Fotka

Kreativna radionica Ženske grupe Karlovac "Korak" za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja

Hrvatska volontira 2017

Ženska grupa Karlovac Korak

Karlovac

Sandra Turkanović

047 600 392

info.korak@gmail.com

Ženska grupa Karlovac Korak, V. Mačeka 6

Kreativna radionica ŽGK „KORAK“ za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja

Vrlo smo sretni što smo sudjelovali na ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatska volontira, posebno jer je ovo prvi put da smo njen dio. Željeli bismo istaknuti da nam je to omogućeno zahvaljujući „Institucionalnoj podršci stabilizaciji i/ili razvoju udruge“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, s obzirom da je osoba zaposlena temeljem navedene podrške, zadužena i za aktivnosti poput sudjelovanja na ovakvim akcijama. 

ŽGK „KORAK“ omogućava kroz Tajno sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja siguran smještaj  te pomoć (psihološku i pravnu) i podršku ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja. U okviru Skloništa redovno provodimo Kreativnu radionicu za žene i djecu koja ima pozitivan utjecaj na: kvalitetan razvoj djece, na kvalitetan odnos majke i djeteta kroz zajedničko kreativno stvaranje te na osnaživanje žena kroz relaksirajući učinak kreativnih radionica. Radionicu provodi volonterka ŽGK „KORAK“, a tehnike u kojima se radi su različite.

Na radionicama u terminima akcije Hrvatska volontira, kroz dva susreta, svaki u trajanju od po dva sata, sudjelovalo je 11 osoba, od toga petero djece. Mame su tako radile u decoupage tehnici te su nekim starim, zapuštenim predmetima dale novi sjaj, čime će oni zasigurno dobiti i novu funkciju. A dok su mame uređivale stare predmete, djeca su crtala, bojala i rezala iz kolaža razne motive – već tko što voli. Iako je zadana tema bilo proljeće, nismo imali srca ograničiti ih samo na taj motiv, pustili smo da ih mašta ponese.

Svi smo se dobro zabavili i uživali i naravno, odlučili sudjelovati i sljedeće godine. Već razmišljamo što bismo još, osim kreativne radionice, mogli osmisliti i prijaviti. 

Broj volontera : 1

Početak volontiranja: 23.05.2017. 10:00

Kraj volontiranja : 25.05.2017. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10:00 - 12:00

Ukupno sati: 4.00

Otvoreno za volontiranje: