zora-logo-kockica.jpg

Volontiram i profitiram! - Javna akcija "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu"

Hrvatska volontira 2017

Udruga Zora

Čakovec

Monika Malenica

099/834-7981

zora@udrugazora.hr

Trg Republike u Čakovcu

Udruga Zora priključila se spoju dviju manifestacija: “Hrvatska volontira” te “Dani otvorenih vrata udruga 2017”. Povodom “Dana grada Čakovca” i projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” naša akcija “Volontiram i profitiram” održala se 26.5. na tri lokacije.

Na Trgu Republike u Čakovcu od 10 do 11 sati smo zajedno s volonterima/kama dijelili edukativne brošure s ciljem predstavljanja projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” i pozivanja građana na volontiranje, a od 14h su u Gimnaziji J. Slavenskog Čakovec naši mladi vršnjački edukatori koji sudjeluju na projektu Dino Korunić i Izak Feher, uz pomoć Damira Šajna istaknuli prednosti volontiranja te su predstavili projekt i udrugu Zora. Gimnazijalci su podijelili svoja iskustva volontiranja te raspravljali na koje sve načine svatko od nas može pomoći onima kojima je to potrebno.

Kasnije smo u dvorani za sastanke od 13-15h održali kružok udruga mladih i zainteresiranih mladih te saznali više o udrugama mladih Podturen i Novo Selo Rok i njihovim aktivnostima. Nakon zanimljive rasprave proveli smo edukativni kviz o aktivnostima mladih u Međimurskoj županiji pa su tako naši sudionici mogli saznati više o populaciji mladih, volontiranju, udrugama i Međimurskoj županiji.

Iako je cijela aktivnost bila vrlo produktivna, mladi su naučili kako teče cijeli tijek javne akcije, naučili su pristupati građanima, poboljšali su svoje prezentacijske i komunikacijske vještine a na edukativnom kvizu naučili korisne informacije vezane uz aktivnosti mladih u Međimurskoj županiji.

Broj volontera : 10

Početak volontiranja: 26.05.2017. 10:00

Kraj volontiranja : 26.05.2017. 15:00

Vrijeme volontiranja : 10-15

Ukupno sati: 15.00

Otvoreno za volontiranje: I ove godine udruga Zora priključuje se nacionalnoj manifestaciji “Hrvatska volontira”. Naša akcija “Volontiram i profitiram” održati će se 26.5. (petak) na dvije lokacije. Na Trgu Republike u Čakovcu od 10 do 11 sati ćemo u sklopu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" dijeliti edukativne brošure s ciljem predstavljanja projekta i pozivanja na volontiranje, dok ćemo kasnije od 13-15h u udruzi Zora održati kružok udruga i inicijativa mladih koji sudjeluju u projektu te edukativni kviz o aktivnostima mladih u Međimurskoj županiji. Volonteri/ke će na javnoj akciji dijeliti spomenute brošure projekta i pozivati na volontiranje, budući da nas kroz godinu očekuje još mnogo javnih volonterskih akcija. (Naši mladi vršnjački edukatori koji sudjeluju na projektu će u svojoj srednjoj školi Gimnaziji J. Slavenskog Čakovec također dijeliti edukativne brošure svojim vršnjacima i educirati ih o volontiranju.) Budite volonteri/ke na ovoj javnoj akciji u centru Čakovca i svojim sudjelovanjem poručite drugima „Činim pravu stvar za sebe i zajednicu – VOLONTIRAM“. Prije samog volontiranja dobiti ćete upute (na akciji se nalazimo 15 minuta ranije radi dogovora). Upisujemo volonterske sate u volontersku knjižicu (ako je nemate mi vam je izdajemo) i dobivate majicu projekta "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu". Tražimo: 6 volontera/ki Zainteresirani/ne za volontiranje – ako ste već volontirali u udruzi Zora, dovoljno je da se samo prijavite na monika@udrugazora.hr ili pak porukom na našu Facebook stranicu Udruga Zora https://www.facebook.com/pages/Udruga-Zora/139712749418517 Ako još niste volontirali u udruzi Zora molimo vas da ispunite Prijavnicu za volontiranje na http://tinyurl.com/prijavnicaZora i brzo ćemo vam se javiti.