nb

Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom

Hrvatska volontira 2017

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci

Vinkovci

Branko Tomić

032 332 523

crveni-kriz-vk@vk.htnet.hr

Trg bana Josipa Šokčevića 1 Vinkovci

17. NADBISKUPIJSKI SUSRET OSOBA S INVALIDITETOM

Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, održan 27. svibnja u parku Lenije u Vinkovcima pod geslom "Radost na Izvoru spasenja", okupio je više od 1.000 sudionika, ali i preko 100 volontera. Organizator je bila Đakovačko-osječka nadbiskupija, a uzoran domaćin Župa svetog Vinka Pallottija Vinkovci.

Euharistijsko slavlje je predvodio nadbiskup đakovačko-osječki u miru msgr. Marin Srakić, a koncelebrirali su svećenici iz dekanata domaćina na čelu s paterom Ilijom Sudarom. Svetu misu su obogatili članovi zbora mladih Župe svetog Vinka Pallottija kojima su se pridružile i sestre Husar.

U prostorijama Poljoprivrednog fakulteta održana su predavanja za roditelje osoba s invaliditetom, a u pratećem zabavnom kulturno-umjetničkom duhovnom programu sudjelovali su Alen Ferbežar, Joža Mikulčić, KUD "Šumari", Marija Pavković - Snaša i TS "Zlatno klasje", Željko Piperković i TS "Đeram", did' Tunja i bać' Roka, i članovi "Bubamare" i "Male Terezije".

Sudionici su mogli uživati u vožnji zaprežnim kolima, turističkim vlakićem, ali i okušati se u terapijskom jahanju. Članovi zrakoplovnog kluba "Vranac" su nadlijetali park i na opću radost sudionika izbacivali bombone iz aviona.

Da bi ovako dobro posjećen susret protekao u savršenom redu i zadobio komplimente sudionika, neophodna je bila dobra koordinacija svih partnera iz organizacijskog odbora pod vodstvom Tihomile Viljetić. Veliku logističku pomoć pružili su Grad Vinkovci i Hrvatska vojska, a izniman angažman dali su volonteri, posebice članovi zajednice "Vjera i svjetlo", kao i čak 58 volontera Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koji su pružili svoj volonterski doprinos dočekujući i smještajući sudionike, dijeleći im kapice i simbole susreta, dijeleći im obroke i napitke, ali i pružajući svaku drugu logističku pomoć. Naravno, tu je bila i ekipa prve pomoći Crvenog križa Vinkovci koja je dežurala uz pravu ekipu hitne službe Zavoda za hitnu medicinu, ali srećom nisu imali posla, pa čak niti zbog sunčanice jer su organizatori osigurali velike suncobrane i sudionike smjestili u hlad.

Broj volontera : 58

Početak volontiranja: 27.05.2017. 16:59

Kraj volontiranja : 27.05.2017. 16:59

Vrijeme volontiranja : 9-17

Ukupno sati: 464.00

Otvoreno za volontiranje: