unnamed.jpg

Bontončić

Hrvatska volontira 2017

Građanska inicijativa Moj grad Sisak

Sisak

Ivančica Velić

097/610 0270

gimgsisak@gmail.com

J.J.Strosmayera 17

„Mogućnosti – a ne ograničenja“ naziv je projekta kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom SMŽ – poznatija kao Mala kuća Petrinja, a projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Voditeljica projekta je izvršna direktorica udruge Aleksandra Milković, dipl. novinarka.  Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pridružila se je razgovaraonici koja je bila održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak Dječji odjel s volonterskom podrškom i malim prigodnim osvježenjem za učenike i tako jednom od aktivnosti obilježila tjedan u kojem se odvijaju aktivnosti Hrvatska volontira. Voditeljica razgovaraonice za učenike prvih razreda bila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative.

Na susretu bilo je riječi o zdravom, poštenom i odgovornom odnosu prema osobama s invaliditetom, prijateljstvu i zajedništvu kojeg smo pozvani svi njegovati i razvijati. A pogledali smo i film koji se tematski uklapa u sadržaj projektnih aktivnosti koji smo potom zajednički komentirali – pojasnila je Poredoš Lavor. Bilo je ukupno 52 sudionika.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ zahvaljuje se svima aktivnim sudionicima ovog dinamičnog i poučnog susreta, volonterima, partnerima iz Knjižice i Male kuće, a najviše vrijednim učiteljicama i marljivim učenicima prvih razreda Osnovne škole Braće Ribar iz Siska. Ovakve multisektorske suradnje razvijat će se i dalje – dodaju iz Građanske inicijative.

Medijska podrška:

Petrinjski radio i Portal 53 - http://portal53.hr/?p=17446

Portal sisak.info - http://www.sisak.info/hrvatska-volontira/ 

Broj volontera : 4

Početak volontiranja: 23.05.2017. 10:00

Kraj volontiranja : 23.05.2017. 12:00

Vrijeme volontiranja : 10-12

Ukupno sati: 8.00

Otvoreno za volontiranje: