rončević, Iva Špiljak i Emma Zadravec.

Također, posebno nam je važno istaknuti da se u ovu akciju u zajednici uključio i poslovni sektor - osječka podružnica RBA banke pokazujući time kako je korporativno volontiranje prisutno i postoji u našemu gradu.

Broj volontera : 45

Početak volontiranja: 26.05.2017. 10:00

Kraj volontiranja : 26.05.2017. 17:00

Vrijeme volontiranja : 10-17 sati

Ukupno sati: 204.00

Otvoreno za volontiranje: